kora78 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 no wlasnie... ja sie tez ich zawsze balam, bo tam ludzie nie maja takiego poczucia obowiazku, jak tutaj ale 4 mce pan placil... no i z fb jest daga, ktora tu nam dzielnie placi te wszystkie miesiace, najpierw po 200zl, teraz po 100zl za co ogromnie ja ... uwielbiam :) Quote
Lobaria Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 kora78 napisał(a):zadzwonila dzis sama do mnie pani od Reksia. wszystko ok. Reksio juz nie ucieka, bo za bardzo przytyl i sie nie wcisnie juz w te szpare w plocie, w ktorej uciekal. nie wyskakiwal, a sie przeciskal. co domowe to domowe jedzonko :) boi sie troche syna pani, gosci wita radosnie, nawet facetow. ale przed synem ma lek wciaz, mimo ze go probuje przekupywac na rozne sposoby. ale syn wraca tylko na wekendy. mieszka teraz z pania corka, Reksio kocha szczegolnie ją. kanapowiec pelna geba, spi na lozku. jak wracaja do domu to sie strasznie cieszy i robi baczki swoje z radosci- kreci sie w kolko. w auice, jak jezdzi to sie bardzo trzesie, wiec go nie woza do babci, itp. na ogrodzie sam nie siedzi, to domowy pies, nie chce siedziec tam sam, szybko sie zalatwia i wraca do domu i sie cieszy :) no to mamy happy end :) na wizyte sie umowilam, poadopcyjna, tzn Lobelię :D za jakis czas, pare tygodni. Cieszę się, że u Reksia ok. Czy to ja jestem tą Lobelią;) Quote
kora78 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 Lobaria napisał(a):Cieszę się, że u Reksia ok. Czy to ja jestem tą Lobelią;) tak, Ty :) przepraszam :oops: Quote
Lobaria Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='kora78']tak, Ty :) przepraszam :oops: Nie za ma co:p Lobaria to łacińska nazwa chyba najpiękniejszego porosta Polski http://www.galeria.nagrzyby.pl/v/users2/EWF/porosty/Lobaria+pulmonaria4.JPG.html a lobelia to też piękny kwiat http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lobelia_close-up_%28aka%29.jpg Z wizyta musimy się pospieszyć, bo z końcem listopada wyprowadzam się z tamtych terenów. Quote
kora78 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 czekaj, czekaj. teraz mam urwanie glowy z psami. w nowym tyg dam tylko Pani znac, ze wizyta niedlugo. ok? wtedy zadzwonisz i sie umowisz? nr tel jeszcze masz? lobelia, jako kwiat mi sie inaczej kojarzy, niz foto, ktore dalas. mnie- jako takie male, biale kwiatuszki, lub niebieskie. Quote
Lobaria Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='kora78']czekaj, czekaj. teraz mam urwanie glowy z psami. w nowym tyg dam tylko Pani znac, ze wizyta niedlugo. ok? wtedy zadzwonisz i sie umowisz? nr tel jeszcze masz? lobelia, jako kwiat mi sie inaczej kojarzy, niz foto, ktore dalas. mnie- jako takie male, biale kwiatuszki, lub niebieskie. W komórce mam zapisany tel Pani. To zdjęcie wyżej to kwiatka lobelii w dużym powiększeniu. Jest jeszcze lobalia jeziorna, rzadka roslinka http://www.galeria.nagrzyby.pl/v/users/Galerie+foto+Maria+Pszonka/2/P1190900.JPG.html Quote
kora78 Posted November 11, 2011 Author Posted November 11, 2011 fajnie wystaje znad wody :) ale drobniutki. ok, dam znac tutaj lub lepiej w pm, jak juz sie tam zapowiem. Quote
marta0731 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Od kiedy Parówki są takie sprytne................. :D:D:D Lilu częściej mu serwuj takie ruchowe atrakcje ;) o ile nie miał focha ;):D Quote
kizimizi Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 o jacie ale lipa z ta kasa. Co robimy? Bazarki czy agitujemy czy co? Quote
LILUtosi Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 O jacie, nie wiem ktore ladniejsze, kwiat czy porost ;-) Całe życie człowiek się uczy. Wyjątki potwierdzają regułę, a po za tym Lobaria się nie liczy bo ona już nasza. A co do parowki, to się trochę boję mu fundować takich ekstremalnych wypadów, bo albo pies w domu siedzi albo na zewnatrz. Nie ma nic gorszego jak raz tu, raz tu. Psy sobie na zewnątrz świetnie radzą bo przystosowują się do tego. Quote
Lobaria Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='LILUtosi']O jacie, nie wiem ktore ladniejsze, kwiat czy porost ;-) Całe życie człowiek się uczy. Wyjątki potwierdzają regułę, a po za tym Lobaria się nie liczy bo ona już nasza. A co do parowki, to się trochę boję mu fundować takich ekstremalnych wypadów, bo albo pies w domu siedzi albo na zewnatrz. Nie ma nic gorszego jak raz tu, raz tu. Psy sobie na zewnątrz świetnie radzą bo przystosowują się do tego. Nio oczywiście - porost piękniejszy - tu link do zdjęć Lobaria pulmonaria z atlasu porostów, który tworzę na stronie www.nagrzyby.pl http://nagrzyby.pl/index.php?artname=gatunek&id=2584&atlas=atlas_lacinskiep Nio fajnie, że już się nie liczę:placz:;) Od kiedy adoptowałam Blunia http://www.dogomania.pl/threads/207520-Niewielki-wystraszony-Czarnuszek-czy-zaufa-cz%C5%82owiekowi na dogo siedzę częściej, niż na moim forum grzybowym:p Przykro, że parówa nie znalazła jeszcze domku... Quote
LILUtosi Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Ładne, ładne. Nie zaliczasz się do FB-owych chwilowiczów. ;-) Więc się nie liczysz do tej kategorii. Pełną gębą jesteś dogomaniaczką. A co do parowy to mnie wcale nie jest przykro. heheh. Jemu chyba też nie. Quote
Lobaria Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 LILUtosi napisał(a):Ładne, ładne. Nie zaliczasz się do FB-owych chwilowiczów. ;-) Więc się nie liczysz do tej kategorii. Pełną gębą jesteś dogomaniaczką. A co do parowy to mnie wcale nie jest przykro. heheh. Jemu chyba też nie. To znaczy, że u Ciebie ma DS... Jeśli się kochacie, to niech tak zostanie. Quote
kora78 Posted November 12, 2011 Author Posted November 12, 2011 i tym optymistycznym akcentem zakonczmy watek parowki i szukania mu domu :) Quote
LILUtosi Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Cwaniary. Niestety ale już żadnych psów więcej. Na razie mam 4 swoje i tak na razie zostanie. Ale że parowa fajna to i nie płacze że nie ma na razie domu. Quote
Lobaria Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 LILUtosi napisał(a):Cwaniary. Niestety ale już żadnych psów więcej. Na razie mam 4 swoje i tak na razie zostanie. Ale że parowa fajna to i nie płacze że nie ma na razie domu. A miałam nadzieję, że się poddasz;) Quote
kizimizi Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 kizimizi napisał(a):o jacie ale lipa z ta kasa. LILUtosi napisał(a):O jacie, nie wiem ktore ladniejsze, kwiat czy porost ;-) Całe życie człowiek się uczy Matko! Teraz to w ogole zobaczylam :D Tak wygladaja efekty pisanie o 2 w nocy jak sie chce spac a nei pisac ;) Quote
kora78 Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 licze, ze 1 wplate z Rufiego da sie na parowke przerzucic. jednorazowo 85zl. czekam na odp. parowke za cos trzeba oglaszac... 60zl deklaracji to niewiele, musi sie znalezc. ja chya nie dalam, ide dopisac te 10zl chociaz, do rownego, od siebie. Quote
kizimizi Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Mysle ze napisze mu nowy tekst i zaczniemy z nowymi fotkami go oglaszac w necie. Kora kazalas mi wyslac 2 psiaki tam od Obraczusa proponuje wiec Parowczaka (z nowym tekstem) i fruzie na przyklad. Ja wiem ze to mialo byc na psy z ogolnego ale szkoda zcasu teraz, trzeba Parowke przycisnac a tam pakiet juz czeka Zgoda? Quote
kizimizi Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 oki w takim razie biore sie za tekst i fotki i sysle go z Fruzka. Ps. Przypomniala mi sie jeszcze te Sylwka moja, wetka. Moze ona by sie zgodzila przetrzymac ta kotke troche? Wiesz gdzie ona teraz przyjmuje co? Quote
kizimizi Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 A tak zostanie teraz ogloszony Kuba: Z pewnością wiesz jak wygląda owczarek niemiecki. Słyszałeś że boksery są idealne dla domu z małymi dziećmi a spaniele bywają z natury wredne. Wiesz, że labradory są nieziemsko cierpliwe a jamniki uwielbiaja polować. Jednak czy słyszaleś o rasie "parówka"? Nie?! Pozwól, że ci o niej opowiem .... Kuba to podręcznikowy przedstawiciel tejże rasy; nie za duży, nie za długi za to stanowczo przy kości. Jak na Parówę przystało jest pewny siebie, żywy jak srebro, bardzo gadatliwy i posiada to coś co sprawie, że nie tylko suczki za nim szaleją! To Danny DeVitto psiego świata :razz: Kuba chętnie tupta na spacery, na smyczy chodzi ładnie, pilnuje się człowieka. Jeszcze chętniej wskakuje na łóżko i utrzymuje odpowiednią temperaturę by Pańcio nie musiał kłaść sie do zimnego. Generalnie toleruje inne zwierzęta chodź nie darzy sympatią większych od siebie samców. Jest mały, ale jary! Jeszcze w schronisku uratował swojego psiego kolegę przed pogryzieniem, nosi więc przydomek Bohater lub Napoleon :cool1: Pies ma 8 lat, jest wykastrowany, odrobaczony, zaszczepiony przeciw wściekliźnie, oraz posiada identyfikacyjny czip. Kubuś spędził w schronisku około 4 lata. Kuba jest idealny dla osób starszych, emerytów, domatorów. To pies domowy, kanapowy, dobrze się czuje w niewielkim mieszkaniu. Warunki adopcji i więcej szczegółów o Kubie pod nr tel 668 836 964 lub mailowo lucyna1981@wp.pl Quote
kora78 Posted November 14, 2011 Author Posted November 14, 2011 dzieki kizi :) dodaj prosze szybko w ogloszeniu od obraczus, ze potrafi zostawac sam w domu i dlugo bez spacerow wytrzymuje.to jest wazne. ktos moze pracowac 8godz, plus dojazdy, a on sie nie zesika. Quote
kizimizi Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 zaraz dopisze. Nie wysylalam obraczus pm tylko wrzucilam do na watek bazarku Quote
Recommended Posts