Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już nie przesadzajmy że te zdjęcia z dzieckiem to takie naj naj najważniejsze. Fajnie by było jakby były, ale i tak Reksio ma dużo fajnych :)

Tylko żeby zszywka się nie wygięła, jak Parówka się na niej uwali ;):D Chyba że taka porządna, tapicerska, nie cienka biurowa ;)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no Reksio akurat pieknych fotek nie ma, bo zazwyczaj tak w sloncu sa, ze cienie sa na nim. czarnego psa ciezko obfocic bardzo. on wg mnie atrakcyjnie nie wyglada na fotach. wiec trzeba bokami nadrabiac. czyli wielka radosc do czlowieka, dziecko obok, piekne kwiatki, luxusowa kanapa. wiecie o co chodzi.
kudlaty, bialy pies bedzie stal w blocie i bedzie na focie piekny i branie bedzie mial.
a taki Reksio to juz zapozowac musi specjalnie i fotograf tlo musi i pogode dobrac odpowiednia. zeby te 6 najlepszych fot do ogloszen bylo. i najlepiej kazde z innej dziedziny, kazde ukazujace psa w innej sytuacji, w innym plenerze. jedno na trawie, jedno w domu, jedno z czlowiekiem, jedno z psem. jedno w ruchu, jak sie bawi zabawka, czy z psami, itp
kazde pokazuje= uwiarygodnia slowa pisane w ogloszeniu. ze grzeczny do dzieci, ze lubi sie bawic, ze nie niszczy w domu

wszystko to dziala na psychike odbiorcy. jakby mozna byl oto ja bym Reksiowi managera wynajela, co by go dobrze i trafnie "sprzedal".

dlatego sama staram sie, chocby tekst piszac i tytul. kazde slowo jest zazwyczaj wywazone i caloksztalt. wiele szczegolow, nad ktorymi sie dlugo glowie. tak bym chciala umiec to dobrze robic... moze ktos ma znajomego marketingowca jakiegos, studenta????

Posted

a wlasnie, tej suni bialej kudlatej u nuas juz nie ma. juz jej nie ma na ich stronce

parowa idzie do ogloszen niedlugo znow, bo dawno nie mial. reksio ma swieze, a parowa przedwiateczne. domowe fotki to jest cos!

Posted

dzis mi lilu mowila, ze od czasu tej sesji domowej parowka juz na calego mieszka w domu, z cala psia banda razem. a reksio tez nie jest zamykany w kojcu i lata sobie po calym podworku.
parowka fajna, grzeczna, czysta w domu. trzeba to dodac do tekstu ogloszeniowego

jeszcze czekam na 2 wplaty zalegle stalych deklaracji. m.in pani z FB deklarujaca 30zl

Posted

no parowce sie nalez juz porcja ogloszen. mysle,ze damy nie na wroclaw, ale cos blizej. dzierzoniow, albo klodzko. ale na dole dopiszemy,ze pomagamy w transporcie.
czy na ogolnopolskie?

parowka czysta w domu, hehe

moze z tekstem po flipie to mala serie...chociaz on nie ma deprechy i nie wskazuja fotki na nią...

Posted

kora78 napisał(a):

moze z tekstem po flipie to mala serie...chociaz on nie ma deprechy i nie wskazuja fotki na nią...

czepiasz sie ;)
Ja nei myslalam tak dosłownie, ze ma depreche tylko zeby pokazac ze on strasznie samotny jest i ze taka bieda byla ze glowa walił w sciane a teraz jak jest w hotelu to nagle ożywa i damy te roześmiane fotki. Sama nie wiem, tonący brzytwy sie chwyta :roll:
Zreszta napisze cos w tym stylu i zobaczymy.

Posted

Zmieniłam tekst dla Reksia.

Reksio nie ejst juz mlodym psem, ma okolo 9 lat.
Jak trafil do schroniska? z interwencji. Reks tułał się po ulicach miasta już od jakiegoś czasu, nikt go nie szukał, nikt nie potrzebowal . Pewnie skończyłby gdzieś potrącony w rowie gdyby nie tel. pewnej Pani, która zgłosiła, ze po jej osiedlu błaka sie poraniony pies. I tak pewneg, deszowego dnia Reks trafił do nas z paskudną raną oka.
Pies od poczatku nie potrafił sie odnaleźć w schronisku. Był gryziony i zastraszany przez inne psy. Reksio z każdym dniem stawał sie coraz bardziej smutny, wyciszony, zamknięty w sobie. Pewnego dnia przestał zwracać uwagę na to co się wokół niego dzieje. Jego smutne oczy zdawały sie prosić już tylko o śmierć.

Jako wolontariusze nie mogliśmy tego znieść ani chwili dłużej i postanowiliśmy zabrać Reksia do prywatnego hotelu. Pies przebywa tam od ponad 3 miesięcy. Reks zmienia się każdego dnia, teraz jest zupełnie innym psem.
Okazał się serdecznym i ciekawym świata, otwiera się na człowieka, lubi jego towarzystwo jest posłuszny i bardzo społecznym.
Doskonale czuje się na posesji, gdzie może spędzać czas po swojemu, obszczekiwać obcych i przechodzące obok psy, wąchać i podlewać krzaczki, ku uciesze gospodyni ogrodu... i biegać ze swoją piłką.

Ma około 8 lat, sięga ledwie do kolan, waży około 10-12 kg.

Jeśli szukasz psa, którego nie będziesz traktował jak maskotki, któremu zapewnisz opiekę i wsparcie a przy tym wolność... jeśli jesteś osobą starszą i czujesz się samotny Reks jest przyjacielem na całe życie!
Pies jest wykastrowany, zaczipowany oraz posiada komplet szczepień.

Jesli jestes zainteresowany adopcja tego psa prosze o kontakt tel: 506 636 242

Posted

ok, kilka literowek i np na pocz, ze ma 9lat, a pozniej, ze 8. i nie komplet szczepien, a szczepoenie na wscieklizne. poprawie, jak bedzie czas na wysylke i wysle :) tylko nie wiem,czy taki wielki wiek na samym wstepie nie spowoduje, ze ludzie nawet dalej nie beda czytac...

Posted

kora78 napisał(a):
ok, kilka literowek i np na pocz, ze ma 9lat, a pozniej, ze 8. i nie komplet szczepien, a szczepoenie na wscieklizne. poprawie, jak bedzie czas na wysylke i wysle :) tylko nie wiem,czy taki wielki wiek na samym wstepie nie spowoduje, ze ludzie nawet dalej nie beda czytac...

kurde piszmy ze ma 8. A komplet szczepien ma przeciez

Posted

LILUtosi napisał(a):
No i że śpi w jednym łóżku z kotem.

?????
moze jeszcze jakies niespodzianki?????? :)))))

kizi, a skad ma miec komplet? przeciez tnie robia w schronie kompleto, tylko sama wscieklizne

Posted

[quote name='LILUtosi']No i że śpi w jednym łóżku z kotem.

A to dowód:
[CENTER]

Jestem w szoku :D Albo kot większy od niego, albo go nie zaczął na wstępie uwielbiać i Parówka olany - olał kota, albo kot nie zabrał mu jeszcze żadnej kości ;):D

Posted

ja i kizi pisalysmy o reksiu. potem lilu pisze- no i ze spi w lozku z kotem. wiec sie ucieszylam, ze reksio w domku zamieszkal jednak.
a jednak nie :(

kanapowa ta parowka naprawde!

Posted

chyba nam sie uciela jedna wplata stala, deklaracja 30zl z FB
wydarzenie tam zostalo usuniete, osoba nie wplacala ostatnio, nie mam jak do tej osoby dotrzec....

Posted

Reksiu też chodzi po domku, bo drzwi wejściowe u mnie otwarte. Tyle że Reksiu totalnie nie radzi sobie w stadzie. Wszystkie nim pomiatają. On szybciutko powinien znaleźć domek. Po za tym Reksioi ktoś musiał straszną krzywdę zrobić. On strasznie boi się jak się go za obroże chwyci, coś przy szyi majstruje, no i generalnie boi się wszystkiego. On potrzebuje spokojnego domku. Zaproponowałam go w tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/192672-Wroclaw-psy-w-potrzebie.Watek-informacyjny.?p=16936733#post16936733

Posted

LILUtosi napisał(a):
Po za tym Reksioi ktoś musiał straszną krzywdę zrobić. On strasznie boi się jak się go za obroże chwyci, coś przy szyi majstruje, no i generalnie boi się wszystkiego

I tak wszystko w trakcie wyłazi... :(
A taki odważny był jak szliśmy sobie na spacerek, tyle tylko, że za Parówką się ciągle oglądał
Może jak Parówka już w stadzie, Reksia pewnie olewa, to zabrakło mu jego "obrońcy"...?

Posted

marta, lilu nie pisze, ze teraz jakis bum i z reksiem jest gorzej. pisze ogolnie, ze on sie boi zakladania obrozy, pisala o tym od poczatku i mowila nam, gdy ta bylysmy przeciez.

to- generalnie boi sie wszystkiego.. tylko jest niepokojace
mnie sie nie boi :) mojego dziecka sie nie boi :) wiec nie wiem, co znaczy- wszystkiego...
bardziej- boi sie wszystkiego- pasowalo do Tymusia, nie do Reksia, wg mnie