Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzisiaj poznawałam Teo. Bałam się, że pies który żyje na wybiegu, będzie dziki, trudny, ale nie. On jest uroczy. Tyle, że nie znosi psów.... Walczył tu z nimi nie raz. Dom musi być bez zwierzaków. Psiak mimo swojego średniego wieku bardzo silny i sprawny. Usłyszałam, że wspinanie się po siatce to dla niego pestka, a ogrodzenie musialaby mieć ze dwa metry. Lepsze byłoby więc mieszkanie. Z ogrodu mógłby uciec, co źle mogłoby się skończyć dla rywala- samca w okolicy. Ładnie się tulił, zjadł puchy, które mu przyniosłam... Ma za sobą okropne przejścia, o których informuje zresztą strona oficjalna schroniska. Nim trafił do schroniska pilnowal budowy, gdzie był okrutnie traktowany: bity i głodzony.... ja już lubię Tea, a po jednym dniu z nim pewno bym go kochała...Ten pies wymaga pomocy tym bardzej, że w wielu miejscach na bokach nie ma sierści... lecz czarną, ztwardniala skórę... Ale oczy ma piękne, a to one u psów - tak jak i u ludzi - są przecież zwierciadłem duszy....

• Replies 541
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękuję Pani Haniu, Oby Teo jak najszybciej mogł papatrzyć na świat jako wolny i szczęśliwy pies - wreszcie czyjś

Posted

Teoś podchodził dziś pod kratę, wystawiał sie do głaskania, merdał, wsunęłam rękę żeby go pomiziać jest taki kochany ...