agrabcia Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Coś tu mało Nas na wątku, a to taka słodka psinka Quote
malagos Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Rzadko tu zagladałam, tak mi przykro, ze niunia nadal vbez domku. Ona jest taka szalenizna? Quote
shanti Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Szalona jak diabli. Ale cóż, mało spacerów, nie ma się gdzie wyżyć.:shake: Quote
Olga7 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Poczytam od nowa pozniej-ale ja myślalam ,że Yuka już znalazla dom ostatnio i wrócila z adopcji ostatnio -a tu ona caly czas siedzi w schronie ?? Wcale nie byla ostatnio w ds .. Quote
mimiś Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Jezu, jakie to piekne! a ten błysk w oku! wygląda na niezła cwaniarę..- nic dziwnego,że szaleje -po wyjściu z małego boksu sama tańczyłabym na rurze.. Quote
monika55 Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 Troche ma. Nie wyrabiam z ogłoszeniami dla wszystkich. Psina bedzie wdzieczna na pewno za pomoc. Jest po sterylce. Quote
shanti Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Bo ona była adoptowana a potem ją oddano. To chyba najgorsze co można zrobić psu, dać nadzieję na dom a potem ją zabrać. Quote
xxxx52 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Fiaskiem adopcji jest to,ze psy schroniska adoptuja byle gdzie byle jak .Nie zdaja sobie sprawy jaka tragedie pies musi przejsc ,gdy zostaje spowrotem za kraty wsadzony.Wczesniej wyleguje sie na kanapie ,a pozniej laduje na deski drewnianej budy. Lekarstwa na idealna adopcje nie ma ,ale pokazanie pieknego zdjecie pieska nie wystarczy ,MUSI byc skonstruowany dobry tekst zawierajacy wszystkie pozytywne i negatywne strony zwierzecia.Powinien oprocz informacji np.ile ma lat czy jest szczepiona ,kastrowana ,zawierac informacje do przyszlych opiekunow np.czy moze zostac iles tam godzin sama w domu,czy nie niszczy,czy jest szczekaczem,czy mozna z linki zwolnic na spacerach ,czy ma instynk lowiecki,czy jest socjalna,czy lubi dzieci ,czy jest dominujaca itd.na podstawie tych informycji mozemy szukac odpowiednich do suczki opiekunow ,spelniajacych okreslone oczekiwania. Wiem ,ze w schronisku trudno znalezc odpowiedzi na wszystkie pytania.Najlepiej dlatego rodzaju psow znalezc DT ,ktory moze po czasie odpowiedziec na te i inne pytania. Quote
Recommended Posts