Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w sumie to przed chwilą napisałam , że nie chodzi o to że to (zresztą Twoim zdaniem) bolonka.:roll:
Wątku Santi nie prowadziłam , a po tym jak poszła do domu, wrzuciłam propozycję innych psów:roll:

Posted

[quote name='mshume'] A apropos przepraszania i bezczelności to chętnie wstawię tu cytaty z mejli Energy.Wysoka kultura z nich wyziera... Myślę,że Energy nie ma nic przeciwko temu?

Twoja wypowiedź świadczy tylko o Tobie, sama propozycja cytowania pw jest delikatnie mówiąc nie na miejscu, moje pw do Ciebie były kulturalne, choć trochę mnie to kosztowało. Każdy kto jest na dogo nawet krótko wie, że w cytaty można wstawić wszystko, można całkiem zmienić wypowiedź, czego przykładem jest cytowanie przez Ciebie GPooLCLD-kto co napisał?

[quote name='mshume']O co mi chodzi? O to , że zignorowałyście moje pytanie i prośbę o pomoc. Mogłaś napisać: nie damy na leczenie Bianci , bo nas nie stać. Ale nie napisałaś nic.
Rozumiem,że ponieważ Bianca to mix bolonczyka i pudla ( i tak była ogłoszona na wyróżnionym allegro), to jej choćby 30 zł ze skarbonki się nie należy.
Ok, powołajcie komisję do spraw pudlowatości pudli.
To, że co napisałam o biciu piany, dotyczyło konkretnej sytuacji ,gdzie Energy zasugerowała ze nie wierzy,ze ja stworzę DT dla Bianci. Na moje pytanie ile psów ma lub miała na DT już się nie ustosunkowała.
O jakim DT od WAS piszesz? Madgoli? Magdola z tego co widze, rozgląda się takze na innych wątkach za psiakiem, więc to chyba nie jest przesądzone? Może same stwórzcie DT?
Jeszcze jedno: Bianca pójdzie na DS do Pani, która chciała adoptować Santi. Miała żal,że czekała na wizytę przeadopcyjną a nikt się nawet nie odezwał do niej. To niepoważne.
OTE=GPooLCLD;14148211]
Po czym Ty zaczęłaś swoje .. że my bijemy piane (swoją drogą ciekawe określenie), do tej pory nie wiem na jakiej podstawie to pisałaś.

Możesz prosić o pieniądze gdzie chcesz, nie o to mi chodziło.
Przedtem była to bolonka , teraz jest już pudel - ale nieważne, też nie o to mi chodzi, ktoś inny zdaje się miał zastrzeżenia, że z wątku pudli robi się wątek kudłaczy .
Pisałam już na co będą przeznaczona pieniądze, więc skąd te pretensje :

o to mi chodzi ! Masz "ale" tylko dlatego, że nie dołożyłyśmy się do leczenia psa, który jest akurat u Ciebie ... Trzeba mierzyć siły na zamiary - nie stać nas i tyle ! Nie wiem czy czytasz ten wątek , czy tylko przychodzisz tutaj pokłócić się i oskarżać nas (dalej nie wiem czemu i jaki masz w tym cel).

Chętnie Ci przypomnę, że pojawiła się nam propozycja DT , dlatego nie wyobrażam sobie żeby to DT (które NAM zaproponowało zabranie psa) - nie otrzymało od nas pieniędzy (których i tak za dużo nie jest) na leczenie, czy na jedzenie dla psa.
Przypomnę Ci jeszcze, że nie tak dawno chodziłam po wątkach i pisałam kilkukrotnie (aż było mi głupio już), że sfinansujemy zabiegi pudlowatych! Chcę też dołożyć się do hotelowanie jednego psa.
Wątek został założony niedawno, nie jesteśmy żadną fundacją! Nie mogę składać propozycji bez pokrycia, bo powtórzę to raz jeszcze - nie stać nas!

dlatego pytam się (na wszystkich bogów) o co Ci tak naprawdę chodzi i dlaczego masz pretensje akurat do nas (wszystko na wątku było napisane!)?

z mojej strony to wszystko . Jeżeli masz zastrzeżenia do naszych pieniędzy to zapraszam na pw.

Co do Twojego pytania ile mam psów, bądź miałam na dt, pozostało bez odpowiedzi, bo absolutnie nie jesteś osobą, która ma prawo takie pytanie mi, ani komukolwiek zadawać. Ja nie mam żadnego obowiązku tłumaczyć Ci się z tego jak pomagam psom, czy mam je na dt czy nie i robić tego nie będę. Natomiast nie przypominam sobie bym miała poddawać pod wątpliwość wzięcie przez Ciebie Bianki na dt, bo niby dlaczego? Napisalam tylko, że ani ja ani GPooLCLD nie założymy Ci wątku, ale możemy pomóc ze zdjęciami, tylko to Ci się nie spodobało.

Czyli rozumiem, że Bianka ma iść do ds do którego przekazałam Ci telefon, tak? Przekazałam telefon zaineresowanym osobom, również Tobie, nie dzwoniłyśmy tam więc nie do nas pretensje, że wizyta nie została wykonana.
Odnośnie skarbonki podpisuję się pod wypowiedziami GPooLCLD.

Posted

Przytaczanie tekstów z moich PW zrobiła GPooLCLD, bez kontekstu, mojej zgody i wyrwane z całości. Tak,poddawałaś w wątpliwość,czy wezmę Biancę na DT i to Ty pytałaś o moje DT, też nie wiem jakim prawem.Mam to wszystko w PW. Pytam więc drugi raz, mogę tu wrzucić co napisałaś mi na PW?Nie dałaś mi telefonu do Pani, która bierze Biance. Ona sama się do mnie zgłosiła.Tak jaki inne domy, w tym drugi z Warszawy i jeden z Hiszpanii. W sobotę będę decydować, gdzie Bianca będzie miała najlepiej.Wizyty przedadopcyjnej nie wykonałyście przy okazji szukania domu dla Santi, cofnij się klika stron to doczytasz.
Sunia ma na imię BIANCA a nie BIANKA, to gwoli wyjaśnienia.

Posted

A ja po raz drugi odpowiadam, że pw to pw. Ja juz nie mam tego na poczcie więc proszę wyślij mi to co wtedy do siebie pisałyśmy na pw.
Wystarczy zaśmiecania wątku i tak jak GPooLCLD proponuję przenieść dalsze ew. dyskusje na pw.
Ten wątek służy do czegoś innego niż wyjaśnianie nieporozumień.

A jeśli to nie jest pani do której dałam Ci telefon, to nie wiem o jaką wizytę chodzi, bo Santa z tego co wiem miała mieć tamten dom sprawdzany, więc to nie jest dom o którym pisałyśmy.

Posted

zerduszko napisał(a):
A Ty zauważasz moje pytania.... ?

Przestan sie mnie czepaic tylko ciesz sie, ze chociaz ja w miare mozliwosci do niego jezdze. Nie tylko potrafie tam zadzwonic, czy pojechac tyle km nie majac czasu, ale dac mu wiecej niz 15 minut, mimo tego, ze odwiedzam tam wiecej niz 1 psa.

Posted

Dziewczyny, to nie jest tak, ze sie Was atakuje ale... same zobaczcie - zakladacie watek pudliszonow, robicie pudlobonke na psiaki w potrzebie. Bianca ma do wykonania zabiegi, Nie bedzie ich miala bo niema funduszy. Ma nowotwory. Jest zagrozona, bo operacje trzeba wykonac.
Wy wolicie przeznaczyc pieniadze na hotelowanie psiaka, czego ZADNA skarpeta nie finansuje. Pieniadze czy jamniczej, czy kudlaczy przeznaczane sa na sterylki, operacje, czyli najpilniejsze potrzeby.

mshume nie raz pisala o pomocy dla Bianci. Czy ktokolwiek sie tym zainteresowal? Dopiero teraz, po jej ostrej wypowiedzi pudlobonka pisze, ze jej nie stac na dolozenie chocby 30 zl!

A ze Bianca oglaszana jest jako bolonczyk - kundel oglaszany jest jako owczarek, a kudacz jako briard. Powinnyscie wiedziec, ze chodzi o przyciagniecie ludzi. Bolonczyk rasa chodliwa - wieksze szanse na dom S.

Apelujecie o DT, chcecie dokladac do platnych hoteli, czyli miejsc gdzie psiaki beda czekac na DS. Czy nie widzicie, ze mshume to bezplatny ratunek dla pudliszonow? Bezplatny DT, ktory sam finansuje karme, benzyne a prosi tylko o pomoc w oplaceniu tego, co dla psa najwazniejsze. Tego czego nie jest w stanie sama pokryc. Czy gdyby mshume brala pieniadze byla by bardziej wartosciowa? chyba tak, patrzac na to co dzieje sie na dogo. DT staja sie bezwartosciowe bo sa niedoceniane. Hotelikom sie dziekuje, zbiera sie na nie pieniadze, oglasza psiaki. A bezplatne DT? masz psa i radz sobie sama! Zal....

Posted

GPooLCLD napisał(a):
trzymam kciuki żeby poszło ok i Fanta trafiła do nowego domku:multi:

Będzie ok. Rozmawiałam dzisiaj z naszym chirurgiem weterynarzem, powiedział żebym się nie martwiła, ale, że mogę dopiero sunię wziąć w tak daleką podróż po zdjęciu szwów. :shake:Trzeci dzień i czwarty po operacji, sunia będzie próbował rozdrapać rankę i trzeba ją pilnować. Szczególnie, że jak słyszałam sunia ma duży temperament.
Ale moja Sasinka ma również temperamencik. Młoda sunia da sobie radę a potem będzie już dobrze.
Czekam na jakieś wieści od Demi albo od P.Lucyny. Może jak będziecie fotografować inne pieski to pstrykniecie zdjęcie Fancie.
Moja córka opowiada wszystkim, że będzie miała białego pieska z różowym noskiem.:lol:

Posted

Madallena napisał(a):
Dziewczyny, to nie jest tak, ze sie Was atakuje ale... same zobaczcie - zakladacie watek pudliszonow, robicie pudlobonke na psiaki w potrzebie. Bianca ma do wykonania zabiegi, Nie bedzie ich miala bo niema funduszy. Ma nowotwory. Jest zagrozona, bo operacje trzeba wykonana

Ja czegoś tu nie rozumiem, może dlatego, że jestem tak krótko na forum. Sterylka kosztuje około 300 PLN. Ja się zobowiązałam w umowie adopcyjnej, do wykonania zabiegu i leczenia na swój koszt. Mam lekarzy, od trezch lat sama prowadzę psa, który ma cukrzycę. Codziennie robię mu zastrzyki. Mam sunie, która przeszła dwa razy mastektomię. DLACZEGO NIE WEŹMIECIE PIENIĘDZY PRZEZNACZONYCH NA FANTE!!!!!!!!!!

Ja dostarczę całej karty od domowego lekarza jeśli chodzi o FANTE. A sterylizacje wykonam na 100% bo NIE JESTEM HODOWCĄ tylko tak jak wy jestem przeciw rozmnażaniu.

Szkoda

Posted

Madallena napisał(a):
Sasinka, nie umiem odpowiedziec CI na to pytanie...

Dzięki za szczerość. Ja wiem, że to strach żebym suni nie rozmnożyła, ale mogliby zaufać weterynarzowi. Ale nie zaśmiecam forum, bo tu ważniejsze są sprawy. Trzymam kciuki za inne pieski.

Posted

Mshume,mam nadzieję,że nie przestaniesz pomagać psom.Miałam okazję poznać Cie osobiście i wiem,że masz ogromne serce.Tak mi przykro,że sprawy przybrały taki nieprzyjemny obrót...Trzymam za Was kciuki

Posted

Migdalenko, ja absolutnie nie mam zamiaru przestać pomagać psiakom, musimy znowu obfocić Paluch ;)

Energy - Pani to domek z Warszawy,który miał być zwizytowany przy adopcji Santy, ale nikt tam się nie zjawił.Pani znalazła Biance sama.
Proszę o zdjęcie wszystkich ogłoszeń Bianci.Wybiorę domek z obecnych 3 kandydatur.
Allegro wyróżnione, które zrobiłam, podmienię na innego pieska.

Posted

Madallena napisał(a):
Przestan sie mnie czepaic tylko ciesz sie, ze chociaz ja w miare mozliwosci do niego jezdze. Nie tylko potrafie tam zadzwonic, czy pojechac tyle km nie majac czasu, ale dac mu wiecej niz 15 minut, mimo tego, ze odwiedzam tam wiecej niz 1 psa.

Nie masz monopolu na czepialstwo. Zanim zaczniesz kogoś pouczać, sama rób wszystko idealnie.
Czemu ja się mam cieszyć? Ja go tam nie umieściłam, nie deklarowałam się=nie marnuje się moich pieniędzy.

Posted

zerduszko napisał(a):
Nie masz monopolu na czepialstwo. Zanim zaczniesz kogoś pouczać, sama rób wszystko idealnie.
Czemu ja się mam cieszyć? Ja go tam nie umieściłam, nie deklarowałam się=nie marnuje się moich pieniędzy.

Robie w miare swoich mozliwosci. Ale hotel otwarty jest codziennie. po uprzednim umowieniu mile widziane rowniez inne osoby ...

Posted

Madallena napisał(a):
Robie w miare swoich mozliwosci. Ale hotel otwarty jest codziennie. po uprzednim umowieniu mile widziane rowniez inne osoby ...

Tak jak każdy, dlatego nie rozumiem czemu czepiasz się innych i ciągle strofujesz, skoro sam wiesz co to brak czasu.

Ps. Skarpeta kudłaczy finansuje hotelowanie psów.

Posted

Bo ogloszenia Czarusia sa wciaz wstrzymane, mimo, iz mozna go odwiedzic czy zadzwonic. Po co ma sie kisic w DT. Jest psem malutkim, bardzo ladnym = adopcyjnym. A co z nim jest nie tak. Nie wiem...

Posted

Mshume czekam na pw od Ciebie, przyślesz mi naszą korespondencję?

Bardzo proszę o informacje o Czarusiu, kto ma kontakt z dt psiaka? Nie wiadomo ile będzie czekać na dom nawet ogłaszany, więc szkoda marnować czas.

Posted

Nie chce się wtrącac ale jeżeli chodzi o domek z Warszawy dla Santi. Były dwa, jeden z telefonu od Energy, osobiście dzwoniłam, raz pani odebrała, rozmawiałyśmy, za drugim i kolejnym już nie odbierała także to nie chodzi o ten domek. Był jeszcze jeden, to tam albo do Krakowa miała pojechać Santi, szukałam ludzi do wizyty przedadopcyjnej przez dogomapę i na wątku, bodajże agamika miała się z tą panią skontaktować i zrobić wizytę jednak później nie dostałam od niej informacji. Tyle ode mnie. Nie mam pojęcia czy Agata podsyłała tej pani inne pudle do adopcji.

Posted

Odbyła się wizyta przedadopcyjna u Sasinki:lol:
pozwolę sobie zacytować słowa Cheritki z wątku psiaków z pseudoschroniska w Dobrocinie:

Cheritka napisał(a):
Byłam dziś na wizycie przedadopcyjnej u Sasinki.

Myślę, że jeśli sunia trafi do nich to będzie miała barddzo fachową opiekę ( Sasinka jest po weterynarii)
i bardzo dużo miłości, bo zwierzątka któere ma w domku bardzo kocha i dba o nie :)
i będzie również miała koleżankę pudliczkę w swoim wieku, a to chyba najlepsze towarzystwo i socjalizacja będzie łatwiejsza również z domownikami.
PS. zdjęcia z wizyty będą u mnie na wątku w galerii jeśli ktoś ciekawy :)

Bardzo dziękujemy Cheritko za przeprowadzenie wizyty:loveu: