Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Anula']Przeglądając stronę Schroniska w Częstochowie,natknęłam się na białego,średniego pudelka,może ktoś będzie zainteresowany adopcją?

Imię: Rambo
Rok Urodzenia: 2009
Rasa: mieszaniec pudla
Umaszczenie: białe
Wielkość: średni
Sterylizacja/kastracja: tak
Numer karty: 613/12
Boks: H VII
Opis: Rambo trafił do schroniska 08. lipca 2012 r. poprzez interwencję z ul. Limanowskiego. Kilka pierwszych tygodni było dla niego traumatyczne, zupełnie nie mógł odnaleźć się w nowej sytuacji. Był bardzo wystraszony i nieufny. Całymi dniami siedział w budzie, nic go nie interesowało, ogromnie tęsknił za domem. Z czasem zaufał nam i z każdym dniem jest coraz bardziej kontaktowy i radosny.
Kontakt w sprawie adopcji:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Częstochowie
ul. Gilowa 44/46, 42-202 Częstochowa
tel. 34 361-65-66
schronisko.czestochowa@gmail.com

Rambo jest pod nr 2.

Posted

Dostałam info od pewnej osoby, że w schronisku w Dąbrówce jest pudel.
Kopiuje ze strony schroniska opis jej:

Delma to nasza wspaniała, około ośmioletnia pudliczka. Trafiła do schroniska 4 maja br. z Władysławowa. Delma jest absolutnie rewelacyjną sunią- przyjazną, radosną, mądrą. Po prostu najsłodsza pod słońcem! Delma jest wysterylizowana i gotowa do adopcji. Taka cudowna suczka naprawdę nie powinna być w schronisku, powinna być w domku i dawać radość całej rodzince. Dlatego też mamy ogromną nadzieję, że już niedługo ktoś ją wypatrzy, pokocha i zabierze do domu, a na pewno nie będzie tej decyzji żałował, bo Delmy nie da się nie kochać!

Kontakt: 607 540 557

Posted (edited)

[quote name='Fundacja Medor']https://www.facebook.com/events/1641.../?notif_t=like potrzebna pomoc nie nie mają wątku na dogo

O jaką pomoc konkretnie chodzi? Niestety docelowo finansowo pomóc nie mogę, ale czekam na informacje w sprawie adopcji. Zamiast opłaty adopcyjnej, pokryję koszty sterylizacji i szczepień - na jedno wychodzi, z tą tylko różnicą, że pieniądze bym mogła przelać wcześniej. Już od Was zależy jak to ma wyglądać.

Edited by & Gloria &
Posted

[quote name='Fundacja Medor']wszystkich informacji udzielamy pod nr tel 42 715-49-33 potrzebne jest jedzonko tez[/QUOTE]

Dziękuję za informację, jutro do południa na pewno będę się z Wami kontaktować.

Posted (edited)

[quote name='malagos']Śliczna ta pudelka z Palucha.........
a taka jest po strzyżeniu:

Pusia - NUMER EWIDENCJI: 694/13

Pusia jest ok. 10 letnią sunią – pudelkiem miniaturowym. Trafiła do schroniska po śmierci swojej pani, bo nikt z rodziny właścicielki nie chciał się nią zaopiekować. Dla pudelka 9-10 lat to nie tak wiele zważywszy ,że żyją nawet 16 lat. Pusia to cudowna, ciekawska sunia . Ma fantastyczny kontakt z człowiekiem. Nie wiadomo, czy sunia jest niewidoma, czy też słabo widzi, co jednak w codzienności nie ma negatywnego wpływu na to, jak funkcjonuje sunia. Pusia świetnie sobie radzi, jest bardzo inteligentna i wie, jak na siebie zwracać uwagę . Jedno jest pewne , jest spragniona kontaktu z człowiekiem. To bardzo dobrze ułożona , pogodna i łagodna sunia. Pusia została ostrzyżona. Czeka na kogoś, kto znowu pomaluje jej świat na różowo dając dom i miłość. Opiekę nad Pusią wspierają wolontariuszki .... które chętnie udzielą Państwu dalszych informacji o niej.

Edited by Beat2010
Posted (edited)

Witam! Z tej strony BoGusia,szczęśliwa "pani"(bo kto tu jest panem he he?) pudelka Toffi (na Dogo opisywany jako Tobi) adoptowanego w listopadzie z Wojtyszek. Popatrzcie jaką przeszedł metamorfozę ;) Wojtys

Edited by BoGusia+Toffi
Posted

Podziwiam Waszą pracę w tym wątku i zaangażowanie. Jestem bardzo szczęśliwa że jest ze mną Toffi . Zapraszam do odwiedzin jego galerii http://www.psyipudle**********/galeria-pudli,64/toffi-nasze-odratowane-kochane-serduszko,1088.html oraz mojego bloga (dział : Cztery łapy czyli dogoterapia) www.beme.com.pl Jak się trochę oswoję w poruszaniu po tym forum - chętnie także wezmę czynny udział w szukaniu domków dla pudliszonków :) póki co zamieściłam info o zgierskich pudelkach na swojej stronie. Pozdrawiam cieplutko wraz z Toffi