sacred PIRANHA Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Dzwoniła do mnie pani z ogłoszenia mojego byłego tymczasowicza, szuka dla siebie pudelka. Pani starsza ale zywiołowa, w razie tfu tfu rodzina psiakiem sie spokojnie zajmie. Szukają pieska raczej młodego, łągodnego do dzieci (wnuki ich odwiedzają). Jest z Gdańska. Moge dać jej namiary na Ciebie Energy? Quote
malawaszka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Energy napisał(a):Dzwoniłam do schroniska, psiak ma iść do domu na dniach. Jedzie gdzieś dalej dlatego jeszcze czeka. Poprosiłam o sprawdzenie czy nie ma tatuażu, bo jest naprawdę w typie rasy. z tego co kojarzę... to niestety to schronisko masowo wysyła psy do Niemiec :( Quote
farmerka63 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Daleko nie mają...:( A ta pani kierownik na taką poczciwinę wygląda... Golden retriever też piękny. Zajrzę do fundacji Aurea - sprawdzę, czy o nim wiedzą. Quote
Energy Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):Moge dać jej namiary na Ciebie Energy? Już dałaś:mad:żartuję;) Pani poszukuje suni a my na razie nie mamy:shake: malawaszka napisał(a):z tego co kojarzę... to niestety to schronisko masowo wysyła psy do Niemiec :( Malawaszka to mnie pocieszyłaś... Pani sprawdziła, psiak nie ma tatuażu, ma chipa, podobno zagranicznego. Tylko gdzie i jak to sprawdzać? Podobno sama próbowała go "rozpoznać" i prosiła o wiadomość jeśli uda się czegoś dowiedzieć. Chipa mam i co z tego jak nie wiem co z tym zrobić:shake: Quote
wtatara Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 ja też nadal szukam starszego kudłaczka Ten biały w Warszawie na Paluchu jest, nawet rozmawiałam ze schroniskiem. Byłoby OK , gdyby nie jeden problem.... Quote
Energy Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 wtatara napisał(a):ja też nadal szukam starszego kudłaczka Ten biały w Warszawie na Paluchu jest, nawet rozmawiałam ze schroniskiem. Byłoby OK , gdyby nie jeden problem.... Staruszki są na 1 stronie... Nie wiem jakiego szukasz? Quote
malawaszka Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 wtatara napisał(a):ja też nadal szukam starszego kudłaczka Ten biały w Warszawie na Paluchu jest, nawet rozmawiałam ze schroniskiem. Byłoby OK , gdyby nie jeden problem.... posyłałam Ci link do naszej Soni mix sznaucerki - nie pasuje? Quote
coronaaj Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 wtatara napisał(a):ja też nadal szukam starszego kudłaczka Ten biały w Warszawie na Paluchu jest, nawet rozmawiałam ze schroniskiem. Byłoby OK , gdyby nie jeden problem.... A Loczek nie pasuje starszej pani? Quote
Mapet Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='malawaszka']z tego co kojarzę... to niestety to schronisko masowo wysyła psy do Niemiec :([/QUOTE] a co w tym złego, ludzie pchaja sie do lepszego zycia to dlaczego psom tego odmówic? Quote
wilczka Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 cioteczki loczek idzie do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wolontariuszka z hoteliku nie moze dalej patrzec na tego biedaka za kratami i go zabiera do siebie:)niech dozyje swoich dni w domu:) Quote
Energy Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 [quote name='wilczka']cioteczki loczek idzie do domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wolontariuszka z hoteliku nie moze dalej patrzec na tego biedaka za kratami i go zabiera do siebie:)niech dozyje swoich dni w domu:)[/QUOTE] To wspaniale:multi::multi::multi: Quote
mshume Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Ja namierzyłam czip zagraniczny szukając w bazie safeanimal.eu, mogę ewentualnie pomóc.Nie ma jednak pewności,czy czip jest rejestrowany, ale spróbować można.[quote name='Energy']Już dałaś:mad:żartuję;) Pani sprawdziła, psiak nie ma tatuażu, ma chipa, podobno zagranicznego. Tylko gdzie i jak to sprawdzać? Podobno sama próbowała go "rozpoznać" i prosiła o wiadomość jeśli uda się czegoś dowiedzieć. Chipa mam i co z tego jak nie wiem co z tym zrobić:shake:[/QUOTE] Quote
Energy Posted February 20, 2012 Author Posted February 20, 2012 [quote name='mshume']Ja namierzyłam czip zagraniczny szukając w bazie safeanimal.eu, mogę ewentualnie pomóc.Nie ma jednak pewności,czy czip jest rejestrowany, ale spróbować można.[/QUOTE] Dzięki Mshume ale już sprawdzałam i ja i Farmerka w kilku bazach, tej też. Niestety :shake: Quote
farmerka63 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 (edited) Na forum beaglowym znalazłam listę baz : http://www.identyfikacja.pl/www/ http://www.idpet.info/language/index.php?nrmenu=1&lan=pol http://www.indexel.info/ https://www.tasso.net/online-registrierung.aspx Jest tu także safe-animal . Niestety - przetrzepanie wszystkich tu podanych baz dało efekt zerowy ... Przecież czytnik nie może się machnąć - może przez nieuwagę podano nam błędny numer ? - wystarczy jedna cyferka :( Edited February 20, 2012 by farmerka63 Quote
mshume Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 moze upewnijcie sie co do tego numeru... Quote
Energy Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [quote name='mshume']moze upewnijcie sie co do tego numeru...[/QUOTE] Dzwoniłam dziś jeszcze raz, mamy dobry numer. Quote
mshume Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Czy to nie jest pudlowaty? Piszą,że mała owieczka. Nie znacie wolontariuszek z Miedar? http://www.schroniskowmiedarach.cba.pl/index.php?strona=psydoadopcji&dzial=psy&id_numer=84/02/12 Quote
Kłapoucha Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Imię: Lovely Wiek: rok Płeć: samica Kastracja/sterylizacja: tak Wielkość: średnia Kontakt w sprawie adopcji: vixit@poczta.onet.pl Miejsce pobytu: schronisko dla zwierząt w Bydgoszczy Podstawowe informacje o zachowaniu: Po wyjęciu z boksu była dość wystraszona i nieśmiała. Jak już wyszła na spacer, zluzowała i radośnie skakała w śniegu i chodziła przy innych psach. Jest bardzo miła,lubi głaskanie i kontakt z człowiekiem. Psom nie daje się pomiatać, lepiej zatem,żeby swojego nowego opiekuna miała na wyłączność. Generalnie na spacerze się rozweseliła. Nie ciągnie na smyczy. Odrobaczenie: tak Szczepienia: tak, ma komplet szczepien (przeciw wsciekliznie i chorobom wirusowym) Problemy zdrowotne: tak Inne problemy (np. behawioralne): nieujawnione, jednak z racji tego,ze sunia zostala znaleziona i nic nie wiemy o tym jak zachowuje sie w domu,nalezy nastawic sie praktycznie na wszystko i prace z psem w razie jakichkolwiek problemow Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: sunia nie jest psem uleglym w relacjach z innymi psami,dlatego lepiej,zeby byla jednym psem w domu jesli chodzi o dzieci i koty,reakcje nie sa znane,ale w razie potrzeby mozemy to sprawdzic Link do wątku: ma tylko na forum bydgoskiego schroniska w dziale psy,imie Lovely Krótki opis: Została znaleziona w Olimpinie i przywieziona do bydgoskiego schroniska. Pytając o Lovely należy podać jej numer ewidencyjny: 1443/11. zdjecia: Quote
Bjuta Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 (edited) Imię: Łesia poz.7800 Wiek: kilka lat. Powiedzmy 4. Płeć: suczka Kastracja/sterylizacja: tak Wielkość: mała Kontakt w sprawie adopcji: gosha160@wp.pl , tel. 692 581 343 Miejsce pobytu Zabrze, schronisko Psitulmnie na Bytomskiej 133 Podstawowe informacje o zachowaniu: Łesia poz.7800 to kilkuletnia suczka, która do naszego schroniska trafiła 13 lutego 2012 roku z ul. Staromiejskiej razem z drugim pieskiem. Łesia niby ludzi kocha i jest miłą sunią, ale jest też indywidualistką, która nie lubi jak się jej coś narzuca ;-) Edited February 22, 2012 by Bjuta Quote
filodendron Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='Kłapoucha'] O matko, jakie cudeńko! :) A tę drugą, Łesię, to można tip-top na westa zrobić :) Quote
Anula Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='mshume']Czy to nie jest pudlowaty? Piszą,że mała owieczka. Nie znacie wolontariuszek z Miedar? http://www.schroniskowmiedarach.cba.pl/index.php?strona=psydoadopcji&dzial=psy&id_numer=84/02/12 No właśnie ten piesio mi też nie daje spokoju wygląda chyba w typie pudla bardzo kiepska fotka. W schronisku w Miedarach Obama ok. 3 letni pies http://www.schroniskowmiedarach.cba....numer=84/02/12 Quote
Equus Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Jestem po dłuższej nieobecności... Ale tak niezupełnie. Nie mam teraz głowy do netu... Energy - pleaseee zarządź co mam zrobić - czy powinnam usunąć jakieś postu czy może wstawić nowe... nie kontaktuję ostatnio i nie ogarniam... Quote
Recommended Posts