Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie każdy pies co wchodził do domu sikał, więc tych zapachów jest mnóstwo. Może w domu gdzie nie ma innych psów załapie. Po drugie podobno te spraye są skuteczne.
Umowa moja hotelowa się jeszcze poprawia. W przyszłym tygodni Ci wyślę.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

olsnilo mnie z rana.
LILKU, wychodz z nimi na lince. wtedy sie przekonamy, czy bede sie ytrzymac czlowieka, czy beda chcialy poleciec w sina dal. ale pojedynczo- dwupak wtedy trzeba rozdzielic. tylko to tez nie moze byc pierwszy w ich zyciu spacer i od razu oaobno i na lince. bo zglupieja. kubus chyba nie bedzie uciekal, ale Reksio? o tego mi glownie chodzi.
przeprowadz badanie emepiryczne, ale zeby bylo miarodajne :)

to czekam na umowe nadal.

Posted

Super sesja Reksia (bo Parówka to zawsze fajne ma) :)
I ta obrożę Reksiowi rzeczywiście trzeba zmienić, wczesniej nie zwracałam uwagi, ale ma własnie taką burkową. W ładnej od razu wypięknieje :D

Posted

kora78 napisał(a):
olsnilo mnie z rana.

Matko ja sie boje jak ona zaczyna taka gadke ... heh pomyslowosc Kory nie zna granic. A jeszcze ta z rana :D

Moze kupimy mu zcerwona bo czarny pies w czerwonej zawsze fajnie wyglada. Parowie to nawet zlota z diamentami jzu nie pomoze :roflt:... zartuje Parowka, wiesz ze ja cie kocham! :buzi:

Posted

hehe he

wlasnie pisalam, ze reksio ma czerwona, parciana obroze, ale lilu jej nie wziela, bo za cienka. wg mnie jest ok.
kubus tez ma.
yyyy nieee na kubusoa nie wziela, bo dostal schroniskowa, a reksio pojechal w czerwonej i lilu mu zmienila

Posted

wysylam Reksia z tekstem:

Reksio to nieduży piesek, który trafił do schroniska, deszczowego dnia zimy ubiegłego roku. Jego dotychczasowi właściciele postanowili się go pozbyć i zostawili .... na środku ulicy. Pies był mocno wychudzony, wystraszony i zdezorientowany oraz miał dotkliwą ranę oka. Reks zapewne nigdy nie miał normalnego domu, kochających opiekunów. Sądzimy, że żył na łańcuchu :(

W schroniskowych warunkach Reksio dochodził do siebie, nabrał troszkę ciałka, pozbył się panicznego lęku, wyleczył ropiejące oczko. Niestety wciąż nie chciał otworzyć się na człowieka. Postanowiliśmy więc zabrać go z betonowego kojca i umieścić w hotelu, by wreszcie pokazać mu, że człowiek wcale nie jest taki zły.

Obecnie Reks od dwóch miesięcy mieszka w kojcu, w hotelu dla psów. Okazał się serdecznym i ciekawym świata psem. Reks każdego dnia otwiera się na człowieka, lubi jego towarzystwo jest posłuszny i bardzo społeczny, jednak nie jest wylewny do obcych i mniej znanych.
Pies ma około 8 lat, sięga ledwie do kolan, waży około 10-12 kg. Doskonale czuje się na posesji, gdzie może spędzać swój czas po swojemu, obszczekiwać obcych i przechodzące obok psy, wąchać i podlewać krzaczki, ku uciesze gospodyni ogrodu... i biegać ze swoją piłką. Reks otwiera swoje serduszko i umysł na życie z człowiekiem. Chętnie przybiega do opiekunki na pieszczoty i głaskanie. Nie ciągnie na smyczy. Jest dość aktywnym psem, lubi sobie pobiegać i pilnować porządku na podwórku.
Jeśli szukasz psa, którego nie będziesz traktował jak maskotki, któremu zapewnisz opiekę i wsparcie a przy tym wolność... jeśli jesteś osobą starszą i czujesz się samotny Reks jest przyjacielem na całe życie!
Pies jest wykastrowany, zaczipowany oraz posiada komplet szczepień.

Jesli jestes zainteresowany adopcja tego psa prosze o kontakt tel:

tytul?? niewielki reksio, nie zaznal w zyciu dobra, teraz czeka w dt

http://www.dogomania.pl/threads/203916-ROZLICZAMY-Bazarek-ogłoszeniowy-20-40-60szt-Na-Bezia-BP-oraz-Krope-do-30.03?p=16624158#post16624158

Posted

LILU, to daj pani tez parowke :)
tylko pamietaj, spisac ja z dowodu, ja mam adres, bo robila mi przelew przecie. ale nr dowodu tam nie ma. spisz ja, bo roznie bywa

Posted

wplynelo:

p.Dagmara 200zl
p. Sylwia 30zl

dziekujemy!!!

przypominam reszcie dogomaniakow, o wplacie stalych deklaracji, bo 8mego lilu musi miec kase na koncie za zakonczony miesiac hotelowy.
:)

Posted

[quote name='kizimizi']
Reks, Reks hyyyyy

czekajcie musze pomyslec.

Reksio tekst poprawiony bo temten tekst zdawal sie za mocno odstraszac- pies bedzie tylko ujadal an ogrodzie i lal na co popadnie ;) Takze postanowilam go odrobine uczlowieczyc ;) :

[FONT=Calibri]Dojrzaly i spokojny piesek szuka dojrzalych opiekunow.[/FONT]
[FONT=Calibri]Reks, idealny pies dla samotnych emerytow[/FONT]
[FONT=Calibri]Reksio, kochany psiak dla samotnych[/FONT]
[FONT=Calibri]Dorosly i nieduzy Resk szuka towarzyszy zycia.[/FONT]
[FONT=Calibri] [/FONT]
[FONT=Calibri]Jeszcze do niedawna zycie Reksia nie było łatwe – pies zostal wyrzucony na ulice pewnego deszczowegoi dnia zimy ubieglego roku. Po wielu dniach głodu, samotności i marznięcia w śniegowych zaspach, ktoś zwrócił na niego uwagę i powiadomil schroinisko. Gdy funkcjonariusze zabierali Reksia, ten mial okropna, ropeijaca rane oka, ktora swiadczyla o pobicu lub pogryzieniu.[/FONT]
[FONT=Calibri]Reks przez dlugi zcas nie potrafil sie odnalezc w schoniskowej rzeczywistosci. Po malu nabieral ciala i wyleczyl oko, jednak kazdego dnai stawal sie coraz bardziej smutny. W koncu postanowilismy go zabrac do psiego hotelu. W schronisku nieufny i przerażony, w hotelu szybko okazał się cudownym, kontaktowym psem. Jest niedużym (dluzsze lapki od jamnika) i dojrzalym psem. Teraz Reks nade wszystko uwielbia przebywanie z człowiekiem; tuli się, oczekuje drapanai i glaskania. Do swojej opiekunki przychodzi na zawołanie, pilnuje się człowieka, coraz lepiej chodzi na smyczy, nie ciagnie. Reks jest zdrowy, został wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. [/FONT]
[FONT=Calibri]Doskonale czuje się na posesji, gdzie może spędzać czas po swojemu, obszczekiwać obcych i przechodzące obok psy, wąchać i podlewać krzaczki, ku uciesze gospodyni ogrodu... i biegać ze swoją piłką. Reks otwiera swoje serduszko i umysł na życie z człowiekiem.[/FONT]
[FONT=Calibri]Reksio zasługuje na wspaniały dom, w którym byłby kochany i rozpieszczany! Może to właśnie ty masz dla niego miejsce w swoim sercu? Uwaga: warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt:[/FONT]

Posted

w tytule: spokojny... nie pasuje, bo spokojny to on nie jest wlasnie. jak pisalas tekst te 1sza forme to wciaz bylo,ze pies dla staruszkow, spokojny, co lubi poleniuchowac. a on taki wlasnie nie jest, bo to szczekacz, zawadiaka, co biega w kolko robiac baczki. to nie pies dla starszych ludzi chyba. kubus tak, ale reksio nie pasuje mi do emerytow. takich grubych babc, co z laskami chodza i z pieskami wkolo bloku i do domu, na kanape.

ja juz wyslalam tamten tekst do fiorsten. oczywiscie moge do piatku zmienic.

tutaj, ja pisalas, to chyba tylko wstep sie rozni. wiecej opisalas, jak zyl przed schroniskiem,ze na ulicy, w sniegu. itp

pozniej porownam sobie oba, bo ja wielkiej roznicy nie widze...

Posted

Kora bo on sie wiele nie rozni, napisalam przeciez ze go tylko uczlowieczylam.
Ja wiem, ze Reksio lubi sobie szczekac no ale teraz to wyglada tak jakby on ujadacz jeden wielki byl co sie drze czy trzeba czy nie a takiego psa nikt nie chce. Wiem bo moje sa identyczne.

Posted

W schronisku nieufny i przerażony, w hotelu szybko okazał się cudownym, kontaktowym psem. Jest niedużym (dluzsze lapki od jamnika) i dojrzalym psem. Teraz Reks nade wszystko uwielbia przebywanie z człowiekiem; tuli się, oczekuje drapanai i glaskania. Do swojej opiekunki przychodzi na zawołanie, pilnuje się człowieka, coraz lepiej chodzi na smyczy, nie ciagnie

wychodzi, ze to taki fajny, kontaktowy, serdeczny pies. a on potrzebuje czasu, by zaufac. ktos go wezmie i bedzie oczekiwal,ze on taki kochany jak nugat, a on bedzie spanikowany i moze nawet chapnie, jak lilu przy manipulacji przy obrozy. i bedzie zwrot...

szybko okazal sie cudny i kontatwy, uwielbia sie tulic i przebywac z czlowiekiem... za duzo tej slodkosci chyba.

a moze pisac,ze jak nie lubisz psa- cienia, co lazi za toba nawet do "kibla", co nie daje ci chwili wytchnienia bo wciaz pragnie mizianka, itp. to jest pies dla ciebie? moze cos takiego?

Posted

kora78 napisał(a):
elik i Florentynka prosze o wplate deklaracji

9tego musi miec lilu kaske za hotel

Kora jestem Ci wdzięczna za przypomnienie, ale myślę, że to, które zrobiłaś na PW w zupełności by wystarczyło.

Posted

jak cos robie to pelna para :)
przepraszam, jesli Cie urazilam. nie to mialam na celu.
pisalam 2 dni wczesniej na watku, bez echa przeszlo, wiec napisalam jasniej. widac, ze watku deklarowicze nie odwiedzaja :( a szkoda, bo chlopaki takie fajne i tyle fotek do podziwiania.
moze macie jakies pomyslu, jak oglaszac psiaki i gdzie? niedawno mieli pakiet ogloszen, teraz bedzie allegro wyroznione, ale co dalej? ....... :(