Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Madallena napisał(a):
To nich koosiek zadzwoni do Azylu albo do Kuby i sie dowie a nie wiem czemu blokuje jego adopcje.

Rozumiem, że Ty już zadzwoniłaś i dowiesz się wszystkiego o Goldim.... jakoś na tamtym wątku nie jesteś tak aktywna.

Posted

[quote name='zerduszko']Rozumiem, że Ty już zadzwoniłaś i dowiesz się wszystkiego o Goldim.... jakoś na tamtym wątku nie jesteś tak aktywna.

No cóż...

W schronisku we Wroclawiu jest pudel w opłakanym stanie 7letni , zakołtuniony

Posted

Mnie się wydaje , ze on bardziej pudelek, no ale to juz ekspertom zostawiam :) Energy to jest właśnie ten pudelek o którym wczoraj pisałam . Miłą coś z łapka , ale to dopiero dziś przed chwilą się o tym dowiedziałam , będę w sb to się dowiem czegoś moze jeszcze. Ma czipa, właściciel miał po niego przyjechać ale już się nie zjawił, zostałw schronie oceniony na 7 lat.

Posted

yuki napisał(a):
Mnie się wydaje , ze on bardziej pudelek, no ale to juz ekspertom zostawiam :) Energy to jest właśnie ten pudelek o którym wczoraj pisałam . Miłą coś z łapka , ale to dopiero dziś przed chwilą się o tym dowiedziałam , będę w sb to się dowiem czegoś moze jeszcze. Ma czipa, właściciel miał po niego przyjechać ale już się nie zjawił, zostałw schronie oceniony na 7 lat.

Yuki podaj mi proszę namiary do ogłoszeń dla niego, jak się czegoś więcej w sobotę dowiesz to napisz proszę. co za porąbany właściciel:shake:
Nie wiesz jak do psów, kotów, ludzi?

Zerduszko te zdjęcia nie dadzą nam chyba możliwości oceny pudel czy puli, na 1 wydaje się, że pudel.

Posted

Namiary do mnie moga być tel. 515 290 672 katarzyna.zadworna@gmail.com gg 58504920 No nie wiem jeszcze jaki do kotów i psów. W boskie nie wyglądał na dominatora.... Dowiem się na bank bo on taka bidą z nędza i w ogóle kupka nieszcześcia :( Może uda mi się go wyciągnąć.

Posted

dobra zbieram do kupy o pudlu. Nr schronisowy 202/10 nr na obroży 273 boks 16 - czyli boks staruszków- choc dano mu 7lat.
Pies w schronisku od 30.01.2010. Chip- jednak bez nr telefonu- kobieta została poinformowana listownie , ze jej pies jest w schronisku. W porywach zadzwoniła nawet do schroniska- płacząc, ze w domu myśleli, ze już po nim i tak się cieszy, ze pies żyje - pożniej zaczęła jęczeć , ze nie ma 35 zł na opłatę za psa - powiedziano jej , ze już nawet nie będzie tego płacić - ale słuch o niej zaginął, po psa nie przyjechała i skończyło się na szczęściu ze pies jednak żyje i to już Pani wystarczyło, teraz najwyrażniej może sobie gnić w schronie.
Pies ma podwinięta tylną łapę- nie wiadomo czy to złamanie czy z zimna od śniegu - sprawa ta miała się wyjaśnić w pon. Yuki się dopyta jak będzie w schronie.
Pies jest właśnie w 16 boksie czyli boksie dla najstarszych psów, ale raczej nie ze względu na wiek, co na jego stan. Jeśli tam siedzi nie może mieć jakiegoś zaczepnego charakteru, bo by tam nie siedział, bo atakowal dziadki. Jak go widziała w boksie normalnie każdy pies sobie , trochę strachliwy, jak chciałam robić fotki przez kraty to uciekał.
Na tą chwilę nic o nie więcej nie wiem.

Posted

Wiadomości o pudelku z poznańskiego schroniska:
Jest to psiak czyli facet. Jak pisałam ostatnio około lat 12. Kontaktowy, energiczny gdy tylko wyprowadzi się go za boks, ma stare wyłysienia na grzbiecie ale lekkie nawet za bardzo nie widać - wet powiedział że to stare i nie jest to spowodowane chorobą skórną. Psiak widzi - czyli można zdementować pogłoski, że jest ślepy i dlatego chodzi na sztywnych łapkach. Nie ma chorób nie licząc zwykłych dolegliwości spowodowanych starością, czyli lekko gorszy wzrok i słuch, boleści stawów itp. ale tak na prawde dobrze by było porobić badania krwi itp żeby coś dokładnie określić. Psiak jest 100% łagodny do innych psów i do ludzi. Pani Tamara brała go na ręce, można z nim zrobić wszystko, garnie sie do ludzi. Jest ładny dlatego były osoby zainteresowane jego adopcją ale każdy jak usłyszał w jakim wieku jest psiak rezygnował ;/;/ dlatego siedzi już tam dłuższy czas poniewierany przez towarzystwo z licznego boksu. Dogadałyśmy się, że nie ma problemu aby psiaka zabrać do DT ale umowę muszą na kogoś spisać, dlatego musiała by ja podpisać np jakaś fundacja a później gdyby ktoś go adoptował z ramienia fundacji dane zostałyby zmienione. Mam zdjęcia ale wstawię troszkę później. Chłopak jest cudowny ale bardzo zaniedbany, wymaga obróbki :) nie wiem czy wszystko napisałam, jak coś to pytajcie, Panie ze schroniska prosiły o pomoc w wyciągnięciu psa! Szukamy DT.

Posted

Cheritka napisał(a):
Ja jestem z Wawy :) co potrzebujecie sprawdzić ???

Sasinkę:lol:tylko GPooLCLD nie było jeszcze dzisiaj na wątku i nie zmieniła tematu wątku;)
Dziękujemy z góry za sprawdzenie domku Sasinki:lol:

Snuszkak czyli czekamy jeszcze na fotki, dziękuję za informacje:lol:
Dane do ogłoszeń na kogo?

Posted

Energy napisał(a):
Sasinkę:lol:tylko GPooLCLD nie było jeszcze dzisiaj na wątku i nie zmieniła tematu wątku;)
Dziękujemy z góry za sprawdzenie domku Sasinki:lol:

ok mam nadzieję, że mieszka niedaleko mnie :)
(a miałam się nieangażować)
:roll:

Posted

poznański pudelek

hmmm aby psa wydać do adopcji raczej trzeba go na początku doprowadzić do porządku, ja nie jestem wstanie go zabrać na DT bo mam już swoją tymczasową podopieczną, nie jestem w tym schronie wolontariuszką i byłam tam dopiero 2 raz, więc na mnie raczej dane nie, albo na schron, a najlepsze wyjscie to poszukanie DT i dopiero szukanie domku

Posted

o widzę , że mamy już informację o Poznańskim i Wrocławskim pudelku

Cheritka , tutaj był podany gdzieś wątek (wskazówki) o wizytach ... tylko kurcze nie wiem na której stronie

Sasinka - bardzo dobrze , że nie zniechęciłaś się !

snuszkak - czy macie gdzieś w pobliżu sprawdzone DT ? Widzę, że pudelek jest malutki , to pewnie mini ?

Energy, pamiętasz skąd jest Basia Z ? Może z Poznania albo z Wrocławia ? Zaproponowała nam kiedyś strzyżenie i pielęgnację dla pudelka .

a bazarek jest już rozliczony - 101,50 zł do pudelbonki :multi:

Posted

tak jak pisałam pudelek jest super łagodny, nie szczerzy na ludzi, nawet nie wiem o ktore zdjecie chodzi, o to 4 nie licząc huskiego? on ma taką dziwna poze bo latał skakał i machał ogonkiem, a że akurat go tak aparat złapał to cóz, czytajcie proszę co pisze