Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dogo07']Pani szuka białej pudliszonki, jest po stracie swojej ukochanej suni. Wielkopolska.[/QUOTE]
Mika przebywa w Schronisku w Lesznie a więc w Wielkopolsce.Post 6114 i 6115.Dobrze gdyby znalazła domek.
Dogo07 masz zapchaną skrzyneczkę.

Posted

feliksik;19355596
cafe dla Jambi: [url napisał(a):
http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Jambi,68177

[quote name='Energy']
Schronisko.bydgoszcz pudliszonek ma nr 6.
dziekujemy!!!!
i jednoczesnie zglaszam jeszcze koleżankę Jambiego z boksu Lukę.

Imię: Luka
Kastracja/sterylizacja: tak
Wielkość: mały
Kontakt w sprawie adopcji: vixit@poczta.onet.pl
Miejsce pobytu: Schronisko dla Zwierząt w Bydgoszczy
Podstawowe informacje o zachowaniu: ładnie chodzi na smyczy,nie potrzebuje strasznie dużo ruchu,ale myślę,że spacery sprawiałyby jej przyjemność . Luka jest miła,grzeczna,naucz ona czystości,była wychowana w mieszkaniu.Luka bardzo lubi pieszczoty!
osoba zgłaszająca psa na wątek:schronisko.bydgoszcz (wolontariusze bydgoskiego schroniska)
Odrobaczenie: tak
Szczepienia: tak,komplet (przeciw chorobom wirusowym i wściekliźnie)
Problemy zdrowotne: brak
Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: Suczka do bydgoskiego schroniska została oddana przez poprzedniego opiekuna gdyż ponoć nie akceptowała i zachowywała się wrogo wobec 3-letniego dziecka.Wszystko wygląda na to,że Luka po prostu bardzo źle zniosła pojawienie się nowego domownika i zepchnięcie na dalszy plan... Jednak nie chcemy,żeby Luka się już więcej stresowała,dlatego szukamy jej domku bez małych dzieci,jednak już nastoletnie jak najbardziej wchodzą w grę. Jest dosyć dominująca wobec innych psów-cały czas na nie szczeka i próbuje pokazać kto rządzi,więc lepiej,żeby Luka w swoim nowym domu była psią jedynaczką. do kotów stosunek nie jest znany,ale zawsze w razie potrzeby możemy sprawdzić
Link do wątku: podaje tylko zbiorczy psiaków z bydgoskiego schroniska (http://www.dogomania.pl/forum/thread...alizacja-22-08)
Krótki opis: Luka to 7-letnia biała pudelka bez ogonka. Suczka do bydgoskiego schroniska została oddana przez poprzedniego opiekuna gdyż ponoć nie akceptowała i zachowywała się wrogo wobec 3-letniego dziecka.Wszystko wygląda na to,że Luka po prostu bardzo źle zniosła pojawienie się nowego domownika i zepchnięcie na dalszy plan... Jednak nie chcemy,żeby Luka się już więcej stresowała,dlatego szukamy jej domku bez małych dzieci,jednak już nastoletnie jak najbardziej wchodzą w grę. Poza tym ładnie chodzi na smyczy,nie potrzebuje strasznie dużo ruchu,ale myślę,że spacery sprawiałyby jej przyjemność . Luka jest miła,grzeczna,naucz ona czystości,była wychowana w mieszkaniu.Luka bardzo lubi pieszczoty! Jest dosyć dominująca wobec innych psów-cały czas na nie szczeka i próbuje pokazać kto rządzi,więc lepiej,żeby Luka w swoim nowym domu była psią jedynaczką. Luka w schronisku została wysterylizowana i zaszczepiona (komplet szczepień). Pytając o Lukę należy podać jej numer ewidencyjny: 6055/12.

Posted

Pisałam co Macia w sprawie tej suczki,ale nie dostałam odpowiedzi, a przy suni nie znalazłam żadnego kontaktu.

Pokaże jeszcze w takim razie tą drugą z ostatniego postu sunie.

Posted

Kontakt może być co najwyżej do mnie (668045313). Nic więcej o niej nie wiem. Mamy za dużo psów pod opieką i nie jesteśmy w stanie podjechać do schroniska. Byli chętni, ale zrezygnowali. W weekend będą Dni Otwarte więc w końcu się w schronisku pojawię.

Posted

[quote name='Dogo07']Pisałam co Macia w sprawie tej suczki,ale nie dostałam odpowiedzi, a przy suni nie znalazłam żadnego kontaktu.

Pokaże jeszcze w takim razie tą drugą z ostatniego postu sunie.

[quote name='Macia']Kontakt może być co najwyżej do mnie (668045313). Nic więcej o niej nie wiem. Mamy za dużo psów pod opieką i nie jesteśmy w stanie podjechać do schroniska. Byli chętni, ale zrezygnowali. W weekend będą Dni Otwarte więc w końcu się w schronisku pojawię.
Kontakt jest na stronie Schroniska - skopiowałam:

[h=1]Kontakt[/h] [FONT=arial]Miejski Zakład Zieleni[/FONT]

[FONT=arial]ul. Cypriana Kamila Norwida 4
[/FONT][FONT=arial]64-100 Leszno
[/FONT][FONT=arial]tel./fax: 065 529 93 67 [/FONT]

[FONT=arial]od 7.00 do 17.00 kom. 795 590 329 ; 604 264 625[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT][FONT=arial]www.mzz.leszno.pl
[/FONT][FONT=arial]e-mail: mzz@mzz.leszno.pl[/FONT]

[FONT=arial]
[/FONT]

[FONT=arial]
[/FONT]

[FONT=arial]Schronisko dla bezdomnych zwierząt [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Henrykowo 20[/FONT]
[FONT=arial]e-mail: schronisko@schronisko.leszno.pl[/FONT]
[FONT=arial]www.schronisko.leszno.pl[/FONT]

Posted

Ja nie podaję kontaktów na schronisko, tylko na osoby co pomagają, chodzi nam o świadomy los psów.
Wysłałam kilka białych suczek, która znalazłam na wątku.
Zobaczymy, czy pani się w ogóle zdecyduje na jakiegoś pieska.

Posted

W końcu mam więcej zdjęć Miki ze schroniska w Henrykowie. Sunia jest bardzo przyjazna, lubi ludzi. Można ją brać na ręce. Ładnie chodzi na smyczy. Wydaje mi się, że minimalnie widzi, ale może się mylę.

Posted

[quote name='JOMA']katowicki pudelek 1A znalazł dom :multi:

Super:multi:szczęścia sreberko w domu:)
Dzięki JOMA za informację:)

Mecia nie mam informacji o suni, więc nie mam jak jej wstawić na 1 stronę. Na zdjęciach wydaje się przytulaśna i malutka:)

Posted

[quote name='farmerka63']Choroba jasna...Może jest podziębiona ???

4 dni zaledwie..No to się psina nacieszyła :([/QUOTE]

poprostu nie dali jej szansy. Jak po 4 dniach można zwracać za to psa. Powinni wiedzieć, że pies ze schronu może sięstresować, a szczeniaka też by oddali, bo sika zanim sięnauczy?
mój Tofik wczoraj u znajomej też pare kropli popuścił i nie mam pojęcia czemu, ale ani mi do głowy nie przychodzi, żeby go za to oddać! zresztą z żadnego powodu nie oddałabym

Posted

Nasza tymczasowiczka Lola "przyozdabiała" kuchnię i przedpokój kupasami przez blisko 3 tygodnie. Dość długo leczyliśmy ją z biegunki . No i jakoś to wytrzymaliśmy i korona z głowy nikomu nie spadła ... Biedna Luka... :(

Posted

[quote name='schronisko.bydgoszcz']Luka wróciła do schroniska,powodem było rzekome posikiwanie w domu.nowy numer ewidencyjny: 6094/12. reszta bez zmian...[/QUOTE]
Brak słów:(
Sunia ma nr 1a, podaj proszę telefon jeszcze.

Posted

INFORMACJE OBOWIĄZKOWE:

• Imię: Iwan
  • Kastracja/sterylizacja: nie
  • Wielkość: mała
  • Kontakt w sprawie adopcji: 41 361 67 24 Katarzyna;
  • schronisko.kielce.dyminy@interia.pl
  • Miejsce pobytu Kielce, schron
  • Zdjęcie :

• Podstawowe informacje o zachowaniu: - jak na razie wystraszony, tak jakby w depresji (jest dopiero od wczoraj)
  • osoba zgłaszająca psa na wątek: andzia69

Posted

z "moim" pudlem nie wiadomo. dosia grecia nie ma kontaktu z dt, jedynie przez fundację. zęby były wyczyszczone, sporo trzeba było usunąć.

a ja etraz mam znowu "rasowca", tym razem spanielka, ktorej przy dobrych wiatrach grozi schron, a przy złych - uśpienie. ech...