Energy Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 Valentino został odebrany przez właścicielkę, oby zaistniała sytuacja się nie powtórzyła. Quote
aneta Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Czy ktoś ma namiary na tą panią ? Żeby znowu ktos nie pozbył się psa kiedy ona będzie w szpitalu ? Quote
soboz4 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 aneta napisał(a):Czy ktoś ma namiary na tą panią ? Żeby znowu ktos nie pozbył się psa kiedy ona będzie w szpitalu ? nie dostaniemy namiarów na kobietę, ochrona danych osobowych i schronisko ich nie udostępni Quote
Energy Posted March 12, 2013 Author Posted March 12, 2013 Morelek/Marley/Saylor pojechał do domu:) szczęścia piękny :loveu: Mały jeszcze w schronie A tu po zabiegach i pobycie w dt u pani Reginy:) Metamorfoza cudna:) Elinko dziękuję:) Quote
Fundacja Medor Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [TABLE="align: center"] [TR] [TD="width: 530, colspan: 2"] [/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 530, colspan: 2"] [TABLE="align: center"] [TR] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/HR] [/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 290"] numer: 698 numer chip: 616093900034976 imię: Loczek płeć: pies [/TD] [TD="width: 290"] wiek: ok. 8 lat wielkość: srednia rasa: mix data przyjęcia: 2013-03-09 kwarantanna do 2013-03-23 przebywa w boksie: zwierzętarnia [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] opis: Loczek to starszy, spokojny psiak w typie owczarka nizinnego/pudla. [/TD] [/TR] [/TABLE] SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI TEL 42 656-78-42 Quote
Fundacja Medor Posted March 14, 2013 Posted March 14, 2013 [TABLE="align: center"] [TR] [TD="width: 530, colspan: 2"][TABLE="align: center"] [TR] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/HR] [/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 290"] numer: 763 numer chip: 953000000793418 imię: Książe płeć: pies [/TD] [TD="width: 290"] wiek: ok. 15 lat wielkość: mala rasa: pudel data przyjęcia: 2013-03-13 kwarantanna do 2013-03-27 przebywa w boksie: gabinet [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] opis: Książe to miniaturowy, starutki pudelek. Jest przemiły wobec ludzi, bardzo ufny i sympatyczny. Nie do końca akceptuje inne psy. Psiak trafił do nas z ulicy Piotrkowskiej[/TD] [/TR] [/TABLE] SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI TEL 42 656-78-42 Quote
Energy Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Psiaki z Łodzi jeszcze na kwarantannie. Quote
Energy Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Hope2 napisał(a):zapisuję owieczki ;) później będę czytać... Miło Cię wiedzieć:) Quote
coronaaj Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 (edited) Morelkowi zycze powodzenia. Ile kg wazy ksiaze, ile ma latek? Kiedy koniec kwarantanny? Edited March 18, 2013 by coronaaj edit Quote
Energy Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 Coronaaj kwarantanna jest do 27.03, ma około 15 lat. Quote
Hope2 Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Gdzie ci ludzie mają oczy??? a przecież pamiętam jaki parę lat temu był boom na pudliszony :( teraz "modne" są psy malutkie... echhh Quote
aneta Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Hope2 napisał(a):Gdzie ci ludzie mają oczy??? a przecież pamiętam jaki parę lat temu był boom na pudliszony :( teraz "modne" są psy malutkie... echhh Nie było by tyle pudliszonów w potrzebie jakby nie taśmociągi i właśnie ten boom ..... To najgorsze co spotyka rasę, popularność -( Quote
Hope2 Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 aneta napisał(a):Nie było by tyle pudliszonów w potrzebie jakby nie taśmociągi i właśnie ten boom ..... To najgorsze co spotyka rasę, popularność -( Zgadzam sie w 100%-pamiętam wszystkie rasy "modne" i ludzi upartych jak osły na "modną" rasę i biorących np haszczaka jako psa...kanapowego :( Quote
Energy Posted March 18, 2013 Author Posted March 18, 2013 No i ja oczywiście się zgadzam z moją hodowczynią, witaj ponownie:) Niestety taka jest smutna prawda :( Ale dochodzi też to, że ludzie traktują psy jak przedmioty, nieależnie od rasy czy też jej braku. A tu wychodzi nasza mentalność, niestety... Quote
aneta Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Zaglądam regularnie żeby w razie objawienia w typie nowego domku być na bierząco. A tych ostatnich jak na lekarstwo .... Quote
Hope2 Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Energy napisał(a):No i ja oczywiście się zgadzam z moją hodowczynią, witaj ponownie:) Niestety taka jest smutna prawda :( Ale dochodzi też to, że ludzie traktują psy jak przedmioty, nieależnie od rasy czy też jej braku. A tu wychodzi nasza mentalność, niestety... eee tam...ja przed chwilą doczytałam,że my rozhisteryzowane jesteśmy:eviltong: ale to niestety smutna prawda,że dla wielu ludzi pies to zachcianka,kaprys,żywa maskotka,albo...substytut dziecka Quote
Paulina87 Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 W schronisku w Ostrowie Wlkp przebywa suczka w typie pudelka miniaturki. Została prawdopodobnie porzucona przez romów. Pracownik schroniska mieszka w sąsiednim bloku, zawsze widywał jedną z kobiet z białym pudelkiem. Pudelek znikł, twierdzą, że wywieźli go do niemiec. Jednak dziwnym trafem zniknięcie tamtego pudelka zbiegło się w czasie ze znalezieniem o 22 w nocy białej suni w zaspie śniegu. Suczka ma kilka kamieni na nerkach. Ona nie siusia moczem... ona siusia krwią. Wymaga kosztownej i trudnej operacji. Jest młoda, uwielbia siedzieć na kolanach. Zgadza się z innymi psami. Akceptuje dzieci. Jest po prostu rozkoszna. http://www.facebook.com/schronisko.ostrow Quote
Hope2 Posted March 19, 2013 Posted March 19, 2013 Paulina87 napisał(a):W schronisku w Ostrowie Wlkp przebywa suczka w typie pudelka miniaturki. Została prawdopodobnie porzucona przez romów. Pracownik schroniska mieszka w sąsiednim bloku, zawsze widywał jedną z kobiet z białym pudelkiem. Pudelek znikł, twierdzą, że wywieźli go do niemiec. Jednak dziwnym trafem zniknięcie tamtego pudelka zbiegło się w czasie ze znalezieniem o 22 w nocy białej suni w zaspie śniegu. Suczka ma kilka kamieni na nerkach. Ona nie siusia moczem... ona siusia krwią. Wymaga kosztownej i trudnej operacji. Jest młoda, uwielbia siedzieć na kolanach. Zgadza się z innymi psami. Akceptuje dzieci. Jest po prostu rozkoszna. http://www.facebook.com/schronisko.ostrow Piękna panienka :) Śnieżynka :) Quote
farmerka63 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Ta mała się wykończy, jeśli pomoc nie nadejdzie szybko ...:( Czy wiesz na czym miałaby polegac ta operacja ? W jakim ona jest wieku ? Ja zadzwonię do moich wetów w Czarnkowie - nie łoją nas finansowo, więc może operacja nie byłaby aż tak droga.. Quote
Anula Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 farmerka63 napisał(a):Ta mała się wykończy, jeśli pomoc nie nadejdzie szybko ...:( Czy wiesz na czym miałaby polegac ta operacja ? W jakim ona jest wieku ? Ja zadzwonię do moich wetów w Czarnkowie - nie łoją nas finansowo, więc może operacja nie byłaby aż tak droga.. Przypuszczam,że malutka ma ataki nerkowe,a to jest ból nie do zniesienia,a ogólnie ciągły tępy ból,coś o tym wiem bo sama mam z tym problem.Ulgą jest podawanie UroFuraginum,który jest bez recepty i nie jest masakrycznie drogi. Quote
Fundacja Medor Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 [TABLE="align: center"] [TR] [TD="width: 530, colspan: 2"] [/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 530, colspan: 2"] [TABLE="align: center"] [TR] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [TD] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/HR] [/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 290"] numer: 821 numer chip: 616093900033041 imię: Pufcio płeć: pies [/TD] [TD="width: 290"] wiek: ok. 12 lat wielkość: mala rasa: pudel data przyjęcia: 2013-03-16 kwarantanna do 2013-03-30 przebywa w boksie: biuro, różowy pokój [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] opis: Pufcio to starszy, spokojniutki pudelek. Czy ktoś go szuka? [/TD] [/TR] [/TABLE] SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI TEL 42 656-78-42 Quote
Energy Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 (edited) Rany jakiś worek pudlowy się rozwiązał:( znowu... Przypuszczam, że operacja usunięcia kamieni nerkowych jeśli są spore jest niezbędna. Pytaj proszę Farmerko:) swoich wetów... Anula ale przy kamieniach, przy kolce sam furagin niestety na długo nie wystarczy:shake: przeciwbólowe, przeciwzapalne i rozkurczowe leki przynieść mogą ulgę, ale obawiam się, że chwilową. A sunia miała robione badania? Edited March 20, 2013 by Energy Quote
Energy Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Starszego pudelka o imieniu Książe, z poprzedniej strony, nie ma już w bazie schroniska Łódź. Może wrócił do domu... Quote
Anula Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Energy napisał(a):Rany jakiś worek pudlowy się rozwiązał:( znowu... Przypuszczam, że operacja usunięcia kamieni nerkowych jeśli są spore jest niezbędna. Pytaj proszę Farmerko:) swoich wetów... Anula ale przy kamieniach, przy kolce sam furagin niestety na długo nie wystarczy:shake: przeciwbólowe, przeciwzapalne i rozkurczowe leki przynieść mogą ulgę, ale obawiam się, że chwilową. A sunia miała robione badania? Masz rację,ja pisałam o furaginie na już i jak nie ma ataków.Atak to inna bajka. Quote
Recommended Posts