Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

juz nie bede sie powtarzac. ZRob z tym co wkleilam wyzej bno to specjalnei napisany dla Reksia a to co ty mi teraz podalas to Flip przerobiony na Reksia.
Takze tez z mojego postu wyzej jest nowy

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kiziunia, ale to jest prawie identyczne. wez sobie dokladnie porownaj. ja tam literowki poprawilam, dodalam 1 zdanie o jego charakterze, takie bajery jakies.

ogloszenia robilam 4 dni temu. bede ponawiac znow za pare dni dopiero.
teraz kama i fiona jeszcze i wojtek w kolejce. pozniej wroce do dwupaczku.

a moze zrobimy cos platnego? ktora strona sie oplaca? tak do 15zl sa wyroznienia na morusku, na gumtre. do 20zl moze. ktore strony warto tak powyrozniac?
a moze metro za 44,90 znow???
tzn reksio i kuba metro nie mieli, tylko inny. moze wiec akurat sie uda? moze kuba? ona ma zawsze duzo wejsc, jak pisze w tytule zawsze kanapowa parowka. nie wiem,czy to jamnikowcow zmyla? a wejda i zobacza, ze on nic z jamnika nie ma i nie dzwonia nawet do mnie wtedy. hmmm

Posted

ja nie wiem co sie oplaca.
Ale jak masz zamiar do parow za 2 tyg. wrocic to ja cos nowego napisze

no rzezcywiscie te teksty sa baaardzo podobne. Myslalam ze mnie lepsza wena naszla jak to pisalam

Posted

no to jednym slowem mowiac, przekichane.

dlatego warto go sprawdzic u mnie, w domu bez zadnych zwierzat.
jak z odbiorem Reksia??? 14stego lipca czwartek, do 16-17 (sob,niedz)

Posted

ok sprawdzaj go Kora, sprawdzaj ;)

a moze w miedzy czasie sie jakis dom na dworze wyklaruje.

Ps.
Myslalam ostatnio o Reksie i przyszlo mi do glowy zeby moze napisac a raczej zadzwonic do Pan od Gizma i tej od Flipa (obie psiary z niezla gromadka) i zapytac czy moze znaja kogos kto by dal mu dom bo on z powodu sikania w domu wlasnie jets nieadopcyjny. Moze znaja kogos kto tez tak zwierzeta przygarnia i normalnie by sie na adopcje nei zdecydowal no ale skoro mialaby to byc tylko buda na dworze to czemu nie? Co myslisz Kora?

Posted

edit:

w zasadzie to same moglyby go wziasc no ale pewnie odmowia:cool3:
Kora a pamietasz z dotychcasowych adopcji kto byl jeszcze taki z ogrodem i mial sporo zwierzat??

Posted

no mozna sprobowac. tylko pani of gizma walczy wkol owszedzie, bo same psy na lancuchach tam wisza u niej. zreszta to kawal swiata stad. od flipa tez kawal, ale w druga strone. ale zadzwonie do tj od flipa i zapytam, przy okazji cos o flipie sie dowiemy.
mam nr tel od pani,co kiedys chciala psa do kojca, ale nad rufim sie zastanawiala. od czacziego sie zaczelo. wiec roznica czaczi a reksiu- spora ;)

Posted

[quote name='kora78']no mozna sprobowac. tylko pani of gizma walczy wkol owszedzie, bo same psy na lancuchach tam wisza u niej. zreszta to kawal swiata stad. od flipa tez kawal, ale w druga strone. ale zadzwonie do tj od flipa i zapytam, przy okazji cos o flipie sie dowiemy.
mam nr tel od pani,co kiedys chciala psa do kojca, ale nad rufim sie zastanawiala. od czacziego sie zaczelo. wiec roznica czaczi a reksiu- spora ;)[/QUOTE]

warto sprawdzic

Posted

To Reksio chyba jednak tylko do domku z ogródkiem się nadaje i jak będzie tak podsikiwał to pewnie i buda go czeka, byle wygodna ciepła.

A jeśli idzie o ogłoszenia to faktycznie są strony gdzie można wyróżniać ogłoszenia.

Posted

monika, wlasnie dzis do Ciebie pisalam pm, ale skrzynke pelna mialas :) sciagnelam cie myslami :) nie zalegasz, ale czas juz wplacac, bo za 2 dni wysylam.

Posted

Tyle że Reksiu taki delikatny piesek jest. Do kojca tak głupio. No chyba że z parówką.
Ja myślę że jakby czuł się pewnie w domku, nie musiał walczyć z innymi psami o pozycję to nie sikał by. On po prostu nie ma silnego charakteru. No boi się. Jak przechodzi i niechcący go ktoś popchnie to piszczy jakby go ze skóry obdzierano. To samo jak go się chce złapać, za mocno pogłaskać i potarmosić. Jakby miał kochający domek to szybko by się uspokoił. U mnie to jednak musi cały czas mieć oczy dookoła głowy.

Posted

decydujace wiec beda te dni u mnie, wtedy sie okaze, jaki Reksio moze byc w domu bez psow, z czlowiekiem tylko dla siebie. Wtedy moze sie zaczniemy zastanawiac nad szukaniem nawet dt domowego, z minimalna iloscia, lagodnych psow, lub zadnych. Moze jakis cud sie trafi i sie znajdzie. Moze dodac mocno w ogloszeniach, ze chociaz dt szukamy, bo pies ma tragedie. Takie teksty, jak wiem, z kizi- dzialają ;P
albo prawde pisac, doslownie zacytowac lilu:

Tyle że Reksiu taki delikatny piesek jest. On po prostu nie ma silnego charakteru. No, boi się. Jak przechodzi i niechcący go ktoś popchnie to piszczy jakby go ze skóry obdzierano. To samo jak go się chce złapać, za mocno pogłaskać i potarmosić. Jakby miał kochający domek to szybko by się uspokoił.

wg mnie to super do ogloszenia.

marta, wez tam wiesz... pogadaj cos, usmiechnij sie ladnie, zeby tz w czw rano mogl podjechac po Reksia. niby, ze jedzie zawodowo gdzies. bo popoludniu juz wielce zmeczony bedzie, a mamy tylko 3 dni na te akcje sprawdzajaca.

i kto mi powi, jak reagowac, jak noge zacznie zadzierac? karcic? czy ignorowac i myc cierpliwie?

Posted

Jak Julek byl keidys u mnie to tez lal na co popadnie wiec jak zauwazylam, ze noge zadziera to podeszeszlam tylko i mu te noge na ziemie postawilam i powiedzialam, ze nie wolno no i byl spokoj. Ale musialm go co chwile obserwowac

Posted

kora78 napisał(a):

Tyle że Reksiu taki delikatny piesek jest. On po prostu nie ma silnego charakteru. No, boi się. Jak przechodzi i niechcący go ktoś popchnie to piszczy jakby go ze skóry obdzierano. To samo jak go się chce złapać, za mocno pogłaskać i potarmosić. Jakby miał kochający domek to szybko by się uspokoił.

marta, wez tam wiesz... pogadaj cos, usmiechnij sie ladnie, zeby tz w czw rano mogl podjechac po Reksia. niby, ze jedzie zawodowo gdzies. bo popoludniu juz wielce zmeczony bedzie, a mamy tylko 3 dni na te akcje sprawdzajaca.

Kora w ciągu dnia, w środku tygodnia, tak jak Ci mówiłam - nie ma opcji. Za duzy zajazd w pracy

A to zdanie powyżej... biedny Reksiu... :(

Posted

a ja od niedzieli mam remont tygodniowy, lazienki. wiec w domu bedzie kiła i sie wyprowadzam do rodzicow.
tz wiec nie wroci w niedz, a bedzie juz w sob gnal do domu, moze nawet wczesnie dojedzie i bedzie dym, ze jakis pies jest w domu, a tu remont i on nie bedzie go odwozil.
nie bede jechala pks z reksiem, bo niepotrzebnie go tak stresowac, biedaka bojazliwego naszego.

LIlutosi, czy mozesz w czwartek przywiezc Reksia do Wch? mozesz tak sobie w pracy poustawiac, zeby akurat w czw tutaj jechac i go po drodze przywiezc?
Marta, czy moglabys w sob popoludniu Reksia odwiezc autem?

wtedy by wszystko bylo super poukladane i pies by sie nie meczyl w pks.