Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia no to pisz. Na DS ja wezmiesz? Napisz cos o sobie a my na wizyte przedadopcyjna kogos do Ciebie szukamy :):)

Awit, takie sa historie smutne psiakow, ze ja akurat wierze w to, ze ktos ja wywalil ;/
Stara, niedowidzaca, pewnie rodzila mikrusy przez cale zycie, przestala na siebie zarabiac sio na dwor:( takiego psa sie nie gubi!

Posted

Też tak zrozumiałam, tzn, że już mała jest bezpieczna. Naprawdę śliczna sunia, mimo słusznego wieku :-)

Niestety część ludzi to bezduszne potwory. Niedaleko mnie znaleziono przed świętami prześliczną płaczącą domową kotkę. Sąsiedzi mówili, że widywali taką kotkę na jednym z balkonów. Moja sąsiadka poszła do tego mieszkania i zapytała dlaczego właściciel pozbył się kota i to w taki mróz. Odpowiedział, że żadnen kot u niego nigdy nie mieszkał. Ciekawe tylko po co mu transporterek na balkonie...

Posted

Nie bylo nas w domu.Musialismy wyjsc.
Nie mialam zadnego telefonu w sprawie tej suczki.Nikt jej nie szuka:(
Sprawdzilam uszy,pachwine-ani sladu tatuazu.I uwaga-piesek odzyl fizycznie.Juz nie ciagnie tylka po podlodze ale chodzi:))))Rozglada sie ciekawie.Wchodzi czasem na cos ale to dlatego,ze malo widzi ze starosci.Kurde nie robila jeszcze kupy.Je jak glupia,pije ale kupy nie robila:///
Myslalam,ze moze nie jest nauczona w domu,ze nie potrafi ale na dworze tez nie zrobila.
Przeczytalam,ze Basia moze ja zabrac?Czy to prawda?Czy ten psiaczek bezie mial dom?
Wiecie-ja juz nie mam serca odsac jej do schroniska.No nie moge i juz.Nie moge jej u siebie zostawic bo mam suczke jamnika i dzieciaka w glupim wieku ale nie oddam jej do schroniska.Bede sie klocila z mezem i czekala na dom dla niej:)

Posted

Mieszkam z rodzicami w domku szeregowym z ogródkiem. Mamy dwa pudle, które 31 maja tego roku skończą 16 lat i 10-cio letnią małą Kaję, którą we wrześniu adoptowałam z łódzkiej fundacji AZYL. Jestem od 15 lat psim fryzjerem i tylko tym sie zajmuję a zakład mam we własnym domu więc psinka może być cały czas ze mną. Nie jest to piesek o którym właśnie marzę, dlatego napisałam, że jesli nie znajdzie sie nikt inny, ale żal mi jej bardzo dlatego gotowa jestem ją adoptować. Będzie tu miała luksusowy ciepły kacik i najlepszą opiekę tylko chciałabym, żeby miała zrobione badania, bo chodzi mi nie tylko o wykluczenie choroby zakaźnej i bezpieczenstwo moich psów ale też o to, że ona może mieć chore serduszko, wątrobę czy nerki i może trzeba jej podawać jakieś leki albo stosować odpowiednia dietę

Posted

Basia Z. sunia nie jest pierwszej mlodosci... Czyli jak bedzie miala jakas chorobe, np. chore serduszko i codziennie podawana tabletka (moj tak ma) czy watroba i specjalna karma, szukamy jej nowego domu?
Ale wszystko bedzie miala zdiagnozowane.

ps. a co bedzie jak dzisiaj wszystko bedzie ok a za miesiac wyjdzie nowotwor?

sory, ze

Posted

Ewach ... bardzo się cieszę, że sunia odżyła :) ... jeśi możesz wstaw jakąś fotkę, bo na tych poprzednich bidulka wygląda na 100 lat i ciężką chorobę ... miło by było oko ucieszyć jej lepszym wyglądem ;)

Bardzo się cieszę, że znalazł się dla niej domek !!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Zaraz pojde i zrobie jej nowe zdjecia:)

Ale sluchajcie-moze znajdzie sie dla niej dom na zawsze!!!
Jutro o 16 beda potrzebne kciuki.

Zadzwonila do mnie starsza pani z ogloszenia.Zmarl jej maly pies.Zmarl na raka.Szuka starowinki,towarzyszki.Jutro o 16stej ma przyjechac do mnie ja ogladac.

Mam nadzieje,ze ja zechce.

Posted

to, ze nie robiła kupy, to znaczy , ze nie ma biegunki, a to dobry znak. Jeśli by jednak nie zrobiła jutro, trzeba jej podać łyżkę stołową parafiny płynnej, można kupić w aptece.
to tylko wypada trzymać kciuki, zeby ta pani ją przygarnęła...

Posted

Moje wszystkie psy sa stare i chore. Markizek jest kompletnie niewidomy i ma chorą wątrobę. Bajka ma chore nerki więc oba są na diecie weterynaryjnej Royal a Kajusia ma chore serduszko i padaczkę i musi codziennie dostawać leki. Jestem odpowiedzialna i w pełni świadoma co niesie ze soba starość i chciałam żeby suczka miała zrobione badania nie dlatego, żeby ją odtrącić tylko po to żeby zapewnić jej jak nalepsza opiekę stosownie do jej potrzeb i stanu zdrowia... no ale skoro zgłasza sie ta pani (po takich przejsciach z pieskiem) to czuję, że ona moze byc bardzo dobra dla tej suni, więc ja na razie sie wycofam ( na ławkę rezerwowych )

Posted

Olej parafinowy jest niezawodny, bo jego sie nie trawi tylko przelatuje przez cały przewód pokarmowy i daje dobry "poślizg" ale łyżka dla takiego maleńkiego pieska to jest za dużo i wywoła biegunkę