Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kora78']no, dziekuje dziekuje :)
w prezencie dostaniesz paczke Morlinek, jak chcesz :)[/QUOTE]

Jutro się odwdzięczysz, urodzinowo na dodatek, bedzie sponsoring za kolejny prezent :D:D:D

Posted

moze raczej... moze bedzie pomoc :) zobaczymy, czas pokaze.
jedna osoba, jest u rufiego, bedzie go wiozla.
a druga znalazlam w jaworzynie sl, tam gdzie wizyte robilam dla lizy i jej nie dalam.

sluchajcie, ale w emetro nie bylo w pt dzialu - pies do adopcji. nie bylo tam kuby
http://emetro.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx

ale e metro jest chyba na cala polske. czy to rozdawane we wrocku wyglada inaczej?

Posted

ja pamietam, ze jak zawsze czytalam Metro to pelno wiadomosci z Wroclawia bylo wiec co w stolicy i Krakowie by o Wrocku tylko pisali?
Moze pewne dzialy sa ogolne -jak cafe animalia.

Posted

nie wiem,czy bylo ogloszenie. nie ma sie jak tego dowiedziec przeciez. czekam tylko w tygodniu na maila od gazety, z faktura. w wekend przecie nie pracuja

a telefonu nic a nic :(

Posted

To może nie było. Bo skoro było wykupione na dany region, a w necie jest elektroniczna wersja ale pewnie tylko ta główna jakaś. Dodatki pewnie regionalnie.
No nic, jak dostaniesz maila to się dowiesz.
Jeśli nie było żadnego telefonu to mam nadzieję że dlatego że ogłoszenia nie było a nie dlatego że nikt się Kubusiem nie zainteresował :(.
Może te parówkowate pieski to nie mają tak wielu wielbicieli, bo o Oczkę, którą ogłaszałam, też nie było ani pół maila ani telefonu.

Posted

ale parowkowatych jest sporo na ulicach. jednak wlasnie, ja widze z ludzmi po 40tce takie psy.
takie psy chyba duzo ruchu miec nie moga, wiec sa ok dla osob, bardziej domatorow.

moze ja go gdzies, jako plakat porozwieszam... chociazby u weta i w zoologu, bo tam chetnie widza ogloszenia i nie zerwa po jednej nocy, jak to bywa na tablicach ogloszen, czy slupach...

Posted

wysylam na szybko krotki tekst o parowce do wyborczej. moze sie uda za free

marta! trzeba do parowki w odwiedziny jechac weszcie! bardzo dawno juz nie bylysmy. wezmiemy go na spacer do lasu, fotki w pomaranczowych lisciach bylyby super. tylko musi slonko byc, a cos deszcz siąpi. oby do wekendu juz ladnie bylo to pojedziemy.

Posted

ogloszenia byly 7.pazdziernika. czas je znow odswiezyc, co sadzicie? ale z calkiem nowym tesktem, skoro ten nie dziala.

kto ma wene? moze cos mega krotkiego???

a jadac do lilu, wezme do worka troche tych klonowych lisci spod mojego domu, rozsypiemy u lilu w ogrodzie i w takim plenerze kubie foty zrobimy, a i inne psy beda mogly skorzystac isie lansowac w necie :)
tylko cos marta-nie ma czasu? hmmm

Posted

przyszla faktura za metro. jeszcze koperty nie otwieralam, wieczorem.
no to szkoda :(((((

jak oglaszamy dalej parowke? zmiana tekstu i..??? jakie gazety wybieramy? moze metro, ale w srodku tygodnia? zawsze troche taniej. czy ten dziennik zachodni za 12zl?

dzis piatek, parowka byl wyslany do wyborczej. telefon milczy. nie wiem,czy sie ukazal w gazecie, czy nie.

Posted

propozycja tekstu dla parowki:

Kubuś to starszy pies. Ale wskazują na to tylko jego ząbki. Poza tym to fajny, radosny psiak. Lubi się bawić zabawkami, uwielbia spać w łóżku przytulony do szyi swojej opiekunki. W kontaktach z psami, zawsze dominuje, nikt mu nie podskoczy. Grzecznie żyje z kotami. Dla ludzi grzeczny i łagodny. Chodzi na smyczy, grzecznie jeździ autem. To wielki łakomczuch, jak widać na zdjęciach.
Nadaje się świetnie dla osób starszych, emerytów, domatorów. To pies domowy, kanapowy, dobrze się czuje w niewielkim mieszkaniu. Byle nie było dużo schodów, bo trze po nich tłustym brzuszkiem.
Kubuś zwany Parówką ma okolo 8-9lat. Jest zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Nic tylko brać i kochać. To wyśmienity termofor na nadchodzące zimne i długie wieczory. Psiak niewielki, niski i podłużny. Mieszka w domu tymczasowym, wcześniej długo mieszkał w schroniskowej budzie.
Warunki adopcji i więcej szczegółów o Kubie pod nr tel 668 836 964 lub mailowo lucyna1981@wp.pl

moze byc? krotko i rzeczowo? wszystko jest ujete?

Posted

lilutosi prosze napisac na watku parowki cosik czesciej, niz raz na 3 tygodnie, ok? raz na tydzien, byloby dobrze. wiesz przeciez, ze jak watek zyje to jest lepiej dla psa, jest zainteresowanie, wiecej mowliwosci sie otwiera.
co u niego? po staremu- to nie dla nas, bo my go nie mamy i nie znamy.
jak reaguje na obcych, ktorzy do Ciebie psy przywoza i odwoza? daje sie kazdmeu glaskac? obszczekuje? warczy?

w poniedzialek catangel zrobi ogloszonka dla parowki. nowy tekst moze byc?

Posted

Nowy tekst jest ok. :).
Tylko jakie zdjęcia wziąć do ogłoszeń. To zawsze trudny wybór. Może jakoś w ramce kolorowej zrobić żeby się rzucało w oczy czy jak.

Posted

fotek jest do koloru, do wyboru. tylko wybor ciezki. ja zawsze sobie inne wybieram. ta, na foto glowne najwazniejsza i wg mnie nie moze to byc sama glowa, bo wyglada,ze to duzy pies. musi byc widoczna sylwetka parowkowata.

Posted

zadzwonila dzis sama do mnie pani od Reksia. wszystko ok. Reksio juz nie ucieka, bo za bardzo przytyl i sie nie wcisnie juz w te szpare w plocie, w ktorej uciekal. nie wyskakiwal, a sie przeciskal. co domowe to domowe jedzonko :) boi sie troche syna pani, gosci wita radosnie, nawet facetow. ale przed synem ma lek wciaz, mimo ze go probuje przekupywac na rozne sposoby. ale syn wraca tylko na wekendy. mieszka teraz z pania corka, Reksio kocha szczegolnie ją. kanapowiec pelna geba, spi na lozku. jak wracaja do domu to sie strasznie cieszy i robi baczki swoje z radosci- kreci sie w kolko. w auice, jak jezdzi to sie bardzo trzesie, wiec go nie woza do babci, itp. na ogrodzie sam nie siedzi, to domowy pies, nie chce siedziec tam sam, szybko sie zalatwia i wraca do domu i sie cieszy :)

no to mamy happy end :)

na wizyte sie umowilam, poadopcyjna, tzn Lobelię :D za jakis czas, pare tygodni.

Posted

Jak to dobrze, że u Reksia dobrze się wiedzie... :D

A wizyta u Lilu, chętnie :) Jak zniesie nasze towarzystwo :)

Z tym wożeniem liści to Kora nie szalej, tam też są.............. A zdjęcia Lilu robi najlepsze. Nie mam nic do Twojego aparatu, ale trzeba mieć "fach w ręce" ;)
Ciekawe, jakie nowe "stare" wieści u Parówczaka :D

Posted

ale nie ma takich ladnych, jak tutaj. klonowych. zolcutkich i pomaranczowych. tam lasu klonowego nie ma, tylko gluche pola. nie znasz sie :)

zaplacilam za metro kuby, 49,20