Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rozmawialam dzis z lilu, chlopaki ponoc fajowe, siedza sobie poza buda, mimo, ze deszczyk kropi. na spacerku fajnie maszeruja. Reksio dostal szersza obrozke. foti juz wstepne dla pociechy naszej sa. lilu miala wstawic wieczorkiem tutaj na watki.
Reksio ponoc nie jest jakis mega spanikowany.
w aucie caluska droge byli grzeczni, chyba nie wymiotowali, ani nic.

ostatnio obaj, jak byli w aucie, to jechali rok temu, w lutym do weta na kastracje.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciekawe jak tam Kubuś i Reksio się razem sprawują..........?

Kora myślę że wątki lepiej połączyć... Bez sensu jest na dwóch wątkach pisać to samo... ALbo załóż nowy wspólny pt: "dwupak w hotelu" i tyle
To moje zdanie

Posted

[quote name='marta0731']Ciekawe jak tam Kubuś i Reksio się razem sprawują..........?

Kora myślę że wątki lepiej połączyć... Bez sensu jest na dwóch wątkach pisać to samo... ALbo załóż nowy wspólny pt: "dwupak w hotelu" i tyle
To moje zdanie

no dobra, macie racje. teraz widze, ze musze pisac na jednym i drugim to samo, szkoda roboty i skakania po watkach...

oficjalnie wiec watek Bohatera idzie w zapomnienie. wszystko bede prowadzic tutaj na watku. ale tamtego nie zamykamy. bo jak np Reksio szybciej do domu pojdzie, to sie na watek Bohatera moze wroci.

Posted

Przede wszystkim to psy trzeba rozdzielić w przyszłym ds. Reksio jest całkowicie zdominowany przez Kubusia. Do tej pory nie zrobił kupy na spacerze a w kojcu nic nie ma. Ten pies nie zrobi nic nie patrząc na parówę. Brak mu pewności siebie. Rozdzielenie ich wyjdzie im tylko na dobre. Może Reksio wreszcie odżyje.

Posted

ooo widzisz, bardzo dobrze wiedziec takie rzeczy.
kubus bardzo fotogeniczny, reksiowe fotki sie do ogloszen nie nadaja, bo nie wyszedl atrakcyjnie. poczekamy troche na ladniejsze. nie spieszy nam sie z oglaszaniem, najpierw trzeba poznac psy i pomyslec, jakich domow im szukamy.
moze lepiej by bylo, gdyby wiec kubus pierwszy ds znalazl. zeby reksio byl jeszcze sam w hotelu, ktory juz bedzie znal, ale zeby mogl w nim nabrac pewnosci siebie, odzyc. dopiero spokojnemu, zdrowemu psych pieskowi ds szukac. zeby nie bylo zwrotu, jesli w ds by sie dziwnie zachowywal.

ale Reskio zestresowany, ze sie nie zalatwia juz 2 dni :( w schronie juz kubus kupe robil reksio tylko siusiu. a jedza obaj chetnie?

inne psy podchodza pod ich kojec? i co wtedy? zadyma?

edit- mozna dwupaczek z Tobiaszkiem wyprowadzac spokojnie, bo wiesz. ;)

Posted

Na Tobiaszka maluchy szczekają, tylko Tobiaszek macha ogonkiem. Dziś w kojcu dwie kupy. Parówa od razu na spacerku wygina grzbiecik ale Reksio nie. Chociaż już się szykował i zamierzał ale zrezygnował. Dzisiaj przeniosłam je do mniejszej budy, majstrowałam przy kojcu bo szczebelki są za szerokie i Reksio się przeciska. Musiałam doczepić panel. W poprzednim kojcu parówa trochę zlinczował siatkę na kracie kojca ;-) Po za tym Paróweczka nie ma szyi bo jest taki gruby i dziś obroża została mi na smyczy. Na szczęście na wybiegu już, ale na nieszczęście ściął się z Szarikiem. Byłam obok i nie doszło do szkód. Ale zawadiaka z parówy niezła. Trzeba będzie mu szelki dopasować - mam nadzieje że ich nie zje. A tu foteczki ze spaceru trochę lepsze:

Posted

ja juz nie lubie tego Szarika, za czesto z naszymi psami sobie w droge wchodza... dasz Lilu linka do niego? zobacze, co to za gagatek.
nie mozna jakos tak,zeby stycznosci ze soba nie mieli?

a kiedy odrobaczasz maluchy?

i moze sciagnij Reksiowi te czerwona obroze, skoro za duza, po co ma 2 nosic. chyba, ze w czerwonej dziurke dorobisz i ja bedzie nosil, bo mu ladnie w taki kolorku, odznacza sie kolorek na czarnuszku ladnie.

a pokazesz nam ich w kojcu swoim? moze im trzeba jakies zabawki? Kubus lubi sie bawic i Reksio tez lubi, oni zabawek lata na oczy nie wiedzieli, moze wtedy nie beda siatki demolowac.

Posted

kora78 napisał(a):
i moze sciagnij Reksiowi te czerwona obroze, skoro za duza, po co ma 2 nosic. chyba, ze w czerwonej dziurke dorobisz i ja bedzie nosil, bo mu ladnie w taki kolorku, odznacza sie kolorek na czarnuszku ladnie...

Ogromnie boję się stosowania obroży w przypadku psiaków po przejściach. Nie wiadomo kiedy i czego psiak się przestraszy, wyskoczy z obroży i nieszczęście gotowe. Psiaki po przejściach powinny być wyprowadzane w szelkach.

Posted

hmm. gdy na domowym tymczasie, nawet z garstka psiakow mozna sobie na to pozwolic, to jak znam hotele to nie zakladaja kazdemu z 15 pieskow szeleczek, gdy ida na spacerki kilka razy dziennie i sciagaja w kojcu, by nie pogryzly :(
znam dziewczyny, ktore psy, jakimi sie opiekuja, patronuja i oddaja do hotelu- dbaja o czipy, adresatki przy obrozy.

dwupaczek ma ladna sumke to im adresatki mozna zafundowac- bo czipy maja- beda wyslane do bazy danych w ciagu miesiaca, bo tak jest zawsze u nas w schronie. no i namiary beda na LILU, bo je brala na siebie, wiec i aktualny adres i nr tel. o ile pies ucieknie i ktos na wsi pomysli, by go ciagnac do weta i czipa szukac... a z tym kiepsko.

sasiedzi pewnie wiedza, ze Lilu miewa rozne pieski i jak jakis nowy sie pjawi luzno biegajacy to moze skojarza,ze to pies od niej. ale jak juz poelci 10km dalej to nie wiem...
moze wiec adresatki? tylko te zakrecane sa do bani, bo po 2 dniach odkrecaja sie same i gubia. najlepsze bylyby grawerowane, ale to sa koszta spore. a moze takie... jak od kluczy? taki plastik, z karteczka, za przezroczysta powloka (chroni od wilgoci karteczke). jak pies sie zgubi i ktos go zlpaie to od razu widzi adres, imie psa, itp. bo nad ta odkeracana to sie trzeba zastanowic, co to za medalik, lub trzeba to znać.

Posted

wlasnie takie plastikowe jak do kluczy mysle ,ze sa dobre , bo mozna nawet duzymi literami napisac nr telefonu , a taka odkrecana ,to najpierw ktos musialby odkrecic wyjac karteczke itd..nie kazdy ma odwage na takie ruchy przy obcym psie, te plastiki sa najtansze i w przypadku psow w hotelach/dt mysle ,ze najlepsze.

Posted

no wlasnie :)
zapomnialam o odwadze, by psa lapac pod szyka i mu cos odkrecać...

tylko, gdzie to się kupuje? LILU znajdziesz w sklepie? czy mam kupic i poczta wyslac?

Posted

kora78 napisał(a):
no wlasnie :)
zapomnialam o odwadze, by psa lapac pod szyka i mu cos odkrecać...

tylko, gdzie to się kupuje? LILU znajdziesz w sklepie? czy mam kupic i poczta wyslac?

w punktach dorabiania kluczy maja zazwyczaj roznego typu breloczki i te plastikowe tez.