olekg89 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 To musisz spytać sama wiesz kogo o ustawienie odpowiednio parametrów AFRYKAŃSKIEGO aparaty. No moje paskudne paskudne ,bo z POLSKI.AFRYKAŃSKIE by były ładniejsze :( Quote
kasia_1982 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 Specjalnie dla Ciebie jedno zdjecie. Tylko zadnych komentarzy odnosnie jakosci!! ;) Quote
olekg89 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 No niestety musisz popracować nad jakościom zdjęciófóf.A Roxie to z AFRYKI je czy z POLSKI?Bo taka ruda jakby AFRYKOŃSKA.Unikaj środkowego kadry i musisz ustawić jakieś tam ustawienia ,ale ty pewnie nie jesteś biedna i nie masz lustrzanki :( buu zazdroszcze Quote
kasia_1982 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 nie mam lustrzanki - i miec nie bede. Prawde mowiac zastanawialam sie troche nad lustrzanka - ale biedna jestem to fakt -i wole kupic lepsze zarelko potworowi niz odkladac na kolejny aparat. A ona ani Polska ani Afrykanska - to nowka sztuka niesmigana made in England ;) Quote
olekg89 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Mnie lustro kusi ,ale znów nie jestem takim fanem fotografii żeby wywalić kilka tys. na coś co robi zdjęcia i mi się znudzi. Quote
kasia_1982 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 wiec moze zostańmy przy naszych biednych kompaktach? ;) Też tak myślałam - ale zdjęć robić nie umię - a nie mam zapędów żeby się nauczyć. A robić zdjęcia psowi aparatem za kilkaset funciaków mi się nie uśmiecha. Gdyby fotografowanie było moją pasją - to co innego. Ale tak zmieniać na razie aparatu nie mam zamiaru. Jesteście wszyscy (którzy tu jeszcze czasem zaglądają) skazani na moje beznadziejne zdjęcia z cyfrówki. no chyba że dorobię się hodowli - no to wtedy kaska leci - nie żal kasy na lustrzanke. Pozatym zdjęcia hodowli już muszą mieć jakis poziom ;) Quote
zaba14 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 to zainwestuj w dobrą cyfrówkę albo hybrydę .. ;) nie ma co wydawać kupe kasy na lustro bo lustro to jedno.. a drugie to obiektywy.. filtry .. ;/ idzie troszkę kasy .. Roxi szczudlak :D ile ona ma w kłębie? :) Quote
kasia_1982 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 Roxie niestety jak na szczudlach - 42cm. Ale to 42 cm milosci do wszystkiego ;) Quote
zaba14 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 no to duza dziewczynka :) ale jak się rozrośnie to będzie miodzio :) muszę moja zmierzyć bo w wieku 8 miesięcy zatrzymała mi się na 38-38,5 i tak do 10 miesiąca teraz bedzie kończyć 11 i nie wiem czy coś urosła czy nie .. ale tak jak dla Ciebie tak i dla mnie nie ma to znaczenia ;) .. w sumie chciałabym spróbować wystaw ale tu w IRL to nie możliwe, za daleko a ja nie mam środka transportu .. poza tym moja to taki brzydal :D Quote
kasia_1982 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 heh, to spróbuj wystawiać Staffika w UK. I nie chodzi o odległości - tylko o ilość tych psów. Na każdej wystawie sa ich chyba setki. Konkurencja powalająca. Ja się głęboko zastanawiam nad psem wystawowym z Polski. Za minimum 2 lata jak zniosa kwarantanne. I może wtedy pomyśle o dolewie świerzej polskiej krwi do tych angielskich staffików;) Quote
zaba14 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 a wiesz, że ja też wolałabym kupić psa w PL ? :D nie oglądałam w sumie hodowli w UK ale pewnie znajdzie się kilka świetnych.. w końcu i polscy hodowcy dolewają angielskiej krwi do polskich psiaków .. ;) mają znieść kwarantanne??? Quote
Lucky. Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Kasia Deer na pewno ci doradzi co do aparatu ...:diabloti::diabloti::diabloti: A mi się wydaje, że masy nabiera Roxie ? Ale tylko mi się może wydawać bo nie znam się na tych rasach . ;) Quote
kasia_1982 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 BODY.wysiwyg { PADDING-BOTTOM: 2px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 2px; PADDING-RIGHT: 2px; PADDING-TOP: 2px } .wysiwyg HR.previewbreak { BORDER-BOTTOM: medium none; BORDER-LEFT: medium none; BACKGROUND-COLOR: red; HEIGHT: 6px; COLOR: red; BORDER-TOP: medium none; BORDER-RIGHT: medium none } .wysiwyg { FONT: 13px Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif } .wysiwyg.content { FONT: 13px Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif } .wysiwyg.forum { FONT: 13px Verdana } .wysiwyg P { MARGIN: 0px } .wysiwyg .inlineimg { VERTICAL-ALIGN: middle } .wysiwyg IMG.previewthumb { MARGIN: 1px; WIDTH: auto !important; MAX-WIDTH: 150px; HEIGHT: auto !important; MAX-HEIGHT: 150px } .wysiwyg OL.decimal LI { LIST-STYLE-POSITION: outside; LIST-STYLE-TYPE: decimal } .wysiwyg OL.upper-roman LI { LIST-STYLE-POSITION: outside; LIST-STYLE-TYPE: upper-roman } .wysiwyg OL.lower-roman LI { LIST-STYLE-POSITION: outside; LIST-STYLE-TYPE: lower-roman } .wysiwyg OL.upper-alpha LI { LIST-STYLE-POSITION: outside; LIST-STYLE-TYPE: upper-alpha } .wysiwyg OL.lower-alpha LI { LIST-STYLE-POSITION: outside; LIST-STYLE-TYPE: lower-alpha } .wysiwyg IMG.previewthumbactive { BORDER-BOTTOM: red 1px solid; BORDER-LEFT: red 1px solid; MARGIN: 0px; BORDER-TOP: red 1px solid; BORDER-RIGHT: red 1px solid } .wysiwyg_block { MARGIN-BOTTOM: 10px } .wysiwyg_block .blockrow:first-child { BACKGROUND: url(http://www.dogomania.pl/images/gradients/gradient-greytowhite.png) repeat-x left top } .wysiwyg_block IFRAME.textbox { BORDER-BOTTOM: #6b91ab 1px solid; BORDER-LEFT: #6b91ab 1px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; BACKGROUND: #f3f7f9; BORDER-TOP: #6b91ab 1px solid; BORDER-RIGHT: #6b91ab 1px solid } .wysiwyg_block .formcontrols .blockrow { BORDER-TOP-WIDTH: 0px } .wysiwyg { FONT: 13px Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif } Tak, czytalam na angielskiej stronie. Z tego co zrozumialam ustawa wchodzi w zycie 1 stycznia 2012. A mialo wejsc w zycie juz w czerwcu tego roku. http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/066-70126-067-03-11-911-20100308IPR70125-08-03-2010-2010-false/default_en.htm Anglicy maja najlepsze staffiki - ale one kosztuja krocie - nawet jak na tutejsze warunki. Taniej i bezpieczniej mi wyjdzie znalezienie szczeniaka w Polskiej hodowli i sprowadzenie 3-miesiecznego szczylka tutaj. A pozatym co Polski to Polski - lokalny patriotyzm ;) a z roxie chyba jutro jade do weta, ma jakas paskudna kroste na klacie - wyglada jak kawalek kleszcza - zauwazylam 3 dni temu. Pewnie panikuje ale wole sprawdzic - za wizyte i tak nie place a czas pojechac do sklepu po kropelki na pchelki wiec 2 sprawy za jednym razem ;) Quote
kasia_1982 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 kurde, co sie dzieje - jak wpisuje w pole tekst jest normalnie, po zatwierdzeniu wychodza takie glupoty. no to pisze jeszcze raz - Anglicy maja najlepsze staffiki - ale one kosztuja krocie - nawet jak na tutejsze warunki. Taniej i bezpieczniej mi wyjdzie znalezienie szczeniaka w Polskiej hodowli i sprowadzenie 3-miesiecznego szczylka tutaj. A pozatym co Polski to Polski - lokalny patriotyzm a z roxie chyba jutro jade do weta, ma jakas paskudna kroste na klacie - wyglada jak kawalek kleszcza - zauwazylam 3 dni temu. Pewnie panikuje ale wole sprawdzic - za wizyte i tak nie place a czas pojechac do sklepu po kropelki na pchelki wiec 2 sprawy za jednym razem a co do kwarantanny - naja zniesc od stycznia 2012 - a mialo juz jej nie byc od czerwca tego roku. Mam nadzieje ze tym razem bedzie ok http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/066-70126-067-03-11-911-20100308IPR70125-08-03-2010-2010-false/default_en.htm Quote
zaba14 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 dzięki za info o kwarantannie, nam się kończy w wrześniu ... :) a i Miya też ma jakąś krostke na szyji ale już schodzi .. :o Quote
kasia_1982 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 Lucky - dobrze ci sie wydaje -mloda nabiera cialka i przestaje byc podobna do charta a bardziej doczegos z TTB ;) Ale jeszcze długa droga przed nami do pełnych, dorosłych staffikowych kształtów Quote
jonQuilla Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [FONT=Georgia]sunia faktycznie nabiera ładnego ciałka :multi: oby tak dalej [/FONT] Quote
kasia_1982 Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 Coś ostatnio zaniedbalam galerie Roxie - w wolnej chwili napisze dokładnie co i jak u nas. Na razie chce się tylko pochwalic że od wczoraj Roxie to prawdziwa kobieta. Zaczeła się jej pierwsza i mam nadzieję ostatnia cieczka ;);) Quote
Ana04 Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 I widzisz, nie trzeba się było tak martwić :) Quote
gii Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 a moja nadal nie ma , ale ma jeszcze czar bo Roxi strasza od niej o miesiąc.. ;) Quote
kasia_1982 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 [video=youtube;6G3dGJ7vt8s]http://www.youtube.com/watch?v=6G3dGJ7vt8s[/video]http://www.youtube.com/watch?v=6G3dGJ7vt8s Quote
fioneczka Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Roxi na filmiku na dwóch łapkach chodzi i podskakuje jak baletnica ... piękna jest Quote
kasia_1982 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 dziekuje Fioneczka. To nasze pierwsze proby - skacze na haslo 'aport' i probuje sciagnac smycz z drzewa i przyniesc pod nogi ;) dzisuaj Roxie jest caly wieczor z dwojka dzieci naszych znajomych (ok 5 i 6 lat). Jest z tego powodu w siodmym niebie - biega, skacze i caluje dzieci na zmiane - raz jedno raz drugie. I super aportuje wszystko za smaczka. Quote
zaba14 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 a ja mam tylko dzwięk, nie mam obrazu :((( Quote
Recommended Posts