kora78 Posted February 19, 2010 Author Posted February 19, 2010 fiorko, spokojnie, rozumiem :) same też lewychrąk nie mamy przecież :) ja się muszę wreszcie nauczyć te foty chociaż na dogo wrzucać i zalogować na jakieś strony z psiakami Quote
kamilawa Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Hopamy. Jak tylko będe mogla pomogę w ogłoszeniach. Quote
kora78 Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 ja już sobie fotosika uaktywniłam. ale nie wiem, jak wrzucone tam fotki mam tutaj na dogo dodawać? i jak takie pomniejszone w portalach dodawać? muszę je najpierw zmniejszone sobie zapisac na kompie swoim, na pulpicie gdzieś?? Quote
kora78 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 elik porobisz mu jakieś ogłoszenia?? Quote
elik Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 kora78 napisał(a):ja już sobie fotosika uaktywniłam. ale nie wiem, jak wrzucone tam fotki mam tutaj na dogo dodawać? i jak takie pomniejszone w portalach dodawać? muszę je najpierw zmniejszone sobie zapisac na kompie swoim, na pulpicie gdzieś?? Cześć Cioteczki sorki, że nie odwiedzałam psiaczka, choć bardzo mi go żal, ale mam tyle różnych psiaków na oku, że czasu brakuje :-( Ale obiecuję, że sie poprawię. Kizimizi wklej do pierwszego postu tekst ogłoszenia. Będzie tekst, to i więcej chętnych do ogłaszania się znajdzie. Ja sama z niego skorzystam :) Kora78, pisałaś, że masz wierszyki do ogłoszeń, dawaj je na watek i do roboty :) Co do zdjęć, to z aparatu trzeba je wkleić na dysk, a z dysku na serwer fotosika. Mozna wkleić na wątek zdjęcie takiej wielkości jakie pojawi się na fotosiku, wtedy na wątku pojawi się małe zdjęcie i jak się w niego kliknie to następuje przekierowanie na fotosika i zdjęcie się powiększa. Można też powiększyć zdjęcie na forosiku klikając w niego i takie powiększone wkleić na wątek. Quote
kora78 Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 SCHRONISKO Czy to może wreszcie już ty? Wiesz, tak bardzo długo tu czekam W klatkach wszystkich wielkie poruszenie Chyba lepiej będzie, jak zaszczekam Ty na pewno rozpoznasz mój głos Zawsze przecież się śmiałeś, jak wyję Tylko nie wyjdź z jakimś innym psem Bo ja tego już nie przeżyję Tutaj zawsze w misce coś jest Wszystkie psy tutaj raczej są miłe Czasem nawet mnie ktoś pogłaszcze Ale czemu mnie tu zostawiłeś? OPOWIEM CI ZAGADKĘ Na środku drogi siedzi i z osłupieniem patrzy Za znikającym autem. No? Co to jest? To przecież pies. Pani drzwi otworzyła Pies nawet się nie bronił Pan ostro gazu dodał Żeby ich nie dogonił A pies siedzi i patrzy Niczego nie rozumie... Są takie sprawy, których Zrozumieć pies nie umie Czy to poważna sprawa? A może to zabawa? Pan z panią zaraz wróci I powie – ech, ty głupi bałeś się, że zostaniesz? A skąd, mój stary draniu To tylko pies.. To tylko pies, tak mówisz, tylko pies... A ja ci powiem Że pies to czasem więcej jest niż człowiek On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz Psia dusza większa jest od psa My mamy dusze kieszonkowe Maleńka dusza, wielki człowiek Psia dusza się nie mieści w psie I kiedy się uśmiechasz do niej Ona się huśta na ogonie A kiedy się pożegnać trzeba I psu czas iść do psiego nieba To niedaleko pies wyrusza Przecież przy tobie jest psie niebo Z tobą zostaje jego dusza Quote
kora78 Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 psiak siedzi w dużym domku, bo na ogólnym był bardzo gryziony. Pani opiekunka go tam lubi, grzeczny jest, potulny. Ale do mnie podejśc nie chciał mieszkają tam teraz z jednym agresorem małym, któy niedługo dostanie przeniesienie na ogółlny, by spokój na domku był Quote
kizimizi Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Pies jest w stanie masakrycznym a dziewczyna, która go zabrała nei am co z nim zrobic. Właściwie to psy sa dwa, jeden szczenior ale to z tym starszym jest wiekszy problem. Nic wiecej poza tymi okropnymi fotami i jego stanie nei wiem. Oto on: Jeśli ktoś coś moze uruchomić, polecic to prosze o kontrakt! Quote
elik Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 [quote name='kizimizi']Reksio wciaz czeka na ogłoszenia To na dobry początek: http://krakow.olx.pl/item_page.php?Id=77442222&g=6 http://krakow.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=189382223&MessageId=MSG.VIEW_AD.EDIT_AD_SUCCESSFULMXAdIdMZ189382223MXGuidMZ1271ed1c-a460-a20b-26d2-5d22ffff2565 http://adsy.pl/ogloszenia/63/posts/6/10/29204.html http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?rid=1&aid=3979244&cid=170 [quote name='kizimizi']Pies jest w stanie masakrycznym a dziewczyna, która go zabrała nei am co z nim zrobic. Właściwie to psy sa dwa, jeden szczenior ale to z tym starszym jest wiekszy problem. Nic wiecej poza tymi okropnymi fotami i jego stanie nei wiem. ...Jeśli ktoś coś moze uruchomić, polecic to prosze o kontrakt! Kochana Cioteczko napisz jasno o co tu chodzi. Czy ten psiak znajduje się w schronisku, czy może został zabrany ze schroniska i czego ewentualnie oczekujesz. Chudzinka okrutna :-( Quote
kizimizi Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 elik napisał(a):Kochana Cioteczko napisz jasno o co tu chodzi. Czy ten psiak znajduje się w schronisku, czy może został zabrany ze schroniska i czego ewentualnie oczekujesz. Chudzinka okrutna :-( Piesek już bezpieczny. Ja neistety Eliku za dużo nie wiem bo to znajoma z Wrocka zadzwoniła wieczorem w jego sprawie, pilnej sprawie. To s adwa psiaki zabrane pzrez dziewczynę, która nie mogła ich zostawic. To fotki starszego a jeszcze szczeniorek jest (tylko nie wiem jak młody). CZerdy mama zgodziła sie go wziac na tymczas, póki zcegos sie nei zorganizuje. Na prawde więcej nie wiem. ZDieki za Reksiowe ogloszenia;) Quote
elik Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='kizimizi']...CZerdy mama zgodziła sie go wziac na tymczas, póki zcegos sie nei zorganizuje. Na prawde więcej nie wiem... No ich wygląd wskazuje na to, że trzeba im coś zorganizować. Ale żeby to było możliwe trzeba wiedzieć czy te psiaki maja właściciela, czy potrzebują opieki weterynaryjnej w sensie czy są chore, gdzie są i jakiego wsparcia oczekuje osoba, u której obecnie znajdują sie psiaki. Bez tego typu informacji wklejanie zdjęć na wątek nie ma sensu. One bardzo potrzebują pomocy, przynajmniej ten psiurek ze zdjęcia :placz: Dowiedz się Kiziu czegoś więcej, tak, żeby można im było zorganizować pomoc. Nie wiemy nawet, czy należy im szukać nowego domku, czy tylko pomóc obecnemu. Quote
kora78 Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 dzięki elik za ogłoszenia dla reksiulka :) Quote
elik Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 [quote name='kora78']dzięki elik za ogłoszenia dla reksiulka :) :) cała przyjemność po mojej stronie. Jeszcze jedno http://www.wegetarianie.pl/classifieds-detail-cat-6-de-2056.html Może uda sie zrobić ładniejsze fotki, wstawić obiektyw za kraty, tak żeby nie było ich widać - podmienię zdjęcia w ogłoszeniach. Od zdjęcia wiele zależy, żeby nie powiedzie, że wszystko. Quote
kizimizi Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 elik napisał(a):N Bez tego typu informacji wklejanie zdjęć na wątek nie ma sensu. One bardzo potrzebują pomocy, przynajmniej ten psiurek ze zdjęcia :placz: Dowiedz się Kiziu czegoś więcej, tak, żeby można im było zorganizować pomoc. Nie wiemy nawet, czy należy im szukać nowego domku, czy tylko pomóc obecnemu. Elik pisałam, ze to psiaczki nei pod moją bezpośrednią opieka a potrzebny był dom dla jednago psa na juz, na tamtą noc. Psy nei są zostawione same sobie ale ja nie mam stałego kontaktu z osobą, która sie nimi zajęła. Jak bede cos wiedziec dam Ci znac na pm i pomyslimy o watku adopcyjnym kiedy nadejdzie juz zcas. Quote
kkanarekk Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl/html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-CUDOWNY-REKSIO-SZUKA-DOMU-W0QQAdIdZ189266310 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,12632,L2Fkb3BjamEtcHNhLXBpZXMtc3p1a2EtZG9tdSxzenVrYWosbWGzb3BvbHNraWUsLCxwMC5odG1s.html Quote
kora78 Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 dziękujemy za ogłoszenia :) Oby się coś ruszyło u Reksika, teraz sezon na adocje, a on młodością nie grzeszy i marne ma szanse :( Quote
Recommended Posts