Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Kochani, Fundacja Mikropsy PILNIE poszukuje transportu na trasie Krotoszyn-Warszawa dla nowej podopiecznej.
Może ktoś coś słyszał, ktoś coś wie?
Będziemy wdzięczni za każdą informację! 515-992-305

Chętnie połączymy transport z przewozem jakiegoś innego psiaka (psiaków) np. z innej fundacji ( Mamy opcje platnego transportu za ok 250 zl) Wszelkie 'kombinacje' mile widziane.

Podróżniczką będzie mała sunia - Frania.

Edited by sundari
Posted

• Imię : Tales
  • Kastracja : tak
  • Wielkość : średnia
  • Kontakt w sprawie adopcji : mail -
  • eelinaa@wp.pl , tel.608 416 949
  • Miejsce pobytu : Schronisko "ARKA" w Łomży

• Podstawowe informacje o zachowaniu : wesoły,chętny do zabawy,żywa iskierka

Informacje dodatkowe:

• Odrobaczenie: tak
  • Szczepienia: tak,przeciwko wściekliźnie
  • Problemy zdrowotne: nie
  • Inne problemy : nieznane
  • Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: z psami pozytywnie,z kotami i dziećmi nie wiadomo
  • Link do wątku: wątek zbiorczy psów z łomżyńskiego schroniska,jak będzie potrzeba założę oddzielny http://www.dogomania.pl/forum/threads/224430-Psy-z-%C5%82om%C5%BCy%C5%84skiego-schroniska
  • Krótki opis: piesek nie jest pudlem.Jest chyba w typie innej rasy.

Posted

coronaaj napisał(a):
Huculowi trzeba zalozyc osobny watek, sciagac cioteczki. Fajny chociaz starszawy ale dojdzie do siebie jak poczuje swojego ludzia.
Problem z BDT coraz ich mniej ale moze znajdzie sie litosciwa ciotka i przygarnie.

To jutro zrobię mu wątek... Fakt że z tymi BDT jest teraz kłopot ale może tak jak piszesz znajdzie się jakaś litościwa ciotka oby :)

• 2 weeks later...
Posted

I ja też nie mogłam wejść, a jak już się udało to nie mogłam pisać.

Dzięki Feliksik:lol:
Mam nadzieję, że uda mi się jutro "ogarnąć" wątek...

Paulina chodzi o tego psiaka?

Posted (edited)

Witajcie, ciotki :)

Ponownie przynoszę pod pachą pięknego Kwinto, którego już raz tutaj przytachała Malawaszka. Nie widzę jednak chłopaka na pierwszej stronie , przeto jak regulamin nakazuje , załączam foty i metryczkę :) Mam nadzieję, że tym razem poszczęści się pierwszemu kasiarzowi RP , bo bardzo długo siedzi już za kratami filcując się całkiem bez sensu ...:(

Imię : Kwinto
Kastracja : TAK
Wielkość : wysokość w kłębie - do kolan opiekuna
Kontakt w sprawie adopcji : Magdalena 602 253 993 mail : przygarnijzwierzaka@gmail.com
Miejsce pobytu : schronisko w Gładyszewie pod Piłą
Podstawowe informacje o zachowaniu : spokojny, miły pies, dogaduje się zarówno z sukami jak i z psami. bardzo tęskni za człowiekiem , źle znosi pobyt w schronisku .

Informacje dodatkowe:

• Odrobaczenie: tak
  • Szczepienia: tak,przeciwko wściekliźnie + komplet szczepień p/chorobom wirusowym
  • Problemy zdrowotne: brak
  • Inne problemy : nieznane
  • Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: z psami i z suczkami pozytywnie,z kotami i dziećmi nie wiadomo

P.S. 7-go maja Kwinto umówiony jest z groomerką - postaramy się wypięknić dżentelmena :D

Edited by farmerka63
Posted

Psotka pilnie szuka domu z powodu choroby swojej właścicielki

• Imię: Psotka
  • Kastracja/sterylizacja: tak
  • Wielkość: mała
  • Kontakt w sprawie adopcji: tel. 507 681 442
  • adopcjazwierzaki@o2.pl
  • Miejsce pobytu : jeszcze u włąścicielki, okolice Żywca
  • Podstawowe informacje o zachowaniu: łagodna, pieszczoch, ale nie przepada za małymi dziećmi

Psotka to 10-letnia suczka w typie pudelka miniaturowego. Sunia znalazła się w trudnej sytuacji gdyż szuka nowego domu z powodu choroby swojej dotychczasowej Pani. Psotka jest typowym kanapowcem i wielkim pieszczoszkiem. Kocha ludzi i towarzystwo. To bezproblemowy psiak, który zasługuje na odpowiedzialnego właściciela. Psotka jak każdy pudelek wymaga regularnego strzyżenia. Ma ładne futerko o lekko morelowym odcieniu. Psotka może mieszkać zarówno w bloku jak i w domu z ogrodem. Bez problemu dogaduje się z innymi psami. Sunia jest wysterylizowana.

kontakt w sprawie adopcji:
tel. 507 681 442
adopcjazwierzaki@o2.pl

Posted (edited)

Psotka sliczna, szkoda wlascicielki ale chorba , starosc to ....smutne.Moze znajdzie sie osoba co da Psotce wspanialy domek.

Edited by coronaaj
edit
Posted

Cześć. Znaleźliście mojego pieska, jest on w tym zdjęciu gdzie są te niebieskie obramówki i on jest w ostatnim rzędzie drugi od lewo. Jeżeli macie jakiś kontakt z nim lub macie go u siebie proszę! Błagam oddajcie go to więcje niż zwykły pies to przyjaciel rodziny i członek jej. Proszę o kontakt pod numerem : 510636029 lub 517240204 lub 48 3313680

Posted (edited)

[quote name='sulimanatalia']TO ZNOWU JA ZNALAZLAM GO NA TEJ STRONIE http://www.dogomania.pl/forum/threads/177924-Pudle-i-pudlowate-w-potrzebie-proszą-o-pomoc!!! NA STR 1. I ON TAM JEST NA ZDJĘCIU TAKIM CO SĄ NIEBIESKIE OBRAMÓWKI. I ON JEST NA SAMYM DOLE TAKI BIAŁY DRUGI OD LEWO
Psow pudelkow z nieb obramowka jest 12 , jaki kolor ? W ktrym rzedzie , od lewej ktory? Czyli bialy???? Drugi od lewej. Skad jestes? To tez pomoze.
To suczka czy piesek?

Edited by coronaaj
edit
Posted

Imię : Pusia
Kastracja : nie
Wielkość : wysokość w kłębie - ok 35 cm pudelek miniaturka
Kontakt w sprawie adopcji : Justynka019@interia.pl 510268586
Miejsce pobytu : schronisko Ruda Śl
Podstawowe informacje o zachowaniu : niezwykle spokojna, zrównoważona, miła i przesympatyczna. Nie sprawia żadnych problemów, większość dnia przesypia, ma bardzo dobry kontakt z psami, lubi być głaskana przytulana.

Informacje dodatkowe:

Odrobaczenie: tak
Szczepienia: tak,przeciwko wściekliźnie + komplet szczepień p/chorobom wirusowym
Problemy zdrowotne: brak
Inne problemy : nieznane
Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: z psami i z suczkami pozytywnie,z kotami i dziećmi także

Pusia w schronisku jest osowiała, widać, ze tęskni za domem swoim człowiekiem którego kiedyś pewnie miała.

Posted

coronaaj napisał(a):
Z bolem serca zawiadamiam, ze 24 kwietnia odszedl Pepe, wedlug weta z Pruszkowa mial conajmniej 17-18 lat, a moze wiecej.
Prosze przeniesc # 13 do dzialu za TM.

Bardzo mi przykro:( dobrze, że miał dt w którym był kochany, zadbany...

Biegaj po tęczowych łąkach Pepe(*)...

Posted

Energy napisał(a):
Bardzo mi przykro:( dobrze, że miał dt w którym był kochany, zadbany...

Biegaj po tęczowych łąkach Pepe(*)...

Najwazniejsze, ze ostatnie miesiace spedzil w kochajacym DT, no widzialam go to wazne. Byl slodki ale staruszek.