Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też nigdy nie myślałam nad tym, jak te psy zakopują. Zawsze sie tylko wiedziało jak kopią dziurę ;)
Ale Reksio nas uświadomił :D

Lilu który Twój tymczasowicz kość zdobył? ;)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poruszam ostatecznie temat zabezpieczenia przeciw kleszczowego. Proponuje obroże KILTIX
http://allegro.pl/obroza-kiltix-mala...554019518.html

Obroża niby ma działać 7 miesięcy, koszt: duża 42,97, średnia 43,40, mała 37,40- nie wiem dlaczego średnia drożej. Będę zamawiać więcej, więc wydaje mi się że Pan podaruje koszty wysyłki. Jutro będę dzwonić.
Proszę o wyrażenie zgody lub zaproponowanie czegoś innego.

Posted

kora78 napisał(a):
najpierw pchal ziemie nosem w przod i tyl, a pozniej na boki! i znow powtorka!
ja nigdy nie widzialam takiej akcji, myslalam,ze moze nogami psy zakopuja spowrotem ziemie.. w sumie to sie nad tym nie zastanawialam nigdy... ale nie zapomne tego dlugo :D

moje robia identycznie:D Jak im sie cos 'smakowitego' da (moje psy maja odrobine 'spatrzone' gusty smakowe bo i wysuszona skorka od chleba i kawalek gasienicy sa dla nich interesujace) to biegna na dwor i sobie zakopuja. W zime to nawet kawalek sopla potrafia sobie 'przechomikowac' na potem ;) i dokladnie jak Reks, uzywaja do tego swojego nosa :D

Posted

[quote name='LILUtosi']Poruszam ostatecznie temat zabezpieczenia przeciw kleszczowego. Proponuje obroże KILTIX
http://allegro.pl/obroza-kiltix-mala...554019518.html

Obroża niby ma działać 7 miesięcy, koszt: duża 42,97, średnia 43,40, mała 37,40- nie wiem dlaczego średnia drożej. Będę zamawiać więcej, więc wydaje mi się że Pan podaruje koszty wysyłki. Jutro będę dzwonić.
Proszę o wyrażenie zgody lub zaproponowanie czegoś innego.

wzielas sie za robote :)
to dla dwupaczku male obroze. 2 sztuki zamawiam

Posted

sprobujemy z tym nowym tekstem kizi. troche zmieniam:

Reksio to niewielki piesek, o szczupłej sylwetce. Waży niecałe 10kg, sięga w kłębie (grzbietem) przed kolano. Ma krótką sierść, długi ogon i bystre oczka.

Reksio bardzo lubi przebywanie z człowiekiem; tuli się, oczekuje drapania i głaskania. Jest aktywnym psem, lubi biegać i się bawić, nie tylko zabawkami, ale też z człowiekiem, podgryzając za rękawy, skacząc wkoło i wesoło szczekając. Reksio jest grzecznym pieskiem, przychodzi na zawołanie, pilnuje się człowieka na spacerach, jest posłuszny. Towarzyski i przyjacielski wobec obcych osób, jednak na jego pełne zaufanie trzeba zapracować. A najlepiej przekupić smakołykami, których nadmiar, psiak skrzętnie zakopuje w ogrodzie na później. Reksio jest grzeczny wobec innych psów jednak gania za kotami. Coraz lepiej chodzi też na smyczy. Jest bardzo grzeczny wobec małych dzieci.
Życie Reksia nie było łatwe. W poprzednim, tym mniej ciekawym okresie swojego życia, Reksio był zapewne psem łańcuchowym. Nie zaznał miłości i troski ze strony człowieka. Został wyrzucony na ulicę w deszczowy dzień zimy ubiegłego roku. Po wielu dniach głodu, samotności i marznięcia w śniegowych zaspach, ktoś zwrócił na niego uwagę i powiadomił schroinisko. Gdy zabierano Reksia, miał on w dodatku okropną ranę oka.
Reks przez długi czas nie potrafił się odnaleźć w schoniskowej rzeczywistości. Był gryziony i nękany przez psy w kojcu. Oko było już dawno zdrowe, jednak każdego dnia stawał się coraz bardziej smutny i zastraszony. W końcu postanowiliśmy zabrać Reksia do psiego hotelu. W schronisku nieufny i przerażony - w hotelu szybko okazał się cudownym, radosnym, kontaktowym, cieszącym się z życia psem.
Reksio doskonale czuje się tam na posesji, gdzie może spędzać czas po swojemu, obszczekiwać obcych i przechodzące obok psy, wąchać i podlewać krzaczki, ku wątpliwej radości gospodyni ogrodu... i biegać ze swoją piłką.

Reks ma około 8 lat, jest zdrowy, został wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Posiada też identyfikacyjny czip.

Reksio zasługuje na wspaniały dom, w którym byłby kochany i rozpieszczany! Może to właśnie Ty masz dla niego miejsce w swoim sercu i w domu? Uwaga: warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

kora78 napisał(a):
nie, razem na pewno nie... reksiowi to nie wychodzi dobrze, na zdrowie, ta komitywa. a wiesz, jakie szanse na dwupak staruszkow na ds. szkoda fatygi

no Reks wychodzi na tym dobrze bo parowka to jego kolega najlepszy pzreciez.
Moim zdaniem warto sprobowac, ok ja im porobie jakies ogloszenia. Moze sie uda ;)

Posted

nigdy nic. pisalabym od razu przeciez
reksio jeszcze nie poszedl w nowych ogloszeniach, bo musze ten tekst dopracowac. a teraz pzed swietami juz sie nie oplaca wysyla, bo przepadna w tlumie, a nikt w swieta psa nie wezmie (oprocz mnie, bo jutro biore podrostka na dt od budrysek )

Posted

kora78 napisał(a):
nigdy nic. pisalabym od razu przeciez
reksio jeszcze nie poszedl w nowych ogloszeniach, bo musze ten tekst dopracowac. a teraz pzed swietami juz sie nie oplaca wysyla, bo przepadna w tlumie, a nikt w swieta psa nie wezmie (oprocz mnie, bo jutro biore podrostka na dt od budrysek )

Ale za to jakiego uroczego...

Posted

no wlasnie, a na to tak marne szanse, ze naprawde szkoda wysylac reksia przed swietami, bo jak ktos zajrzy po swietach to juz bedzie na 10tej stronie, albo i lepiej... a tak daleko chyba nikt nie szuka

chlopaki, dzis odwiedziny!

Posted

bylam u psiaczkow w sobote w szybkich odwiedzinach.
latali sobie po wyboegu, pogoda piekna, sloneczko i ciepelko.
glupio rzucilam im kosc na samym poczatku, Kubus ja porwal i sie wielce zajal, nie dal do siebie podejsc na krok... ale nie kazdemu.. bo na doroslych warczal juz na 2-3 metry... raz patrze, a doslownie 30cm o Kuby wcinajacego kosc, kuca moj maly synek i patykiem sobie w ziemi gmera, a kuba nie zwraca na niego uwagi!!!!!

Reksio, jak mnie zobaczyl przez plot wybiegu, z daleko juz sie cieszyl. na kazdego sie tak cieszy morda kochana :) naprawde bardzo fajny sie zrobil :) podchodzil na wolanie kazde, podstawial sie do glaskania. wzielam go tez na rece, cicho burknal i ucichl. ale przerazony byl i nie chcial byc na rekach. leciutki jest naprawde. wciaz sie do nas cieszyl, biegal sobi, podbiegal, odbiegal, ale wciaz niedaleko od czlowieka. nie to, ze sobie poszedl polezec na sloncu, czy cos. to nie psi staruszek, co czlapie sie leniwie, noga za noga.
no i co najlepsze do mojego synka tez super, synus go glaskal, cacal wszedzie, a Reksio bardzo grzeczny byl i zadowolony.

z bliska widac, jaka lizne ma Reksio na oku, po tym urazie, ma wyszczeriona gorna powieke na kilka mm, na samym srodku.

tz lilu robil fotki Reksiowi przy dziecku, to czekamy na wrzutke. bardzo jestem ciekawa, czy fajnie wyszly do ogloszen, chociaz jedno. duzo by to pomoglo. bo mamy pakiet ogloszen wykupiony. tylko wieczorem do telstu wreszcie dosiade porzadnie.

Posted

Oj Kora całe szczęście, że Twój synuś, a mój chrześniak!!! tak kocha pieski, dobrze go uczysz :) Cholero jedna, psia mamo ;) jednak czasem pilnuj bardziej!!!

Czyli Reksio i Kubuś lubią dzieci, to naprawdę ważne :):):)

Posted

ostateczna wersja nowego tekstu do ogloszen
czekam tylko na fotke przy dziecku i wysylam Reksia do pakietu 130 ogloszen

Reksio to niewielki piesek, o szczupłej sylwetce. Waży niecałe 10kg, sięga w kłębie (grzbietem) przed kolano. Ma krótką sierść, długi ogon i bystre oczka.

Reksio bardzo lubi przebywanie z człowiekiem; tuli się, oczekuje drapania i głaskania. Jest aktywnym psem, lubi biegać i się bawić, nie tylko zabawkami, ale też z człowiekiem, podgryzając za rękawy, skacząc wkoło i wesoło szczekając. Reksio jest grzecznym pieskiem, przychodzi na zawołanie, pilnuje się człowieka na spacerach, jest posłuszny. Towarzyski i przyjacielski wobec obcych osób, jednak na jego pełne zaufanie trzeba zapracować. A najlepiej przekupić smakołykami, których nadmiar, psiak skrzętnie zakopuje w ogrodzie na później. Reksio jest grzeczny wobec innych psów jednak gania za kotami. Coraz lepiej chodzi też na smyczy. Jest bardzo grzeczny wobec małych dzieci.
Życie Reksia nie było łatwe. W poprzednim, tym mniej ciekawym okresie swojego życia, Reksio był zapewne psem łańcuchowym. Nie zaznał miłości i troski ze strony człowieka. Został wyrzucony na ulicę w deszczowy dzień zimy ubiegłego roku. Po wielu dniach głodu, samotności i marznięcia w śniegowych zaspach, ktoś zwrócił na niego uwagę i powiadomił schroinisko. Gdy zabierano Reksia, miał on w dodatku okropną ranę oka.
Reks przez długi czas nie potrafił się odnaleźć w schoniskowej rzeczywistości. Był gryziony i nękany przez psy w kojcu. Oko było już dawno zdrowe, jednak każdego dnia stawał się coraz bardziej smutny i zastraszony. W końcu postanowiliśmy zabrać Reksia do psiego hotelu. W schronisku nieufny i przerażony - w hotelu szybko okazał się cudownym, radosnym, kontaktowym, cieszącym się z życia psem.
Reksio doskonale czuje się tam na posesji, gdzie może spędzać czas po swojemu, obszczekiwać obcych i przechodzące obok psy, wąchać i podlewać krzaczki, ku wątpliwej radości gospodyni ogrodu... i biegać ze swoją piłką.

Reks ma około 8 lat, jest zdrowy, został wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Posiada też identyfikacyjny czip.

Reksio zasługuje na wspaniały dom, w którym byłby kochany i rozpieszczany! Może to właśnie Ty masz dla niego miejsce w swoim sercu i w domu? Uwaga: warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

Kora... Pamietasz jak byłyśmy małe i jeździłyśmy na wieś na wakacje, na prawdziwą wieś... Już wtedy nas kłuł widok psa na łańcuchu, nosiłyśmy mu jedzonko i głaskałyśmy, w przeciwieństwie do "miejscowych przyzwyczajonych" kuzynek:roll: które miały w nosie psa...:-(
Te "z łańcucha" mają czasem w sobie więcej uczucia niż te domowe...:bigcry:
Reksio jest super psem, zasługuje na dobry dom.............

Posted

LILUtosi napisał(a):
Wysłałam dzisiaj propozycję Kubusia. Zobaczymy, może się spodoba.

super, dzieki :)

a beda te fotki reksia z moja dzidzia? czekam, zeby do ogloszen go wyslac. im szybciej, tym lepiej