kora78 Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 [quote name='LILUtosi']Kora Ty się dziś wybierasz do mnie? Bo ja mam dziś mamy Krystyny i do Wrocka muszę na obiadek.[/QUOTE] mialam taki plan, tylko u mnie do ostatniej chwili nie wiadomo, bo zalezy wszystko, czy sie dziecko za pozno nie obudzi, bo jeszcze jedno miejsce musmy zachaczyc. ale wyglada, ze bysmy sie wybierali. czyli lepiej bylo wczoraj :( Quote
marta0731 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='kora78']mialam taki plan, tylko u mnie do ostatniej chwili nie wiadomo, bo zalezy wszystko, czy sie dziecko za pozno nie obudzi, bo jeszcze jedno miejsce musmy zachaczyc. ale wyglada, ze bysmy sie wybierali. czyli lepiej bylo wczoraj :([/QUOTE] Co się odwlecze, to nie uciecze :) Do Lilu i tak się wybierzemy, bo to w sumie niedaleko jest Quote
kora78 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 marta pracuje teraz do 15stej. no i od tza mojego zalezy, kiedy bedzie mial czas i checi (a z tym gorzej), zeby nas zawiezc. a auta nam nie da :( trzeba sie wziasc za tekst dla Kbusia chociaz, bo tak wciaz odkladac, to nigdy oglaszac ich nie zaczniemy i beda zyc i zyc w hotelu, zamiast w domu stalym. do tekstu- potrzeba mi odp na pytania: 1. jak z czystoscia w domu? 2. jak chodzenie na smyczy i bez smyczy- czy sie blisko trzyma, czy uciekac chce 3. jaki stosunek do psow 4, do kotow 5. do dzieci 6 jak posluszenstwo, wykonywanie polecen, reakcja na "nie wolno" 7. czy zna jakies komendy 8. jak zostawanie samemu w domu- lek separacyjny 9. jak jazda autem 10. jakie zdrowie 11. typ charakteru- aktywnosc, czy leniwosc. w domu wiecej bedzie spal, czy wciaz sie bedzie chcial bawic i nie odstepowac opiekuna na krok, chodzic za nim wszedzie, itp. czy jest bardziej leniuchem, lubi duzo spac 12. kanapowiec, czy podlogowiec? 13. jak znosi zabiegi pielegnacyjne, wizyty u weta 14. glosnosc. czy duzo szczeka, czy jest cichym, malomownym psem. 15. apetyt- co lubi jesc, gotowane, czy suche, czy kradnie jedzenie ze stolu, czy zrbi wszystko za smakolyka 16. zachowanie w domu ogolnie- czy wchodzi na stol i kradnie jedzenie, czy spi na lozku, czy kreci sie niespokojnie w zamknieciu w jednym pokoju, czy woli swoj kacik, czy lubi miec wszystko na oku. 17 i ogolne przymiotniki, jakimi mozna go nazwac: serdeczny, przyjacielski, ufny, pieszczoch, przytulak, aktywny, spokojny, zrownowazony, stateczny, lagodny, zadziorny, lubiacy ruch i zabawe, grzeczny, karny, tolerancyjny, bezkonfliktowy,.. to z pozytywow, bo negatywow sie nie wymienia w ogloszeniu ;) to dobrze byloby wiedziec, znac odpowedzi, piszac tekst o psie z hotelu/dt. co innego, jak sie pisze o psie schroniskowym, o ktorym nie mozna sie takich rzeczy dowiedzic. w dt/hotelu wlasnie glowny sens, by to poznac, wiedziec, jakiego domu psu szukac, a jakiego nie. nie chce pisac w ogloszeniu, ze jest grzeczny i kochany, a pozniej martwic sie zwrotem, gdy bedzie mial lek separacyjny i niszczyl w domu zostajac sam. tego nie da sie sprawdzic w schronisku, a w dt wlasnie sie da. Lilu, opisz te zagadnienia odnosnie Kubusia na razie, ok? najpierw jemu tekst napisze i wysle do bazarku z 60ogloszeniami w necie, plus zrobimy wyroznione allegro. Quote
LILUtosi Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 No to pojechałaś po bandzie ;-) Na dzieci to tylko swoje, bo ja ich nie mam - brak dostępnych egzemplarzy. Quote
kora78 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='marta0731']Kora stworzyła prawdziwą ankietę :D[/QUOTE] tak ogolnie, zeby poznac psa troche :) bo my ich nie znamy przeciez :) jakies tam glaski przez kraty w schronie to nie to samo :) trzeciego lepiej chyba znam, ale te 2 to czarna magia dla mnie :) wprawilam sie w tej ankiecie wczoraj, jak pisalam do mari23 o naszej Dianie :) i juz teraz wiedzialam, czego sie trzeba dowiedziec :) bo chce pisac tekst nie taki wyciskacz, jaki biedny, stary, chory piesek w schronie gnije, odogorywa, tylko pisac o psie znanym, tym co lubi, czego wymaga, tym jaki jest, a nie jaki "Sie wydaje, ze jest". stawiam na konkrety Quote
kora78 Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 [quote name='LILUtosi']No to pojechałaś po bandzie ;-) Na dzieci to tylko swoje, bo ja ich nie mam - brak dostępnych egzemplarzy.[/QUOTE] to moze zachowanie wobec doroslych? roznych, obcych. o tym sie w sumie nie pisze w ogloszeniu, ale np mowi o psie, czy nieufny wobec obcych, czy lasi sie do kazdego czlowieka, jakiego zobaczy, wdrapuje sie na kolana, lize po twarzy, itp. bo chyba kubus taki jest, co? Quote
kizimizi Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 ja dzis usiade wieczorkiem i sklece teksty: dla dwupaku, Rufiego i kogo bys jeszcze kora chciala? postaram sie nie pujsc w strone 'wyciskacza' ;) a propos waszego wspolnego wyjazdu, Marta ty nie mozesz wziasc swojego samochodu? Quote
kora78 Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 moim autem za free, a marty juz musimy na benzyne sie skladac. tak to jest naprawde. dwupak, ale osobno, pamietaj. chcialam pisac w oparciu o te info, o ktore pytalam. czekam wiec. Quote
marta0731 Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 To już nawet nie chodzi o to że Kory autem z tz za free a moim nie... Jak tak trzeba wiecznie na kogoś liczyć...:mad: Ale moje nawet po "remoncie" się nie nadaje na trasy poza miasto, do pracy to jakoś dojeżdżam, ale za miasto sie nie wypuszczę:roll::shake: Quote
kora78 Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 LILU, czy mozesz mi napisac odpowiedzi na te pytania? Quote
LILUtosi Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Mogę ale na ten referat musisz jeszcze chwilę poczekać. ;-) Quote
kora78 Posted March 17, 2011 Author Posted March 17, 2011 LILUtosi napisał(a):Mogę ale na ten referat musisz jeszcze chwilę poczekać. ;-) ok, czekamy :) ma wiadomosc, ze przyjaciele chlopakow z FB dopytuja, co u psiakow. dzis cos napiszem i wyslemy Quote
kizimizi Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 ok obiecane teksty: Reks Reksio to nieduzy piesek, ktory trafil do schroniska pewnego deszczowego dnia zimy ubieglego roku. Jego dotychczasowi wlasciciele postanowili sie go pozbyc i zostawili .... na srodku ulicy. Pies byl mocno wychudzony, wystraszony i zdezorientowany oraz mial dotkliwa rane oka, ktora wskazywala na pogryzienie lub uderzenie. W schroniskowych warunkach psiak dochodzil do siebie, nabral troszke cialka, pozbyl sie panicznego leku, wyleczyl ropiejace oczko, niestety wciaz nie chcial otworzyc sie na czlowieka. Postanowilismy wiec zabrac go z betonowego kojca i umiescic w hotelu by wreszcie pokazac mu, ze czlowiek wcale nie ejst taki zly. Obecnie Reks od ponad miesiaca mieszka w swojej budzie w hotelu dla zwierzat. Okazal sie serdecznym i ciekawym swiata psem. Reks kazdego dnia otwiera sie na czlowieka, lubi jego towarzystwo jest posluszny i bardzo spoleczny (rowniez w stosunku do innych zwierzat) jednak nie nalezy do tych wylewnych. Pies ma okolo .....lat takze lubi sobie pospac i poleniuchowac. Za dlugie spacery czy ciagle zabawy go nie interesuja. Doskonale czuje sie na posesji gdzie moze spedzac swoj zcas po swojemu. Reks jest psim indywidualista, ktory otwiera sawoje serduszko i umysl na prace z czlowiekiem. Jesli szukasz psa, ktorego nie bedziesz traktowal jak maskotki, ktoremu zapewnisz opieke i wsparcie a przy tym wolnosc ... jesli jestes osoba starsza i czujesz sie samotny Reks jest przyjacielem na cale zycie! Pies jest wykastrowany, zaczipowany oraz posiada komplet szczepien. Jesli jestes zainteresowany adopcja tego psa prosze o kontakt tel: lub meilowy: Parowka ;) Napoleon to grubiutki nieduzy psiaczek, ktorego adopcja nie interesowal sie nikt od wielu wielu lat. Dlaczego? Gdyz jest zwykly; ma krotkie lapki, pelny brzuszek i pyzaty pyszczek. Nie wyglada jak jamnik, nie ma w sobie nic z teriera za to swoja postura baaardzo przypomina parowke ;) Napoleon moze nie wyglada atrakcyjnie ale jets bardzo wesolym i towarzyskim psiakiem. Jest posluszny, uwielbia zabawy i pieszczoty z czlowiekiem. Lubi spacery i wspolne spedzanie czasu. Poniewaz jest malym psem bardzo dobrze czuje sie rowniez w nieduzym mieszkaniu. Pies ma .... lat, jest wykastrowany, zaczipowany oraz posiada komplet szczepien. Jesli jestes zainteresowany adopcja tego psa prosze o kontakt tel: lub meilowy: to co wygrubilam znaczy sie nie ejstem pewna. Nie moge sobie przypomniec ile chlopaki maja dokladnie lat i nie ejstem w sumei pewna co do ich zachowania. CZy parowka jets skory do zabaw i lubi czlowieka? Jakos tak wywnioskowalam. A Reks toleruje inne zwierzeta? Quote
kizimizi Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 i od razu fotki ladne psiakow do ogloszen dodam. % wystarczy? chyba tak. Parowa: Quote
marta0731 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Kizi dzięki... Ale o Napoleonie tak mało???:crazyeye:;) Ten pies to temat rzeka, smieszny, do miziania, mały a zadziorny, odważny, przywódczy Jakbym miała wenę twórczą we krwi...:roll::evil_lol: bym się rozwinęła:cool3: Quote
kora78 Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 bazujac na tekstach kizimizi, dodajac info od lilutosi, rozszerze tekst najpierw dla kubusia, pozniej reksia. kizi, to nie napoleon, a kubus! zes sie uwziela :) lilu, czas leci. napiszesz to dzisiaj? Quote
kizimizi Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 dla mnei to nie Kuba, to nei bohater ani NApoleon tylko tlusta ktotkonozna PAROWA co brzuchem po ziemi ciagnie :P MArta masz racje on to temat rzeka ejst. Warto by dopisac o jego charakterku kilka slow wiecej Quote
LILUtosi Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 1. jak z czystością w domu? Nie sprawdzone. Reksiu obsikuje nawet miski w kojcu z wodą, jedzeniem, obsikuje wejście do budy zakryte ściereczką. Wpuszczenie do domu oznacza obsikany każdy kąt. Wydaje mi się że jest to taki nerwowy odruch. Nawet przed spacerem obsikuje cały kojec. 2. jak chodzenie na smyczy i bez smyczy- czy się blisko trzyma, czy uciekać chce. Chodzą już na smyczy całkiem sprawnie, choć dość ciągną, prą do przodu. Przy ich wadze to nie przeszkadza. Nie puszczałam ich luzem po za wybiegiem. Na wybiegu przybiegają jak kucnę w celu otrzymania dawki pieszczot. 3. jaki stosunek do psów. Suki nie ma problemu, wychodzą na spacer z dwoma małymi suczkami. Z psami się boksują. Nie dopuszczam do konfrontacji bo mam same duże psy i mogłoby się to skończyć tragedią. 4. do kotów Nie widziałam zetknięcia z kotami. 5. do dzieci - brak danych 6. jak posłuszeństwo, wykonywanie poleceń, reakcja na "nie wolno" Na krzyk reagują. Mało było sytuacji reagowania. 7. czy zna jakieś komendy Chodź. Idziemy - ale to raczej tonacja. 8. jak zostawanie samemu w domu- lek separacyjny - Nie sprawdzone 9. jak jazda autem - Tylko raz jechały wracając ze schronu. Jechały dość spokojnie jak na to że samochód był obrzygany. Ale były tuż przed karmione. 10. jakie zdrowie Na razie nie zauważyłam niepokojących objawów, kupy zdrowe, jest apetyt. Jedynie parówa ma te oczy takie wyłupiaste. 11. typ charakteru- aktywnosc, czy leniwosc. w domu wiecej bedzie spal, czy wciaz sie bedzie chcial bawic i nie odstepowac opiekuna na krok, chodzic za nim wszedzie, itp. czy jest bardziej leniuchem, lubi duzo spac Są to psy dość aktywne, raczej adhd. Nie wiem jak w domu. 12. kanapowiec, czy podlogowiec? A który pies nie lubi kanapy? 13. jak znosi zabiegi pielęgnacyjne, wizyty u weta Wet był u nich - nie było scen. Reksiu reaguje nerwowo na manipulacje przy szyi. np zapinanie smyczy. 14. glosnosc. czy duzo szczeka, czy jest cichym, malomownym psem. DUŻO SZCZEKAJĄ!! W domu może się to zmienić - będzie mniej bodźców. 15. apetyt- co lubi jesc, gotowane, czy suche, czy kradnie jedzenie ze stolu, czy zrbi wszystko za smakolyka. Nie ma problemu z jedzeniem, wolą gotowane niż suche, ale jak jest dobre suche to też lubią pochrupać. 16. zachowanie w domu ogolnie- czy wchodzi na stol i kradnie jedzenie, czy spi na lozku, czy kreci sie niespokojnie w zamknieciu w jednym pokoju, czy woli swoj kacik, czy lubi miec wszystko na oku. - BRAK DANYCH 17. i ogolne przymiotniki, jakimi mozna go nazwac: serdeczny, przyjacielski, ufny, pieszczoch, przytulak, aktywny, spokojny, zrownowazony, stateczny, lagodny, zadziorny, lubiacy ruch i zabawe, grzeczny, karny, tolerancyjny, bezkonfliktowy,.. to z pozytywow, bo negatywow sie nie wymienia w ogloszeniu ;) Reksiu nieufny, po przekonaniu się też pieszczoch, bardzo aktywny. Parówa raczej ufny, pieszczoch, przytulak, aktywny, lubiący ruch i zabawę, :diabloti: Quote
kizimizi Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 heh czy ktoras z was zamierza magisterke z poschroniskowych zachowaniach parowy pisac? Quote
kora78 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 ok, dzieki :) szkoda, ze tyle niewiadomych. trudniej bedzie w domek ytrafic taki, co sie nie zrazi, jak pies w domu bedzie szopki robil, a o ktorych na teraz nic nie wiemy. czy bedzie je robil, czy nie. chyba Reksio do domu sie nie nadaje, do mieszkania. Dogo07, powiedz, jakiego domku BUBU bedziesz szukac? skoro on tez tak wszystko znaczy w domu, sika na wszystko. niewiele osob zgodzi sie na takiego psa, a w dodatku Reksio ani wyrozniajaco piekny, ani mlody, itp moze kiedys, jak juz Kubus bedzie w ds, trzeba bedzie Reksia do dt domowego przeniesc, zeby nauczyc go manier, albo usmiechnac sie do LILU, zeby go posocjalizowala w domu... hmmm czyli Kubus do mieszkania sie nadaje? aktywny pieszczoch. nie staruszek, co spi pol dnia pod kaloryferem? obaj do domow bez psow samcow i bez kotow? ale do dzieci Kubus bedzie chyba ok, skoro pieszczoch i lubi sie bawic. tak sadze. Quote
kora78 Posted March 19, 2011 Author Posted March 19, 2011 kurde, biedny ten Reksio.. on chyba naprawde lancuchowym psem byl, nie mieszkal w domu, w mieszkaniu. boi sie manipulacji przy szyi, wiec moze ten lancuch tam mial, kolczatke. jaki dom dla niego na teraz? skoro tak znaczy teren strasznie, psow nie lubi, nerwowy jest :( Quote
Recommended Posts