kora78 Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 tekst do ogłoszeń: SCHRONISKO Czy to może wreszcie już ty? Wiesz, tak bardzo długo tu czekam W klatkach wszystkich wielkie poruszenie Chyba lepiej będzie, jak zaszczekam Ty na pewno rozpoznasz mój głos Zawsze przecież się śmiałeś, jak wyję Tylko nie wyjdź z jakimś innym psem Bo ja tego już nie przeżyję Tutaj zawsze w misce coś jest Wszystkie psy tutaj raczej są miłe Czasem nawet mnie ktoś pogłaszcze Ale czemu mnie tu zostawiłeś? Starość... Choroba... A do tego dodano odrzucenie i samotność... Czy może być coś gorszego? Reks miał kiedyś dom, nie tak dawno miał dom. Jednak nie był to dom idealny, na jaki zasługuje każdy pies. Co to za człowiek, który pozbył się psa w średnim wieku, w dodatku chorego i jeszcze w czasie zimy? Odpowiedź jest prosta- to nie człowiek! Reks ma 8 lat, trafił do schronska minionej zimy z paskudną raną na oku. Rana długo się goiła, jednak wreszcie psiak jest zdrowy. Teraz czas wyleczyć jego zranioną duszę. Reks jest bardzo smutny, apatyczny. Snuje się po boksie, nic go nie cieszy. Nie wdaje się w bójki z innymi psami, nie podbiega też do krat radośnie na widok człowieka. Reks cierpi, choć już nie fizycznie. Dlaczego właściciel porzucił go akurat w takim czasie, w takim stanie i po tylu latach razem spędzonych? Przecież Reks ma minimalne szanse na adopcję, bo ani on urodziwy, ani młody i zabawny. Pies szuka kochającego człowieka, z którym dożyje szczęśliwie tych kilku lat, które mu pozostały. Nie pozwól, aby spędził je za kratami, dalej w depresji, smutku i tęsknocie. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej kontakt 664 532 841 mail: kizi-mizi@wp.pl Quote
kora78 Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 zrobiłąm na razie adopcje.org moj pupil morusek auto giełda cafe animal ale gratka Quote
kizimizi Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 zapraszam an kosmetykowy bazarek dla naszych psiaczków: http://www.dogomania.pl/threads/182187-super-kosmetyki-na-prezenty-i-nie-tylko-znane-marki-niskie-ceny-koniec-kwietniahttp:// Quote
kizimizi Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Reksio caly czas w schronisku. Siedzi teraz w duzym domku i szczeka z innymi psami. Widac ze ma chlopak "jaja". Quote
kora78 Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 no to odżył, bo jak był w dużym boksie, to marne miał samopoczucie. No i był gryziony, więc jedna pani załatwiłą sobie przeniesienie jego Quote
kizimizi Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Zapraszam na bazarek z którego dochód przeznaczony bedzie an "nasze" psieczki. Ich ogłaszanie, dt, transport, leczenie: http://www.dogomania.pl/threads/182187-super-kosmetyki-na-prezenty-i-nie-tylko-znane-marki-niskie-ceny-koniec-kwietnia Quote
kora78 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 te, ciotka a co to za tekst w 1 poście? bu hahahaha Quote
kizimizi Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 o kuzwa! nie gadaj ze ja to na allegro dałam!! edit: dałam dobry:) JA wtedy ponad 7 allegro robiłam i to chyba ze zmeczenia. Dobrze ze sie tu walnęłam a nie tam :) Dodałam ten z allegro do 1 postu! Quote
kora78 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 ok, to jeszcze tytuł zmień jakoś, bo nieruszany, odkąd w ogóle wątek zaczęty wyleczone oko-prosi o ogłoszenia żeby o tym było i że stary? Quote
elik Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Reksiu, na wirtualny spacerek świąteczny hopkamy Quote
Piromanka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Ciotki, chętnie pomogę w ogłaszaniu bidula. Czy są jego zdjęcia bez krat? Do ogłoszeń lepiej by się nadawały.... Quote
kizimizi Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='Piromanka']Ciotki, chętnie pomogę w ogłaszaniu bidula. Czy są jego zdjęcia bez krat? Do ogłoszeń lepiej by się nadawały.... nie ma. Tylko takie mamy. Quote
kora78 Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 kizi, a te fotki, co robiłaś ostatnio ze mną nie nadają się w ogóle? pokaż je światu. z kratami, ale zawsze otoczenie inne i słonezko było Quote
kizimizi Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 kora78 napisał(a):kizi, a te fotki, co robiłaś ostatnio ze mną nie nadają się w ogóle? pokaż je światu. z kratami, ale zawsze otoczenie inne i słonezko było włąsnie w tym problem z o statnio tych fot z DD mialam doslownie kilka (2 mopa w na kazdym tak samo lezal) i chyba tylko 3 innych psow, w tym Reksa. JA teraz we Wrocku jestem a nie mam an kompie wszytkich fot zeby dodac. Dopiero an nastepny weekend jak wroce to zrobie porządek i poszukam. Teraz jak wrócę to porobię też sporo fot małym psom bo jakoś ostatnio je omijam. Quote
kora78 Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 psiak nasz biedny znów przeniesiony do innego kojca, brzydkiego, z dużymi psami. bo gryzł tam maluchy :( taki on brzydki, stary i gryzący :( ma dożywocie w schronie :( Quote
kizimizi Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 kora78 napisał(a):psiak nasz biedny znów przeniesiony do innego kojca, brzydkiego, z dużymi psami. bo gryzł tam maluchy :( taki on brzydki, stary i gryzący :( ma dożywocie w schronie :( A jakieś foteczki jego masz? Quote
kora78 Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 jedną, ale robiłam ją astrze, więc reksik tylko obok stał przy kracie, oczka wciskał w kraty i ani nie drgnął :( wstawię foto wieczorem Quote
Recommended Posts