Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kasiu zmobilizuj się z tymi fotkami :)
a nie pisałam Ci raz jak wracałam z Miyą z spaceru to jechała kobieta samochodem i na miejsciu pasażera z przodu siedziała właśnie taka sama sunia jak Twoja tak samo umaszczona i pewnie w podobnym wieku do naszych bo była drobniuteńka :)
a co do różu, to nie dzieje Ci się nic z obróżką? bo nam niestety kółeczka zardzewiały wydaje mi się że to wina słonej wody w której Miyka się tapla :( spróbuje ją jakoś wyczyścić ale nie wiem czy coś z tego będzie, a mój TZt powiedział że jestem nienormalna jak mu powiedziałam o różu i co? sam ją zakładał :D o szedł z psem :P

Posted

podobna do tych suczek?http://staffsathome.webs.com/puppiesavailable.htm Moze siostra;)
Zdjęcia wstawię pożniej, może nawet dzisiaj, ale one takie straszne mi wychodzą, musze poczytać instrukcję ;)
z obroży wystają mi nitki tak gdzie są dziurki, ale kółka ok. Ale mimo wszystko zamówiłam na bazarku u Taks nową obroże - już 4cm - mam nadzieję że nie będzie za szeroka ;)
mój TZ niestety nie założy różowej, nawet przy fioletowej się ociąga...
Teraz lecę na spacer z Roxie bo już czeka przy dzwiach;)

Posted

może i siostra bella :) ale nie zwróciłam uwagi na rejestracje samochodu czy był na irlandzkich czy angielskich blatach ;)

no to lec z aparatem na spacer :P

Posted

aparat wziełam ale zdjęć nie potrafię zrobić;( takie to wszystko niewyraźne, w ruchu to już tragedia, więc prawie wszystkie w statyce. Musze udać się na jakieś forum fotograficzne. chociaż wiem że cudów się nie mogę spodziewać - to tylko zwykła cyfrówka

Posted

kasia_1982 napisał(a):
ja mam niestety cyfrówke a nie lustrzanke, ale jesli mimo wszystko bedziesz wiedziala jak pomoc to ci dam gwiazdke z nieba ;)
Mam p
Panasonic Lumix TZ-7

Duzo zalezy od tego czy ma opcje manualne bo wiekszosc cyfrowek ma tylko opcje iso a F i czas sam dobiera i wtedy nie ma duzego pola do popisu.

"Nie znajdziemy w nim za to nie tylko trybu manualnego, ale także preselekcji czasu czy przysłony"

Posted

wreszcie Roxie!! :) śliczna z niej dziewczynka :) fiu fiu :)

co do aparatu to jesli ktoś nie chce wkładać pieniedzy np. w obiektywy bo to głównie od nich zależy jakie będą foty to lepiej zainwestować w hybryde, pole do popisu jest a i zdjęcia ludzie nimi też robia bardzo fajne :)

widze że Roxi korzysta z potoku :)

Posted

no właśnie tego całego F nie moge ustawić, bo jak robię zdjęcia od razu pokazuje mi wartość ;( Tylko ISO i minimalną szybkość migawki
A do tego jakieś śledzenie AF, i inne tryby AF - dla mnie czarna magia.

Posted

kasia_1982 napisał(a):
no właśnie tego całego F nie moge ustawić, bo jak robię zdjęcia od razu pokazuje mi wartość ;( Tylko ISO i minimalną szybkość migawki

no widze :( lustrzanki sa coraz tansze np ja jestem zadowolona z olympusa mojego e420 :)

Posted

kasia_1982 napisał(a):
bede po malu odkladac kase - innego wyjscia nie mam;(

No nie :) ja wiem jak to ciezko od paru lat szukamy z tz pracy i nikt nam szansy nie chce dac :( nie mamy znajmosci to i pracy nie znajdziemy... mi sie marzy jakis inny obiektyw do mojego e420 ale ogolnie jestem z niego zawolona, tanszy niz canon czy nikon a wcale nie odejmuje mu tu w jakosci zdjec.

te plaze co u mnie byly to z niego, po kroliczych beda z rzeki fotki tez z olympusa

Posted

deer_1987 - twoje zdjecia sa cudowne, zywe, wyrazne - perfekcyjne.
ja za to bede was zameczac eznadziejnymi z mojej cyfrowki;)
Zaba14 Roxie kocha ten strumyk, jak tylko idziemy w tamta strone leci tam na zlamanie karku i od razu skacze do wody (no moze nie skacze bo to panienka jest i wszystko robi z gracja ;-) wczoraj bylismy troche dalej - tylko 2 godziny spacerkiem w jedna strone, nad takim wiekszym stawkiem, kilka zdjec zrobilam, jutro wstawie;)

Posted

w stawie pływała? :) bo moja wchodzi do momentu jak czuje dno, nie powiem żebym ją nie wyniosła dalej.. płyneła :d musiałam sprawdzić czy jakby co to się nie utopi hehe :)

Posted

[FONT=Georgia]Lustra owszem są coraz tańsze ale tak jak zaba14 napisała, obiektywy do nich to też nie mały pieniądz więc czasami na prawdę lepiej kupić hybrydę za tą samą kasę co lustro.
Ja poza lustrzanką mam jeszcze zwykły mały kompakt, który jest bardzo uproszczony ale w ładne dni robi całkiem spoko zdjęcia w ruchu.

:loveu::loveu::loveu: ślicznotka z wianuszkiem na głowie
http://img535.imageshack.us/img535/8616/p1020707640x480.jpg
[/FONT]

Posted

Ja juz lece do pracy - tylko chcialam sie pochwalic ze w poniedzialek bede miala pod opieka psa jednej z uzytkowniczek Dogo - niestrty tylko na kilka godzin;(
A Roxie niestety nie plywa - jeszcze;-) Wchodzic do wody tez na poczatku nie chciala, ale pancia pokazala ze fajnie tam jest ;) niestety nie mamy takiej wody do ktorej moglabym wejsc, ale moze w nastepnym tygodniu pojedziemy z TZ do wodnego parku w Kingsbury - moze tam mloda zacznie przygode z plywaniem;)
jonquilla - a hybrydy to które - moge prosic o jakis link, na razie nie zanosi sie na zakup ale doksztalcic sie zawsze mozna;)