kora78 Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 tak, wiem, mowilam o tym. poza tym jest plan noszenia kubusia na rekach po schodach :) lilutosi, jutro pani bedzie dzownic do ciebie, zeby sie umowic dokladnie na adres i godzine, preferuja godzine wieczorna kolo 19stej sugerowalam, by troche twojej karmy wziely ze soba do domu, zeby psa powoli na nowa karme przestawiac. tez bedzie jadl sucha karme z zasady, ale pewnie inna. pani bedzie prosic, by parowka zadnego kleszcza nie mial, bo ona sama mu nie wyrwie, a do weta dopiero w nowym tyg moga isc. on jescze obrozy na kleszcze nie ma, wiec nie wiem, jak z kleszczami u was? Quote
Bjuta Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='LILUtosi']Parówa się nie cieszy bo mu nie powiem. Ja z tz tyż się nie cieszymy.[/QUOTE] No, rozumiem... Parów wygląda na takiego którego się kocha od uszka po czubek ogonka! Quote
kora78 Posted May 17, 2012 Author Posted May 17, 2012 lilu, a parowek, jakby pani miewala psy na dt, to rzadzilby psami, czy bylby lagodny? gryzlby ich, ustawial po swojemu? czemu on tego malamuta w dupe capnal, to takie slawne jest akurat. tylko, czy przy jedzeniu on sie gryzie, czy o czlowieka zazdrosny, czy co? Quote
LILUtosi Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Parówa nabrał pewności u mnie, poczuł się stabilnie i już nie walczy za bardzo. Nie da sobie też w kasze dmuchać. Ale sam konfliktów nie zaczyna. Trochę powarczy jak się inny pies za blisko łóżka zbliży ale to taka gra. No miskę to też pilnuje. Ale nie w tym takiej złej agresji raczej zdrowa. Oczywiście walczy o miskę z psami, ja mu mogę wszystko mieszać, zabawki zabierać i w dupkę zaglądać ;-) Quote
Klauzunka Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='LILUtosi']Parówa nabrał pewności u mnie, poczuł się stabilnie i już nie walczy za bardzo. Nie da sobie też w kasze dmuchać. Ale sam konfliktów nie zaczyna. Trochę powarczy jak się inny pies za blisko łóżka zbliży ale to taka gra. No miskę to też pilnuje. Ale nie w tym takiej złej agresji raczej zdrowa. Oczywiście walczy o miskę z psami, ja mu mogę wszystko mieszać, zabawki zabierać i w dupkę zaglądać ;-)[/QUOTE] no to zdrowo te relacje wyglądają :) Najważniejsze, że nie jest konfliktowy - to znaczy, że sam nie zaczyna - to zdrowe też dla innych psiaków :) Super, że do ludzia taki "pokorny":) Quote
kora78 Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 czyli, jesli parowek bedzie rezydentem, z kotami, to jak pani wezmie psa na dt i bedzie brala psa co jakis czas nowego, to parowek bedzie zawsze gorą, ale nie bedzie sie znecal i nękal slabszego, nowego? jesli nowy sie podda. a jak nowy bedzie sie stawial to bedzie obrywal? czy parowce nie da sie stawiac, z zasady? :D no, mam nadzieje, ze pani z innym psem nie wyjedzie :D lilu parowka na ciebie jest ,to spisz umowe o ds, jaka tam uwazasz sobie. przekaz papiery ze schronu i te od siebie, od weta. za jakis miesiac, jak bedzie pewne, ze parowka nie niszczy i moze na ds zostac- bo plan awaryjny to taki, ze wraca do hotelu, jesliby mial lek separacyjny i pani by sobie nie mogla poradzic- wtedy zmienimy w schronie dane do mikroczipa. na razie niech zostanie na lilutosi. czy parowek ma swoja smycz? bo ja nie pamietam. a pani musi wiedziec, czy ma cos kupowac na juz, czy nie. lilu powiedz pani to w telefonie. Quote
Satrina Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Wiadomo juz kiedy Pani wybiera się po Parówkę?? Ciekawa jestem jak przyjmie nowy dom?? Quote
wykrywka Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 Wspaniale, że domek szykuje się dla Parówki :lol:. Kciuki zaciśnięte za szczęśliwą adaptację. Kora78 parówki są fajne :razz: Quote
kora78 Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 ach, widzisz, te parowki... :D pani do mnie rano dzwonila, ze do lil usie dodzwonic nie moze. pozwolilam wiec sobie podac drugi nr do lilu, lub do jej tza. nie wiem, jak tam jest z telefonami. jak zrobilam źle to przepraszam. Quote
Klauzunka Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 no, mam nadzieje, ze pani z innym psem nie wyjedzie :-D Luśka Ty to masz czarny humor :angryy: Quote
kora78 Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 [quote name='Klauzunka']Luśka Ty to masz czarny humor :angryy:[/QUOTE] samo zycie moja droga. ;0 klauzunka, a wiesz, ze jak sie parowczak zadomowi, to bedzie 4ty pies, ktory dzieki Twym dostojna Pani, ogloszeniom dom znajdzie? za jakiego sie bierzesz, ten ma dom. wiesz juz, ze teraz to ja Ci nie odpuszcze???????????????? bedzie pstrykala po 100 ogloszen dziennie dla kazdego psa po kolei :D Quote
kora78 Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 ciekawe, czy sie panie dodzwonily i czy juz sa u parowki..... Quote
kora78 Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 nikt nie odbiera ode mnie tel :(((((((( nie wiem, co sie dzieje z parowka. Quote
kizimizi Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='LILUtosi']Parówka pojechała już do nowego domu.[/QUOTE] ożesz ty ! Quote
kizimizi Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='LILUtosi']Teraz wszystko w samych rękach Parówy.[/QUOTE] ...........łapkach ;) Lilu a co powiesz o pańciostwach? Quote
LILUtosi Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 No co mogę powiedzieć. Panie znają się na rzeczy bo były domem tymczasowym. Nie jestem przekonana czy Parówa przez 8 czy 10 h nic nie nabroi, szczególnie chodzi o szczekanie. U mnie jednak ma co robić przez cały dzień. Quote
kora78 Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 ja sie po wekendzie moze w odwiedziny wybiore, tak blisko mam teraz, ze juz bardziej nie mozna :) tam ma towarzystwo 2 kotow. to duzo. trzymac kciuki, zeby precelek sie sprawdzil! Quote
daga31081980 Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 super!!!!!!!bardzo się cieszę i trzymałam cały czas kciukaski Quote
kizimizi Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='kora78']ja sie po wekendzie moze w odwiedziny wybiore, tak blisko mam teraz, ze juz bardziej nie mozna :) tam ma towarzystwo 2 kotow. to duzo. trzymac kciuki, zeby precelek sie sprawdzil![/QUOTE] to oni kolo ciebie mieszkaja? Quote
Klauzunka Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 [quote name='LILUtosi']Parówka pojechała już do nowego domu.[/QUOTE] Takie wieści chciałam przeczytać :) Teraz trzymamy kciuki, żeby Parówek się szybciutko zadomowił i był grzeczny ! Ale coś czuję w kościach, że będzie dobrze - musi być ! Quote
Recommended Posts