Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja i cała nasza rodzinka też jesteśmy bardzo szczęśliwi ze Toffi z nami jest...zwłaszcza ja - pomaga mi dojść do zdrowia i sił,daje wiele radości i nadzieji na pozytywną przyszłość...kochany jest :)

Posted

[quote name='Energy']

Imię: Rambo
Rok Urodzenia: 2009
Rasa: mieszaniec pudla
Umaszczenie: białe
Wielkość: średni
Sterylizacja/kastracja: tak
Numer karty: 613/12
Boks: H VII
Opis: Rambo trafił do schroniska 08. lipca 2012 r. poprzez interwencję z ul. Limanowskiego. Kilka pierwszych tygodni było dla niego traumatyczne, zupełnie nie mógł odnaleźć się w nowej sytuacji. Był bardzo wystraszony i nieufny. Całymi dniami siedział w budzie, nic go nie interesowało, ogromnie tęsknił za domem. Z czasem zaufał nam i z każdym dniem jest coraz bardziej kontaktowy i radosny.
Kontakt w sprawie adopcji:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Częstochowie
ul. Gilowa 44/46, 42-202 Częstochowa
tel. 34 361-65-66
schronisko.czestochowa@gmail.com

[FONT=&amp]
[/FONT]

Rambo niestety cały czas w schronisku w Częstochowie. W jego sprawie za dużo się nie dzieje - nikt o niego nie pyta i się nim nie interesuje. Ma zrobione wydarzenie na fb:
https://www.facebook.com/events/166489396864233/?notif_t=plan_reminder

Posted

Dostałam dziś od Kariny z Francji (gwellines z pudlowego forum) przesyłkę z preparatem, którego nie można dostać w Polsce, dla mojego psa (co warto podkreślić - wysyłała mi przesylkę dwukrotnie, gdyż pierwsza zaginęła!). I w tym miejscu pragnę Jej serdecznie podziękować tym bardziej, iż pieniądze które chciałam jej zwrócić za preparat zdecydowała się przekazać na Pudlową Skarbonkę - tak więc dziś wpłaciłam Ebergy 50zł na pudle od Kariny! Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI Krino!

Posted

[quote name='Equus']Dostałam dziś od Kariny z Francji (gwellines z pudlowego forum) przesyłkę z preparatem, którego nie można dostać w Polsce, dla mojego psa (co warto podkreślić - wysyłała mi przesylkę dwukrotnie, gdyż pierwsza zaginęła!). I w tym miejscu pragnę Jej serdecznie podziękować tym bardziej, iż pieniądze które chciałam jej zwrócić za preparat zdecydowała się przekazać na Pudlową Skarbonkę - tak więc dziś wpłaciłam Ebergy 50zł na pudle od Kariny! Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI Krino!

Ja również dziękuję i potwierdzam oczywiście, że pudlowa skarbonka wzbogaciła się o 50 zł przekazane mi przez Equus :)

Posted (edited)

Ten piesek jest w łódzkim schronisku, podobno po wypadku, może ktoś z wielbicieli rasy się zainteresuje:
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy

[TABLE="width: 530, align: center"]
[TR]
[TD="width: 290"]numer: 301
numer chip: 616093900033856
imię: Loko
[TD="width: 290"]wiek: ok. 5 lat
wielkość: srednia
rasa: pudel
data przyjęcia: 2013-04-02
przebywa w boksie: zwierzętarnia

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]opis: Loko to psiak przywieziony do nas z ulicy Nawrot. Prawdopodobnie jest po wypadku. [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Edited by dziuniek
Posted

Schronisko w Toruniu:

[FONT=Verdana]CZARUŚ vel. MODEL jest około 6-letnim, średnio-małym pudlem. Jego właściciel trafił do szpitala, więc psiak został oddany do schroniska. Mieszka z nami od czerwca 2013 roku. Czaruś może pochwalić się niezwykle dojrzałym i spokojnym usposobieniem. Jego zrównoważenie i wewnętrzna harmonia okraszone są bardzo przyjacielskim oraz wesołym nastawieniem do świata. Jego reakcje emocjonalne nie są co prawda zbyt ekspresyjne, ale taki jego urok. Czaruś swoje opanowanie przenosi także do relacji psio-ludzkich. W kontakcie jest bardzo cichy i delikatny, ale nie ma nic przeciwko bardziej dynamicznej interakcji. Psiak jest dobrze zorganizowany, potrafi samodzielnie umilić sobie czas, a kiedy nabierze ochoty, urozmaica go sobie towarzystwem człowieka. Jego ulubionym zajęciem jest kolekcjonowanie nowych zapachów. Jego cierpliwość jest godna podziwu, ograniczenie pola manewru nie stanowi dla niego żadnego problemu. Czarusia polecamy w szczególności osobom starszym, zarówno tym samotnym jak i małżeństwom. Psiak zmobilizuje do ruchu i będzie kochanym, domowym pieszczochem. Polecamy go raczej do mieszkania.[/FONT]

Posted

Energy napisał(a):
Dziuniek zlituj się:( znowu kolejne pudliszony:(

No właśnie się nad nimi zlitowałam i o nich informuję, kto je wypatrzy gdzieś w Toruniu???
A wokół Łodzi pełno pudliszonów, bo tam pełno pseudohodowli, tylko czekam na wysyp tych wziętych rok, dwa, trzy temu...

Posted

Ja o ratunek proszę.
Wiekowa staruszka przywieziona z ulicy. Zagłodzona straszliwie. Waży 2 kg. Zęby koszmarne, narkoza nie wchodzi w gre.

"" rel="external nofollow noopener">

Posted

[TABLE="width: 530, align: center"]
[TR]
[TD="width: 290"]numer: 301
numer chip: 616093900033856
imię: Loko
[/TD]
[TD="width: 290"]wiek: ok. 5 lat
wielkość: srednia
rasa: pudel
data przyjęcia: 2013-04-02
przebywa w boksie: zwierzętarnia

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]opis: Loko to psiak przywieziony do nas z ulicy Nawrot. Prawdopodobnie jest po wypadku.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Zabieram ogłoszenie na forum pudlowe ...psyipudle.... może ktoś go u nas zobaczy

Posted

dziuniek napisał(a):
I z tego samego schroniska w Toruniu, świeży nabytek:

nie mam danych żeby zrobić ogłoszenie, poproszęo szczegóły wg metryczki

monika55 napisał(a):
Ja o ratunek proszę.
Wiekowa staruszka przywieziona z ulicy. Zagłodzona straszliwie. Waży 2 kg. Zęby koszmarne, narkoza nie wchodzi w gre.

"" rel="external nofollow noopener">

czy ona jest w jastrzębiu? poproszę o jakieś dane to zrobię ogłoszenie

zmienię cafeanimal na tablicę, bo tam chyba większy odzew:

tablica dla Pusi: http://tablica.pl/oferta/pusia-pudelek-miniaturowy-ID3bmJp.html
tablica dla Rambo: http://tablica.pl/oferta/pusia-pudelek-miniaturowy-ID3bmJp.html
tablica dla Czarusia: http://tablica.pl/oferta/czarus-pudelek-ID3bmXh.html

ze względu na to, że nie ma namiaru na wolontariuszy podałam w tych ogłoszenia dane na schronisko. jesli ktoś poda inny tel to zmienię dane.

co do Loko, to chciałam zrobić ogłoszenie, ale nie ma go pod podanym linkiem na stronie schronu, więc nie wiem czy to jeszcze aktulane.

Posted

To jest ten sam pies!

dziuniek napisał(a):
Schronisko w Toruniu:

[FONT=Verdana]CZARUŚ vel. MODEL jest około 6-letnim, średnio-małym pudlem. Jego właściciel trafił do szpitala, więc psiak został oddany do schroniska. Mieszka z nami od czerwca 2013 roku. Czaruś może pochwalić się niezwykle dojrzałym i spokojnym usposobieniem. Jego zrównoważenie i wewnętrzna harmonia okraszone są bardzo przyjacielskim oraz wesołym nastawieniem do świata. Jego reakcje emocjonalne nie są co prawda zbyt ekspresyjne, ale taki jego urok. Czaruś swoje opanowanie przenosi także do relacji psio-ludzkich. W kontakcie jest bardzo cichy i delikatny, ale nie ma nic przeciwko bardziej dynamicznej interakcji. Psiak jest dobrze zorganizowany, potrafi samodzielnie umilić sobie czas, a kiedy nabierze ochoty, urozmaica go sobie towarzystwem człowieka. Jego ulubionym zajęciem jest kolekcjonowanie nowych zapachów. Jego cierpliwość jest godna podziwu, ograniczenie pola manewru nie stanowi dla niego żadnego problemu. Czarusia polecamy w szczególności osobom starszym, zarówno tym samotnym jak i małżeństwom. Psiak zmobilizuje do ruchu i będzie kochanym, domowym pieszczochem. Polecamy go raczej do mieszkania.[/FONT]

dziuniek napisał(a):
I z tego samego schroniska w Toruniu, świeży nabytek:

Posted

Basiura napisał(a):
Witam serdecznie bardzo chetnie przyjme psiaczki na dom tymczasowy jestem z slaska okolice Zawiercia

Basiura, a o co chodzi z tym DT, bo na naszym wątku też zaproponowałaś Tosi? Prowadzisz większy DT?

Posted

Nie wiem gdzie szukać pomocy, wrzucam wszędzie gdzie się da, proszę gdyby ktoś miał kawałek miejsca u siebie dla małej

Młodziutka, kudłata, leciutka(ok 10kg)niewielka i cudowna sunia szuka pilnie domu.Prawdopodobnie wyrzucona na działkach. Ma obroże przeciwpchelną, ale jest skosmacona. Bardzo przyjazna i towarzyska. Pierwszy raz spotkałam ją na łące jak bawiła się z psami.
Chodzi za ludźmi, domaga się pieszczot.

Pilnie szukamy domu stałego lub tymczasowego żeby jak najszybciej zabrać ją z ulicy.

Możliwy dowóz
660 124 483