Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja bym dala i parowke i reksia.

a rufi z kasy po flapie.

tylko ktorego w wekdn, a ktorego w tygodniu? wekendowo niby najlepiej, ale wszytskich nie mozna dac, bo konkurencja.

Posted

pytalam dzis mojego weta, ile za sterylke tej suki, gdy cichalam dzika dzialkowa kocice. ceny mi nie podal, ale powiedzial,ze to moze byc czyjs pies i on go nie bedzie ciachal, bo potem przyjdzie do niego wlasciciel z pretensjami i sprawe moze jemu i mnie zalozyc.

Posted

kora78 napisał(a):
ja bym dala i parowke i reksia.

a rufi z kasy po flapie.

tylko ktorego w wekdn, a ktorego w tygodniu? wekendowo niby najlepiej, ale wszytskich nie mozna dac, bo konkurencja.

no a Reks nie jest pewien? Oba na weekend

Posted

kizimizi napisał(a):
no chyba warto.
Ale to moze tym razem dla Parowki kupimy no i dla Rufiego?

tak napisalas, ze myslalam,ze nie chcesz reksia.

wg mnie reksio i kubus w wekedowe. za jednym zamachem. nawet bym powtorzyla na drugi tydzien, jak nie bedzie efektu, bo 30pare zlo to grosze przeciez, jak chlopaki maja troche kasy.

a rufiego w tygodniu, tylko w jaki dzien tygodnia? sroda?

Posted

prase najwiecej osob czyta w tyg. nie w weekendy wlasnie.
Ja bym wyslala w weekend zeby w tyg mogli przejzec.

Niz zrozumialas mnie, pytalam sie czy dom dal Reksia to nic pewnego?

Posted

kora78 napisał(a):
pytalam dzis mojego weta, ile za sterylke tej suki, gdy cichalam dzika dzialkowa kocice. ceny mi nie podal, ale powiedzial,ze to moze byc czyjs pies i on go nie bedzie ciachal, bo potem przyjdzie do niego wlasciciel z pretensjami i sprawe moze jemu i mnie zalozyc.

A niby skąd właściciel będzie cokolwiek wiedzial, skoro ma być wypuszczona z powrotem...? Jak się tak "interesuje" swoim psem, to pewnie nawet nie zauważy i się ciężko zdziwi, czemu szczeniaków wciążz nie ma...:mad::roll:

Posted

kizimizi napisał(a):
no mowilas niedawno ze ci co Flapa chcieli jak nie on to wezma Reksia.

ah Ci..... tak, czekam na ich powrot z wakacji. nie pamietamkiedy mieli wrocic, a maile pousuwalam. czekam, az sie odezwa

Posted

no i dla Kamy sie super ds szykuje. zostalby nam tylko dwupak! jak Kama pojedzie, to sie biore porzadnie za tych chlopakow.

to rozumiem,ze wysylamy ich teraz do gazety? w sobote?

teksciki potrzebuje na 140znakow. z opisem wygladu-wielkosci, z nr tel, wiekiem, charakterem i okresleniem, jakiego ds szukamy.
wyjezdzam w pt, wiec jak ktos bedzie dzwonil, to nieco utrudnione bede miala szukanie kogos na wizyte i transportu, bo to idzie na slask, wiec transport bedzie potrzebny. ale sadze,ze sie uda z Budrysek, ona zawsze pomaga :)

wyjedzam w pt i bede do niedz u kuzynki, tam bedzie internet, ale od niedzieli caly tydzie to juz chyba tylko od tz z kormorki ,wiec lipa. jednak promocja jest kasa niewielka to trzeba korzystac.

do jutra musze wszystko wyslac do Syli.
kizi pomozesz z tym tekstem?

dla parowki cos takiego.

Kubus-maly, gruby psiak. wielki pieszczoch, lubi sie tez bawic. Toleruje koty, lubi dzieci. Ma 8-9lat, zabrany ze schroniska w dt czeka na dom.Zdrowy, szczepiony.tel.506636242

i tu wyszlo za duzo znakow. mialo byc 130max. nie robc space po kropce.

Reksio
Reksio, uwolniony z lancucha.Wazy 10kg, smukły.Ma 9lat.Toleruje koty i dzieci, boi sie psow.Szuka domu na podworku.zdrowy i szczepiony.tel.506636242

Posted

pomoge z tekstem, czekaj.
A moze ktos sie zaoferuje dac swoj nr tr na zcas weekendu gdyby ludzie zdwonili? No ale to taki ktos wiecie co z kom. przy d*** chodzi :eviltong:

edit:

Kora wez pousuwaj te teskty z 1i2 postu bo tyle ich tam ejst ze nie wiadomo, ktory brac.
Dodaj ten co osttanio napislama dla Parowki.

Tu masz dla przypomnienia:

Wiesz jak wygląda pies w typie Parówki? Nie?! Więc przedstawiam Ci KUBUSIA, Parówkę par excellence ;-)

Kuba to godne przedstawiciel rasy, pies nieduży, grubiutki i jak na Parówę przystało bardzo uroczy, bardzo pewny siebie, niecierpliwy, żywy jak srebro, bardzo gadatliwy i przekochany! Kuba chętnie tupta na spacery, na smyczy chodzi ładnie, pilnuje sie człowieka. Weterynarza raczej nei lubi (niezależnie od płci i wieku) jednak na wizytach pokazuje najlepsze maniery.

Jednak rzeczą, którą każda Paróka uwielbia jest CZŁOWIEK i wspólne z nim spędzanie zcasu. Uwierz mi, ze Kuba bedzie zawsze pierwszy wdrapywał sie na kanapę (oby nie była za wysoka), zajmował twój fotel i czekał na ciebie przy łóżku byś go trochę podrapał i poczohrał po brzuszku.

Kubuś akceptuje koty, wszystkie suczki i znane sobie psy, ma oddanego przyjaciela Reksia. Jednak nie daje sobie w kaszę dmuchać, gdy zaczepiają go inne psy. Jest mały ale jary ;-) Kiedyś uratował swojego psiego kolegę przed pogryzieniem, nosi więc przydomek Bohater, lub Napoleon.

Ma 8 lat, jest wykastrowany, odrobaczony, zaszczepiony przeciw wściekliźnie, oraz posiada identyfikacyjny czip. Kubuś spędził w schronisku 4 lata.
Teraz mieszka w hotelu dla psów, gdzie każdego dnia pokazuje, jakim jest fajnym pieskiem –zreszta my to wiemy od dawna, teraz zcas abyś i ty sie przekonał!
kontakt w sprawie adopcji pod nr tel 506 636 242

Posted

8-letni Kuba cczeka w dt na swoj dom. Jest maly, tlusciutki i bardzo przylepny.Kocha kazdego, toleruje koty. Idealny dla starszych ludzi. Pies jest zaszczep.oraz wykastrowany. Kontakt....

co do Reksia to co, znow szukamy mu dom na dworze? Myslalm ze teraz zmieniamy kurs na mieszkanie ...

Posted

kora78 napisał(a):

liczylas znaki w tym teksice dla parowki? chyba z 200 jest. to 130 to naprawde bardzo nieduzo.

wytnijmy co 2 spolgloske :P
Zaraz policze i dodam. czy trzeba spacje robic miedzy znakami interpunkcyjnymi? Jak tak: costamcostam, SPACJA costamcosta czy mozna:costamcostam,costamcostam

Posted

8letni maly,tlusciutki i bardzo przylepny Kuba czeka na dom.Kocha czlowieka!Idealny dla starszych ludzi.Pies jest zaszczep.oraz wykastrowany.Kontak ...

-teraz chyba jest ok

Posted

Maly,tlusciutki Kuba szuka domu.Jest bardzo przylepny,kocha kazdego,koty tez.Idealny dla starszych ludzi.Jest zdrowy, szczepiony, ma 8lat.tel.506636242

153 znaki

Posted

czyli usunac o kotach i slowo- bardzo. z przylepnosci

Syla radzila nie pisac o kastracji, bo starszych ludzi to odstrasza, jak maja staroswieckie poglady, miala racje.
trzeba ujac, ze zdrowy, ze z pakietem full service, ale krociutko. zdrowy i ksiazeczka? to slowo ksiazeczka takie dlugie jest. a moze samo,ze ma ksiazeczke zdrowia? to jest jednoznaczne?

Posted

kizimizi napisał(a):
8letni maly,tlusciutki i bardzo przylepny Kuba czeka na dom.Kocha czlowieka!Idealny dla starszych ludzi.Pies jest zaszczep.oraz wykastrowany.Kontak ...

-teraz chyba jest ok

teraz jets ok:
8letni maly,tlusciutki i bardzo przylepny Kuba czeka na dom.Kocha kazdego!Idealny dla starszych.Pies jest zaszczep. i zdrowy.Kontak ...

Posted

wlasnie aktywuje ogloszenia dla dwupaku. ale nie bylo tytulu chyba u kubusia, bo wychodzi, jak poczatek tekstu: czy wiesz, jak wyglada pies w typie parowki? taki tytul jest.

Posted

Po co pisać tłuściutki? Jak ktoś zadzwoni to się wszystko mu powie, ale pisze się tak, żeby zainteresować.Więc dlatego ma być krótko i to co najistotniejsze i najlepiej jak zaciekawi.Słowo kastrat działa odstraszająco, ludzie mnie pytają, czy pies był "królikiem doświadczalnym", nie wszyscy rozumieją, szczególnie starsi.Tłumaczę wtedy, że to dla zdrowia, bo sunie mają nowotwór macicy, a piesek przecież ma raka prostaty i to są bardzo duże koszta, a tak to oszczędność bo pies jest zdrowy.Zdażył mi się też taki przymuł: pani, jak pies nie zadupi, to nie pies, bo jajec ni mo.Takiego, nie przekona nikt i nic.Dzwoniłam do Ciebie kora78 z info.Dostałam Twoje PW i nie rozumiem.Weekendowe jest w piątek i kosztuje 38,19 zł. Codziennie kosztuje 11,81.W sobotę też 11,81.W tym piątkowym jest program telewizyjny, jest 2 x grubszy, gazeta droższa i dużo więcej ludzi ją kupuje.Możesz mi posłać maila na: sylka@amorki.pl Ten tekst, jak Ci kiedyś tłumaczyłam, to chodzi bardziej o linijki, niż znaki.Liczba znaków może być ok, a wyjdzie więcej linijek.To coś w drukarni potem wychodzi.Nie ma 1, 2, 3, 4....Jest 2, 4, 6...Trudno tak wytłumaczyć, tutaj.Mam zapisane, ale to są ceny, bez tej promocji.Daję naszą Pegi na piątek.Pani Urszula nie wie, ile to będzie trwać, ta zniżka.Dała cynka tylko mnie, tak powiedziała.Ludzie mają różne upodobania i szukają różnych piesków.Gdyby na piątek, to wyślij mi do jutra, do 10tej.Czasem z weekendowego nie było ani jednego telefonu, a z codziennego kilka.Nie ma reguły.Ktoś się zakocha i weźmie nawet starego, ślepego i chorego.

Posted

no tak. wiec wysylamy na piatek, na to wekendowe reksia i kubusia.

ale ja mam tyle na glowie teraz, remont pokoju i lazienki jednoczesnie, kicia po sterylce, male kicie babci na glowe zwalilam, a w pt wyjezdzam i musze sie szykowac. czeski film.
kizi, pomozesz? ogarniesz parowki? Syla wszystko napisala, napisz jakikolwiek tekst chcesz, wybierz jakie foto chcesz- ale musi byc calego psa widac i wyslij mailem do syli, a ja jutro tylko kase jej wysle, co? prosze.

Syla, a jaka ta Pegi? inna od "parowek" naszych?

Syla, prosze o Twoje konto do wplaty za te ogloszenia. juz tam bylas placic, czy bedziesz musiala specjalnie leciec? ale wstyd bylby...dla mnie oczywiscie.
czyli 38,19 razy 2 = 76,50
plus za bilety dla Syli do tej gazety, zeby mogla dojechac jakos przeciez.

kizi, tel tylko do mnie, inaczej byc nie moze. bedzesz teraz kogos z tel szukala i tlumaczyla, jaki jest reksio i jakiego domu szukamy? ja znam te psy i wiem, co o nich mowic. telefon to ja nosze, gorzej z netem bede miala poprostu. jakby co mam tel do dogo i fiorki i moge je prosic o poszukanie kogos na wizyte, juz tak robilam :)

Posted

czekajcie obie bo sie zamieszalam z tymi linijkami/znakami. Czy taki tekst jest ok czy nie (za dlugi, za duzo znakow, za duzo linijek -cholera wie)?

8letni maly,tlusciutki i bardzo przylepny Kuba czeka na dom.Kocha kazdego!Idealny dla starszych.Pies jest zaszczep. i zdrowy.Kontak 506636242

a jak za krotki to ile moge dodac?