Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzieki za linki - troche poczytam ,doksztalce sie. moze sprzedam moj aparat - cos doloze i kupie cos lepszego;)
A na razie jedno zdjęcie Roxie z CTR Yarpenem Nykei ;) cudo nie pies ;)
póżniej wstawie więcej - teraz muszę posprzątać trochę w domu bo gary od obiadu jeszcze nie pozmywane ;)

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to na razie jeden portrecik;)
mloda juz nie rośnie w zwyż to w zamian zaczeła nabierać ciałka - klatecza robi się taka jakaś szersza, głowa też już nie taka charcia jak na początku - tylko uszka dalej nie takie jakbym chciała. Kleiłam kilka dni ale mój TZ miał dosyć pytań co się pieskowi w uszka stało więc przestałam ;)
Niedługo mała bedzie na tyle dorosła że może dostanie swój pierwszy skórzany staffikowy komplecik = obroża i smyczka ;)
I bezproblemowo przechodzimy na Orijen - żadnych problemów żołądkowych jak na razie a to już 4 dzień dzisiaj ;)
ps jakim programem najlepiej obrobić zdjęcia - poprawić trochę ostrość czy przyciemnić?

Posted

kolejna porcja gotowa.
jonQuilla - niestety kumpla szybko nie zobaczymy;( To był pies użytkowniczki dogo - Nykei. Asia jechała do Birmingham na konferencje i nie chciała zostawiać psa na ten czas przy samochodzie. Więc my się nim zajeliśmy przez kilka godzin. Roxie była w 7 niebie - w końcu ktoś kto lubi się bawić w wodzie. Bo nasze zaprzyjażnione psy boją się wody jak ognia ;)Ciężko było im zrobić zdjęcia bo ciągle byli w ruchu, mam za to kilka filmików ale nie wiem gdzie je wstawić ;)

taki jesteś wielki - po co wchodzisz na schodek - nie musisz być jeszcze większy ;)

nie przepadam za piłkami - ale i tak ci nie dam, schowam do pyska

porównanie wielkości

mogę wejść do środka?

no przecież Ci powiedziałam że nie możesz tu wejść ;0

Posted

przeciąganie patyczkiem

odpoczynek po zabawie

jaka ta woda fajna, możemy tu zostać dłużej?

Yarpen - co tam ciekawego znalazłeś?

za tym płotem czasami można zobaczyć dwa pieski, jak bedziemy cicho może się pokażą

Posted

[FONT=Georgia]mój błąd :oops: to pan pies a nie suczka
fajnie że Roxie nie boi się znacznie większych psów od siebie :) zuch dziewczynka :cool3:

a tam nie przesadzaj :) nikt nie wymaga żebyś na spacerze z psami miała nienaganną fryzurę ;) tym bardziej że mieszkasz na wyspach więc zapewne ciężko o nierozwianą fryzurę :evil_lol:
[/FONT]

Posted

z Roxie jest tak że jak podchodzi do niej obcy pies jestnieufna, nawet lekko przestraszona - kuli ogon i uszy. Mamy komende - hasło "say hi" co znaczy że pies jest niegrożny i nie ma złych zamiarów - stosuje do przywitań na spacerach i mała się trochę rozlużnia. Ale wystarczy że tylko pies ugnie lekko łapy - niewielkie zaproszenie do zabawy - i już pełna radość i zabawa na całego. I tu nie ma różnicy jak duży to pies, tak samo bawi się z yorkiem jak i dobermanem. A z Yarpenem to był istny szał. Co mi się podobało - w domu cisza i spokój - dopiero na spacerze psiaki się rozkręciły.
Z pogodą u nas tragedia ostatnio, jak nie pada to wieje. Brr - brytyjska pogoda mnie dobija. Mam nadzieję że w tym roku będzie chociaż tydzień lata ;)

Posted

[FONT=Georgia]to dobrze że czuje respekt przed obcymi psami, rozważna pannica :)
zapewne się wyszalała za wszystkie czasy z nim :razz: teraz Yarpen będzie musiał składać Wam częściej wizyty :evil_lol: daleko od Was mieszka?

do pogody na wyspach ja mam szczęście...byłam co prawda tylko 3 razy ale zawsze pogoda dopisywała, deszczu nie za wiele a do wiatru idzie przywyknąć :)
[/FONT]

Posted

no niestety kawałek drogi od nas - jeśli dobrze pamiętam to w Lincoln - a to jest jakieś 2,5 godziny autem. Ale może wpadniemy z wizytą za jakiś czas;)
co do deszczu to ja mam problem - bo jak pada młoda nie ma chęci wychodzić nawet na siusiu;) ale pracujemy nad tym i biegamy sobie czasem w deszczu ;)

Posted

u nas dzisiaj pada cały dzień a na dodatek właśnie zaczeła się burza - moja damulka w taką pogodę nie chce wychodzic na spacery - będę musiała ją wymęczyć w domu - może jakaś nowa sztuczka ;)

Posted

No i stało się - poszłam do zoologa po jedzonko dla zająca - kupiłam mu jeszcze szelki.( Tak mi szkoda tego biedaka ale nie wiem co mogę zrobić. ) I kupiłam Roxie frisbee. Chciałam zamówić coś z Polski ale bałam się że miękkość nieodpowiednia, nie mogłam sobie wyobrazić wielkości - takie kupowanie w ciemno. Więc kupiłam - fajne, niebieskie ;) z wytrzymałej gumy. Troche kosztowało, bo za tę cenę mogłabym kupić Jawza w Polsce.
I zaczeliśmy - najpierw chwilka w domu - na początku nie wiedziała z czym to się je;) Ale szybka instrukcja obsługi i Roxie szaleje. Lepsze niż najlepszy gryzak. Później skoczyliśmy na boisko - jak puściłam jej rollera - poleciała jak Struś Pędziwiatr z rozwianymi uszami ;)
Mam nadzieję że szybko jej się nie znudzi - z jednej strony chciałabym z nią bawić się tym frisbee jaknajwięcej - z drugiej boję się że jej zaraz zpowszechnieje.

Jak zwykle chwilka na dziale ze smyczami i obrożami - cud - promocja na Rogza, ale tylko na 2 modele;( Może się zdecyduję - w końcu to Rogz a różnica 6 funtów czaruje ;)

Posted

jeszcze nie, może dzisiaj mu zrobię kilka zdjęć - to pokażę. Wg mnie, po przestudiowaniu wszystkich wzorców to królik europejski.
Deer_1987 na twoim króliczym forum są osoby znające się na dzikich zającach tudzież królikach?

Posted

obiecane zdjęcia zająca
oto Sosik ;)

i jego rezydencja - parter to sypialnia i salon a piętro jadalnia i toaleta

póżniej nowe fotki Roxie.
Bawimy się dalej frisbee, dzisiaj rzuciłam jej z 10 razy w 2 turach. Niestety na koniec już nie była taka napalona - ale chyba przez to słońce u nas. W końcu zrobiło się gorąco jak na czerwiec przystało. Przed pracą pójdziemy jeszcze raz na chwilkę na boisko rzucić kilka razy.

Niestety nie mam zdjęć bo cały czas poświęcam na szał z młodą i frisbee - żeby jak najbardziej ją nakręcić. A nie mam drugiej osoby ze sobą jako fotografa.

Posted

i fotki Roxie z dzisiejszego spacerku. W nowej 4cm obroży ;) troszke za szerokiej na mój gust. Ale kilka miesięcy i będzie ok ;)

tak się turlała na ciepłej trawie ;)

moja wegetarianka wcinająca trawę ;)