kora78 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 wplynelo 160zl od pani Kasi dla dwupaczku!! dziekujemy !!!!!!!!!!! kto mi podpowie, jak ja mam te kase dzielic? kazda wplate na pol? czy watki polaczyc i wspolnie zbuerac na nich? moze jeden watek zignorowac i przeniesc wszystkich na drugi i tam razem prowadzic?? Quote
elik Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Nie zabrałam z domu nic, poza dokumentami i forsą. Nie wyobrażam sobie, żeby można było postąpić inaczej. Od razu powiedziałam do ratowników, że bez psów się nie ruszę. Widzieli moja determinację i nie było sprzeciwu. Do łodzi weszłam pierwsza i podali mi psiaki. Dopiero potem dosiadło się dwóch panów - TZ i właściciel domku, w którym się schroniliśmy. Ratownicy musieli wrócić jeszcze po 2 panów, którzy już się nie zmieścili. Oni też nie protestowali :) Na szczęście nie widziałam tych wydarzeń, o których wspominacie. Nie wiem, jak można zostawić żywe, kochające, oddane stworzenie, a ratować jakieś rzeczy. Psiaki czuły zagrożenie. Wszystkie tuliły się do mnie i widać było strach w ich oczach. Nie mieści mi się w głowie, jak można porzuci żywe istoty, będąc w pełni świadomym, co je czeka :-( Takich przeżyć nie da się wymazać z pamięci. Jeszcze dzisiaj szklą mi się oczy, gdy to wspominam, ale nie z powodu utraty jakichś szmat, czy rzeczy, lecz z powodu utraty rybek (zabrała je woda - nie miały szans na przeżycie) i na samo wspomnienie tych ciężkich chwil. Quote
elik Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='kora78']...kto mi podpowie, jak ja mam te kase dzielic? kazda wplate na pol? czy watki polaczyc i wspolnie zbuerac na nich? moze jeden watek zignorowac i przeniesc wszystkich na drugi i tam razem prowadzic??[/QUOTE] Może wyjściem byłoby zbierać fundusze "do jednego worka" a rozliczenia prowadzić na wątku jednego psiaka. Na wątku tego drugiego poinformować o tym, gdzie prowadzone jest jego rozliczenie. Quote
Onaa Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Podziwiam Elik i wszystkich tych, którzy w obliczu zagrożenia postąpili jak ona :). Quote
monika083 Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='kora78']wplynelo 160zl od pani Kasi dla dwupaczku!! dziekujemy !!!!!!!!!!! kto mi podpowie, jak ja mam te kase dzielic? kazda wplate na pol? czy watki polaczyc i wspolnie zbuerac na nich? moze jeden watek zignorowac i przeniesc wszystkich na drugi i tam razem prowadzic??[/QUOTE] Ja bym proponowala zbierac razem wszystko na dwoch chlopcow ,i placic tez przeciez bedziesz za jednym razem. Quote
elik Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='Dogo07']Podziwiam Elik i wszystkich tych, którzy w obliczu zagrożenia postąpili jak ona :).[/QUOTE] Bardzo Wam dziękuję za słowa wsparcia. Dla mnie nie było innej możliwości, ani przez moment nie zastanawiałam się co zabrać. Oczywiście psy !!! Płaczę w tej chwili, bo pomyślałam, co te biedne stworzenia przeżywały widząc oddalających się ich ukochanych ludzi - miałam opory przed użyciem tego słowa w stosunku do tych degeneratów, ale niestety i tacy są ludzie. Biedne stworzenia. Quote
kora78 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 wlasnie... psy kochaja swoich wlascicieli, nawet, jak sa dla nich okrutni. elik, poklon. Quote
elik Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='kora78']wlasnie... psy kochaja swoich wlascicieli, nawet, jak sa dla nich okrutni. elik, poklon.[/QUOTE] Nie mówmy już o tamtych zdarzeniach :-( Na szczęście to tylko złe wspomnienia, przeszłość. Proszę o nr konta do wpłat. Ogromnie się cieszę, że wyprowadzacie Reksia ze schronu. Zawsze to o jeden krok bliżej do własnego LUDZIA :) Teraz przydałby mu się nowy banerek, adekwatny do obecnej sytuacji, że szuka DS. Chętnie zmienię na nowy :loveu: Quote
elik Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Zamówiłam nowy banerek, ale przydałoby się jakieś nowe zdjęcie. Czy jest taka możliwość ? Quote
Szarotka Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Obejrzalam zdjecia z powodzi. Straszne ......., ale bylam w zeszym roku w Krakowie i suszylam piwnice u mojej Mamy. W tym roku musze pojechac remontowac. Quote
kora78 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 elik, moze poczekajmy na fotki z wolnosci? cofnij sie troche w tyl, tam sa fotki ostatnie, jakie mu robilam. musze je dodac do 1 posta tez wreszcie. elik, jak ruszysz swoje banerki, to ci wywali wszystkie i pozwoli tylko 2 zostawic. tak jest od dawna, widac, ze nie ruszalas ich dawno :) jakies nowe zasady wprowadzili jesienia juz chyba... Quote
kora78 Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 wplynelo 200zl jako deklaracja po 100zl dla kazdego chlopaka, stala deklaracja!!!! od pani Dagmary! dziekujemy ogromniasto!!! jupiiiii oraz 50zl, jako stala deklaracja od pana Jakuba!!!!!!!! dziekuje slicznie1!!!! :) Quote
kora78 Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 no maly, jeszcze troche... obysmy zdazyli. Quote
elik Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Szarotka napisał(a):Obejrzalam zdjecia z powodzi. Straszne ......., ale bylam w zeszym roku w Krakowie i suszylam piwnice u mojej Mamy. W tym roku musze pojechac remontowac. Współczuję. Na szczęście w Krakowie nie było tak dużej wody, jak u mnie na działce. Moja piwnica w Krakowie przy każdym większym deszczu też jest podtapiana :( kora78 napisał(a):elik, moze poczekajmy na fotki z wolnosci?... Przydało by się zdjęcie z hoteliku, ale chyba zbyt długo musiałybyśmy czekać. Zdjęcia z hoteliku użyjemy do ogłoszeń :) kora78 napisał(a):...elik, jak ruszysz swoje banerki, to ci wywali wszystkie i pozwoli tylko 2 zostawic. tak jest od dawna, widac, ze nie ruszalas ich dawno :) jakies nowe zasady wprowadzili jesienia juz chyba... O kurcze, nie wiedziałam o tym. Czy jest to zapisane w regulaminie ? Jak będzie nowy banerek, to spróbuję je zamienić. Jeśli się nie da, to najwyżej nie zapiszę, zostanie jak jest. Quote
Szarotka Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 A gdzie mieszkasz w Krakowie, bo my na Debnikach i do tego mamy idiotycznie zbudowany dom, ze piwnica jest ponizej kanalizacji. Tym razem jak pojade to musze zalozyc taki zawor, zeby nie cofalo z ulicy. Quote
zachary Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Psiaki, trzymajcie się jeszcze troszkę, oby wszystko było dobrze! A potem nowe życie.... Quote
Onaa Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Dobrze że te biedaki dostały szansę, bo zwykle takie niepozorne bkundelki buraski to giną w tłumie innych schroniskowych piesków :(. Quote
elik Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Nowy banerek dla Reksia Cioteczki, częstować się, podmieniać i rozsyłać Reksia gdzie się da :) Jednak udało mi się podmienić Reksia banerek bez straty pozostałych. Cioteczko, coś musiałaś robić nie tak ;) Wybaczcie offa, ale ten psiak bardzo potrzebuje wsparcia wszelakiego. Zaglądnijcie chociaż, plizzz http://www.dogomania.pl/threads/198798-Bezdomny-teriererowaty-szczeniak-z-ulicy-juz-hotelu-b%C5%82agamy-o-wsparcie-finansowe [quote name='Szarotka']A gdzie mieszkasz w Krakowie, bo my na Debnikach i do tego mamy idiotycznie zbudowany dom, ze piwnica jest ponizej kanalizacji. Tym razem jak pojade to musze zalozyc taki zawor, zeby nie cofalo z ulicy. Mieszkam na Krowodrzy - Białym Prądniku. W moim przypadku jest znacznie gorzej, bo nie wystarczy wymiana zaworów. Nasze piwnice zalewa z powodu podniesienia się poziomu wód gruntowych. Trzeba byłoby wykonać nową, bardziej skuteczną izolację całego bloku, co obecnie z uwagi na finanse, jest mało realne. Quote
kora78 Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 ale ja bogata jestem! uhuhu ile mam kasy na koncie!! :D a wiec doszlo: 500zl od ketuni dla Reksia :) dla bezpanskich zwierzat pani Halina z Bydgoszczy 30zl :) - czy to na nasz dwupak? prosze kmurdz sie dowiedz, ale sadze, ze tak :) pani Ela i pan Antoni z Krakowa 20zl z zaznaczeniem, ze na luty. :) wszystkim bardzo dziekuje, ogromnie!!!! na FB jest napisane, kiedy chlopaki jada :) tutaj napisze, juz po wyjezdzie, ok? Quote
marta0731 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Witam ciotki i zapisuję na razie... Masz już Kora banner i w 1 poście też :) Quote
kora78 Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 wreszcie ciotka miesjcowa sie zjawila :) dzieki za banery! Quote
marta0731 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 "Dobrze" że na chorobowym siedzę, to mogłam doczytać wątki Reksa i Napoleona :razz: Kora myślę, że powinnaś połączyć wątki Bohatera i Reksia. Łatwiej Ci będzie z rozliczeniami. Ponadto oni i tak będą siedzieć w 1 kojcu, więc i opisy i foty będą pewnie te same, albo w większości. Po co masz dodawać to samo dwa razy na dwóch wątkach... Oni będą jak Flip i Flap ;););) Albo gruby i chudszy ;););) Quote
kora78 Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 no wlasnie. tylko z kolei czaczi i klonik... kazano mi poziej rozdzielac... a ktory watek wziasc jako glowny? reksiowy jest dluzej. brac dluzszy,zy krotszy? czy jak? Quote
kizimizi Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 a cholera wie jak to zrobic. Ja bym zostawila oba watki ale rozliczenia prowadzila na 1 (na Reksia) i tylko link zostawila do tego postu na watku Napoleona. Quote
elik Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 kora78 napisał(a):ale ja bogata jestem! uhuhu ile mam kasy na koncie!! :D a wiec doszlo:...pani Ela i pan Antoni z Krakowa 20zl z zaznaczeniem, ze na luty. :)... No cóż, zapomniałam napisać w tytule, że to ode mnie :oops: W następnych przelewach już się poprawię. marta0731 napisał(a):...Masz już Kora banner i w 1 poście też :) kora78 napisał(a):wreszcie ciotka miesjcowa sie zjawila :) dzieki za banery! No tak, jak ja dwa dni temu przytachałam banerek i prosze się o wstawianie go do podpisów, to nikt nie raczył nawet zauważyć, że nowy banerek już jest. Ładnie to tak :mad: Quote
Recommended Posts