Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ponieważ Kuba jest pod Waszą tu opieką, a "opiekuje" się nim fundacja, przekazuję to, co mna wstrząsnęło:

nie napiszę nic, bo się we mnie gotuje, wkleję tylko "działania" fundacji For Animals : (otrzymane przed chwilą)

ten 1% to chyba na humanitarna eutanazję zbierają?

oto 2 ich maile do osób bezpośrednio zaangażowanych w pomoc psiakom:

to do podpisania przez wolontariuszkę:

(dane osobowe)

[CENTER][CENTER][FONT=Arial]Oświadczenie[/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[FONT=Arial]Niniejszym oświadczam iż jestem wolontariuszem Fundacji For Animals. W drugiej połowie roku 2009 bez wiedzy i zgody zarządu Fundacji uczestniczyłam w interwencji w Szydłowcu skąd zadecydowałam samowolnie aby psy trafiły do Kliniki Małych Zwierząt w Lublinie gdzie zleciłam leczenie a także przetrzymanie psów za co klinika pobiera opłaty. Tak samo zachowałam się w sprawie psów z Dobroczynia gdzie zleciłam leczenie psów i hospitalizację bez wiedzy zarządu Fundacji.[/FONT]
[FONT=Arial]Działałam w dobrej wierze, zgodnie z statutem Fundacji lecz bez zgody Zarządu na zaciąganie zobowiązań. Nie maiłam takiego pełnomocnictwa. [/FONT]
[FONT=Arial]Uzgodniłam iż za zobowiązania powstałe z mojej winy pokryję sama. [/FONT]
[FONT=Arial]Zarząd Fundacji For Animals zgodził się na spłatę zobowiązania pokrytego przeze mnie w miarę możliwości finansowych. [/FONT]
[FONT=Arial]Za moje poczynania bardzo przepraszam przede wszystkim zwierzęta które mogły ucierpieć przez moje poczynanie ale również lekarzy weterynarii i gabinety weterynaryjne oraz Zarząd Fundacji For Animals. [/FONT]
[FONT=Arial]Z poważaniem [/FONT]

a to do doktora opiekującego sie pieskami (w tym Kubą)

> > Witam serdecznie
> > Niniejszym wyrazam zgode na poddanie Eutanazji psa z niewydolnoscia
> > krazenia, ktory męczy sie i humanitarnie nalezy skrócic jego cierpienia.
> > w zwiazku z napływającymi do nas niepokojacymi informacjami jakoby
> > pracownicy?? lub inne osoby z Pana kliniki wypowiadaja sie na temat naszej
> > Fundacji w sposob niepochlebny prosimy o wyjasnianie tej sprawy z nami
> > jako Fundacja a nie anagazowanie w to osob postronnych.
> > prosze równiez o wiązaca informacje ile w tej chwili przebywa u Pana psów
> > i w jakim stanie( ccemy je zabrac by nie narazac sie na dalsze koszty)

Posted

po spedzonej w szpitalu nocy nei moge dzisiaj odebrac puliego... do przyszlego tyg nie bede mogla wsiasc do auta, ktos jedzie z wrocka do poznania albo wie kto moze jechac zeby malucha przywiezc? Yuki ma wylaczony tel(poczta glosowa mi sie wlacza)

Posted

koosiek napisał(a):
Trochę ogłoszeń dla pudelki nr 18 - i przy okazji wielka prośba, żebyście nie usuwały numerów adoptowanych pudelków i nie przesuwały listy, bo inne numery są przy opisach, inne przy ogłoszeniach i trudno się w tym połapać.

Dzięki za ogłoszenia:loveu:numerki się będą zgadzać jak GPooLCLD "zdejmie" Cekinka;)

Wiadomo już co z Czarusiem?

mrowa23 napisał(a):
po spedzonej w szpitalu nocy nei moge dzisiaj odebrac puliego... do przyszlego tyg nie bede mogla wsiasc do auta, ktos jedzie z wrocka do poznania albo wie kto moze jechac zeby malucha przywiezc? Yuki ma wylaczony tel(poczta glosowa mi sie wlacza)

Mrowa zdrowia życzę mam nadzieję, że jest już lepiej?
Wpiszemy , że szukamy transportu w tytuł wątku jak tylko zjawi się GPooLCLD:p

Edit: Dzięki GPooLCLD:loveu:

Posted

mrowa23 napisał(a):

Malwi jedzie w sobotę z wrocławia do Ostrowa Wlkp, a ja w niedzielę albo w poniedziałek z Ostrowa do Poznania.

Posted

dzownilam, choc odebral jakis pan i nie jestem pewna czy sie zrozumielismy choc pan powiedzial ze wie o co chodzi i ok nie ma problemu i pies bedzie dalej na mnie czekal.

ja we wtorek moglabym byc po malucha ale wczesniej nie dam rady...

Posted

z tego co wiem transport dalej potrzebny dla psa z Wrocławia są tu jego fotki , poza tym idealnie by było , bo my szukamy teraz transportu psa z Poznania do Wrocławia - więc można by było może to połączyć?

Posted

Mameczka napisał(a):
Pojawiam sie nie w temacie ale za to po wypalcie , do kogo mozna wplacac na pudelbonke?

Do GPooLCLD;)dzięki Mameczka:loveu:
Będziesz miała możliwość odnowić allegro i podmienić w nim psiaki?

Posted

Mameczka napisał(a):
Spoko odnowie :)Tylko przez to ,ze dlugo mnie nie bylo troche sie pogubilam.Czy potrzebne jest zbiorowe dla tych , ktore sa na pierwszej stronie czy dla innych tez?

Dla tych, które są w pierwszych czterech postach:lol:

Posted

mshume napisał(a):
Paulina, bardzo Ci dziekuje za szybki odzew. Dziewczyna z Poznania pisała mi,że to ok.10-12 piesek.Ja nie mogłam się tam dodzwonić w zeszłym tygodniu.

Dlaczego pytasz o tego pieska, czy załatwiasz mu coś ?
Pytam , bo ja mu prawie załatwiłam DT.

Mameczka , jest już jedno obiecane allegro, Sabina02 obiecała mi dodać wszystkie pudelki do wyróżnionego kudłaczy w sobotę. Jeżeli chcesz to zrób jeszcze jedno wspólne:) (na pewno nie zaszkodzi) albo osobne dla któregoś z piesków