koosiek Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Ale co z tą Basią Z? Ona też odpada? Jeśli tak - dlaczego? Quote
Abrakadabra Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 ewach napisał(a):Nie dalabys-gwarantuje:) Gdybys zobaczyla osoby chetne to bys nie dala. PS.Sa chetne osoby ale to narazie takie deklaracje mniej lub bardziej przemyslane (wiele osob nie wie w jakim stanie zdrowia jest suczka). Ewach - obraziłaś już kilkakrotnie osoby, które są zainteresowane losem babci i oferują możliwość DS. Post, który cytuję pisałaś w momencie, kiedy Basia i Ritmusia oferowały swoją pomoc. Rozumiem, że obydwiema spotkałaś się w "realu" ... (to wynika z Twojej wypowiedzi). Możesz opisać jak wyglądały? Jak wygląda osoba, której nie można oddać psa na DS? Oświeć mnie proszę - dzięki Tobie będę mądrzejsza w trakcie przeprowadzania wizyt przedadopcyjnych. Na co mam zwracać uwagę, WIDZĄC te osoby? Na kolor oczu? Wlosów? Figurę? Rozmiar buta? Obwód w pasie? Błagam o odpowiedź do jutra - najlepiej do 15-tej. Jadę sprawdzić domek pod Warszawą! Obawiam się, że bez Twoich wskazówek, rad, wytycznych i podpowiedzi popełnię jakiś błąd! Ewach!!!! Help me! Quote
Abrakadabra Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Ps. Ritmusia i Basia - podziwiam Was. Macie nerwy ze stali. Quote
Madallena Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Wyniki Babci Pusi nie sa dobre. Krew zla: podwyzszone leukocyty, kreatynina, moczni - wysoko ponad norme. Leczenie nerek nie pomoglo, dalej sa w strasznym stanie. Bylam u niej wczoraj, lezala na kolanach i spala.... (z tego wszyztkiego nie wzielam aparatu) Stan Babci Pusi jest nienajlepszy. Starosc nie radosc :( Babcia Pusia nie szuka juz DS. Zostaje u mnie. (i nie interesuje mnie, ze ktos pisze, ze jestem zla, niedobra itp. itd. - to jest wlasnie wdziecznosc i dogomanii i innych for i obrzucanie blotem ludzi, ktorzy cos dla psow robia poswiecajac swoj czas, checi i pieniadze - WSTYDZCIE SIE SWOICH PW i tekstow na watkach, gdzie nie robicie nic innego tylko prowokujecie! a wszystko co zarzucacie mi podeprzyjecie dowodami, pieprzyc na watku bzdury i obrazac kogokolwiek jest bardzo latwo, gorzej z dowodami!) Ritmuisia, zapytaj sie swojej kolezanki, ktora oczernia mnie na innym forum, ktore to aby psy skrzywdzilam???? i niech na forach publicznych nie obrabia mi tylka, bo ja na nia zlego slowa nie napisalam na to co robi lub robila) I jeszcze jedno. Ktos tu cos napisal o nawale DS. Gdzie? skad macie takie informacje???? Pisalam wczesniej: mam numer do kobiety, ktora zainteresowala sie Pusia. Wczesniej u ewach byla jedna babka, ktorej Wy rowniez nie dalybyscie psa. Ritmusia miala DS, ktory juz jest nieaktualny. I powiem Wam tylko tyle: tyle nienawisci i zawisci, z ktorymi spotykam sie na codzien na dogo potrafi czlowieka zdolowac i zdemotywowac. Przykre jest to, co tu sie dzieje, przykre jest to, ze do osob, ktore COS robia, ratuja te bezbronne, skrzywdzone przez czlowieka istoty, macie waty i pretensje. I mam dosc docinek i awantur, wiec prosze o pisanie postow WYLACZNIE DOTYCZACYCH BABCI PUSI, ktora coraz gorzej sie czuje. A przepychanki i awantury - zapraszam na bazar! To TYLE W TEMACIE PROSZE MODERATORA O WYCZYSZCZENIE WATKU! Quote
Agucha Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Obiecałam, że wpłacę coś...ale to dopiero na początku lutego :( Jejku, tak ściskałam kciuki za te wyniki... może to chwilowe pogorszenie przez te mrozy podczas których się błąkała. Organizm starowinki się zbuntował na dobre. Nie ma co gdybać, ma być dobrze i już ;) (A Ty Madalleno, nie przejmuj się docinkami, bo bez tego Dogo by nie było...niestety od kiedy pamiętam tak tu jest...i czasem fala wychodzi nawet poza...) Quote
Ritmusia Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 U ciebie zostaje na stełe? :-) Jesli tak to bardzo dobra nowina. na pewno bedzie miala cudowne zycie. I nie musi sie juz błąkac. Trzymam kciuki za babcię! pzdr. :-) Quote
mshume Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Ritmusia, to teraz wiesz już dokładnie do kogo posłać pomoc dla Pusi. Maddalena,moj nieustający szacunek dla tego, co robisz dla braci mniejszych Ritmusia napisał(a):[quote name='ewach']ritmusiu nie wiem jakie pytanie.Wiem za to,ze przez takie mendy forumowe czlowiek traci zapal i chec pomocy zwierzetom. ewach....zadam je po raz trzeci: TERAZ BEDZIE PYTANIE: "Jesli mozna to chcialabym wiedziec, czy oprocz wpłat na Pusie mozna pomoc jeszcze w jakis inny s posob? Tzn. Karmy, leki, moze potrzebny bedzie transport w obrębie Warszawy? pzdr." CZY ZAMIAST WYZYWAC MNIE OD MEND I HISTERYCZEK MOZESZ W KONCU SKUPIC SIE NA PSIAKU? ja juz dawno zakonczylam wszelkie przepychanki. Chce zaczac normalna rozmowe. Ewach jesli chcesz to przeniesmy sie na pw, bo naprawde takie zasmiecanie watku stalo sie zenujace dla wielu osob....prosze zakonczmy to....i pytam po raz czwarty.... "Jesli mozna to chcialabym wiedziec, czy oprocz wpłat na Pusie mozna pomoc jeszcze w jakis inny s posob? Tzn. Karmy, leki, moze potrzebny bedzie transport w obrębie Warszawy? pzdr." Quote
kakadu Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Madallena napisał(a): Babcia Pusia nie szuka juz DS. Zostaje u mnie. bardzo dobra wiadomosc! naprawde sie ciesze, a pieniazki wplace jak tylko przyjdzie pensja; zycze babulence duzo zdrowia, a tobie sily w opiece nad psami; Quote
ewach Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Maddalena-ciesze sie bardzo,ze psina bedzie u Ciebie.Lepiej trafic nie mogla.Pomoge finansowo.Tylko tak moge. Quote
E-S Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Madallena, znaczy jakbym jeszcze kiedyś u Ciebie spała to z iloma psinami w 1 łóżku ?:lol: Pusia, babinko, życie jak w Madrycie przed tobą :) Fajnie, bardzo się cieszę, że tak cudownie zakończyły poszukiwania Pusi domku. Trzeba zmienić tytuł wątku wobec tego. Ewa Quote
Ewanka Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Madallena, ogomnie się cieszę i gratuluję Babci Pusi fartu u schyłku życia, że spotkała Ciebie na swojej drodze !!!! Quote
Madallena Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 E-S napisał(a):Madallena, znaczy jakbym jeszcze kiedyś u Ciebie spała to z iloma psinami w 1 łóżku ?:lol: Pusia, babinko, życie jak w Madrycie przed tobą :) Fajnie, bardzo się cieszę, że tak cudownie zakończyły poszukiwania Pusi domku. Trzeba zmienić tytuł wątku wobec tego. Ewa hahaha :) No w standardzie 4ry beda :) kurna, przekorczylam juz wszelkie granice :) Na Babcie czeka juz zmieniona posciel :) (podlozylam nawet cerate na materac ... Gdyby jednak nie odpowiadalo jej towarzystwo 3 psow spiacych w moim lozku mam alternatywe. Upralam poslanie i rozowy kocyk... pieknie sie bedzie prezentowac iw ygodnie i miekko jej bedzie. Lyzeczka przygotowana (na wypadek gdybym miala ja karmic, strzykawki mam, witaminki dla seniorow tez. I wiecie co? kupilam kilogram skrzydel i 6 piersi z kurczka ( w zamrazarniku czekaja) i 4ry kilo ryzu :) Bede dla niej gotowac...kurde, poswiecam sie na maxa :) ma to jesc :) wszystko ma zjesc :P czyli pozyje jeszcze ze dwa lata, zeby to wsunac :) Czeka na nia caly moj dom ;) Quote
Madallena Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Bardzo Wam dziekuje za mile slowa. Czesc z Was w ogole mnie nie zna a wyraza sie bardzo pozytywnie (no nie wspomne o tej czesci, ktora mnie zna :P ). Najgorsze sa jedka te plotkary, ktore pieprza glupoty nie znajac mnie i poswiecenia jakiego ofiaruje kazdemu zwierzeciu, ktore u mnie przebywa. Dziekuje :) ps. dzisiaj zmarl nasz szydlowiecki weteran, stary jak swiat Gibon. Troche mnie to zdolowalo, bo to pierwszy moj podopieczny, ktory odszedl.... Quote
IKA & SONIA Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Madallena jesteś WIELKA!!! Opieka nad taką starowinką to wyzwanie, ale warto dla takiej kruszynki :) Quote
Maupa4 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Witam. Wątek został zgłoszony do moderacji i został zmoderowany. Przypominam Wszystkim o Regulaminie Forum. A zwłaszcza o jego przestrzeganiu. [quote name='Madallena'] OCZYWISCIE WSZYSTKIE WPLATY NA BABCIE PUSIE MILE WIDZIANE, tu dane do wplat: Fundacja Azylu pod Psim Aniolem ul. Kosodrzewiny 7/9, 04-979 Warszawa 03 1020 1042 0000 8802 0109 6528 z dopiskiem: BABCIA PUSIA Babcia Pusia dziekuje za zainteresowanie. Liczy rowniez na takie samo zainteresowanie, gdy bedzie wychodzila ze szpitala i dostanie rachunek. Zgodnie z Regulaminem PwP proszę o rozliczenie wątku do dnia 30 stycznia 2010 r. [quote name='Madallena'] Babcia Pusia nie szuka juz DS. Zostaje u mnie. Przypominam również, że na Forum ZABRONIONE jest zbieranie pieniędzy na swoje prywatne psy. Bo o ile dobrze rozumiem DT zamienił się w DS. Pozdrawiam. Quote
Madallena Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Tak DT zamienia sie w DS w momencie wyjscia suni ze szpitala. Dziekuje za oczyszczenie watku. Rozliczenie zrobie...lada dzien. (jak bede znala wplywy i wydatki) Quote
Maupa4 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 [quote name='Madallena']Tak DT zamienia sie w DS w momencie wyjscia suni ze szpitala. Dziekuje za oczyszczenie watku. Rozliczenie zrobie...lada dzien. (jak bede znala wplywy i wydatki) Dziękuję za wyjaśnienia. A na rozliczenia poczekam jak już będziesz wszystko miała i wiedziała. Pozdrawiam. Quote
Madallena Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Dzwonili do mnie z Kliniki. Babcia jest zle. Ma anemie, nie wstaje, nie przyjmuje pozywienia, wody. Jest na kroplowkach. Czekam na transport i do niej jade! Quote
malagos Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Boże kochany, żeby ona jeszcze zdążyła sie nacieszyć domkiem, tym ryżem z kurczakiem... Quote
Madallena Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Babcia Pusia juz biega po lakach za TM... Byla zmeczona zyciem, cierpiala, byla nieszczesliwa. Byla roslinka... Nie moglam patrzec jak sie meczy. Cierpiala, bolalo ja. Zasnela na moich rekach, zasnela bezpowrotnie... Spij kochana malenka dziewczynko, biegaj na lakach z Gibonem, ktory tez dzisiaj odszedl bezpowrotnie... Co za dzien...:( Quote
Recommended Posts