Energy Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 leni356 napisał(a):Może tego pieska pani z Katowic by wzięła? trzeba jej pokazać zdjęcia, nie ma internetu Bo pani chciała starszego psiaka, tak? Quote
JOMA Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Podaję adres tyskiego schroniska: 43-100 Tychy ul. Przejazdowa 101 Quote
ela40 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Witam. śliczny jest cekinek piękny piesek . Quote
Justyna_wolontariat Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Nasz Pudelek imienia nie ma wołamy wołamy go Misiu on chyba nie wiele słyszy bo zawsze jak cos sie do niego mówi to nasłuchuje a potem reaguje. Ta bida była w takim stanie, że nie było szans by mógł być w schronisku zabrała go nasza p Iwona do siebie póki co jest u niej z 3 szczeniakami zabranymi od nas 4 jej psami i 7 kotami Z relacji p iwony wynika, ze nic mu nie przeszkadza jest bardzo grzeczny czasem nawet chętny do zabawy z szczeniorami które mu mordke myją. Zabrała go do swojego weta zrobił mu podstawowe badania i jak juz pisałam jest zdrowy Jedyne co mu dolega to ząbki w opłakanym stanie część do wyrwania koszt 60 zł :-( Pudelek śpi w łóżku. Waży około 3-4 kg jest miniaturkowy DT w Zabrzu ale na jego miejsce juz czekaja kolejne :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Dziś do naszego schroniska pani przyniosła maleńką sunię czarna pudelkowata :-(:-(:-(:-(:-(:-( Ja już nie mogę:angryy: Sunia ślepa sam szkielet wiek około 15 lat znaleźiona 3 tyg temu na ulicy z połamaną miednicą leczona na koszt tej pani która do dziś trzymała ja w swej firmie była leczona w Tychach na dzień dzisiejszy zdrowa wzrost około 20-25 cm waga 3-4 kg Bidulka trzęsie się z strachu zostawiłam ja w biurze dałam jej puszkę która powolutku zjadła co mnie ucieszyło Jutro zrobie jej dokładniejsze zdjecia sunia ma łysy grzbiet czekam na dokumenty od weterynarza historię leczenia by dowiedźieć się więcej Podaję namiary justyna_wolontariat@poczta.onet.pl tel 510 268 586 lub słuzbowy interwencyjny 509471357 gg 3970480 Quote
leni356 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Energy napisał(a):Bo pani chciała starszego psiaka, tak? Mówiła że nie może być młody, bo ona swoje lata ma. Mógłby być któryś z tych pudelków z Rudy - niech pani ktoś pokaże ich zdjęcia, bo one będą miały najciężej znaleźć domki :( Quote
Onaa Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Widzę że coraz więcej tych biednych porzuconych pudliszonków przybywa :(. A ja myślałam że pudelków w schroniskach w ogóle nie ma. Dobrze że powstał ten wątek gdzie można im jakoś pomóc a przynajmniej próbować i gdzie nie zginą w tłumie innych równie biednych i potrzebujących jak one psiaków. Quote
Justyna_wolontariat Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Mi zgłosiła się 1 pani z forum beagle bo oni tez szukaja domu dla pudelka ale powiedział że gdyby był 10 lat młodszy to by zabrała ;/ ale powyżej 10 lat to juz za stary a przecież on jest taki zywotny kontaktowy potrzeby załatwia na podwórku co jeszcze chcieć Kobieta było po 70 roku zycia Quote
Justyna_wolontariat Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Dogo jeżeli mogę prosić to czy mogłabyś umieścić tę sunię na wątku kudłaczy to naprawdę Pilna Sprawa :-(:-(:-( Quote
Onaa Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='Justyna_wolontariat']Dogo jeżeli mogę prosić to czy mogłabyś umieścić tę sunię na wątku kudłaczy to naprawdę Pilna Sprawa :-(:-(:-( Dobrze :). Quote
Energy Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Dogo07 napisał(a):Widzę że coraz więcej tych biednych porzuconych pudliszonków przybywa :(. A ja myślałam że pudelków w schroniskach w ogóle nie ma. Dobrze że powstał ten wątek gdzie można im jakoś pomóc a przynajmniej próbować i gdzie nie zginą w tłumie innych równie biednych i potrzebujących jak one psiaków. Powiem szczerze, że też nieprzypuszczałam, że ich tyle:-( Teraz jeszcze ta sunieczka od Justyny:shake: Quote
Energy Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Madallena napisał(a):mam sie tu odezwac :) Witaj Madallena:loveu: Quote
Madallena Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 coronaaj mnie ochrzanila, ze mnie tu jeszcze nie ma, wiec przybywam :) a bylam caly czas,ok? tylko sie nie udzielalam :) ps. jak bylam mlodsza mialam pudla czarnego :) zyl biedactwo 17 lat z padaczka. Mam sentyment do pudliszonow przez mojego Tobiego. I jak rok temu pojechalam do schronu po psiaka, chcialam zaadoptowac wlasnie pudla, a wyjechalam z prawie bernardynem :) ehhhh, biedne te pudliszony... ale jutro machniemy kilka i przywieziemy do Warszaawy. Energy, ktorego chcesz :P:P Quote
Energy Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 I dobrze, że ochrzaniła:diabloti:ja Cię tu nie widziałam:evil_lol:;) Madallena, gdybym mogła to zabrałabym wszystkie:-( Quote
coronaaj Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Energy napisał(a):Ruda Śląska to koło Tych jest chyba:roll:a Coronaaj jeszcze myślała o jakiejś bidzie, czy źle zrozumiałam? Taki staruszek malutki, rany ludzie to są straszni:-( Justyna napisz jeszcze maila do ogłoszeń, czy mały jest w schronisku czy w dt? No myslala myslala..bierzemy Cekinka , Atoska ...Madallena sie szykuje na te kurduple w Tychach ale ten z Rudy Slaskiej bialy, srebrno bialy to tez sliczny...ile ta Ruda Slaska od Tych....??? Czy zacma to jaskra czy moze tylko katarakta??? Jak zacma katarakta to jest operacyjna... Kochane pudle sa dlugowieczne..dla nich 10-16 to normalka..moj Bully (ojciec Borrego) konczy 12 lat w maju a werwe to ma wieksza niz 8 letni Borrego..Pakus ma wpisane w ksiazeczce 10 lat a pewnie ma 12-takie sa slowa wetki dermatologa...jape ma za 4 no i potrafi ugrysc solidnie...nie wszystkich....no ide troche sie przespac.. Quote
Madallena Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Dziewczyny. A jak wezmiemy ich za duzo o kilka :) POMOZECIE? Quote
ela40 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Witam Mój pudelek żył 17,5 -kochane moje psiateczko. Quote
Madallena Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Dziewczyny. A jak wezmiemy ich za duzo o kilka :) POMOZECIE? Quote
Energy Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 coronaaj napisał(a):No myslala myslala..bierzemy Cekinka , Atoska ...Madallena sie szykuje na te kurduple w Tychach ale ten z Rudy Slaskiej bialy, srebrno bialy to tez sliczny...ile ta Ruda Slaska od Tych....??? Czy zacma to jaskra czy moze tylko katarakta??? Jak zacma katarakta to jest operacyjna... Ruda Śląska - Tychy to około 25 km:roll: Coronaj tego pewnie nikt dokładnie nie badał, ale może się mylę. Psiak śliczny, to prawda, maleńki. Suńka też i trójłapka też:-( Szerokiej drogi Wam życzę:lol: Quote
ela40 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 To znaczy cekinek juz jedzie do stalego domku? Quote
Energy Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Madallena a ile macie zamiar zabrać?:cool3: Quote
Onaa Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Witaj Elu40 :). Jesteś może zainteresowana jakimś psiaczkiem ? Quote
Recommended Posts