Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdy dzieciarnia się bawiła co robiła najstarsza w towarzystwie Lola? Chowała się przed słońcem i ogladała poczynania Roxie i Lexie z wyrazem pyska "co oni wyprawiaja" ;). Ale dzieciarnia musiała wpaść się przywitać

w koncu wygonili ciotke z kosza i mieli go tylko dla siebie

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

juz zrobiłam selekcje i zdjęć będzie trochę mniej ;)

następnie poszliśmy do rodziny mojego TZa a tam kolejne 2 psy. Ale już nie tak przyjazne w stosunku do mojej Roxie. Młodsza suczka Jack Russel Terrier Izzie miała zaburzoną socjalizację a ponadto jest bardzo dominująca i nie toleruje innych psów u siebie. Ale to taki typ co dużo szczeka a mało gryzie i mamy nadzieje że wkońcu spokój zapanuje. Jest już dużo lepiej niż było na początku, a to że Roxie jest bardzo opanowana ale i uległa w tym dużo pomaga.

a rudzielec to staruszka Bella, unikająca wszelkich zamieszek. Przyjdzie się przywitać i idzie w swoją stronę

tu Bella w całej okazałości

Ale Roxie to nie przeszkadza, ważne że są ludzie i można się witać, nawet co 5 nimut

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]ile zdjęć :multi::multi:
Roxie jak zwykle ślcizna :)
http://img696.imageshack.us/img696/8739/p1020416640x480.jpg

nie próbuje zdjąć z uszu tych plasterków?
ja Salsie dwa razy uszka podkleiłam i za każdym razem po chwili zdejmowała ale z czasem i tak ładnie zaczęły jej się układać

[/FONT]

dziękuję ;)
Na początku troche jej nie pasowało że coś tam ma przyczepione, ale po 5 nimutach już dała sobie spokój i jest ok. Chyba zapomniała że ma coś na uszach;) Ogólnie jej uszy nie są jakieś tragiczne, nawet układają się w płatek róży ale stoją jej przy nasadzie i dopiero łamią. Nie wiem czy klejenie coś pomoże na to ale warto spróbować - krzywdy jej nie robię ;) tylko te spojrzenia i pytania na spacerach ...

Posted

[quote name='kasia_1982']dziękuję ;)
Na początku troche jej nie pasowało że coś tam ma przyczepione, ale po 5 nimutach już dała sobie spokój i jest ok. Chyba zapomniała że ma coś na uszach;) Ogólnie jej uszy nie są jakieś tragiczne, nawet układają się w płatek róży ale stoją jej przy nasadzie i dopiero łamią. Nie wiem czy klejenie coś pomoże na to ale warto spróbować - krzywdy jej nie robię ;) tylko te spojrzenia i pytania na spacerach ...
[FONT=Georgia]
no właśnie tak się przyjrzałam jej uszom i pewnie też wiele się zmieni jak głowa nabierze kształtów docelowych :cool3:
[/FONT]

Posted

ona w końcu nazywa jak to nazwałaś "kształtów docelowych", po tych 2 tyg jak mnie nie było, jak ja w końcu zobaczyłam to pomyślalam że mi psa podmienili ;) głowka ładnie się poszerza, ale jeszcze kilka miesięcy przed nami. Najwyżej ponosi 2 tyg i jej zdejmę. Kilka miesięcy temu pytałam się tu na dogo o te jej uszy i kazali czekać do końca wymiany zębów. Wymiana za nami więc próbuję, zobaczymy co z tego wyniknie...

Posted

[FONT=Georgia]będąc w domu pewnie nawet nie zwróciłabyś uwagi na to że główka się zmieniła :cool3:
a w gruncie rzeczy jak długo może się kształtować staffikowa głowa?
hmmm...jak to głupio brzmi :evil_lol:
[/FONT]

Posted

[quote name='Patka']uśmiech pierwsza klasa modelka śliczna

[quote name='fioneczka']http://img101.imageshack.us/img101/2191/p1020527l.jpg
rozkoszny widoczek :loveu:

dziękuję bardzo ;)

[quote name='deer_1987']witam sie po raz pierwszy choc cie w innych galeriach widzialam :)

zapraszam tez do nas

też witam po raz pierwszy;)
w twojej galerii byłam już nie raz, tylko ja zwykle nieśmiała jestem i się nie odzywam ;)

Posted

kasia_1982 napisał(a):

też witam po raz pierwszy;)
w twojej galerii byłam już nie raz, tylko ja zwykle nieśmiała jestem i się nie odzywam ;)

No to zapraszam do komentowania :)

Posted

dziękuję bardzo;)
oroża nie dośc że ładna to i wytrzymała, ale mój TZ unika jej jak ognia, ciekawe dlaczego - kolor mu nie odpowiada czy co? ;)
Patyki to jest jedyna rzecz jaką lubi Roxie, to takie niezabawkowe dziecko, cięzki żywot mam z nią z tego powodu;(
nie wiem jak to możliwe ale ona na zdjęciach taka wielka się wydaje a to w rzeczywistości taka mała dziewczynka, taki okruszek - może mi to ktoś wytłumaczyć ;)