kora78 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 reksio nr 1 i 3 sa the best. takie na tytulowe do ogloszen :) wreszcie jest z czego wybierac :) cisza wciaz :(((((( sama ich pooglaszam skromnie, bede pilnowac, by na 1 str byly wciaz chociaz w gumtree. dopiero w pt bede miala neta normalnie to sie zajme chlopakami. Quote
kizimizi Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 ok dziewczyny zbijce mnie za te sugestie jelsi chcecie:mad: Moge napisac tekst do ogloszen, ze Reks dostaje depresji?:roll: no moze nie bedzie az tak "tragicznie" jak z Flipem (chociazby dlatego ze on jets w hotelu) ale podkolozyzuje troche, ze go psy nie lubia, ze daje sie gryzc i wogole smutnieje? Wiem ze to "TROCHE" kłamstwo ale ja jestem jzu zdesperowana z tym domem dla nich! Takie psy stoja z adopcjami miesiacami :shake: a teraz juz wogole jakaś porażka jest! Fiona ciagle w dt! Kama tez! Tobiasz tez! no masakra jakas .... :shake: to co, obrazicie sie jesli podkoloryzuje na litosc?? Quote
marta0731 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 kizimizi napisał(a):ok dziewczyny zbijce mnie za te sugestie jelsi chcecie:mad: Moge napisac tekst do ogloszen, ze Reks dostaje depresji?:roll: no moze nie bedzie az tak "tragicznie" jak z Flipem (chociazby dlatego ze on jets w hotelu) ale podkolozyzuje troche, ze go psy nie lubia, ze daje sie gryzc i wogole smutnieje? Wiem ze to "TROCHE" kłamstwo ale ja jestem jzu zdesperowana z tym domem dla nich! Takie psy stoja z adopcjami miesiacami :shake: a teraz juz wogole jakaś porażka jest! Fiona ciagle w dt! Kama tez! Tobiasz tez! no masakra jakas .... :shake: to co, obrazicie sie jesli podkoloryzuje na litosc?? Kizi rób jak chcesz, oby zadziałało ;) To fakt, że jakiś zastój się zrobił... :( Quote
kora78 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 i ten zastoj mnie frustruje. juz sobie mowie zadnego psa wiecej na dt. tylko adopcje ze schronu. bo nie chce mi sie martwic co bedzie, jak sie kasa skonczy.... tak to musze byc, mam noz na gardle. jak bede ze schronu tylko wydawac to bedzie mi o to lzej. kizi, pisz jak tylko zechcesz. pamietaj tylko,zeby ujac, ze do dzieci lagodny, ze autem jezdzi, ze malutki jest. i ze szuka domu z ogrodem, podworka, budy. cos, zeby nakierowac, ze w mieszkaniu moze posikiwac, ale zeby to obejsc jakos... Quote
kizimizi Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 czekajcie, jeszcze mnie wena nei naszla. Ps. Kora skad wiesz ze do dzieci ok?? Quote
kora78 Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 bo bylam tam z synkiem i sie reksio dupka podstawial do glaskania i nie patrzyl mu w twarz, merdal ogonem podczas glaskania. Quote
kizimizi Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 ok. to dla Reksia -podkoloryzowalam: Reksio nie jest juz młodym psem, ma około 9 lat.Jak trafił do schroniska? Z interwencji. Reks tułał się po ulicach miasta już od jakiegoś czasu, nikt go nie szukał, nikt nie potrzebował... jak nikomu niepotrzebny śmieć. Po wielu dniach głodu, samotności i marznięcia w śniegowych zaspach, ktoś zwrócił na niego uwagę i powiadomił schroinisko gdyż Reks został dotkliwie pogryziony w oko przez inne psy! Reks przez długi czas nie potrafił się odnaleźć w schoniskowej rzeczywistości. Był gryziony i nękany przez psy w kojcu. Oko było już dawno zdrowe, jednak Każdy kolejny dzień spędzony w schronisku oraz liczne pogryzienia sprawiły, ze pewnego dnia REKS sie poddał! Wyraźnie posmutniał, wycofał się. Na widok człowieka nie reagował juz w ogóle. Czasem tylko podnosi swoje pełne żalu oczy i zdaje się prosić juz tylko o śmierć. Reks miał dość swojego okropnego życia i chciałby umrzeć w tej swojej samotności i beznadziejności. Reks cierpi na schroniskową depresję… W końcu postanowiliśmy zabrać Reksia do psiego hotelu. W schronisku nieufny i przerażony - w hotelu zaczął nabierać odwagi i wiary w człowieka. Jednak jego rozwój nie przebiega tak jak byśmy tego chcieli. Zdaje sie ze Reksio nie może przełamać bariery tak długo jak długo żyje w stadzie z innymi psami. Reksio jest zawsze ostatni w hierarchii i "obrywa" :( Reks potrzebuje normalnego domu i człowieka, który pozwoli mu poczuć, ze jest dla kogoś ważny! Pies nie ma problemów z tolerowaniem dzieci, kotów czy innych zwierzat byle nie były to psy (samce). Dlatego jesli mozesz dac mu dom stały albo chociaż tymczasowy nie wahaj sie i NATYCHMIAST skontaktuj sie z nami! Reks potrzebuje TWOJEJ opieki i uwagi, skoncentrowanej tylko na nim! Kontakt: 506 636 242 Lub kizi-mizi@wp.pl Psiak przebywa woj.dolnośląskim. Jesteśmy w stanie pomóc w organizacji transportu (za zwrot kosztów paliwa) Quote
kora78 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 super :) poprailambym tylko jakos to- ze ktos go zglaszal do schronu i jak go odbierali to sie okazalo,ze ma rane oka. to wciaz powtarzamy, a to malo istotne, by temu 2 zdania poswiecac. lepiej skrocic, ze byl tez ranny w oko. i tyle. i nie- tylko z czlowiekiem, bo brzmi jakby tylko z 1 osoba. bez psow- tak napiszmy. bo koty moga byc przeciez. nieprzelamanie jakiejs tajemniczej bariery tez moze dziwne skojarzenia nasuwac. jakos naczej to trzeba ujac... poza tym bomba :) Quote
kora78 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 poszla kaska za hotelik doszlo tez 200zl od pani Dagmary :D oraz 50zl od pana Jakuba :D dziekuje!! Quote
kizimizi Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 kora78 napisał(a):super :) poprailambym tylko ... a ja bym nic nie poprawiala bo ten tekst jest smutny taki wlasnie jaki jest. W poprzednim moim zdaniem bylo za duzo gadania o tym czego to my wymagamy od potencjalnego ds. Moim zdaniem teraz trzeba nacisnac na to, ze pies ma sie zle i ze dostanie depresji i potrzebuje domu, ktory sie nim zajmie i niewazne czy bedzie biegal sobie luzem, sikal na kwiatki i ujadal bo ON tak lubi. Byly teksty czego wymagamy teraz niech bedzier na litosc. Dopisze tylko ze toleruje inen zwierzata, nie samce bo to wazne. Quote
LILUtosi Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Ja mogę psiaki przywieźć do Wrocka, ale potrzebny jest ktoś kto weźmie za nie odpowiedzialność i będzie z nimi siedzieć tam cały dzień. To będzie rodzinna impreza, można wziąć dzieciaki i zrobić sobie piknik. Quote
kora78 Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 pokombinuje cos. ale tz wyjezdza od czw do niedz. z dzieckiem nie pojade, bo spi w poludnie zawsze. a zostawic go samego nie mam z kim na cala niedz... pomysle... kizi, ale ta tajemnicza bariera to wyszla naprawde dziwnie... od jutra sie biore za oglaszanie. czy mam robic sama max 25 stron, czy wyslac znow do platnych za 7,5 - 70 ogloszen?? Quote
kora78 Posted June 15, 2011 Author Posted June 15, 2011 lilu widze mase nowych fotek u chlopakow :) kazdy ma juz pelen komplet :) no, chyba ze reksiowi przy jakims odniesieniu,zeby jego niewielkosc bylo widac, czlowiek, auto, krzeslo... ale bardzo mi sie podobaja :) to lece oglaszac reksia najpierw, a jak zdaze to i kubusia. fotki juz sobie powybieralam. tekst poprawiony o literowki, polskie znaczki i kilka zamieszan w czasie bylo terazniejszym i przeszlym, zmienialam tez te tajemnicze cosie. zauwazylam,ze o oku jest zmienione :) Reksio nie jest juz młodym psem, ma około 9 lat. Jest niewielkim pieskiem. Jak trafił do schroniska? Z interwencji. Reks tułał się po ulicach miasta już od jakiegoś czasu, nikt go nie szukał, nikt nie potrzebował... jak nikomu niepotrzebny śmieć. Po wielu dniach głodu, samotności i marznięcia w śniegowych zaspach, ktoś zwrócił na niego uwagę i powiadomił schroinisko gdyż Reks został dotkliwie pogryziony w oko przez inne psy! Reks przez długi czas nie potrafił się odnaleźć w schoniskowej rzeczywistości. Był gryziony i nękany przez psy w kojcu. Oko było już dawno zdrowe, jednak każdy kolejny dzień spędzony w schronisku oraz liczne pogryzienia sprawiły, że pewnego dnia REKS się poddał! Wyraźnie posmutniał, wycofał się. Na widok człowieka nie reagował już w ogóle. Czasem tylko podnosił swoje pełne żalu oczy i zdawał się prosić już tylko o śmierć. Reks miał dość swojego okropnego życia i chciał umrzeć w tej swojej samotności i beznadziejności. Reks cierpiał na schroniskową depresję… W końcu postanowiliśmy zabrać Reksia do psiego hotelu. W schronisku nieufny i przerażony - w hotelu zaczął nabierać odwagi i wiary w człowieka. Jednak powrót jego chęci do życia nie przebiega tak, jak byśmy tego chcieli. Zdaje się, że Reksio nie może żyć w stadzie z innymi psami, bo jest zawsze ostatni w hierarchii i "obrywa" od innych psów. Z czym na pewno nie żyje mu się zbyt szczęśliwie.... Reks potrzebuje normalnego domu i człowieka, który pozwoli mu poczuć, ze jest dla kogoś ważny! Pies nie ma problemów z tolerowaniem dzieci, kotów czy innych zwierzat byle nie były to psy (samce). Grzecznie podróżuje samochodem, jest posłuszny, lubi pobiegać po podwórku. Reksio waży do 10kg, sięga w kłębie przed kolano, ma szczupłą sylwetkę. Dlatego, jeśli możesz dać mu dom stały albo chociaż tymczasowy nie wahaj się i NATYCHMIAST skontaktuj się z nami! Reks potrzebuje TWOJEJ opieki i uwagi, skoncentrowanej tylko na nim! Kontakt: 506 636 242 lub mailowo lucyna1981@wp.pl Psiak przebywa woj.dolnośląskim. Jesteśmy w stanie pomóc w organizacji transportu. Reksio jest zdrowy, zaszczepiony, odroaczony. Jest wykastrowany. oglosilam na: adopcjapsa morusek doadopcji cafeanimal petsy petworld ojej owi olc tablica kokosy cwirek gumtree psy.pl e-zwierzak top0ogloszenia pajeczyna kupiepsa lento sprzedasz tusprzedaj mammisia rozglos pineska zwierzeta.hiperogloszenia auckejzwierzat przygarnijzwierzaka psy.elk kupsprzedaj 30. ogloszenia.com Quote
kora78 Posted June 16, 2011 Author Posted June 16, 2011 kubus na: cafeanimal morusek doadopcji adopcjapsa top ogloszenia pajeczyna psy.pl psy.elk ojej owi olx pineska petsy petworld kokosy tablica cwirek mammisia rozglos e zwierzak sprzedasz lento kupiepsa tusprzedaj kupsprzedaj animalpedia ogloszenia.com podajlape.pl zwierzeta.hiperogloszenia mojpupil aukcjezwierzat przygarnijzwierzaka Quote
kora78 Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 mam pewna propozycje dla Reksia. chcialm zapytac najpierw, czy to dobry, czy zly pomysl. Lilu powinna tez napisac, bo zna psa najlepiej i bedzie wiedziala, jak on to zniesie. u mnie w domu nie bylo psa od czasu Tymona, wiec od maja. Nie mam psa wlasnego, kota, krolika, itp. nic w domu. chcialabym przygarnac Reksia na np tydzien. Zeby zobaczyc, jak on sie bedzie zachowywal w normalnym mieszkaniu, bez psow, bez parowki, co najwazniejsze, ze spacerami wsrod ludzi, aut, sklepow. Z koniecznoscia trzymania moczu do czasu spaceru, czy da rade w ogole. To jest najwazniejsze. Bo balabym sie go na ds do mieszkania wyslac, zeby zwrotu tego samego dnia nie bylo, ze sika non stop. Porobilabym domowe fotki i przy dziecku, itp. Tak z zalozenia np na tydzien, ale zaleznie, jakby sie zachowywal. Jaby sikal niemilosiernie i tz grozilby wymeldowaniem mnie, to bysmy go odwiezli na drugi dzien. A w najlepszym przypadku moglby zostac do po 20stym lipca, bo sie wtedy pomalu juz na wczasy bedziemy zbierac. Czyli miesiac. Najpierw sie wypowiedzcie, pozniej w ogole zaczne cos tz pytac, bo on nic jeszcze nie wie, a to tez troche potrwa, zanim go namowie. Najlepiej by bylo, gdyby akurat wyjezdzal w delegacje i nie patrzyl te pierwsze dni, jak Reksio mi sika po scianach.... ktos wie, jak trzeba wtedy reagowac? karcic, czy olewac. podczas tego jego sikania... czy brac na dwor pędem? Quote
LILUtosi Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Reksiu wcale nie musi sikać. U mnie zaznacza teren bo czuje się słaby. A tak manifestuje że on tu jest. Myślę że to dobry pomysł, tyle że nie wiem czy jak wróci to go parowa zaakceptuje. Quote
kora78 Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 jak to? jego wlasna parowka ma go nie zaakceptowac? to on tam teraz rzadzi? Quote
kora78 Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 a da sie ich jakos do tego przygotowac? albo, jak pozniej ich laczyc? reksio znow najpierw do kojca by szedl? a rozlaka na takie 2 dni wystarczy,zeby go juz nie wpuscila reszta psow? no i co robic w domu, jak bedzie sikal? Quote
kizimizi Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 No to jets problem. Skoro Parowa moze Reksia podgryzac to pies moglby byc u Ciebie Kora ewentualnie 1-2 dni, nie dluzej. Quote
kora78 Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 nawet te 2 dni by mi wystarczyly, zeby obfocic i zobaczyc, czy sika w domu i jak na ulicy sie zachowuje i przy dziecku. jako tako. Quote
marta0731 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Kora pomysl nie jest zły, choć nie wiem, jak TZa namówisz ;) Pewnie biedny całej prawdy nie usłyszy ;):D On i tak na samym dole hierarchii, to już gorzej nie bedzie miał jak wróci... Może warto zaryzykować, jesli taka okazja sie pojawi... Bo tak to znamy Reksia tylko i wyłącznie w cieniu Parówki Oby tylko nie sikał, bo na to mojego małego chrześniaka nie chcialabym narażać:mad: Quote
Recommended Posts