Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wreszcie i ja jestem.

Ciesze sie, ze psiaki juz cale i bezpieczne i to bez wiekszych przeszkod.

Patrze tak an foty parowki i musze powiedziec ze on calkiem fotogeniczny jest ;)
Reks troche mniej. Wlasnei tak go zapamietalam, ze on ma na pysku jasniejsza siersc i wyglada to jakby chorowal. Lili czy to jest po prostu taki kolor czy on ma jakeis przebarwienia albo jakas chorobe skory? Mam na mysli czy ta siersc jest tam po prostu mniej gesta czy wyplowiala czy wlasciwie co znia jest?
A jakie te psy wogole sa? Czy one sie bawia czyms? Rozumeim, ze jak wychodzisz z nimi na spacer to psiaki maszeruja ale jak sa gdzies na wybiegu to co wtedy? Leza, rozgladaja sie czy co?

kora78 napisał(a):

oficjalnie wiec watek Bohatera idzie w zapomnienie. wszystko bede prowadzic tutaj na watku. ale tamtego nie zamykamy. bo jak np Reksio szybciej do domu pojdzie, to sie na watek Bohatera moze wroci.

Kora to trzeba zamiescic info w 1 poscie ze nei ejst watek do zamkniecia tylko ze bedzie4 aktualizowane wszytsko na watku Reksia i dac link do tego watku. Inaczej mod moze zamknac watek Bohatera vel Kubusia.

Co do adresatek to rzezcywiscie te zakrecane sie do nizcego nie nadaja bo po pierwsze sie odkrecaja, po 2 sie gubia i po 2 kto bedzie majstrowal przy pysku obcemu psu gdy ten sie zgubi? Ja preferuje napisac nr na obrozy i juz.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ooo tez dobry pomysl, nr na obrozy.

Reksio ma ode mnie te czerwona, to bedzie widoczne. a Kubus ma czerwona skorzana, taka dostal w schronie, a tez mial ode mnie parcicna czerwona identyko, a zabralam ze soba, skoro dostal lepsza, skorzana...
juz zapomnialam,ze u zuzim wlasnie specjalnie musiala byc jasna parciana, by sie tel dalo napisac...

Posted

Lili pisze tutaj bo mnie zaraz wyloguje i nie mam zcasu na pm.
Od keidy Brego moze byc u Ciebie? Musimy zaczac organizowac mu transport a nie wiemy keidy masz dla neigo meijsce (mam nadzieje, ze wogole masz).
Prosze o odp. na watku spaniela.

Posted

Jestem. Spróbuje zebrać wszystko do kupy. Parówa chodząc na spacer po prostu ciągnie, węszy i jest mocno pobudzony. Chciałby zaliczyć wszystko i szybko. A kolega patrzy i naśladuje, sika tam gdzie parówa, a kolega bardziej patrzy w dal. Generalnie powiem Wam że łatwiej mi zapanować nad dużymi psami niż nad tym dwupakiem. One chodzą jak chcą, nie potrafią się skoncentrować. Ale na razie to początek, zobaczymy. W kojcu bawią się ze sobą. Szczekają na siebie i się podgryzają. Co do adresówek, większość chodzi z moimi. Ja wyrobiłam dużą ilość, tyle że nie mogę znaleźć od jakiegoś czasu tej koperty. Wiecie jak to jest, schowałam żeby nie zginęło. Ale postaram się przetrzepać tajne miejsca. ;-)
Reks ma taką sierść z kępkami innego koloru.

Posted

Poczekamy aż nasz dwupak się przyzwyczai do nowego miejsca
Dobrze że się lubią i tolerują również poza kratami schroniska....... ;)

Mówię Wam oni jak Flip i Flap, mały gruby rządzi dużym chudym:evil_lol:

Posted

z bazarku Dogo07, ktora jest zbyt skromna, by sie tu pochwalic ;) uzbieralo sie okragle 200zl dla chlopakow :) dziekuje slicznie za taka piekna sume!!!! za te dary na bazar, z ktorych sie to uzbieralo!

Posted

wklejam tutaj stare teksty do ogloszen, zeby nie zaginely, ale juz sa mocno nieaktualne. mozna na nich bazowac tworzac nowe teksty, a w tej chwili sa w 1 poscie niepotrzebne
male porzadki w 1 poscie

TEKST DO OGŁOSZEN:

Reksio, czy da radę przetrwać koleją zimę w schronisku? Czy mu się uda?

To niesamowite, jak silna jest psia wiara. Reks wciąż jeszcze wierzy, że ktoś zwróci na niego uwagę, że nie odejdzie od jego boksu obojetnie, że spojrzy w jego smutne oczy i zabierze go ze sobą.
Za każdym razem, gdy wejdę do boksu Reksa, ten podbiega, prosi o choćby odrobinę czułości, o pogłaskanie po stęsknionym dotyku pyszczkiem, o podrapanie za uszkiem.
A do wyjścia odprowadza wciąż tym samym przerazliwie smutnym wzrokiem "ja wiem, że tak musi być. Ale nie martw sie, będę czekać ile trzeba..."
...a ile jeszcze Reks bedzie musiał czekać ?

Dajmy wiarę psiakowi, dajmy szanse na nowe życie !!! Czy jego życie zgaśnie w schronisku?

Reks jest około 8-letnim psem. Jest nieduzy, sięga do kolan. Siersc jest czarna, krotka, podpalana. Nie jest psem specjalnie urodziwym, taki o kundelek. Jednak ten kundelek ma wielkie serce przepełnionne miłoscią, którą chce obdarować swojego człowieka.
Reks, mimo wieku lubi sie bawic, zaprasza do tego znajomego czlowieka. Biega w kolko i szczeka radosnie, a tarmoszony improwizuje zabawe. Jest grzeczny wobec innych psow. Zawsze pragnie dotyku, poglaskania, jednak ma obawy przed wiekszym psem w jego kojcu. Kreci sie wtedy z tylu, probuje przecisac do krat, do reki czlowieka. Szczekaniem chce zwrocic na siebie uwage.

Reks nie miał dobrego domu i z tego tez powodu nie umie dobrze chodzic na smyczy. Jednak przy odrobinie cierpliwości z pewnościa sie tego nauczy. Żal nam, ze nie zaznal milosci odpowiedzialnego czlowieka. Boi sie noszenia na rekach, pewnie nigdy tego nie zaznal. A jest leciutki, jak piorko.

Nie bądz obojetny i daj Reksiowi dom.

Reks jest zdrowy, zaszczepiony oraz zaczipowany.

Przed adopcją zastrzegamy sobie jednak prawo skontrolowania warunków oferowanych psu przed i po adopcji. Wymogiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

kontakt 506 636 242
mail lucyna1981@wp.pl[INDENT]

Tekst do ogloszen:

Taki ot, niewielki sobie piesek. Zwykły, jakich wiele... Ale za to WALECZNE SERCE.
Ma już 8 lat, w schronisku od 2007 roku.
A jednak ten kundelek jest wyjątkowy!
To Bohater!!

Podczas mojej ostatniej wizyty w schronie, podeszłam do kojca, w jakim od niedawna znajduje się Bohaterek wraz z małym pieskiem - Reksiem.
Reks, który nie lubi ludzi, zaczął nerwowo biegać przy kracie czym denerwował inne psy. Jeden z nich, nieco większy, złapał Reksia za kark...
Wtedy, nagle, wybiegł z budy obojętny dotąd parówkowaty kundelek. Desperacko wcisnął się między agresora i Reksia i warcząc, łypał groźnie oczami na średniaka. Ten w mig ustąpił i stał potulny, jak baranek.
Bohater został Bohaterem!

W moich oczach Bohater przestał być grubaśnym, starym kundelkiem.
Czy w Waszych także?

Bohater, to przytulaśny, łagodny i skory do zabawy psiak. Na najmniejszy gest ze strony człowieka reaguje bardzo przyjacielsko i radośnie, uwielbia być pieszczony i głaskany.

Za odrobinę miłości, ciepły kąt i pełną miskę na pewno odwdzięczy się gorącym sercem, będzie kochał i pilnował swoich Państwa do końca życia.

Wydaje się to być jego psią misją, ale czy znajdzie się ktoś na tyle szalony by w to uwierzyć?
kontakt 506 636 242
lucyna1981@wp.pl

Posted

kora78 napisał(a):
z bazarku Dogo07, ktora jest zbyt skromna, by sie tu pochwalic ;) uzbieralo sie okragle 200zl dla chlopakow :) dziekuje slicznie za taka piekna sume!!!! za te dary na bazar, z ktorych sie to uzbieralo!

Wow:crazyeye::multi::multi::multi:

Posted

marta0731 napisał(a):
Wow:crazyeye::multi::multi::multi:

co nie??? :D

a co u chlopakow? co z tymi zabawkami, bo nie doczytalam? ah. bawia sie ze soba. a zabawki maja jakies?

Posted

To jest naprawdę fajne, że oni sobie siedzą ze sobą w jednym kojcu i się lubią, będę o tym pisać w kółko, bo w innych hotelach i innych sytuacjach każdy pies ma swój kojec. A one razem, duży i mały, trzeba im zrobić fotki jak siedzą sobie razem, dwaj kumple :D

Posted

no włacha.

tak mysle, ze niedlugo mozna zaczac oglaszac.
tylko, teksty nowe trzeba napisac, juz konkretnie pod psa, pod dom, jakiego szukamy, informacjami, jaki on jest, co lubi, a czego nie lubi.

Lilu, czy jest mozliwosc zabrac ich do domu na kilka godzin, przez kilka dni,zeby zobaczyc, jak sie w domu zachowuja?
1 raz po 1 godzinie nie bedzie adekwatne.

zeby wiedziec, czy czystosc trzymaja, czy skacza po stole, czy pchaja sie do lozka.

i prosilam o ich fotke w kojcu, w calej okazalosci :)

Reksio musi troche wydobrzec, zeby mu ladne foty do ogloszen porobic.
Na pewno kapiel dla obu, jak ten snieg nowy zejdzie, ma sie trzymac tydzien

i ma byc wiosna :)

Posted

kora78 napisał(a):
havanka mnie nauczyla :) na bazarku jajkowym wydmuszkowym ;)

Kora proszę mi się odwdzięczyć za wieczne dodawanie banerków i wysłać mi instrukcję:eviltong:;)
Też chcę takie emotki!!!:mad:

Posted

ok, pozniej Ci napisze ;)

ale moze to opatentujemy i na bazar wystawimy? sprzedawac mozna wszystko! widzialm ostatnio magiczny przepis na cellulitis na bazarku ;) z licytacja!

Posted

kora78 napisał(a):

ale moze to opatentujemy i na bazar wystawimy? sprzedawac mozna wszystko! widzialm ostatnio magiczny przepis na cellulitis na bazarku ;) z licytacja!

Haha dobre :D
Może Lilu zalicytuje wspólne zdjęcie Flipa i Flapa? ;););)

Posted

kora78 napisał(a):

sprzedawac mozna wszystko! widzialm ostatnio magiczny przepis na cellulitis na bazarku ;) z licytacja!

heh ale ten przepis to byl na znikniecie czy na pojawienie sie bo nie rozumiem?
Ja chetnie odstapie swoj za niska kwote :D