Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 541
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajny tekst. Może tylko nie trzeba pisać, że Teo jest "bardzo silny", żeby nie odstraszyć potencjalnego chętnego na niego. Jak ktoś przeczyta "bardzo silny", może pomyśleć, że nie da rady sobie z takim psem.

Posted

No tak, ale jakby miala wszystko zataic, to by wyszlo ze to idealne stworzenie i kazdy by chcial, a tu chodzi o to ze go ktos wezmie pomimo wad, takiego jaki jest. Zreszta jakbym cos zle napisala,pewnie by go oddali, i tyle by bylo z tego. Chyba ze chodz Ci o to zze teo nie jest bardzo silny. Ale on jest silny w tym sensie ze na swoje lata..

Posted

No właśnie to powinnaś, moim zdanie, doprecyzować. Że to nie jest jakiś psio-koń, tylko pies, który nie jest słabowitym staruszkiem, lecz psem zdrowym i silnym.

Posted

A ja bym proponowała, żebyś poprawiła tekst pod kątem ortofrafii, interpunkcji, i ogólnej logiki wypowiedzi. Jeśli nie wiesz jak to kogoś poproś, bo ja mogę to zrobić dopiero jutro wieczór. No chyba, że poczeka :) :) ;)

Posted

Postanowiłam nie zwlekać i poprawić już dziś :lol: Skopiowałam tekst tu:

Teo to już weteran Krakowskiego Schroniska dla bezdomnych zwierząt

[SIZE=2]Psiak mimo swojego średniego wieku jest bardzo silny i sprawny. Ma za sobą okropne przejścia. Nim trafił do schroniska pilnowal budowy, gdzie był okrutnie traktowany: bity i głodzony.... A to naprawdę miły i sympatyczny piesek. Tyle, że nie lubi towarzystwa innych psów. Łatwo
też wspina się po siatce, która musiałaby być bardzo wysoka. Z tego właśnie powodu uważamy, że TEO powinien żyć w mieszkaniu.T
en pies wymaga pomocy tym bardzej, że w wielu miejscach na bokach nie ma sierści... Ale oczy ma piękne, a to one u psów - tak jak i u ludzi - są przecież zwierciadłem duszy....

Teo nie zna miłości, nie miał nigdy normalnego domu. Zna tylko ból i cierpienie. Kiedy do TEA uśmiechnie się los??? Pomóż mu, może właśnie TY go pokochasz!

I w ten sposób go poprawiłam/zmieniłam i dodałam przecinki. :lol:

Posted

Zwierzak6 napisał(a):
A ja bym proponowała, żebyś poprawiła tekst pod kątem ortofrafii, interpunkcji, i ogólnej logiki wypowiedzi. Jeśli nie wiesz jak to kogoś poproś, bo ja mogę to zrobić dopiero jutro wieczór. No chyba, że poczeka :) :) ;)

Zweirzak jakis ty ofiarny! Dobrze ze cos dla Tea zrobisz! Trzeba bylo samemu napisac i zaproponowac. Wiesz co, szkoda mi slow!