Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zibi i Czaruś są już adoptowani. To ja byłam zainteresowana tym pierwszym, a potem drugim, ale nie miałam pewnego transportu w 100% i dyrektor oddał pieska komuś na miejscu.

Posted

kobietki mam chętnego Pana na średniego pudelka, Pan mieszka a Warszawie (tuż koło parku), bez dzieci, czy jest taki pudel/ka do adopcji? mam meila Pana mogę dać na pv

Posted (edited)

[quote name='Aśka Belkowska']A może Pan skusi się na schnoodelka. Hrabal znowu wrócił z adopcji, a to taki radosny mix pudla.[/QUOTE]

Wczoraj napisałam pw do Magenki, też o Hrabciu pomyslałyśmy z Farmerką ;) ale dziękuję, że pomyślałaś :)

Edited by Energy
Posted

[quote name='farmerka63']Wysłałam wczoraj w nocy do pana "prezentację" Hrabala - z opisem, zdjęciami i linkiem do filmiku. Czekamy...[/QUOTE]
No to czekamy i zaciskamy kciuki,może Hrabcio spodoba się,jeżeli tak, to może Pan też spodoba się nam.

Posted

Niestety - znowu PUDŁO :(

Wklejam dzisiejszą odpowiedź pana :

Witam,

Dziękuję za podesłanie Hrabala. Widać, że jest to wyjątkowo piękny i energetyczny pies.
U mnie jest tylko jeden problem, o którym nie wspomniałem Pani wolontariuszce przez telefon:
Jestem poważnym alergikiem. Wcześniej raczej miałem maltańczyki lub yorki, które mnie nie uczulały, a decyzja o poszukiwaniu pudla wzięła się z wyczytanych informacji o ich nie-alergiczności.
Próbowałem już adoptować jednego "w typie" pudla, jednak już po jednym dniu spędzonym razem okazało się, że sunia ta wywołuje u mnie bardzo silną reakcję alergiczną.
W związku z tym wolę szukać raczej psiaka z centrum Polski, gdzie będę mógł go "przetestować" tzn. wziąć go na kilka dni do domu i zobaczyć reakcję zdrowotną (jeżeli psychika psa na to, oczywiście, pozwala).

Pozdrawiam Witold P.

Posted

Maleńka biedulka Kika trafiła do Dzierżoniowskiego schroniska...

odchodziła na stacji CPN, jeden pan się zlitował i przywiózł ją do schroniska..."głodna, bojąca, zadredziona"
Giselle się nią zajęła ale oczywićie sunieczka potrzebuje domu, tego jedynego.
Czekam na informacje o suni...

Posted

[quote name='vega17']Nie wiem gdzie szukać pomocy, wrzucam wszędzie gdzie się da, proszę gdyby ktoś miał kawałek miejsca u siebie dla małej

Młodziutka, kudłata, leciutka(ok 10kg)niewielka i cudowna sunia szuka pilnie domu.Prawdopodobnie wyrzucona na działkach. Ma obroże przeciwpchelną, ale jest skosmacona. Bardzo przyjazna i towarzyska. Pierwszy raz spotkałam ją na łące jak bawiła się z psami.
Chodzi za ludźmi, domaga się pieszczot.

Pilnie szukamy domu stałego lub tymczasowego żeby jak najszybciej zabrać ją z ulicy.

Możliwy dowóz
660 124 483

dziękuję wszystkim za pomoc, sunia kilka dni temu pojechała do domku

Posted

[quote name='vega17']dziękuję wszystkim za pomoc, sunia kilka dni temu pojechała do domku[/QUOTE]

Też się bardzo cieszę, dziękuję za informacje :) szczęścia sunieczko :)

Posted

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"] numer: 30
numer chip: 616093900057217
imię: Dolly
[/TD]
[TD="width: 290"] wiek: ok. 10 lat
wielkość: mala
rasa: pudel
data przyjęcia: 2013-08-01
kwarantanna do 2013-08-15
przebywa w boksie: hotel

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"] opis: Dolly to mała, starsza, łagodna sunia pudel. Trafiła do nas z ulicy Kilińskiego.

http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=9407

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-78-42

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Posted (edited)

A to maleństwo z Dzierżoniowa... chudzinka, ledwo trzymała się na łapkach. Nie wiadomo ile czekała na pomoc.

po obcięciu, wykąpana przez Ciocię Giselle :) już bez kołtunów...

Edited by Energy
Posted

[quote name='mcpoison']wczoraj telefonowałam pod podany nr i pani powiedziała mi że przedwczoraj Milka pojechała do domku.[/QUOTE]

Dziękuję za informacje :)

Dobrze by było gdyby Fundacja Medor oprócz wstawiania na wątek informowała też o adopcjach.