Energy Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 [quote name='GPooLCLD']godzinę próbowałam wejść na wątek i to napisać :)[/QUOTE] A ja i tak dostałam maila, że mam pełną skrzynkę:evil_lol: Quote
magdola Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 dzieki ciotki...na was zawsze mozna liczyc........ Quote
Equus Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Kurcze, co się z tym dogo dziejeQ! Otwiera mi się co druga strona i to w masakrycznym tempie! O co chodzi z tym domem w W-wie? Trzeba coś pomóc - bo jakby co to ja jestem z Warszawy. I co się działo z Cekinkiem? Quote
al'akir Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='Equus']Kurcze, co się z tym dogo dziejeQ! Otwiera mi się co druga strona i to w masakrycznym tempie! O co chodzi z tym domem w W-wie? Trzeba coś pomóc - bo jakby co to ja jestem z Warszawy. I co się działo z Cekinkiem?[/QUOTE] wszystkim się tak z dogo dzieję . jest dom w Warszawie chętny , może zrobisz wizytę , Energy ma numer telefonu, pokażesz Państwu wszystkie pudle (sporo ich) ? Cekinek został adoptowany i oddany po jednym dniu... przykre. Poprosiłam o wyjaśnienia. Quote
Equus Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Nigdy nie robiłam żadnych wizyt adopcyjnych i jakoś nie bardzo się nadaję do tego chyba ale jeśli nie znajdziecie nikogo lepszego to oczywiście mogę spróbowac pomóc (choć tak). Jak pies trafiłby do Warszawy to mogłabym zagadać z naszą ulubioną fryzjerką o darmowe strzyżonko (a jak się nie uda to zapłacę za pierwsze strzyżenie). Quote
al'akir Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 pudelek 11 i 19 to ten sam piesek. Equus , zawsze musi być ten pierwszy raz. Quote
zerduszko Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='Equus']Nigdy nie robiłam żadnych wizyt adopcyjnych i jakoś nie bardzo się nadaję do tego chyba ale jeśli nie znajdziecie nikogo lepszego to oczywiście mogę spróbowac pomóc (choć tak). Jak pies trafiłby do Warszawy to mogłabym zagadać z naszą ulubioną fryzjerką o darmowe strzyżonko (a jak się nie uda to zapłacę za pierwsze strzyżenie).[/QUOTE]Poczytaj sobie podklejony wątek na PwP, o co pytać itp. Quote
Energy Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 [quote name='GPooLCLD']pudelek 11 i 19 to ten sam piesek. Equus , zawsze musi być ten pierwszy raz. No zawsze:cool3:chcesz nr telefonu? Quote
al'akir Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 a ja tak przypomnę , że do mnie odezwała się też osoba z Gliwic , która nigdy wizyty nie przeprowadzała. Zaraz zaproszę ją na wątek. Chyba, że Wy macie kogoś chętnego tam przeprowadzić wizytę ? Quote
magdola Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='zerduszko']Poczytaj sobie podklejony wątek na PwP, o co pytać itp.[/QUOTE] gdzie ten watek?????/ ja za 'ciemna' jestem chyba..... Quote
Energy Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 [quote name='GPooLCLD']a ja tak przypomnę , że do mnie odezwała się też osoba z Gliwic , która nigdy wizyty nie przeprowadzała. Zaraz zaproszę ją na wątek. Chyba, że Wy macie kogoś chętnego tam przeprowadzić wizytę ?[/QUOTE] Z dogo niestety nie:shake: Quote
al'akir Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='Energy']Z dogo niestety nie:shake:[/QUOTE] to ja już wysłałam zaproszenie. Ty masz w razie czego namiar na wolontariuszkę spoza dogo, nie? (dobrze pamiętam?) Quote
Energy Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 [quote name='GPooLCLD']to ja już wysłałam zaproszenie. Ty masz w razie czego namiar na wolontariuszkę spoza dogo, nie? (dobrze pamiętam?)[/QUOTE] Tak, mam:pwysłać Ci na pw? Quote
Robaczekk Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Witam wszytkich co do tej wizyty w Gliwicach to moglabym pomoc tzn poprosze znajoma z doga ona jest obeznana w tych sprawach a ja bede jej przylepa i pilnym uczniem na wizycie :) gdyz nigdy takiej nie przeprowadzalam, a najwyzszy czas sie zorientowac jak to wyglada bo mam tymczasowicza, w koncu ktos go zaadoptuje i bede musiala sama to zalatwic :) Quote
Energy Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 [quote name='Robaczekk']Witam wszytkich co do tej wizyty w Gliwicach to moglabym pomoc tzn poprosze znajoma z doga ona jest obeznana w tych sprawach a ja bede jej przylepa i pilnym uczniem na wizycie :) gdyz nigdy takiej nie przeprowadzalam, a najwyzszy czas sie zorientowac jak to wyglada bo mam tymczasowicza, w koncu ktos go zaadoptuje i bede musiala sama to zalatwic :)[/QUOTE] Witaj Robaczekk super:lol: Quote
al'akir Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='Robaczekk']Witam wszytkich co do tej wizyty w Gliwicach to moglabym pomoc tzn poprosze znajoma z doga ona jest obeznana w tych sprawach a ja bede jej przylepa i pilnym uczniem na wizycie :) gdyz nigdy takiej nie przeprowadzalam, a najwyzszy czas sie zorientowac jak to wyglada bo mam tymczasowicza, w koncu ktos go zaadoptuje i bede musiala sama to zalatwic :)[/QUOTE] dzięki, że zaglądasz i za pomoc :)! Energy już chyba nie trzeba:) Quote
zerduszko Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='Energy']Z dogo niestety nie:shake: Ale spoza dogo też może być :P Byleby głowa na karku była ;) Macie kobitki, dokształcajcie się. Ze swojej strony napisze tylko, ze to okropne zajęcie i szczerze go nie znoszę :D http://www.dogomania.pl/threads/25135-ABC-ADOPCJI-PRZEZ-DOGO-w-zarysie-VADEMECUM-ADOPCYJNE-jak-ustrzec-sie-przed-bledami A linki nie działajace zmienia się tak, jak tu napisane http://www.dogomania.pl/threads/174089-Nowa-dogomania-wskazA-wki Quote
pom-pon Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 pokażcie mi proszę tego kogoś co wziął Cekinka i go oddał, to ja mu już uwidocznię jak to fajnie jest być oddanym :snipersm::chainsaw: Ludzie to nie mają jednak za grosz sumienia!!!! Quote
al'akir Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='zerduszko']Ale spoza dogo też może być :P Byleby głowa na karku była ;) Macie kobitki, dokształcajcie się. Ze swojej strony napisze tylko, ze to okropne zajęcie i szczerze go nie znoszę :D http://www.dogomania.pl/threads/25135-ABC-ADOPCJI-PRZEZ-DOGO-w-zarysie-VADEMECUM-ADOPCYJNE-jak-ustrzec-sie-przed-bledami A linki nie działajace zmienia się tak, jak tu napisane http://www.dogomania.pl/threads/174089-Nowa-dogomania-wskazA-wki może mi się kiedyś przyda. a czemu to takie okropne zajęcie :razz:? [quote name='pom-pon']pokażcie mi proszę tego kogoś co wziął Cekinka i go oddał, to ja mu już uwidocznię jak to fajnie jest być oddanym :snipersm::chainsaw: Ludzie to nie mają jednak za grosz sumienia!!!! najgorsze jest to , że wydawała mi się być sensowną i odpowiedzialną osobą... A o tym, że zabrała psa i oddała dowiedziałam się od kogoś innego. :roll: Jest mi strasznie przykro, bo z wiadomości jakie otrzymałam wychodziło na to , że ela40 pojedzie do schroniska zobaczyć psa i zastanowi się nad adopcją - bo jak podkreślała jest to decyzja na lata. Miała do mnie napisać po wizycie u Cekinka, nie napisała - myślałam, że nie pojechała. Niech te wizyty ruszą , bo Cekinek śni mi się już po nocach :-( Quote
Energy Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 Dogo07 czy wizyta w Chorzowie się odbyła? Jasza udało Ci się skontaktować z potencjalnym domkiem? Quote
zerduszko Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='GPooLCLD']a czemu to takie okropne zajęcie :razz:?[/QUOTE] Raz odpowiedzialność, dwa różni są ludzie... czasem warto jechać z kimś ;) Mi się nigdy nic ni przydarzyło, ale jak miałam wizytę, gdzie był tylko pan domu, samotny.. to dusza na ramieniu ;) Quote
feliksik Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 nastepne ogłoszenia: pudel 14 - http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/pudel,8492 pudel 15 - http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Santi,8493 pudel 16 - http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Zorro,8494 pudel 17 i 18 nie mają namiarów dop ogłoszeń - prosz.e o dodanie to zrobię dla nich też ogłoszonka Quote
magda z. Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 W sprawie pudelki nr 8. W sobotę byłam w schronie po innego psa, ale szybko obleciałam to co było najpilniejsze. Niunia jest, nie pojechała, bo nie miała wtedy jescze dopełnionej kwarantanny, która jest wymagana przy paszporcie. Sunia jest przemilutka, poznałam ja osobiście 3 tygodnie temu, jak byłysmy z Agą w schronie. Niunia nie jest agresywna. teraz jest w dużej izolatce w budynku z innymi psami, mniejszymi od niej. Skoro jest z nimi to nie jest w stosunku do nich agresywna, bo raczej staraja się w miarę możliwości tak dopierać psy. To młody, wesoły i pełen życia pies. teraz zdjęć nie robiłam, bo nie było czasu ani za bardzo możliwości. Był juz jeden telefon w jej sprawie, ale babka stwierdziła, ze za daleko i nie wykazała ochoty na podróż po psa. Z racji ograniczonych możliwości finansowych i zaległości w hotelach my tez psu transportu przez Polskę organizować nie będziemy, w gre wchodzi np. Wrocław, bo to stosunkowo blisko - 0k. 150 km. Aga teraz była na wyjezdnym, ale dzisiaj wraca, poza tym jest też telefon Doroty, która nam przekazała info. Quote
filodendron Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Strasznie mi przykro z powodu Cekinka. Dogo tak się ślimaczy, że dopiero teraz udało mi się doczytać :( Quote
karolina27 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/fiodor-pilnie-szuka-domu-ogl2267060.html Fiodor z interwencji- Lębork Quote
Recommended Posts