Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dorotko to swietny pomysl.
Paroweczka ma tyle fajowych fot, ze z latwoscia sie cos znajdzie.

Cleo napisala mi na pm ze wydarzenie na facebooku pomogloby ale cos mi sie wydaje ze parówkarz miał już , czy to byl Reksio Kora?

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Satrina, wspanialy pomysl! super! do domow seniora w miescie, tutaj smalcow sie nie robi. sa seniorzy na wsi, maja inna mentalnosc i sa miastowi, cywilizowani.
p.s. moj dziadek tez zloty czlowiek, ale jak widzie golebia chorego to go puk o sciane, bo co ma sie meczyc. ja to w sume popieram, choc to drastyczne, ale zyciowe.

3 psy. Parowka, Fruzia, Lolek. koniecznie napisz, ze pomozemy dowiezc. bo starsi czesto sa niezmotoryzowani. o parowce wiadomo, co pisac, o lolku tez. a o fruzi, ze nie jest taka aktywna juz, ze szczeka na obcych troche, ze nie wymaga spacerow dalekich i miziania caly dzien, bo troche boi sie obcych, byla bita, lubi jesc, lubi spokoj i pospac dluzej. itp ona jest ciut wyzsza, niz parowka i tak samo gruba. ona ma swoj watek i tam jest tekst do ogloszen.

Posted

Lolek ma tekst, parufka tez a tekst Fruzi musialabys przysmucic troche.
No i Doroto wiesz, nie tak na pol strony bo starsi wole krotko i rzeczowo ale zeby sie lezka w oku zakrecila

Posted

ja bym dala taki tekst, jak do ogloszen w gazecie. ze 150 znakow.

P
nieduzy grubiutki piesek przypominajacy i nazywajacy sie Parowka od dawna szuka domu. najpierw w schronisku, teraz w hotelu dla psow dzieki wolontariuszom, czeka kolejny rok i nikt go nie chce. czy dlatego, ze jest za stary? parowka ma 10lat, jest zdrowy, zaszczepiony. lubi duzo spac, wiec nadaje sie dla starszych osob. nie musi duzo biegac i spacerowac. bardzo grzeczny wobec kotow, z psami tez dobrze zyje. najbardziej lubi jesc domwoe jedzonko i przytulac sie do opiekuna, gdy razem leza na kanapie. podaruj cieply dom Parowce w jesieni jego zycia.

takie cos, w ten desen.
nie pisac o kastracji- bo starsi ludzie nie wiedza, co to jest. pisac- zdrowy i szczepiony- koniecznie- minimalizacja kosztow dla babć.
pisac,ze dowieziemy, ze mieszka kolo wcha.
pisac o wolontariuszach- ludzie w takich klubach tez z wolontariuszy korzystaja, wiec wiedza, co to znaczy i ciesza sie z takiej dzialalnosci, czuja sympatie, bo maja pozytywne skojarzenia z tym.
pisac,zjak dlugo szuka domu, taki biedny,
pisac, ze stary i czy ta starosc sprawia,ze nikt go nie chce, zsolidaryzuja sie ci starsi ludzie z nim przez to. pomysla- ja tez jestem stary i tez mnie nikt nie kocha, to bedziemy mieli siebie razem, itp
ze malo wymagajacy
ze lubi jedzonko domowe, babcie samotne beda mu gotowac pol dnia, beda mialy dla kogo gotowac
aha, pisac,ze lubi autem jezdzic, moze babcia ma wnuczki w Wawie i tam ją zabieraja czasem na wakacje. pisac wiec,ze z dziecmi tez ok. a ja w tel bede mowic,ze dziecko nie moze mu zabawki zabierac, bo ugryzie, broni swojego.
pisac o kotach, bo babcie maja koty
cos tam napomknac o psach, no on nimi rzadzi, ale tego nie piszmy. bede mowila w tel.
pisac, ze lubi sie przytulac, ze pieszczoch kanapowiec, bo starsi lubia psa na kanapie do przytulania, jak im czulosci brakuje. zakladam tu osobe samotna, mieszkajaca samotnie doslownie, ew z kotem.

podac maila mozna, ale licze na tel bardziej.

to samo w sumie trzeba ujac przy kazdym z tych psow. lolek jest tu troche zbyt ruchliwy. dla starszej-ruchliwej osoby. nacisk na jego przejscia, na slepote, na gluchote. z tym to sie starsi moga solidaryzowac, ze hej. ze taki stary i chory, a wciaz pelen werwy i skacze fikolki robiac :D

fruzia, przestraszona, cichutka szara myszka. chcialby milosci, ale sie boi. zakompleksiona. bita, nie zaznala ciepla ludzkiej reki. nie moze mieszkac przy ruchliwej ulicy, szukamy domu spokojnego , bez dzieciakow malych, wrzeszczacych.

w ogole moze jakis wstep najpierw zrobic, napisac,ze wybralismy psy najlepiej nadajace sie dla seniorow, nie mlode i rozbrykane, a takie potrzebujace ciepla i spokoju, systematycznosci w kazdym dniu, regularnosci, zadnych przygod, itp.

pozniej:
1. Parowki opis i fotka
2. Fruzi opis i fotka
3. Lolka opis i fotka

taki jakby jeden plakat, kolorowy koniecznie.
napisac koniecznie, ze ten i ten w dt tu i tu, ten tu, a fruzia w schronie. ze one nie mieszkaja w 1 domu.
mozna szukac kogos na dogo, kto zrobi taki ladny plakat. tylko najpeirw musi byc zgda kogos w takim klubie seniora, zeby to powiesic, niech sie okresla ile miejsca byloby na takie ogloszenia. wtedy bedziemy tworzyc.
w wchu w WOKu jest klub seniora, na piaskowej na bank. nie wiem gdzie jeszcze. we wrocku moze ktos nam powiesic. w mniejszych mniejscowosciach, gzie nie ma schronow, jak swiebodzice i swidnica, jedlina, gluszyca, itp.
trzeba pogooglowac.

Posted

Ja też nie bardzo umiem FB robić. Natomiast ja się zajmę tymi listami do seniorów (jeżli ktoś mi pomoże to zapraszam), myślę, że powysyłam takie pakiety, a potem będzie można potwierdzić np telefonicznie czy dostali, zawiesili itp.W tym tygodniu robię bazarak dl Juranda i Parówki do spóły-więc może sprzedam jakieś ciuchy i będzie na znaczki, czy kolorowe ksero, bo w pracy ja mam tylko czarno białe-za kolor zabijaja!!!!

Posted

nawet ze skarety moze isc na kolorowe ksero, wg mnie.

sluchajcie, jaki tytul widzicie? parowka dla emerytow? bo ja tak, a zmienialam przeciez, ze rok w hotelu. jak edytuje to widze poprawnie- rok w hotelu. ale jak zatwierdze to znow widze- dla emerytow.... o co chodzi?

satrina to dzwonisz do klubu seniora w woku u nas?

Posted

DWUPAK staruszkow, Kubuś poleca się dla emerytów, KASA TOPNIEJE -taki widzę. Ja bym jednak dała dla seniorów albo aktywnych seniorów zamiast emerytów,w Polsce określenie emeryt kojarzy się z niedołężną babcią.Jednak chcemy trafić do aktywnych starszych ludzi, aha jest jeszcze uniwerek III wieku , ale muszę sprawdzić gdzie on działa.Ja wrzuciłam parówkę jeszcze tutaj:
http://www.klub.senior.pl/wszystkie-zwierzeta-duze-i-male/t-kubus-paroweczka-szuka-kochajacego-domu-10462.html

Posted

no wlasnie. zly tytul. ja zapisalam 9lat parowka, rok w hotelu, i co dalej, szukamy pomyslow. jakos tak.jak tytul jest za dlugi to po prostu nie daje sie napisac, a ten sie wpisal, wiec nie jest za dlugi... nie wiem.

Posted

cioteczki z przyczyn finansowych muszę zmienić swoją deklarację stałą ze 100 zł na 50 zł.Co miesiąc będę starała się robić bazarek dla Kubusia tak żeby 50 zł dostawał ode mnie w formie wpłaty jednorazowej.Bardzo mi przykro ale przycisnęło mnie:(

Posted

daga31081980 napisał(a):
cioteczki z przyczyn finansowych muszę zmienić swoją deklarację stałą ze 100 zł na 50 zł.Co miesiąc będę starała się robić bazarek dla Kubusia tak żeby 50 zł dostawał ode mnie w formie wpłaty jednorazowej.Bardzo mi przykro ale przycisnęło mnie:(

Niestety takie sytuacje się zdarzają, będziemy szukać nowych deklaracji, a może nasza akcja SENIOR wypali.

Posted

tak. tak to sie w zyciu zdarza, nic nie jest pewnego na zawsze. ale niezmiennie bardzo dziekuje za ten rok wspolny i hojny, jak rzadko sie zdarza. :)
wiec zapisuje na 1 str w finansach. prosze wiec teraz o przelew, bo 8mego powinno juz byl u lilu, a ja dotad nie wyslalam. czy od teraz, od dzis zmniejszasz, czy jak mam to ujac? ten bazar juz zakonczony byl przeciez, jak oni na sam koniec znalezli?? choroba...

lilu, poczekasz ze 2 dni na kase, zanim sie ogarniemy z ta zmiana?

Posted

daga31081980 napisał(a):
Kora od przyszłego miesiąca będę przelewała 50 zł.No widzisz znaleźli ....

co znalezli?

Satrina napisał(a):
bym jednak dała dla seniorów albo aktywnych seniorów zamiast emerytów,w Polsce określenie emeryt kojarzy się z niedołężną babcią.Jednak chcemy trafić do aktywnych starszych ludzi

Satrina dawaj gdzie chcesz i trafiaj do kogo chcesz. Ja nie dbam czy to emeryt jak moj tato, czy aktywny senior czy nieaktywny dziadek. Byle chcial, kochal i dbal :)

A propos tytulu Kora zmien moze, ze Parówkowaty Kuba traci deklaracje i ze w hotelu juz ponad rok i ze potrzebujemy regularnego, wyroznianego oglaszania

Posted

kora78 napisał(a):
no i Fb parowka nie ma. to fb to juz chyba niewiele daje.
ale moze ktos zrobic?????? ja bede tam kibicowac. ale robic nie umiem. fot dawac.itp

no wlasnie Cleo sie mnie o to pytala a ja sie zastanawialam kto mial ostatnio; on czy Reks?

Posted

zaden nie mial. w sumie to mieli jakos razem, na poczatku, bo stamtad sie kasa znalazla na wyciaganie ich. nie pamietam, kto to robil, itp.
grunt, ze potrzeba nowego fb dla parowki.

2. znalezli- bazar dagi. i usuneli.

3. daga, ok, dziekuje. zapisze.

4. kizi, ale prblem w tym,ze tytulu nie da sie zmienic, rozumiesz? wpisuje po edycji, daje zapisz i sie nie zapisuje, nie zmienia sie nic.

Posted

Byłam dzisiaj i nie spytałam. Rok temu płaciłam chyba 15zł tak? Komplet płaciłam dziś za 50zł . Myślę że jak z miesiąc się poczeka to nic się nie stanie. W końcu ten pies nie kąsa a wścieklizny dawno nikt nie widział.