Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 183
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

shanti- obsurwuje adopcje w schroniskach , w ktorych wydaja pracownicy byle komu ,zeby psy wypchnac ,ale znam schroniska w ktorych jest inaczej,nawet w miare mozliwosci robia pracownice kontrole.Oczywiscie powroty psow sa wszedzie,ale nie nagminne .Mam nadzieje i trzymam wszastkie kciuki ,zeby ta sliczna jamniczkowata panna znalazla odpowiednich dla swojego charakteru odpowiedzialnych opiekunow.
Ps czytalam wszystkie posty o tej psinie i musze stwierdzic ,ze w zadnym nie bylo zmianki nawet o wieku (biuro schroniska ma kartoteki o psie),albo do kogo powinna byc adoptowana.To jak mozna jej dobrego domu szukac?Nie mozna szukac domu psu jak chociaz troche nie jest poznany ."kota w worku sie nie sprzedaje" przepraszam za aluzje ,ale te uwagi nasunely mnie sie podczas czytania postow.

Posted

Dokładnie. Trzech pracowników na 110 psów.
Adopcji od poczatku roku było ponad 150, zwrotów może około 10, czy to złe statystyki?

xxxx52 jeśli chcesz pomóc na przykład w ogłoszeniach w poniedziałek dostarczę Ci wszelkie możliwe informacje o Yuce, zdjęć na wątku jest sporo. Jeśli prowadzimy wątek i ogłaszamy psa źle, pokaż jak to sie robi dobrze. Chętnie się czegoś nauczymy.

Posted

shanti-ojej przepraszam za wtarcanie sie ,ale myslalam ,ze moge sie podzielic doswiadczeniem ,ale widze ,ze nie.
Co do pomocy jestem zawsze skora,ale tak jak napisalam musze miec dokladny opis psa z dokladny<ym opisem charakteru.Poza tym w Polsce jeszcze zadnego psa nie adoptowalam ,nie wiem czy bym umiala?Poza tym nie wiedzalam ,ze jestescie pracownicami schroniska X.,bo z tego co czytam na dogomani z malymi wyjatkami osoby przedstwiajace psy to sa wolontariusze albo przedstwiciele org.bazujacych na domach tymczasowych.
Nie bede zasmiecala watku ,Zycze psince wspanialych odpowiedzialnych opiekunow.Dziewczyno uciekaj ze schroniska na kanapke.!

Posted

xxxx52 dobrze napisalas, zdecydowanie wieksza szansa dla znalezienia nowego opiekuna jest dostarczenie mu jak najwiecej informacji na temat psa. Realia do spelnienia naszych i Twoich oczekiwan przy trzech pracownikach sa nie do spelnienia. Wolontariusze ktorzy odwiedzaja schronisko to nieletnia mlodziez, ktora nie ma doswiadczenia i tak naprawde to czasem robia wiecej zlego niz dobrego, (oczywiscie nieswiadomie), choc im sie wydaje ze robia wszystko zawsze dobrze. Czytajac wpisy na dogo, obserwuje pomaganie zwierzetom to nie tylko walka z wiatrakami, ale staje sie ona nawet niebezpieczna dla tych ktorzy naprawde chca walczyc o los zwierzat. W blyskawicznym tempie rosnie liczba dogomaniakow ktorzy sluza pomoca zwierzetom za pieniadze i nie sa to osboby odosobnione, powstaje rowniez coraz wiecj pseudo org. pro zwierzecych dla zysku.

Posted

dziewczyny, udziergałam taki tekscik-moze wam sie nada-do ewentualnych przeróbek - dodałam 1 literkę do imienia Yuki-ale oczywiście nie nalegam-moze to nie taki dobry pomysł jak mi sie wydaje:evil_lol:

YULKA-PRZEŚLICZNA SUCZKA W TYPIE JAMNIKA SZORSTKOWŁOSEGO

Wyobraź sobie roztańczoną nastolatkę, energiczna i usmiechnietą. A teraz wyobraź sobie tę samą nastolatkę, uwięzioną w małej klatce. -Smutny i przerażający widok, prawda? Tak smutne jest teraz zycie małej Yulki-młodziutkiej psinki spędzającej dnie i noce w schroniskowym boksie -Łapki ślizgają sie po twardych płytkach podłogi, psi nos pomiędzy kratami - Yulka czeka, wypatruje..
Raz w tygodniu nadchodzi szczęśliwy moment: -wolontariuszka wyprowadza sunię na spacer. Wtedy mała szaleje z radośći -oto koniec jej cierpienia! Skacze, piszczy, rozdaje buziaki, odbiega, aby po chwili pędzić z wywieszonym językiem do człowieka:- "przytul mnie". Cieszy się z całego psiego serduszka!
Nie wie biedna,że czas spaceru się kończy, że znowu czeka ją ciasny boks na długie, długie dni, tygodnie.
Yulka smutnieje.Jeszcze prosi na dwóch łapkach o chwilę uwagi, jeszcze ogonek kręci się na widok przechodzącej osoby - ale powoli gasną iskierki w brązowych oczach.
Nie pozwól aby Yulkę dopadła schroniskowa depresja.Pomyśl,co mozesz zyskać: tyle psiej miłości, wierności, tyle radości w jednym małym piesku!
Ta przesliczna ,żywiołowa suczka pobiegnie za Tobą na koniec świata!
zaadoptuj Yulkę!:lol: