Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tekst do ogłoszeń:

SCHRONISKO

Czy to może wreszcie już ty?
Wiesz, tak bardzo długo tu czekam
W klatkach wszystkich wielkie poruszenie
Chyba lepiej będzie, jak zaszczekam
Ty na pewno rozpoznasz mój głos
Zawsze przecież się śmiałeś, jak wyję
Tylko nie wyjdź z jakimś innym psem
Bo ja tego już nie przeżyję
Tutaj zawsze w misce coś jest
Wszystkie psy tutaj raczej są miłe
Czasem nawet mnie ktoś pogłaszcze
Ale czemu mnie tu zostawiłeś?

Starość... Choroba... A do tego dodano odrzucenie i samotność... Czy może być coś gorszego?
Reks miał kiedyś dom, nie tak dawno miał dom. Jednak nie był to dom idealny, na jaki zasługuje każdy pies. Co to za człowiek, który pozbył się psa w średnim wieku, w dodatku chorego i jeszcze w czasie zimy? Odpowiedź jest prosta- to nie człowiek!

Reks ma 8 lat, trafił do schronska minionej zimy z paskudną raną na oku. Rana długo się goiła, jednak wreszcie psiak jest zdrowy. Teraz czas wyleczyć jego zranioną duszę. Reks jest bardzo smutny, apatyczny. Snuje się po boksie, nic go nie cieszy. Nie wdaje się w bójki z innymi psami, nie podbiega też do krat radośnie na widok człowieka. Reks cierpi, choć już nie fizycznie. Dlaczego właściciel porzucił go akurat w takim czasie, w takim stanie i po tylu latach razem spędzonych? Przecież Reks ma minimalne szanse na adopcję, bo ani on urodziwy, ani młody i zabawny.

Pies szuka kochającego człowieka, z którym dożyje szczęśliwie tych kilku lat, które mu pozostały. Nie pozwól, aby spędził je za kratami, dalej w depresji, smutku i tęsknocie.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej
kontakt 664 532 841
mail: kizi-mizi@wp.pl

Posted

o kuzwa! nie gadaj ze ja to na allegro dałam!!

edit:
dałam dobry:)
JA wtedy ponad 7 allegro robiłam i to chyba ze zmeczenia. Dobrze ze sie tu walnęłam a nie tam :)

Dodałam ten z allegro do 1 postu!

Posted

[quote name='Piromanka']Ciotki, chętnie pomogę w ogłaszaniu bidula.
Czy są jego zdjęcia bez krat? Do ogłoszeń lepiej by się nadawały....

nie ma. Tylko takie mamy.

Posted

kora78 napisał(a):
kizi, a te fotki, co robiłaś ostatnio ze mną nie nadają się w ogóle? pokaż je światu. z kratami, ale zawsze otoczenie inne i słonezko było

włąsnie w tym problem z o statnio tych fot z DD mialam doslownie kilka (2 mopa w na kazdym tak samo lezal) i chyba tylko 3 innych psow, w tym Reksa.
JA teraz we Wrocku jestem a nie mam an kompie wszytkich fot zeby dodac. Dopiero an nastepny weekend jak wroce to zrobie porządek i poszukam.
Teraz jak wrócę to porobię też sporo fot małym psom bo jakoś ostatnio je omijam.

Posted

psiak nasz biedny znów przeniesiony do innego kojca, brzydkiego, z dużymi psami. bo gryzł tam maluchy :( taki on brzydki, stary i gryzący :( ma dożywocie w schronie :(

Posted

kora78 napisał(a):
psiak nasz biedny znów przeniesiony do innego kojca, brzydkiego, z dużymi psami. bo gryzł tam maluchy :( taki on brzydki, stary i gryzący :( ma dożywocie w schronie :(

A jakieś foteczki jego masz?