Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Energy napisał(a):
Starszego pudelka o imieniu Książe, z poprzedniej strony, nie ma już w bazie schroniska Łódź. Może wrócił do domu...

Tak,został odebrany ze schroniska.

Posted (edited)

Mam domek dla suczki w typie pudelka,może by mógł być samiec,tego jednak nie wiem.Domek w Bielawie,woj.dolnośląskie,mieszkanie 32m,blisko zalew i park.Młode małżeństwo z jednoroczną córeczką.Pani nie pracuje.Domek jest po wizycie p/a.Mam pełne dane do kontaktu.
Sara dzisiaj pojechała do swojego prawdziwego domku we Wrocławiu ale na razie niech zostanie jako poszukująca domku przez okres dwóch tygodni.Dla adoptujących zawsze daję furtkę,żę mogą oddać mi psiaka do dwóch tygodni jeżeli nie spełnia ich oczekiwań.

Edited by Anula
Posted

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]

[/TD]
[/TR]
[TR]

[TR]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"] numer: 300A
numer chip: 616093900033100
imię: Max
[/TD]
[TD="width: 290"] wiek: ok. 5 lat
wielkość: srednia
rasa: mix
data przyjęcia: 2013-03-25
kwarantanna do 2013-04-08
przebywa w boksie: hotel

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"] opis: Max (prawdziwe imię) to sympatyczny, łagodny, przyjacielski psiak. Jest łagodny[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-78-42

Posted

Jest pani chętna na pudelka Korka , czy ktoś możne pomóc
wklejam z emalia treść korespondencji

"[FONT=Times New Roman]Bardzo dziękuje za odpowiedż! jeśli chodzi o Korka to piszą że tam nie ma żadnych wolontariuszy i nie ma kto pomóc a może Pani dała by mi namiary na kogoś kto by mi pomógl w adopcji Korka i przywozie do mnie , pewnie musi go zbadać jakiś lekarz w jakim jest stanie i nie wiem czy nie będzie potrzebna kastracja ja zobowiązuje się do pokrycia wszelkich kosztów może jest jakaś fundacja co by mi pomogla? Ja sprawdzałam w internecie to Bardo jest w wojewodztwie dolnośląskim w powiecie ząbkowskim a ja mieszkam w Krakowie więc to daleko bardzo, ja nie mam możliwości zorganizowania transportu, samochodu nie posiadam, jestem osobą samotną i nie ma mi kto w tym pomoc. Nawet jeśli by nie doszło do adopcji ze względu na trudności to ja bym chciała pomóc Korkowi. Chętnie podejme się do pokrycie kosztów związanych z pomocą i zasponsoruje jego adopcje ! nie można tego nieszczęśliwego pudelka zostawić bez pomocy pudle to są niesamowicie delikatne z bardzo wrażliwą psychiką pieski! apeluje do pani wrażliwości i błagam o pomoc! może jakiś tymczasowy dom mu znaleść!-choć najchętniej to widziala bym go u siebie! mieszkam sama, wprawdzie mieszkanko jest nie duże 40m2 ale miał by u mnie spokuj , miłość! i zawsze pełną miske![/FONT]

[FONT=Times New Roman] Jolanta Kamińska[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Dnia 2 kwietnia 2013 6:25 porebska_beata <porebska_beata@o2.pl> napisał(a):[/FONT]

Witam Panią ,adopcja Kory jest aktualna ale z tego co pani pisze Korek potrzebuje pilniej domku niż Kora . Kora jest od prawie 8 miesięcy w hotelu ,jest odkarmiona i zadbana ,a Korek w schronisku może umrzeć .Proszę adoptować Korka jak pani może . Ja tez nie wiem gdzie jest to schronisko ale wolontariusze ,którzy go ogłaszają na pewno Pani pomoga w adopcji.
Pozdrawiam Beata Porębska

Dnia 2 kwietnia 2013 0:32

Jestem zainteresowana adopcją Pudliczki Kory ! W środę 26.03 odeszła na zawsze moja najukochańsza 17 sto letnia sunia pudelka miniaturowa i odczuwam w moim sercu wielką pustkę dlatego postanowilam wypełnić ją miłością do jakiegoś pieska w potrzebie mam doświadczenie w temacie Pudli bo odchowałam w sumie trzy pudelki miniaturowe białego-Filipka'czarnego-Korcika i sunie aprikot Bezi. Mogła bym kupić następne szczenie ale pudelki żyją długo a ja mam już 60 lat i niedaj boże mogła bym umrzeć wczśniej od pieska a on nieszczęsny wylądował by w schronisku a tego nie mogła bym zrobić ukochanemu zwierzęciu więc postanowiłam pomóc starszemu psu. Bardzo proszę o informacje czy ta adopcja jest aktualna bo zaiteresowałam się równierz pudlem o imieniu Korek czarny 5/6 letni jest w schronisku w mieście Bardo i jest w przerażającym stanie i potrzebuje natychmiastowej pomocy!wprawdzie nawet nie wiem gdzie to jest ale też wysłałam do nich wiadomość najgorsze jest tylko że ja nie mam możliwości sama pojechać daleko po pieska a państwo piszecie że możecie pomóc w dowiezieniu.Przesyłam zdjęcie mojej Bezuni!

Posted (edited)

Foksia i Dżekuś chodzi o tego Korka?

Jeśli tak to już tak nie wygląda;) i jest w nowym domu od jakiegoś czasu:) to Korek:)

Ale są inne np Hrabal

Albo Bąbel...schronisko Pabianice

Edited by Energy
Posted

Zdjęcie Korka to chyba w nowym domu nie jest ale super ,ze psiakowi się udało czy na pewno chodzi o tego ze schroniska w Bardo?
Zapytam pani o inne pudelki ale czy w razie czego ktoś możne jej przywieść , oczywiście po sprawdzeniu domku bo pani jeszcze nie była sprawdzana

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Zdjęcie Korka to chyba w nowym domu nie jest ale super ,ze psiakowi się udało czy na pewno chodzi o tego ze schroniska w Bardo?
Zapytam pani o inne pudelki ale czy w razie czego ktoś możne jej przywieść , oczywiście po sprawdzeniu domku bo pani jeszcze nie była sprawdzana

No... to jest Korek w nowym domu:)
Nie było na wątku pudlowym innego Korka, ale nie pamiętam skąd był. Co do zawożenia to nie wiem.

Posted

[TR]
[/TD]
[/TR]
[TR]

[TR]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"] numer: 301
numer chip: 616093900033856
imię: Loko
[/TD]
[TD="width: 290"] wiek: ok. 5 lat
wielkość: srednia
rasa: pudel
data przyjęcia: 2013-04-02
kwarantanna do 2013-04-16
przebywa w boksie: zwierzętarnia

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"] opis: Loko to psiak przywieziony do nas z ulicy Nawrot. Prawdopodobnie jest po wypadku.

Psiak jest pod opieką lekarzy wet. - więcej informacji w gabinecie weterynaryjnym przy schronisku.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=8991

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-78-42

Posted

[quote name='Energy']No... to jest Korek w nowym domu:)
Nie było na wątku pudlowym innego Korka, ale nie pamiętam skąd był. Co do zawożenia to nie wiem.[/QUOTE]
A w Bardzie Śl.jest Schronisko? Korek już jest w nowym domku.Przebywał w Schronisku w Wałbrzychu a następnie w DT chyba we Wrocławiu.Ma domek - leśniczówka za Kaliszem.Był jego wątek ale nie mogę teraz znaleźć.

Posted

[quote name='Anula']Sara pod nr.4 ma wspaniały domek.Bardzo proszę Sarunię przenieść do pudelków,które znalazły domek.[/QUOTE]

Dziękuję Anula:) czekałam na sygnał kiedy już mogę przenieść:)

Sarunia ma super dom :)

Posted

Wczoraj zadzwoniła do mnie Pani w starszym wieku. Dostała do mnie namiar od ZK i powiedziała że;
od 40 lat ma pudle (nimi lub średnie czarne) i teraz jest właśnie po stracie psa.
Prosiła mnie o załatwienie dla niej pieska do 4- 5 lat właściwie od zaraz.
Mieszka w Warszawie w bloku, ale całe lato przebywa na działce.
Możecie zadzwonic do mnie jeśli coś macie dla tej Pani.
Jesli trzeba podam jej telefon. Mozna do mnie pisać na emaila ewcia.pawlak@poczta.fm najsszybciej odpowiem, lub zawsze jestem na pudlowym forum (psyipudle). Myślę, że można tej pani dać pieska - może byćpo przejściach ale z racji na jej starszy wiek nie może być chory :(