LILUtosi Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 No przesadziłam wszystkiego. Ale np krzyku, hałasu. Po za tym on chyba w tak dużym stadzie nie jest szczęśliwy, ale izolowany na wybiegu też nie. On potrzebuje domku bez dużych psów, bez dominujących psów a najlepiej z własnym tylko człowiekiem. Bo parówka nawet jak się nakrzyczy na niego za coś to on nic sobie z tego nie robi. Zaraz drepcze z powrotem i się przymila. Łóżka, wersalki to przecież dla niego są. Wpycha mordeczkę pod rękę i głaskaj mnie tu. On śpi przytulony całym sobą na mnie. To idealny pies dla każdego - dostosuje się. Quote
kora78 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 hehehehe smiesznie napisalas o parowce ;P no to Reksio musi miec swiadomy domek problemow z nim, rownowazony, bez dzieciakow wrzeszczacych, niezbyt ruchliwy, mobilny autami i autobusami, nie w centrum miasta. itp. puscilam go juz z tekstem starym, nastepny napiszemy calkiem inny- kizi jak mial Flip, ale bardziej, niz ten, co napisalas strone wczesniej. bardziej dolujacy, ze to pies po przejsciach, wymagajacy duzo serca i spokoju. Quote
kora78 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 lilu, czyli Reksio jest na koncu hierarchii w stadzie. jest wiec nekany, gryziony, przeganiany? wieksze sie nad nim znecaja? opisz prosze, jak i od kiedy zyje tak Reksio. tzn gdzie spi w nocy? gdzie przebywa w dzien? siedzi na malym wybiegu sam, czy jest caly dzien na glownym podworku ze wszystkimi psami? wchodzi do domu, czy nie chce, czy mu nie wolno? jak jada? psy go dopuszczaja do miski? widze, ze na cito ds dla Reksia trzeba. wyslalabym go wiec do platnego ogloszenia 120zl, w Dzienniku Zachodnim. poki ma kase trzeba inwestowac w jego przyszlosc. zgadzacie sie?? prosze o syzbkie odp, bo chcialabym przed wekendem sie tym zajac. Quote
kora78 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 wysylam go dzis. tekst" Reksio,piesek do kolan,wazy 10kg.Szuka miejsca w domu z ogrodem.Kocha czlowieka,lubi glaskanie i zabawy.Grzeczny dla dzieci,psow,ruchliwy.Ma 8lat.tel 506636242 Quote
Syla Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 kora78 napisał(a):wysylam go dzis. tekst" Reksio,piesek do kolan,wazy 10kg.Szuka miejsca w domu z ogrodem.Kocha czlowieka,lubi glaskanie i zabawy.Grzeczny dla dzieci,psow,ruchliwy.Ma 8lat.tel 506636242 Nie zabij mnie kora78.Zmieniłam tak: Reksio,piesek do kolan,waży 10kg.Szuka domu, najlepiej z ogrodem.Kocha człowieka,lubi głaskanie i zabawy.Grzeczny dla dzieci,psów, zdrowy.Ma 8lat.tel 506636242 W piątek, rano,podjadę i zapłacę, będzie faktura, jak zawsze.Trzymacjie kciuki.Czasem pieski znajdowały tak domki, od razu,a czasem nawet jednego telefonu nie było.Trudno wyrokować.Trzymajmy kciuki i tyle. Quote
kora78 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 ladnie zmienilas. dzieki za cala robote :) buziaki Quote
kizimizi Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Lilu ale tak zle jets Reksiowi u Ciebie? Wiesz ze zabieranie go to problem wiec powiedz szczerze czy na prawde jest to konieczne? To co zapytała Kora; jak on spedza dzien, czy jak jest z innymi psami to go gryza itp?czy jest zawsze odizolowany na wybiegu? Jesli tak, to Reks potrzebuje sie wyniesc i to koniecznie do dt bo w innym hotelu bedzie przeciez to samo. Kurcze to problem jest bo gdzie i kiedy no i znów problem z kasa bedzie. Eh ok spokojnie. Lilu napisz jak to wyglada. edit: w ramach rozgladania sie za dt: http://www.dogomania.pl/threads/203798-PDT-KateBono-amp-BeaBono-%28Pozna%C5%84%29-w%C4%85tek-informacyjny Quote
marta0731 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 DT domowy zawsze najlepszy, ale czy on dalej tak "oblewa" ciągle i wszystko? Bo jeśli tak, to jak tu domowy dt? Quote
kora78 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 kizi, z ogloszeniami jest tak: pojdzie do dziennika zachodniego. tam, gdzie byl kiedys Czaczi- wtedy byly 3 tel, jeden na lancuch, jeden do kawalerki. ze zdjeciem kolorowym, tekst do 165 znakow ze spacjami, itp. okolo 130zl platne. to gazeta na terenie śląska. ja bym reksia widziala na podworku u kogos, w budzie, bez kojca i lancucha, w obejściu, jak to ladnie nazwala Syla. tam nikomu nie bedzie sikanie przeszkadzalo. tylko zeby ludzie na lancuch go nie uwiazali, itp domowe dt sa, gdzie nie rzeszadza sikanie psa, np tattoi. z tym,ze u niej jest zawsze 3 psy i wszystkie znacza teren, wiec Reksio bedzie to utrwalal tam. ale jednak sa ludzie, ktorym to nie przeszkadza. pakiet ogloszen w necie kupilam 65sztuk za 7,50zl. Jesli ta seria Reksiowi nie pomoze, trzeba bedzie kombinowac inaczej. On ma okolo 500zl jednorazowych, 1 post jest zawsze aktualny. Wiec stac nas na takie ogloszenia. A raz wyslac chociaz nie zaszkodzi. Skoro ma taki duzy zapas jednorazowych. A inne gazety, jakie znam, sie wypiely- czyli Wyborcza i Metro. jeszcze jest Dziennik jakis Krakowski i tam za free sa ogloszenia z fotka- stamtad Czaczi ds znalazl i bylo 5 tel ogolnie o niego wtedy, fajnych. Ale tam jest kolejka na kilka mcy i tam bedzie za tydzien RUFI!!!! Quote
LILUtosi Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Spokojnie nie jest tak źle. Jest co prawda na końcu drabiny ale nie wchodzi w konflikt z innymi psami, unika ich. Nie ma żadnego znęcania. U nas psy są karcone (karcić nie oznacza bić) za przejawy agresji. Śpi w domu lub na zewnątrz, różnie. Np teraz śpi sobie w domu w klateczce. Nadal podsikuje różne wystające elementy wyposażenia mieszkania. Na szczęście najczęściej mała ilością, bo już wcześniej robił to wielokrotnie. Chodzi o to że on się dopchać do nas nie może do miziania ;-) Jak jesteśmy chodzi sobie razem ze wszystkimi, jak wychodzimy jest zamykany na wybiegu z parówą i dwoma suczkami małymi. Teraz u mnie są trzy wybiegi dla psów + ogród. Quote
LILUtosi Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Na dowód tego że mu się krzywda nie dzieje: https://picasaweb.google.com/Ingolec/ReksioIKubus# Quote
kora78 Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 :))))))) lece szybko poprawiac do ogloszen te fotki. mam nadzieje,ze zdaze. lilu, prosze zbadac mocz Reksiowi u weta. dostalam porady, ze to podsikiwanie moze byc problemem z nerkami. nie tylko znaczeniem terenu. trzeba wykluczyc chorobe nerek. Quote
kora78 Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 a moze zrobic chlopakom ogloszenie np na gumtree albo morusku wyroznione? na 1 stronie zeby bylo kilka dni? to z 15zl kosztuje. a moze allegro wyroznione znow? poczekamy, czy sie ktos z gazery odezwie w sprawie Reksia i podzialamy, co? z Kubusiem juz mozna dzialac. Quote
kora78 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 dzisiejsze ogloszenie Reksia nie znam jeszcze ceny Uploaded with ImageShack.us Quote
kizimizi Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 ogloszeniem to bedziemy myslec. Ale moim zdaniem to by sie METRO przydalo -on juz raz byl ale zero odzewu wtedy bylo. My tez nie wiedzielismy jaki on jest. Tylkoz Metrem jest chyba tak ze trzeba to ogloszenie na cafeanimiali odnawiac i odnawiac i moze wtedy sie uda. A jak to Kora jest z wyborcza i metrem ze mowisz ze sie wypieli? Quote
kora78 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 z metrem juz wiem. ale trzymajcie kciuki, bo Reksiowi moze nie byc potrzebne "D mialam super tel, dla Reksia dzis na domek1!!!!!! wies, okolice Zywca (burysek tam mieszka to by go podwiozla), emeryci, dom z ogrodem, buda dla psa na dworze. zero lancuchow, wielcy przeciwnicy. bez dzieci, bo juz wyrosly i wyfrunely. reksio jest bardzo podobny do ich pieska, ktory zyl 15lat i musieli go uspic. w domu sa koty... wiec lilu zrob test na kota reksiowi, ale tak, zeby wyszedl dobrze ;P Quote
kizimizi Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 [quote name='kora78']z metrem juz wiem. ale trzymajcie kciuki, bo Reksiowi moze nie byc potrzebne "D mialam super tel, dla Reksia dzis na domek1!!!!!! wies, okolice Zywca (burysek tam mieszka to by go podwiozla), emeryci, dom z ogrodem, buda dla psa na dworze. zero lancuchow, wielcy przeciwnicy. bez dzieci, bo juz wyrosly i wyfrunely. reksio jest bardzo podobny do ich pieska, ktory zyl 15lat i musieli go uspic. w domu sa koty... wiec lilu zrob test na kota reksiowi, ale tak, zeby wyszedl dobrze ;P kurcze, ja jak byłam kiedyś na wakacjach w okolicach żywca to własnie na takiej wiosce mieszkałam gdzie każdy ma kilka psów na łancuchu, ilość niekoniecznie idzie w parze z ilością bud :( Do tego obowiązkowo kury i stray, schorowany koń co jeszcze drzewo z lasu tacha "a jak juz będzie padał to rzeźnie tu zaraz mamy, włoch go na pewno kupi" :( Przepraszam ale już mi taki obraz utkwił w głowie. Kora pytaj kogoś o wizyte. Mówisz BURYSEK ale na myśli masz BUDRYSKA, tak? Jak tak to i wizyte zrobi Quote
kora78 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 juz mam budryska na wizyte. a w niedz wraca z wro na zywiec to moze go podrzucic od razu, jak ds fajny bedzie :) ty to zawsze wszystko na czarno widzisz. czarownica Ty jedna. bedzie wizyta to sie wszystko okaze. ja sie ciesze :) bo to idealne warunki, jakie chcialam dla niego. on chce mieszkac na podworku. aha, ogrodzenie szczelne ponoc. nie mowilam nic o sikaniu, zostawiam to na wizyte Quote
kizimizi Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 ja nie mwoie ze tak ma byc. Tez sie ciesze ale jak słysze ZYwiec czy okolice (ja byłam koło Milanówka) to mi sie już od razu kojarzy no :( Ok. trzymam kciuki Quote
kora78 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 no. to czekamy na wizyte i w niedz reksio moze jechac :) ale to bylby cud! wstrzymalam jego ogloszenia w necie, jego pakiet, idzie tylko kubus teraz- dzis Quote
LILUtosi Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Kurde no, ale....SUPER. Nie cieszę się jeszcze!!!! WY TEŻ SIĘ NIE CIESZCIE, ZABRANIAM!! Quote
Syla Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Witam.Mam fakturę na kwotę 116,59 zł i jest jeszcze adnotacja, że Reksiu jest też tutaj: http://alegratka.pl/ogloszenie/13571357.html Sprawdziłam i Reksiu tam jest.Może jeszcze będą inne telefony, bo np. ja, to DZ zostawiam sobie do czytania, na niedzielne popołudnie.Oby mu się udało i żeby trafił jak najlepiej. Quote
Recommended Posts