Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie mamy w tej chwili wolnego DT, zresztą nawet gdyby się zwolniło to i tak mamy kolejkę, nie zajmujemy sie poznańskim schronem i psami z niego, mamy inne 2 schroniska pod opieką, to pudelek mini, a Wy nie macie jakiegoś DT, trzeba zacząć szukać

Posted

snuszkak napisał(a):
nie mamy w tej chwili wolnego DT, zresztą nawet gdyby się zwolniło to i tak mamy kolejkę, nie zajmujemy sie poznańskim schronem i psami z niego, mamy inne 2 schroniska pod opieką, to pudelek mini, a Wy nie macie jakiegoś DT, trzeba zacząć szukać

dzięki za informacje i zdjęcia, czyje dane dawać do ogłoszeń?

Posted

Czy ten morelowy piesek to wlasnie ta 12 letnia sunia?Już się pogubiłam...

snuszkak napisał(a):
hej.

jestem od tej poznańskiej pudelki... nie mam niestety zdjęć, a w biurze dali nam tylko informację że ma 12 lat, chodzi na łapkach sztywno jak na szczudłach a z budy wygramoliła się dopiero jak ją pracownik pukając w budę ja wyprosił bo chciałyśmy ją zobaczyć. Może macie kogoś od pudelków z poznania kto by ja zobaczył? Bo ja nie jestem tam wolontariuszką a byłam tam ostatnio pierwszy raz :(

Posted

snuszkak napisał(a):

jedno DT nam się zgłosiło właśnie dla mini pudla , ale jak się zwolni miejsce .

Posted

Może ktoś mi odpowie czy będę mogła rozmawiać z Sasinką w sprawie adopcji i czy potrzebna będzie kontrola jej domu, bo już się gubię, kilka osób pyta mnie na pw o to i tamto a ja nie wiem kto jest w tej sprawie naprawdę kompetentny i z kim mam porozmawiać.
Powiedzcie mi tu na forum, kto odpowiada za tą małą białą i czy chce ją oddać w końcu Sasince czy nie ?
Bo znowu będę żałować, ze chciałam pomóc.

Posted

Cheritka napisał(a):
Może ktoś mi odpowie czy będę mogła rozmawiać z Sasinką w sprawie adopcji i czy potrzebna będzie kontrola jej domu, bo już się gubię, kilka osób pyta mnie na pw o to i tamto a ja nie wiem kto jest w tej sprawie naprawdę kompetentny i z kim mam porozmawiać.
Powiedzcie mi tu na forum, kto odpowiada za tą małą białą i czy chce ją oddać w końcu Sasince czy nie ?
Bo znowu będę żałować, ze chciałam pomóc.

na wątku jest napisane , żebyś wizytę przeprowadziła :)
za Fantę odpowiada Demi

zerduszko, kiedyś wrzucała nam tutaj linka o wizycie , wskazówki - może ktoś pamięta gdzie to było ?

Posted

GPooLCLD napisał(a):
na wątku jest napisane , żebyś wizytę przeprowadziła :)
za Fantę odpowiada Demi

Dobre wieści:multi:
Chciałam wkleić psy polecające, ale nie mogę sobie dac rady, nie działa wklejanie zdjęć, pomimo, że zmniejszyłam obrazek.

Posted

Sasinka napisał(a):
Dobre wieści:multi:
Chciałam wkleić psy polecające, ale nie mogę sobie dac rady, nie działa wklejanie zdjęć, pomimo, że zmniejszyłam obrazek.

Chcesz nam na wątek wkleić swoje psiaki?

Posted

GPooLCLD napisał(a):
Sasinka , chyba dalej zainteresowana jest adopcją Fanty

powiem, ci, ze wczoraj na wątku Dobrocimi Sasinak interesowała się tym czarny biedakiem dlatego się pytam - z nich dwóch na pewno on jest w większej potrzebie i demi na pewno nie będzie miała nic przeciwko, gdyby nastąpiła zmiana planów. No ale nic niech Sasina się wypowie.

Posted

Madallena, w tej chwili dla Bianci to już raczej nie istotne, jak wiesz ale nie zapeszajmy ;) Jednak należy zadać pytanie, na co zbierane są te fundusze (bo na operacje pudlowatych chyba nie) i kto decyduje jaki pies "jest godny" pomocy a który nie. To sprawa dla moda.

Posted

mshume napisał(a):
Czy ten morelowy piesek to wlasnie ta 12 letnia sunia?Już się pogubiłam...

tak, bo wczesniej jeden pan przedstawil nam go jako pudelke a nie pudla, wczoraj gdy zostal nam wyprowadzony i pokazany przez osobe ktora zajmuje sie tym boksem powiedziala ze to on i tak jest faktycznie

Posted

Czekam na Fante. A to piekny carny pies, ale pies, a ja mam sunie i to nie jedną. U mnie nawet gryzonie są rodzaju żeńskiego, takie załozenie.
Będę jednak obserwowala wątek.

Posted

Sasinka napisał(a):
Czekam na Fante. A to piekny carny pies, ale pies, a ja mam sunie i to nie jedną. U mnie nawet gryzonie są rodzaju żeńskiego, takie załozenie.
Będę jednak obserwowala wątek.

Jeśli wszystko już jest ok.
to możemy się umówić na wizytę przedadopcyjną.
Ankietę już mam.:)

Posted

Zerduszko te zdjęcia nie dadzą nam chyba możliwości oceny pudel czy puli, na 1 wydaje się, że pudel.

W każdym razie pies podobny też do puli, więc myślę że warto go ogłaszać jako jedno i drugie:p To zwiększy jego szansę, a ponieważ u nas puli jak na lekarstwo to może ktoś komu się ta rasa podoba skusi się na tego psiaka?

Posted

mshume napisał(a):
Madallena, w tej chwili dla Bianci to już raczej nie istotne, jak wiesz ale nie zapeszajmy ;) Jednak należy zadać pytanie, na co zbierane są te fundusze (bo na operacje pudlowatych chyba nie) i kto decyduje jaki pies "jest godny" pomocy a który nie. To sprawa dla moda.

miałam się nie wypowiadać, ale to już robi się bezczelne.

Na początku obrażałaś Energy na pw, że my nic nie robimy tylko bijemy piane , dlatego że nie chciała wystawić za Ciebie wątku tylko wkleić zdjęcia w drugim pości , bo jak stwierdziłaś nie radzisz sobie z tym. Dość dziwne to było, ponieważ poprzedni wątek wystawiłaś sama (zdjęcia też ), z tym też sobie poradziłaś . Nie wyjaśniłaś i co więcej nie przeprosiłaś jej za to. Teraz przychodzisz i pytasz o pieniądze , ot tak. Czy my obiecywałyśmy coś, czy deklarowałyśmy coś ? Od początku nie. Więc skąd te pretensje? Uwzięłaś się na nas , czy jak?

Na co chcemy przeznaczyć pisałam niejednokrotnie i tu i na innych wątkach. Z osobami, które wpłacały - jestem w stałym kontakcie.
Nie muszę pisać dla Ciebie sprawozdania, wystarczyło czytać dokładnie wątek - jeżeli jesteś tak zainteresowana naszymi funduszami (nie wnikam dlaczego). Zresztą wszystko uzupełniam na bieżąco w pierwszym poście, nie jest to żadna tajemnica.

Posted

Nie, nie obiecywałyście nic i nie MNIE tylko choremu pudlowi. To po pierwsze. Mam prawo prosić o pomoc dla tej suni, bo proszę o nią wszędzie. A kultura wymaga odpowiedzieć: nie damy ci kasy na leczenie bo cie nie lubimy.
A apropos przepraszania i bezczelności to chętnie wstawię tu cytaty z mejli Energy.Wysoka kultura z nich wyziera... Myślę,że Energy nie ma nic przeciwko temu?
Jeśli chodzi o założenie wątku to oba założyła za mnie koleżanka, bo ja sobie nie radzę z tym.Spytaj Mantis, jak mnie uczyła wstawiać banerki.

Posted

[quote name='mshume']Nie, nie obiecywałyście nic i nie MNIE tylko choremu pudlowi. To po pierwsze. Mam prawo prosić o pomoc dla tej suni, bo proszę o nią wszędzie. A kultura wymaga odpowiedzieć: nie damy ci kasy na leczenie bo cie nie lubimy.
A apropos przepraszania i bezczelności to chętnie wstawię tu cytaty z mejli Energy.Wysoka kultura z nich wyziera... Myślę,że Energy nie ma nic przeciwko temu?
Jeśli chodzi o założenie wątku to oba założyła za mnie koleżanka, bo ja sobie nie radzę z tym.Spytaj Mantis, jak mnie uczyła wstawiać banerki.

dlatego zaproponowałyśmy wklejenie zdjęć do drugiego postu - ale to też było źle . No to o co chodzi ?
Po czym Ty zaczęłaś swoje .. że my bijemy piane (swoją drogą ciekawe określenie), do tej pory nie wiem na jakiej podstawie to pisałaś.

Możesz prosić o pieniądze gdzie chcesz, nie o to mi chodziło.
Przedtem była to bolonka , teraz jest już pudel - ale nieważne, też nie o to mi chodzi, ktoś inny zdaje się miał zastrzeżenia, że z wątku pudli robi się wątek kudłaczy .
Pisałam już na co będą przeznaczona pieniądze, więc skąd te pretensje :

Jednak należy zadać pytanie, na co zbierane są te fundusze (bo na operacje pudlowatych chyba nie) i kto decyduje jaki pies "jest godny" pomocy a który nie. To sprawa dla moda.
o to mi chodzi ! Masz "ale" tylko dlatego, że nie dołożyłyśmy się do leczenia psa, który jest akurat u Ciebie ... Trzeba mierzyć siły na zamiary - nie stać nas i tyle ! Nie wiem czy czytasz ten wątek , czy tylko przychodzisz tutaj pokłócić się i oskarżać nas (dalej nie wiem czemu i jaki masz w tym cel).

Chętnie Ci przypomnę, że pojawiła się nam propozycja DT , dlatego nie wyobrażam sobie żeby to DT (które NAM zaproponowało zabranie psa) - nie otrzymało od nas pieniędzy (których i tak za dużo nie jest) na leczenie, czy na jedzenie dla psa.
Przypomnę Ci jeszcze, że nie tak dawno chodziłam po wątkach i pisałam kilkukrotnie (aż było mi głupio już), że sfinansujemy zabiegi pudlowatych! Chcę też dołożyć się do hotelowanie jednego psa.
Wątek został założony niedawno, nie jesteśmy żadną fundacją! Nie mogę składać propozycji bez pokrycia, bo powtórzę to raz jeszcze - nie stać nas!

dlatego pytam się (na wszystkich bogów) o co Ci tak naprawdę chodzi i dlaczego masz pretensje akurat do nas (wszystko na wątku było napisane!)?

z mojej strony to wszystko . Jeżeli masz zastrzeżenia do naszych pieniędzy to zapraszam na pw.

Posted

O co mi chodzi? O to , że zignorowałyście moje pytanie i prośbę o pomoc. Mogłaś napisać: nie damy na leczenie Bianci , bo nas nie stać. Ale nie napisałaś nic.
Rozumiem,że ponieważ Bianca to mix bolonczyka i pudla ( i tak była ogłoszona na wyróżnionym allegro), to jej choćby 30 zł ze skarbonki się nie należy.
Ok, powołajcie komisję do spraw pudlowatości pudli.
To, że co napisałam o biciu piany, dotyczyło konkretnej sytuacji ,gdzie Energy zasugerowała ze nie wierzy,ze ja stworzę DT dla Bianci. Na moje pytanie ile psów ma lub miała na DT już się nie ustosunkowała.
O jakim DT od WAS piszesz? Madgoli? Magdola z tego co widze, rozgląda się takze na innych wątkach za psiakiem, więc to chyba nie jest przesądzone? Może same stwórzcie DT?
Jeszcze jedno: Bianca pójdzie na DS do Pani, która chciała adoptować Santi. Miała żal,że czekała na wizytę przeadopcyjną a nikt się nawet nie odezwał do niej. To niepoważne.
OTE=GPooLCLD;14148211]
Po czym Ty zaczęłaś swoje .. że my bijemy piane (swoją drogą ciekawe określenie), do tej pory nie wiem na jakiej podstawie to pisałaś.

Możesz prosić o pieniądze gdzie chcesz, nie o to mi chodziło.
Przedtem była to bolonka , teraz jest już pudel - ale nieważne, też nie o to mi chodzi, ktoś inny zdaje się miał zastrzeżenia, że z wątku pudli robi się wątek kudłaczy .
Pisałam już na co będą przeznaczona pieniądze, więc skąd te pretensje :

o to mi chodzi ! Masz "ale" tylko dlatego, że nie dołożyłyśmy się do leczenia psa, który jest akurat u Ciebie ... Trzeba mierzyć siły na zamiary - nie stać nas i tyle ! Nie wiem czy czytasz ten wątek , czy tylko przychodzisz tutaj pokłócić się i oskarżać nas (dalej nie wiem czemu i jaki masz w tym cel).

Chętnie Ci przypomnę, że pojawiła się nam propozycja DT , dlatego nie wyobrażam sobie żeby to DT (które NAM zaproponowało zabranie psa) - nie otrzymało od nas pieniędzy (których i tak za dużo nie jest) na leczenie, czy na jedzenie dla psa.
Przypomnę Ci jeszcze, że nie tak dawno chodziłam po wątkach i pisałam kilkukrotnie (aż było mi głupio już), że sfinansujemy zabiegi pudlowatych! Chcę też dołożyć się do hotelowanie jednego psa.
Wątek został założony niedawno, nie jesteśmy żadną fundacją! Nie mogę składać propozycji bez pokrycia, bo powtórzę to raz jeszcze - nie stać nas!

dlatego pytam się (na wszystkich bogów) o co Ci tak naprawdę chodzi i dlaczego masz pretensje akurat do nas (wszystko na wątku było napisane!)?

z mojej strony to wszystko . Jeżeli masz zastrzeżenia do naszych pieniędzy to zapraszam na pw.