Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fioneczka, już jakiś czas temu trafiłam do galerii Twojej pierwszej suńki
[*] i ze łzami w oczach czytałam jej historię, bardzo mi przykro że nie udało Wam się wygrać walki z chorobą. I jednocześnie gratulacje z powodu Mony, ślicznej łaciatej krówki ;)

• Replies 345
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

my właśnie wróciliśmy ze szkółki z Roxie, młoda robi coraz większe postępy, jak na razie ma opanowane siad, leżeć, zostań. Mamy problemy z przywołaniem, ciągle się zastanawiałam skąd te opory no i w końcu wyszło że to mój TZ robi mi za plecami niedzwiedzią przysługę, tłumaczyłam, prosiłam - nie puszczaj jej bez linki, ale on swoje wie lepiej. I te jego tłumaczenia że Roxie się plącze w lince i nie może swobodnie biegać :angryy:. A jak zobaczy coś ciekawszego niż on, i leci za tym to ten mój **** biegnie za nią z okrzykami: Roxie wracaj, do mnie. Tak jakby wierzył w to że przybiegnie w podskokach do niego. Wiec zmieniłam komende na przywołanie i mamy teraz dwie angielskie spalone 'come' i 'do mnie' nad którym pracuje w tej chwili. Wiem że może nie jest to najlepsze rozwiązanie ale wydaje mi się że łatwiej będzie ją nauczyć nowej komendy niż odkręcać zepsute 'come'
a teraz kilka obiecanych zdjęć

A teraz obiecane zdjęcia
na początek portrecik mojej mordeczki ;)

i kilka zdjęć ze spacerku z TZem
co tam masz fajnego w ręku? Piwko? No to daj trochę ;)

nie chcesz dać? To za karę upoluję łabędzia!!

pomocy, ten straszny ptak mnie goni, ratujcie mnie!! I patrzcie jakie mam uszyska, Jak owczarek ;)

w końcu w spokoju można podziwiać widoki

Posted

[quote name='chita']u nas byla podobna sytuacja:mad:ale smakole zrobily swoje:razz:
a zdjecia macie slodkie:lol:

http://img215.imageshack.us/img215/3952/p1010171640x480.jpg
tutaj ptaszysko mialo chrapke na pieska:evil_lol:

ja bez smaków nigdzie się nie ruszam, ostatnio wariatka pracuje za marchewki i jabłka, w tej chwili warzywka woli nawet bardziej od wołowinki - nie ma to jak staffikowa wegetarianka.

A za łabędziami młoda szaleje, uwielbia do nich podchodzić, nawet na nie nie szczeka, po prostu lubi je obserwować. Ale łabędzie za nią nie przepadają

A na koniec ostatnia porcja fotek
Głupi ty pan jesteś jeżeli myślisz że wejde do wody, przecież ona taka zimna brr...

aha, jak masz smaka w ręku to już inna sprawa, nawet woda nie jest taka lodowata ;)

no gdzie ty tam wlazłeś, nie wygladasz jak wiewiórka więc wracaj na ziemię i to już, pańcia się niepokoi,

no w końcu zlazł z tego drzewa, czyży się mnie słuchał ten mój Pan? To pewnie moja postura wzbudziła w nim respekt ;)

Posted

Roxi jest cudowna :) i ta mordeczka ... wyrosła pannica :razz:

co do smaków typu marchewka itd to moja małpa zjada wszystko co smakuje inaczej niz karma i wazne ze nie jest z miski tylko z blatu kuchennego ( czyli równa się dobry, pachnący na cały dom obiad....... ) więc kiedyś nawet jak sempiła pod nogami zuciłam jej kawałek akurat krojonej cebuli i zjadła z takim smakiem że sobie nie wyobrazacie...:lol:

Posted

Zupelnie jak moja Roxie, zagladam dzisiaj do jej klatki a tam opakowanie po ciastkach ktore zostawilam dzien wczesniej na stole;( a ktoregos razu nie wiem skad wziela moja saszetke na smaki, musialo tam jeszcze kilka byc bo wygryzla tam dziure;) A jeszcze wczesniej zaciagnela do klatki moja bluze bo w kieszeni tez jeszcze jakis smak zostal. I mam teraz dziure w kieszeni ;)
My wlasnie wrocilismy ze spacerku, Roxie grzecznie spi.
pozdrawiam wszystkich przegladajacych nasza galerie

Posted

Hej Kasiu! :) widzę że Twoja niunia też lubi ptaszki :D moja ich nie obserwuje ale lubi pogonić ;) drzewka też lubi niszczyć.. bandyta :D co za wstrętna rasa :) u was jeszcze cieczki nie ma? :) ja mam nadzieje że u nas jeszcze tydzień i będzie koniec :D

Posted

Zaba, widziałam że w końcu wstawiłaś kilka zdjęć do galeri Miyi;)
Roxie jeszcze cieczki nie ma, i mam cichą nadzieję że poczeka jeszcze miesiąć z potopem. Za 2 tyg jedziemy na wakacje a chciałabym zaobserwować jak się wtedy będzie zachowywać. Może pomoże to przekonać ostatecznie mojego Tz do sterylizacji.

Posted

Nie jest do końca przekonany. Wydaje mi się że chodzi mu o ewentualne przyszłe szczeniaki. Chociaż zanim ją kupiliśmy wyrażnie mu powiedziałam że ona szczeniaków nigdy nie będzie miała. Jeśli nie starylizacja to pilnowanie lepiej niż własnego oka ;) Oj, mam nadzieje że mój powie tak samo. Już widzę oczami wyobrażni krew na wykładzinach, zrywane majtasy z dupy szyciej niż zakładane, stada amatorów uganiające się za nimi na spacerze. I najlepiej czekające, wyjące i szczekające pod oknem gdy on śpi po pracy;) <ale jestem wstrętna, wiem ;>

Jedziemy na Majorke, rodzice Chrisa mają tam swój apartament - więc będzie jak w domu. A Roxie jedzie do Karjo2 z dogo. Mogliśmy zostawić ją z ciocią Tza, ale niestety jedna z jej suk jest agresywna do Roxie( nawet gdy Roxie była jeszcze szczeniakiem) i mimo prób nie zaakceptowała mojej.

Posted

wazne ze sunia bedzie miała dobrze ;)
Nie wiem jak u was w Anglii, ale u nas na całe szczęscie nie ma wolnobiegających psów samopoas, raz mi się zdarzyło że musiałam wziąśc młodą na ręce, bo nie chciałam jej dusić na obroży :/ ale facet psa od razu wział, nie mamy pod domem psiakow, nic nam nie wyje uff... :) ale najgorszy problem to to że sprzątania jest dużo... teraz młoda juz akcpetuje majty ale wczesniej sama sie wkurzała, my sie wkurzaliśmy itd. :) no i nigdzie przez kilka tygodnie jej nie spuszcze ze smyczy :((

a co do szczeniaków, mój TZt przeszedł już szkołę na ten temat dużo wcześniej niz planowaliśmy psa :) poznał moje zdanie.. co ja się nagadałam, że na tym nic się nie da zarobić , a jak już to grosze, bo trzeba wyżywić suke, szczeniaki, szczepić... no i rozwalone mieszkanie, zasikane, szkoda nerwów :D no a gdy już była Miya to zapytałam czy wyobraża sobie taką Miye w wersji x 4 :D wszystko zależy kto jak na to patrzy ;) niestety większość ludzi nie widzi nic w tym złego aby rozmnożyć sukę, już nie raz słyszałam że ja na tym zarobie!! ale co mi z pieniedzy jak nie wiem komu bede mogla oddać szczyla? ;)

Posted

Nie wiem jak u Was ale u nas na szczeniakach da się zarobić i to nie oszczędzając na najlepszej karmie, trzymając szczeniaki dłużej niż 8 tyg, płacąc za szczepienia, odrobaczenia i chipy, płacąc za reproduktora, wydanie rodowodu itp. Może nie wliczając ewentualnego remontu mieszkania;) tu odchodzą koszty wystaw Brr... Co za dziwny kraj ;( Ale ja nie znioslabym myśli że moje szczeniaki mimo najlepszych chęci trafią kiedyś w nieodpowiednie ręce. A jeżeli nawet nie szczeniaki to dalsi ich potomkowie. A to co tu się dzieje w schroniskach to tragedia, tyle psów usypianych... Nie, szczeniaki od mojej Roxie odpadają, mam za słabe nerwy na zakładanie hodowli a wiedza na temat genetyki też jest potrzebna, a takową nie dysponuję;)
Pewnie inaczej myślałabym gdybym posiadała super eksterierową, z idealnym charakterem, wystawową sukę z wielkimi osiągnięciami. Ale kanapowa Roxie do zdrowia i szczęscia (mojego ani jej) szczeniaków nie potrzebuje.
I mój TZ to wie, ale myśli że gdy jej nie wysterylizujemy może kiedyś w przyszłości zmienie zdanie. Głupi jest i tyle ;)

Posted

nie wiem jak jest w irlandi czy anglii z wystawami, nie chcemy się w to bawić, więc i koszty z tym związane jakoś mnie nie interesują :) a szczeniaki? słodkie są, ale ja dziękuje bardzo ;)

pokaż fotki Roxie :)

Posted

zaba14 napisał(a):
szczeniaki? słodkie są, ale ja dziękuje bardzo ;)

pokaż fotki Roxie :)

ja też dziękuję, jeden wieczny szczeniak w domu wystarczy ;)
zdjęcia będą jutro, znalazłam kilka starszych z czasów gdy Roxie była taka śliczną malusią dziewczynką;) Teraz muszę się zbierać do pracy.

Posted

[FONT=Georgia]jedyne co się w niej nie zmieniło to słodycz a całą resztę diabli wzięli :evil_lol::evil_lol:
urosła babeczka bardzo ładnie :loveu: teraz nabierze ślicznych kształtów :)
[/FONT]