Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anja2201 napisał(a):
Bardzo dziękujemy za pomoc :)Pieniążki dotarły , pokryły koszty dzisiejszej konsultacji i nastawiania nóżki .

Dziękuję za potwierdzenie:lol:biedna mała:shake:

Posted

cioteczki nikt nie zainteresowal sie loczkiem?mrozy coraz wieksze,chcialam go podciac zeby byl z niego pudel ale wtedy to juz calkiem zamarznie,teraz troszke go kudelki grzeja,ale ostatnio zauwazylam ze....zaczynaja mu wypadac-lysieje na starosc:(:(:(

Posted

wilczka napisał(a):
cioteczki nikt nie zainteresowal sie loczkiem?mrozy coraz wieksze,chcialam go podciac zeby byl z niego pudel ale wtedy to juz calkiem zamarznie,teraz troszke go kudelki grzeja,ale ostatnio zauwazylam ze....zaczynaja mu wypadac-lysieje na starosc

Ktory numer ma Loczek?

Posted

sunia nr 18 pojechala dzis do bdt do Anuli :)
lapka przednia przejechana, zmiazdzona
ogromna grzybica w uszach
sunia jest na antybiotyku
poza tym grzeczna, domowa
tylko jeszcze zestresowana.

Posted

Jest tyle pudelków, że ta maleńka Łezka jest nr 1 a w 2 poście.

nr 1 A
INFORMACJE OBOWIĄZKOWE:

Imię:ŁEZKA
Kastracja/sterylizacja: nie

Wielkość:do pół łydki
Kontakt w sprawie adopcji: mail i lub telefon do osoby zajmującej się psem664 315 852
giselle4@autograf.pl
Miejsce pobytu (miasto; dt/schronisko/inne)
Dzierzoniow-schronisko

Zdjęcie (lub ew. opis umaszczenia, ew. znaki szczególne)

http://c.wrzuta.pl/wi17653/91402f87001d31724ee60002/sdc13529
http://c.wrzuta.pl/wi15505/00758cf600006dab4ee5ffff/sdc13497

Podstawowe informacje o zachowaniu:

spokojna i posluszna,koleguje sie z innymi psami..suczkami na koty reaguje pozytywnie

Informacje dodatkowe:
Odrobaczenie: tak
Szczepienia: tak ..wszystkie

Problemy zdrowotne: brak
Inne problemy (np. behawioralne): jeśli tak to jakie?brak
Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: wspanialy

[B]Link do wątku:
http://www.dogomania.pl/threads/219427-%C5%81ezka-malutka-bialaska-w-rozterce.....Czy-bedzie-jeszcze-bezpieczna-i-szczeliwa
Krótki opis:
do domu z dziecmi
dla osob straszych ,jest bardzo delikatna sprawdzona na 2 letnim dziecku,ciekawa swiata
nie warczy ,nie ma problmu z zabieraniem miski
ale szczeka kiedy jej zle,kiedy chce do czlowieka....
chodzi na smyczy i pieknie zwija sie w kłębuszek do spania...slodziak:

Posted

Uprzejmie informuję, że kolega Bąbel - na stronie 1-szej pudel jamniczy nr 4 , domu już nie poszukuje , albowiem znalazł go był w swoim domu tymczasowym :D:D:D

Nie będziemy tak szacownego starszego pana narażać na trudy podróży, adaptacji do nowych warunków mieszkaniowych - niechże grzeje swoją drobną pupinkę przy naszych kaloryferach aż do kresu żywota. Ze stadem się jako tako zgrał- nawet ustawia nasze rozbrykane i rozwrzeszczane sznaucerki . Musimy go tylko powstrzymywac od ataków na labciowatą Sagę,do której wytrwale pyskuje ;) Nauczył sie wskakiwać na małżeńskie łoże i bywa juz w nogach . W przyszłym tygodniu idzie do dentysty , no i ma zamówione błękitne pikowane łóżeczko , jak na wiejskiego pudla przystało :D

Pozdrawiamy dzielną załogę pudlolubów :)

Posted

Baaaaardzo się cieszę:multi::multi::multi:mały jest przeszczęśliwym królewiczem:loveu:
Dlaczego cały czas czułam, że tak będzie???:evil_lol:
Farmerko samych radości z tym małym Krasnalem Wam życzę:lol:z wzajemnymi pozdrowieniami:lol:

szczęścia słodziaku:loveu:

Posted

wilczka napisał(a):
cioteczki nikt nie zainteresowal sie loczkiem?mrozy coraz wieksze,chcialam go podciac zeby byl z niego pudel ale wtedy to juz calkiem zamarznie,teraz troszke go kudelki grzeja,ale ostatnio zauwazylam ze....zaczynaja mu wypadac-lysieje na starosc:(:(:(

A ile moze wazyć loczek?
Ja już się jakiś czas temu oferowałam jako BDT dla niego, ale z tego co pamiętam były chyba problemy z oddaniem go na DT? moze coś się teraz zmieniło?
Z tym ze transport byłby potrzebny, albo jezeli to nie bardzo daleko to mogę podjechać na bilecie weekendowym, potrzebowałabym również wsparcia na weta i dojazdy i karmy jezeli musi jeść jakąś specjalną(jesli nie to mam jakieś 10kg. ariona, ale nie wiem czy ta karma nadawałaby się dla staruszka).Ale z tego co rozumiem loczuś jest teraz w płatnym hoteliku, więc chyba pieniążki na weta i karmę by już jakieś były.
Martwi mnie to jego łysienie, jeżeli to ze starości to trudno, byłby w ciepełku więc by mu to nie przeszkadzało, ale dobrze by go było wcześniej zbadać, najlepiej pobrać zeskrobinę, bo może to być jakaś grzybica czy jakaś inna choroba.Wtedy też dałabym go radę wziąć, bo mam mozliwość oddzielenia psa, ale wiedziałabym od razu na co go leczyć i nie byłoby zadnych niespodzianek.
No i ważna dla mnie jest wielkość psa, na zdjęciu wydawał mi się dosyć spory, ale to może takie zdjęcie.

Posted

szukam pudelki starszej wiek od 10 lat w górę. Pani ma 70 lat i zmarła jej sunia .Pani mieszka w Będzinie.
Starsza Pani bardzo rozpacza po stracie suni, swojej przyjaciółki.Bardzo liczy na naszą pomoc.

Posted

temikotka napisał(a):

Ja już się jakiś czas temu oferowałam jako BDT dla niego, ale z tego co pamiętam były chyba problemy z oddaniem go na DT? moze coś się teraz zmieniło?

To super propozycja! Co na to opiekunki psiaka?
Ja myślałam, ze on jest w schronie bo w opisie jest, ze marznie w boksie... To strasznie słabo, że to płatny hotel... Dla pudla i do tego staruszka to nie są odpowiednie warunki :(

coronaaj napisał(a):
Lezka idzie do DS , chyba dzisiaj.

To mamy ja usunąć z pierwszej czy jeszcze poczekać?

wtatara napisał(a):
szukam pudelki starszej wiek od 10 lat w górę.

Jeśli chodzi o suczki to: Kika -nr 4,
I jeszcze może Beza nr 8- ale ona jest określona na 8 lat. No i jeszcze Balbina nr. 11 - śliczna delikatna suńka - oceniona na powyżej 6 lat
Jest jeszcze sporo starszych pudli ale samców...

Posted

Łezka ma jeszcze kwarantannę, to Oscypek prawdopodobnie jutro jedzie do ds.

Unbelievable napisał(a):
Buba już w nowym domu :)

Dziękujemy za informację:)
Szczęścia malutka:loveu:

Posted

Energy napisał(a):
Łezka ma jeszcze kwarantannę, to Oscypek prawdopodobnie jutro jedzie do ds.

Dziękujemy za informację:)
Szczęścia malutka:loveu:

Rozmawialam wczoraj z Giselle, jest domek zainteresowany, powiedziala ze Lezka idzie do DS?????
A tutaj, ze Lezka siedzi na kwarantannie???

Posted

[quote name='Energy']Nr 16.

Jest jeszcze taka maluda, muszę poprosić o info do metryczki.

A to sunia moze? No to Lezka chyba????

Czy biala bidula ktora siedzi na kwarantannie na Paluchu to moze sunia???Takie Bichon/Pudlowate