Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karol.lola']Oki, jak dla mnie z opisu super, trzymam kciuki. Oczywiscie pozostawiam sie do dyspozycji.

nie mam nic od Ciebie na mialu. Czy wyslalas na info@bernardyn.com.pl ?

A wez napisz troche o sobie. Ile masz lat (przepraszam za pytanie ale mamy rozne doswiadczenia) gdzie mieszkasz, czy sama czy z kims, czy wszyscy wyrazaja zgode na przetrzymywanie psiaka? czy sa w domu inne zwiwerzeta?> czy dlugo pracujesz? czy zwierzeta zostaja same? czy sa dzieci? w jakim wieku? i takie tam :):)

Posted

Moj maz wlasnie wiezie suczke do Magdaleny.Pozegnalam sie z sunia.Ciesze sie,ze zyje.Bardzo Was prosze-opiekujcie sie dobrze ta starowinka.Ja niestety nie moglam zabrac jej na stale
to sa powody dlaczego nie moglam
http://cid-646d71ebba98bf25.skydrive.live.com/self.aspx/jeep/jeep%20035.JPG
Niech juz dozyje do konca u kogos dobrego.
I pamietajcie tez,ze jak trzeba sprawdzic jakas rodzine,ktora chce adoptowac psa,z okolic Piaseczna,Mysiadla,Jozefoslawia -to moge to zrobic.I chce to robic.

Dziekuje Wam za pomoc.

Posted

Ewo, dziękuję że w morzu nieczułości ludzi, którzy mijali to maleństwo, Ty uratowałaś jej życie. :)
Maddalena, ale super Misia będziesz miała w domku, pisz pisz jak suńka :multi:

Posted

mshume napisał(a):
Ewo, dziękuję że w morzu nieczułości ludzi, którzy mijali to maleństwo, Ty uratowałaś jej życie. :)
Maddalena, ale super Misia będziesz miała w domku, pisz pisz jak suńka :multi:

Też się przyłączam, Ewo jesteś wspaniała ... a zdjęcie rodzinne cudne ! :)

Madallena, daj znać jak malutka Misia zniosła podróż ... a moze jakieś nowe fotki ? :)

Posted

Juz wiem.
Magdalena jedzie z sunia do kliniki i chce by suczka zostala na noc pod kroplowka.Bo suczka jest slaba.Mnie wet mowil,ze to starosc ale Magda chce miec pewnosc.
Dobra ta Magda!Dzieki Magda.

Posted

Babcia Pusia :) tak ma zalozona karte pojechala do kliniki. lekarze kazali ja zostawic na 48 h.

Wstepne badanie wykazalo szmery w sercu i ... albo cos z zastawkami albo przedsionkami :) nie pamietam :) Jutro kardiolog zrobi jej EKG.

Jutro bedzie iala pobierana krew i pozostanie na obserwacji.

Jakie badania bedzie jeszcze mala robione, okaze sie. Na razie kazali ja zostawic.

Babcia Pusia wazy 2,6 kg!!

Posted

Madallena, bardzo dziękuję za info. cieszę się, że malenka Babulinka jest pod dobrą opieka ... 48 godz. to już coś, można zrobić diagnostykę i trochę wzmocnić sunię kroplówkami itp.

Dzielne Cioteczki, Ewach i Madallena :) ... dzięki Wam sunia ma duże szanse na dłuuuuugą pogodną starość :)

Posted

Jutro oczywsicie dzwonie do nich i pytam sie jak noc przezyla.

Ona jest w takim koszmarnym stanie, ze ... zapomnialam wziac aparatu.

Nie potrafie sobie wyobrazic co to malenstwo musialo przezyc na ulicy...

Na jedno oko raczej calkowicie nie widzi, na drugie ledwo co (reaguje na swiatko i widzi cokolwiek). Wychudzona, szkielet naciagniety futerkiem, ktore po "praniu" bedzie cudowne i jeszcze lsniace.

Zeby w masakrycznym stanie, pewnie bola ja dziasla - ma przeokropny kamien nazebny.

Brak sil, chwiala sie i rozjezdzalay jej sie lapki, aczkolwiek miala sile na to, zeby probowac uciekac ze stolu u weta :):)

Gdybym tylko dorwala tego, ktory wywalil ja na ulice! to ..... *^%@*$*@)(#*&!(*^#&@$^ !!

A moj pies? suka raczej :) przyzwyczajona do dziwnych wspoltowarzyszy, ktore odwiedzaja nasz dom bardzo czesto :) wielka jest, to fakt. W porownaniu do 2600 zywej wagi wazy 20 razy tyle! :)

Posted

Ciekawe, czy wet potwiedzi jej wiek (15-16), czy ma może jakąś inną koncepcję?

Dzielna dziewczynka, wiała ze stołu??? :) :):)

No to masz rzeczywiście ogromnego psiego "ktosia" ... żeby tylko później nie rozdeptała maleństwa ;)

Posted

Ona nie musi wcale miec tak dużo lat, maleńkim pieskom kamien bardzo szybko się odkłada i ząbki wypadają. Żałuję, że nie mieszkam bliżej, chętnie bym się zajęła pielęgnacją małej i ząbki też bym jej wyczyściła z kamienia, zaraz przestałaby śmierdzieć i lepiej by się poczuła.

Posted

Basia Z. napisał(a):
Ona nie musi wcale miec tak dużo lat, maleńkim pieskom kamien bardzo szybko się odkłada i ząbki wypadają. Żałuję, że nie mieszkam bliżej, chętnie bym się zajęła pielęgnacją małej i ząbki też bym jej wyczyściła z kamienia, zaraz przestałaby śmierdzieć i lepiej by się poczuła.

ona po badaniach jedzie do Ciebie? bo się pogubiłam na wątku :)

Posted

super newsy...
madallena to jak..gotowac ci "pasze" dla olbrzyma...???
to malenstwo 2.6 kg to zje 6 skrzydełek z kuraka na tydzien chyba!!!!!
gosch
moja sfora 10 dziennie pochłania :P plus dodatki :P
a ASTI zjadłby i 20 sztuk...sam!

TRZYMAMY KCIUKI ZA OLBRZYMA !!!!
babuleńko trzymaj sie i nie daj sie...a tego co Cie tak urządził to my dorwiemy i mu ......lewatywe zrobimy :)

ewach....pewnie tęsknisz :P za Olbrzymem

Posted

Mnie nie było dziś cały dzień ale widzę, że suńcia trafiła już w nowe ale dobre ręce i chyba tam zostaje. Ja też jej życzę, żeby dostawała gotowane mięsko z małym dodatkiem ryżu albo makaronu i marcheweczki - moje tak jadły zawsze (kurczak na zmianę z wołowiną, serduszka, ozory i wątróbka czasami) i żyją jak na razie 16 lat a żadnych puszek nie chciały i nie dostawały nigdy, suche owszem dogryzają sobie ile chcą tylko teraz każde ma swoją jedno hepatic a drugie renal, no i Bajce trzeba ograniczać białko ze względu na niewydolność nerek. Cieszę się, że mała jest w klinice i będzie miała zrobione badania jak należy, tylko szkoda bidulki że znów ma stres ale trzymam kciuki.

Posted

Basia Z. napisał(a):
Mnie nie było dziś cały dzień ale widzę, że suńcia trafiła już w nowe ale dobre ręce i chyba tam zostaje. Ja też jej życzę, żeby dostawała gotowane mięsko z małym dodatkiem ryżu albo makaronu i marcheweczki - moje tak jadły zawsze (kurczak na zmianę z wołowiną, serduszka, ozory i wątróbka czasami) i żyją jak na razie 16 lat a żadnych puszek nie chciały i nie dostawały nigdy, suche owszem dogryzają sobie ile chcą tylko teraz każde ma swoją jedno hepatic a drugie renal, no i Bajce trzeba ograniczać białko ze względu na niewydolność nerek. Cieszę się, że mała jest w klinice i będzie miała zrobione badania jak należy, tylko szkoda bidulki że znów ma stres ale trzymam kciuki.

to może skusisz się na pudelka ? Mamy cały wysyp . Do wyboru do koloru, aż 8:shake:

A widzę, że doświadczenie z rasą masz duże ;)

Posted

widze, ze malenka jest na stronie eli z palucha, tej od fundacji przytul psa; czy nie bedzie problemow z uzgodnieniem warunkow ewentualnej adopcji skoro mala jest teraz w domu madalleny od psiego aniola?