Madallena Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Basia no to pisz. Na DS ja wezmiesz? Napisz cos o sobie a my na wizyte przedadopcyjna kogos do Ciebie szukamy :):) Awit, takie sa historie smutne psiakow, ze ja akurat wierze w to, ze ktos ja wywalil ;/ Stara, niedowidzaca, pewnie rodzila mikrusy przez cale zycie, przestala na siebie zarabiac sio na dwor:( takiego psa sie nie gubi! Quote
al'akir Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Czyli suńka już bezpieczna. Całe szczęście. Quote
Lidan Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Też tak zrozumiałam, tzn, że już mała jest bezpieczna. Naprawdę śliczna sunia, mimo słusznego wieku :-) Niestety część ludzi to bezduszne potwory. Niedaleko mnie znaleziono przed świętami prześliczną płaczącą domową kotkę. Sąsiedzi mówili, że widywali taką kotkę na jednym z balkonów. Moja sąsiadka poszła do tego mieszkania i zapytała dlaczego właściciel pozbył się kota i to w taki mróz. Odpowiedział, że żadnen kot u niego nigdy nie mieszkał. Ciekawe tylko po co mu transporterek na balkonie... Quote
ewach Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Nie bylo nas w domu.Musialismy wyjsc. Nie mialam zadnego telefonu w sprawie tej suczki.Nikt jej nie szuka:( Sprawdzilam uszy,pachwine-ani sladu tatuazu.I uwaga-piesek odzyl fizycznie.Juz nie ciagnie tylka po podlodze ale chodzi:))))Rozglada sie ciekawie.Wchodzi czasem na cos ale to dlatego,ze malo widzi ze starosci.Kurde nie robila jeszcze kupy.Je jak glupia,pije ale kupy nie robila:/// Myslalam,ze moze nie jest nauczona w domu,ze nie potrafi ale na dworze tez nie zrobila. Przeczytalam,ze Basia moze ja zabrac?Czy to prawda?Czy ten psiaczek bezie mial dom? Wiecie-ja juz nie mam serca odsac jej do schroniska.No nie moge i juz.Nie moge jej u siebie zostawic bo mam suczke jamnika i dzieciaka w glupim wieku ale nie oddam jej do schroniska.Bede sie klocila z mezem i czekala na dom dla niej:) Quote
ewach Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Nie wyglada mi na zgube raczej miala jakiegos ... wlasciciela.Wyrzucona jest pewnie:( DRanie nie ludzie. Quote
Basia Z. Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Mieszkam z rodzicami w domku szeregowym z ogródkiem. Mamy dwa pudle, które 31 maja tego roku skończą 16 lat i 10-cio letnią małą Kaję, którą we wrześniu adoptowałam z łódzkiej fundacji AZYL. Jestem od 15 lat psim fryzjerem i tylko tym sie zajmuję a zakład mam we własnym domu więc psinka może być cały czas ze mną. Nie jest to piesek o którym właśnie marzę, dlatego napisałam, że jesli nie znajdzie sie nikt inny, ale żal mi jej bardzo dlatego gotowa jestem ją adoptować. Będzie tu miała luksusowy ciepły kacik i najlepszą opiekę tylko chciałabym, żeby miała zrobione badania, bo chodzi mi nie tylko o wykluczenie choroby zakaźnej i bezpieczenstwo moich psów ale też o to, że ona może mieć chore serduszko, wątrobę czy nerki i może trzeba jej podawać jakieś leki albo stosować odpowiednia dietę Quote
Madallena Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Basia Z. sunia nie jest pierwszej mlodosci... Czyli jak bedzie miala jakas chorobe, np. chore serduszko i codziennie podawana tabletka (moj tak ma) czy watroba i specjalna karma, szukamy jej nowego domu? Ale wszystko bedzie miala zdiagnozowane. ps. a co bedzie jak dzisiaj wszystko bedzie ok a za miesiac wyjdzie nowotwor? sory, ze Quote
Ewanka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Ewach ... bardzo się cieszę, że sunia odżyła :) ... jeśi możesz wstaw jakąś fotkę, bo na tych poprzednich bidulka wygląda na 100 lat i ciężką chorobę ... miło by było oko ucieszyć jej lepszym wyglądem ;) Bardzo się cieszę, że znalazł się dla niej domek !!!!!!!!!!!!!!! Quote
ewach Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Zaraz pojde i zrobie jej nowe zdjecia:) Ale sluchajcie-moze znajdzie sie dla niej dom na zawsze!!! Jutro o 16 beda potrzebne kciuki. Zadzwonila do mnie starsza pani z ogloszenia.Zmarl jej maly pies.Zmarl na raka.Szuka starowinki,towarzyszki.Jutro o 16stej ma przyjechac do mnie ja ogladac. Mam nadzieje,ze ja zechce. Quote
malagos Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 to, ze nie robiła kupy, to znaczy , ze nie ma biegunki, a to dobry znak. Jeśli by jednak nie zrobiła jutro, trzeba jej podać łyżkę stołową parafiny płynnej, można kupić w aptece. to tylko wypada trzymać kciuki, zeby ta pani ją przygarnęła... Quote
ewach Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 a oliwe mozna.,lyzke? dziecku sie tak daje:) Quote
ewach Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 a oto kilka nowych zdjec.JAk widac oczy juz sie otworzyly :) Quote
Basia Z. Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Moje wszystkie psy sa stare i chore. Markizek jest kompletnie niewidomy i ma chorą wątrobę. Bajka ma chore nerki więc oba są na diecie weterynaryjnej Royal a Kajusia ma chore serduszko i padaczkę i musi codziennie dostawać leki. Jestem odpowiedzialna i w pełni świadoma co niesie ze soba starość i chciałam żeby suczka miała zrobione badania nie dlatego, żeby ją odtrącić tylko po to żeby zapewnić jej jak nalepsza opiekę stosownie do jej potrzeb i stanu zdrowia... no ale skoro zgłasza sie ta pani (po takich przejsciach z pieskiem) to czuję, że ona moze byc bardzo dobra dla tej suni, więc ja na razie sie wycofam ( na ławkę rezerwowych ) Quote
Basia Z. Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Olej parafinowy jest niezawodny, bo jego sie nie trawi tylko przelatuje przez cały przewód pokarmowy i daje dobry "poślizg" ale łyżka dla takiego maleńkiego pieska to jest za dużo i wywoła biegunkę Quote
Ewanka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 ewach napisał(a):a oto kilka nowych zdjec.JAk widac oczy juz sie otworzyly :) Czy tylko ja nie widzę fotek ... :( ... może cos z moim kompem??? :( Quote
Ewanka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Wiem, że to nie jest łatwe, ja też nie umiem ;) Quote
Madallena Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 zamiast zdjec zmienilas troche tytul :):) My jestesmy wyrozumiale, same przez to przechodzilysmy. Czekamy zatem na efekty i czekac bedziemy :):) Quote
anita_happy Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 hejj..hej JA TAM WIDZE, ZE FOTKI W pierwszym POSCIE SA JUZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! podziwiac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kochać podziwiac całowac podziwiac podbijac :P Quote
ewach Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 :)***** dziewczyny mi troche pomagaja ze zdjeciami. DZIEKUjE:) Quote
Ewanka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Ewach, czekamy cierpliwie .... nie przejmuj się :) Quote
Malwa774 Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Czy ktoś zrobił psiakowi banerek? Bo jeżeli nie, to ja chętnie moge zrobić ;) Quote
ewach Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 ....czy te oczy mogą kłamać....ile cierpienia przezyły w całej swej PIEKNEJ rozciągłości ... psia staruszka odzyskuje formę :) Quote
Recommended Posts