Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę że Parówkę można spokojnie do domu. Ja go sobie widzę na kanapie u jakiejś starszej pani, co i wnuki ma. Próbowałam ich oddzielić ale te "profesjonalne" kraty mają za duży rozstaw prętów i maluchy wychodzą. Muszę kupić panele i każdy z osobna jeszcze do krat przykręcić. Mam w domu same duże psy i na prawdę boję się je sparować. Na wybiegu są tylko łączone z małymi suczkami. I raczej są obojętne na nie.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

noby obaj w schronie byli w "duzym" kojcu, bo zadzierali z rownymi sobie psami. co do Reksia to nie bylam pewna, bo jak widzialam, to ona zawsze obrywal. no i widac, jak wpatrzony w kubusia, ze taki niepewny siebie jest, zakompleksiony.

a jak rozdzielic? jeden kojec na pol? to i tak by siebie widzieli, nie wiem,czy jest sens. reksio chyba by parl wciaz do kubusia, patrzyl, kiedy on szczeka, a kiedy spi, itp

a przejdzie wyprowadzanie ich osobno? w innych grupach? zeby ich tak rozdzielac troche.

szybko domku trzeba dla Kuby, to Reksiem bedzie jak sie zajac.

a jak komendy typu siad, waruj, lapa, popros? znaja? staja slupka na smakolyka? tzn reksio, bo parowa chyba nie dalby rady :) daj glos, itp. te podstawowe, czy znaja z przeszlosci

Posted

jak dla mnie te parowke do domu a reksia gdzies bardziej an ogrod zeby mogl sobie w budzie meiszkac i ewentualnie zagladac gdyby chcial. Ciezko bedzie o taki dom bez innych psow :(

Posted

wstepny, rozbudowany tekst kizimizi dla Kubusia

Kubuś to grubiutki nieduzy psiaczek, ktorego adopcja nie interesowal sie nikt od wielu wielu lat. Dlaczego? Gdyz jest zwykły: ma krotkie lapki, pelny, okragly brzuszek i pyzaty pyszczek. Nie bardzo wygląda jak jamnik, nie ma w sobie nic z modnych yorków, za to swoja postura baaardzo przypomina..... PAROWKE.

Kubuś moze nie wyglada atrakcyjnie, ale jest bardzo wesolym i towarzyskim psiakiem. Jest posluszny, uwielbia zabawy i pieszczoty z czlowiekiem. Lubi spacery i wspolne spedzanie czasu. Najbardziej z tego wszystkiego Kubuś uwielbia pieszczoty i mizianko. Wygina się przy tym, pokazując z której strony teraz trzeba go czochrać, czy drapać. Pokazuje wtedy wszystkie zęby w psim uśmiechu. Jest naprawdę wielkim pieszczochem.
Poza tym jest aktywnym psem, rozrywkowym. Bardzo lubi się bawić z człowiekiem, czy też samymi zabawkami. Jak widać na zdjęciach, wie co się robi z piłeczką :) Jest naprawdę bardzo ruchliwy. Byłby przez to dobrym towarzyszem zabaw z dziećmi.
Grzecznie jeździ samochodem, początkowo jest podekscytowany wycieczką, jednak szybko się uspokaja. Nie sprawia kłopotów podczas wizyt u weterynarza. Ładnie chodzi na smyczy, sporadycznie pociągnie na smyczy w kierunku interesującego zapaszku, jednak nie jest to kłopotliwe. Kubuś jest posłuszny, reaguje na zakazy.

Nie znamy jego stosunku do kotów, jednak na prośbę osoby zainteresowanej adopcją, możemy to sprawdzić, bez uszczerbku na zdrowiu kota :)
Kubuś akceptuje wszystkie suczki i znane sobie psy, ma oddanego przyjaciela Reksia. Odpowiada na zaczepki obcych, agresywnych psów, nie daje sobie w kaszę dmuchać. Jest taki mały, a jakże waleczny :)

Z tego powodu nosi przydomek Napoleon, czy Bohater.

Kubuś spędził w schronisku 4 lata. Przez ostatni rok mieszkał w kojcu z Reksiem i innymi psami. Reksio i Kubuś zaprzyjaźnili się bardzo. Wolontariuszka była świadkiem sytuacji, gdy nowo wprowadzony do ich kojca, większy pies, zaatakował Reksia. Wtedy do akcji wkroczył waleczny Kubuś, wskoczył między Nowego i swojego przyjaciela, który dostawał lanie. Kuba nie musiał używać zębów, wystarczyło, że wskoczył między nich, rzucił groźne spojrzenie agresorowi, a ten od razu odpuścił. Takie sytuacje pewnie zdarzały się nieraz. Dlatego właśnie Kubuś zwany jest też BOHATEREM.

Poniewaz jest malym psem, Kubuś bardzo dobrze będzie się czuł nawet w nieduzym mieszkaniu. Idealnie nadaje się dla dorosłych osób z dziećmi, czy wnukami, w wieku okolo 10 lat i więcej. ..........

Psiak ma 8 lat, jest wykastrowany, odrobaczony, zaszczepiony przeciw wściekliźnie, oraz posiada identyfikacyjny czip, na wypadek gdyby się zgubił. Przypominamy, że psy niewielkich rozmiarów, w tym także jamniki i jamnikowate, należą do psów długowiecznych, więc proszę się nie obawiać szybkiego rozstania z Kubusiem, po jego adopcji. Jamnikowate dożywają często 15stu lat :)
Kubuś wymaga teraz lekkiej diety, aby zrzucić zbędne kilogramy, których nabrał żyjąc na schroniskowej diecie, bez możliwości ruchu.

zaraz znow edytuje i poprawie cos. zerkne, jak to wyglada w calosci, a mialam tel i mnie z rytmu wybil

Posted

to tamto zostanie do allegro, bo tam moze byc dluzszy. a tu ciut krotszy

Kubuś to grubiutki, nieduży psiaczek, którego adopcją nie interesował się nikt od wielu wielu lat. Dlaczego? Gdyż jest zwykły: ma krótkie łapki, pełny, okrągły brzuszek i pyzaty pyszczek. Nie bardzo wygląda jak jamnik, nie ma w sobie nic z modnych yorków, za to swoja postura baaardzo przypomina..... PARÓWKE.

Kubuś może nie wygląda atrakcyjnie, ale jest bardzo wesołym i towarzyskim psiakiem. Jest posłuszny, uwielbia zabawy i pieszczoty z człowiekiem. Lubi spacery i wspólne spędzanie czasu. Najbardziej z tego wszystkiego Kubuś uwielbia pieszczoty i mizianko. Wygina się przy tym, pokazując z której strony teraz trzeba go czochrać, czy drapać. Jest naprawdę wielkim pieszczochem.
Poza tym jest aktywnym psem, rozrywkowym. Bardzo lubi się bawić z człowiekiem, czy też samymi zabawkami. Jak widać na zdjęciach, wie co się robi z piłeczką. Byłby przez to dobrym towarzyszem zabaw z dziećmi.
Grzecznie jeździ samochodem, początkowo jest podekscytowany wycieczką, jednak szybko się uspokaja. Nie sprawia kłopotów podczas wizyt u weterynarza. Ładnie chodzi na smyczy, sporadycznie pociągnie na smyczy w kierunku interesującego zapaszku, jednak nie jest to kłopotliwe. Kubuś jest posłuszny, reaguje na zakazy.

Kubuś akceptuje wszystkie suczki i znane sobie psy, ma oddanego przyjaciela Reksia. Jednak nie daje sobie w kaszę dmuchać, gdy zaczepiają go inne psy. Jest taki mały, a jakże waleczny. Kiedyś uratował swojego psiego kolegę przed pogryzieniem, nosi więc przydomek Bohater, lub Napoleon :)

Kubuś spędził w schronisku 4 lata. Teraz mieszka w hotelu dla psów, gdzie każdego dnia pokazuje, jakim jest fajnym pieskiem.
Ma 8 lat, jest wykastrowany, odrobaczony, zaszczepiony przeciw wściekliźnie, oraz posiada identyfikacyjny czip. Przypominamy, że psy niewielkich rozmiarów, w tym także jamnikowate, należą do psów długowiecznych, więc proszę się nie obawiać szybkiego rozstania z Kubusiem.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zgoda na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej. Jeśli nie masz możliwości samemu przyjechać po Kubusia, pomożemy Ci.

kontakt w sprawie adopcji pod nr tel 506 636 242
lub mail lucyna1981@wp.pl

a tutaj wstawiony do bazarku ogloszeniowego

http://www.dogomania.pl/threads/203916-Bazarek-ogłoszeniowy-20-40-60szt-Na-Bezia-BP-oraz-Krope-do-25.03godz-15/page6

15zl

prosze o propozycje tytulu!!!

Posted

wymyslcie tytul, prosze. mamy ze 2-3 dni zanim paja te ogloszenia zrobi

lilu, dasz rade jutro cyknac jakas 1 ladna fotke w tej zieleni juz bardziej teraz? takie do ogloszen. ladniejsze tlo teraz. a on brazowy i na brazowym tle troche sie gubi.

Posted

Lilu jestem pełna podziwu, że poradziłaś sobie z ankietą :D

Kora my się musimy przejechać w odwiedziny, ja jestem ich strasznie ciekawa, ale w ten weekend chyba znów pojadę na szkolenie... :(
Może w tygodniu kiedyś? Daleko nie mamy. I tak, żeby Lilu nie przeszkadzać, a zobaczyć naszych "podopiecznych" ;) i ewentualnie bedzie miała jednorazową pomoc w spacerze popołudniowo-wieczornym ;)

Posted

LILUtosi napisał(a):
Dacie radę...

Damy damy :)
Jak nie z TZ Kory, to się coś innego wymyśli, albo swoim pojadę, albo może mi się kolega namyśli
Ja Ciebie Liluś muszę poznać osobiście, jakąś mam taką potrzebę ;) tak nasze psiaki mają u Ciebie dobrze:cool2:

Posted

w banerku bylo- czy parowka straci termin przydatnosci?

ale musi byc cos o psie, zeby bylo wiadomo ;)

i jak pisala fiorsten, chwytliwe tytuly w allegro zwlaszcza musza byc. takie nietypowe, ale o cierpieniu, litosciwe

Posted

Dziewczyny ja zapraszam, tylko mnie uprzedźcie lekko żebym zdążył wywabić ten zapach moczu w domu. Bo niestety ale ja zaczynam się przyzwyczajać. Zawsze jak będzie ciepło można wypić kawę na ogrodzie w towarzystwie wszystkich psów.

Posted

moze:

Mala zgrabna pareoweczka, idealna na twoja nowa sofe ;)
Parowiasty pies szuka swojego miejsca w towim domu.
Napoleon (czy tez bohater czy tez Kuba), nieduzy pies, ktory nie ma niczego. Czy dasz mu dom?

Posted

Kizimizi, ja wiem czy Kubuś taki zgrabny, he he :cool3:.

Ale może być coś właśnie w tym stylu : mała zgrabna paróweczka , idealna na kanape i na spacer.