coronaaj Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 karol.lola napisał(a):Jestem na forum nowa, ale bardzo chciałabym pomoc tej suni. Mam już jedną malutką suńke, ale ona jest spokojna i bardzo przyjazna. Dajcie znać jak tam. Mamy sliczna pudliszonke nieduza 8 letnia , troche niedowidzi...jestes z Warszawy??? Quote
ewach Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 JEst wielkosci ratlerka.No jest malenka.I chudzienka. Madallena a nie wolisz kupic jej np jedzenia w sloiczkach dla niemowlat?Jest pozywne,zdrowe i tansze niz te royale. U mnie to dawalam. Co do kapieli to zapytaj jeszze raz werterynarza bo mnie powiedzial bym narazie nie kapala. NA dwor wynosilam ale to do dzisiaj bylo bez sensu-byla tak slaba,ze nie mogla ustac na nogach-rozjezdzaly sie jej. Quote
anita_happy Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Madalenna... ja mojej nowotworowej seniorce kupowałam RC i jak spojrzała sie na mnie przy misce to wiedziałm, ze cos nie tak z tym zarciem... a kurczak z ryzem PAŁASZOWAŁA az jej sie uszy trzęsły!!! RC to wg mojej seniorki [*] był syf...zresztą...nawet wszystkopałaszująca Teka tego nie zjadła...wiec cos tam z tym RC nie tak jest :/ i śmierdzi :/ a kurczak z płatkami ryzowymi i troche platków górskich i marfefki kawałeczek /MNIAM/ oj pogotujesz troche :P NIE BRON SIE:P p.s. moge Ci ugotowac i kurierem wysłać :P daj tej malej pojesc na starosc, a nie jakies Fast Foody Quote
Talcott Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Kamień na ziąbach się czyści - uśmiech z hollywooda:cool3: Ale najpierw trzeba bidę odchuchać! Quote
anita_happy Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 a zobacz to.. Befa topałaszowała... a wybredna była na fast foody wychowana na Cesarku :/ ANIMONDA GRANCARNO taki dla starowinek...RC ma jakies antybioty czy cos w sobie...Hils tez syf SENIOR CIELĘCINA + JAGNIĘCINA Quote
anita_happy Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 p.s. zwykłych owsianych to nawet same nie zjedzą... górskie lubią...bardzo :/ (ale nie te błyskawiczne..te do gotowania. błyskawicznych ne lubią :/ ) na czemu nie wolno owsianych ?? Quote
anita_happy Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Madalena..spoko..w środe mge ci podrzucic :P zaraz do szydłowca śmigam dzis mozesz miec ryz z warzywami i polędwiczką :P /podizielimy się z Miśką/ kurna..a ja dziś pierogi z serem!!!!!!!!!!!!! Quote
Talcott Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 anita_happy napisał(a):p.s. zwykłych owsianych to nawet same nie zjedzą... górskie lubią...bardzo :/ (ale nie te błyskawiczne..te do gotowania. błyskawicznych ne lubią :/ ) na czemu nie wolno owsianych ?? Są szkodliwe dla psów wytrącają z org. jakieś tam wit. Quote
Madallena Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 karol.lola napisał(a):Proponuje jako DT, karol.lola wczesniej zglaszalas sie jako DS. ? Quote
Madallena Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Talcott napisał(a):Są szkodliwe dla psów wytrącają z org. jakieś tam wit. ale siemie lniane jest ok? Quote
tanitka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Tanitka, w jakiej dzielnicy mieszkasz? Warszawa - Międzylesie (Wawer) Quote
ewach Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Kobiety tak Was czytam i choc specem od zywienia starych psw nie jestem to cos moze napisze. Mialam kiedys psinke,ktora dozyla u mnie 17stu lat.Jadla wszystko-ale miekkie. Nie bawilam sie w specjalne karmy etc. Dawlam jej to co ja jadlam ale jak mowie-w wersji mieciutkiej. I zmarla ze starosci,zdrowa byla do konca zycia. Quote
Talcott Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Tylko pamiętaj że przyprawy, sól zbytnio tłuste to śmierć. Quote
Madallena Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 dlatego kupuje puchy :) bo u mnie nie ma resztek ze stolu a nawet jak sa to za ostre i za mocno przyprawione :) Quote
karol.lola Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Jako dom tymczasowy, dostalam od " ewach" meila do Ciebie i sie tam naprodukowałam. Wiem że to tylko tymczasowy, ale za to z nieograniczonym czasem przebywania w tym domu:) Quote
Ewanka Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Basia Z. napisał(a):Mieszkam z rodzicami w domku szeregowym z ogródkiem. Mamy dwa pudle, które 31 maja tego roku skończą 16 lat i 10-cio letnią małą Kaję, którą we wrześniu adoptowałam z łódzkiej fundacji AZYL. Jestem od 15 lat psim fryzjerem i tylko tym sie zajmuję a zakład mam we własnym domu więc psinka może być cały czas ze mną. Nie jest to piesek o którym właśnie marzę, dlatego napisałam, że jesli nie znajdzie sie nikt inny, ale żal mi jej bardzo dlatego gotowa jestem ją adoptować. Będzie tu miała luksusowy ciepły kacik i najlepszą opiekę tylko chciałabym, żeby miała zrobione badania, bo chodzi mi nie tylko o wykluczenie choroby zakaźnej i bezpieczenstwo moich psów ale też o to, że ona może mieć chore serduszko, wątrobę czy nerki i może trzeba jej podawać jakieś leki albo stosować odpowiednia dietę Basi Z. chyba dzisiaj jeszcze nie ma, pewnie pracuje , ale ona chciała maleńką sunię adoptować, tam miałaby chyba fachową opiekę. Quote
ewach Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 no ja kupuje jamnikowi puszki+suche ale jak cos zostanie ze stolu to tez dajemy-i to lubi najbardziej:) Ale nie kupujemy tych najdrozszych puszek-royal tylko jakies chappi,PP etc. Gotowac nie gotuje.Czasami zrobie np warzywa z ryzem i miesem mielonym,potem do kubeczkow plastikowych i zamrazarki.I wyciagam na noc kubeczek-rano jest jak znalazl. Quote
Madallena Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Talcott napisał(a):Jeśli Cię stać. Ja gotuję. Moje psiaki jedza sucha karme, schodzi mi ponad 20 kg miesiecznie :) Ta babulinka nie moze jesc suchej a ja nie przyzwyczajona do gotowania jestem. A moze jesc skrzydlo indyka? gotowane? bo to jedyne co mam z rzeczy "normalnych"... Quote
ewach Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 spokojnie moze-dawalam jej udko wczoraj wieczorem.Oczywiscie nie w calosci ale takie "postrzepione". Quote
Madallena Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Basia Z. jest z Sieradza. Jezeli wciaz jest chetna POTRZEBNA OSOBA DO WIZYTY PRZEDADOPCYJNEJ Z SIERADZA> Kto jest z Sieradza, znacie kogos? Quote
Talcott Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 karol.lola a może zgodziłabyś się - jeśli nie na to maleństwo - to na Chester- inna bidusie maciupką ktora zapada w szchronie na zapalenia płuc? tu jest wątek! http://www.dogomania.pl/threads/177629-Chester-malutki-kudA-aczek-z-zapaleniem-pA-uc-SZUKAMY-PILNIE-DT Quote
Recommended Posts