Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:multi: hej :multi:

Witam wszystkich cieplutko :D jestem kolejną psiarą która postanowiła wyjść z ukrycia :diabloti:
<--- ta ślicznotka obok to moja psina NEL gwiazda rocka :cool1: whippet ofkors - i też Was wita :P

Może to nie jest najsmaczniejszy temat na rozpoczęcie znajomośći, ale... mam do Was pytanko, korzystając z okazji że zaczęłam nowy post... może znacie odpowiedź na pytanie... dlaczego mój whippet potrafi narobić mi na łóżko :| ??? mimo tego, że wychodzi regularnie na dwór i nie załatwia się w domu... wychodzę z nią np. o 8 mej rano, załatwia się i wszystko gra... zostawiam ją np na 2 godzinki wracam i na łóżku wielka qpa :mad: przy mnie wogóle nie zdarzyło jej się narobić w domu... czy to jest złośliwe :placz: ?jakiś manifest:angryy: ? I jak ja mam na to reagować? Na razie spotkało mnie to dwa razy, m.in wczoraj... HELP MI PLIS :mad:

pozdrawiamy gorąco :p

Posted

Wygląda to na protest przeciw zostawianiu psiaka w domu samego.Czy Twój pies jest młody? Zrób tak, najpierw wyprowadź psa na chwilę a potem dopiero zostaw go samego.Albo wychoć kilka razy i wracaj by przyzwyczaił się że jednak wracasz i nie zostawiasz go na długo.

Posted

Nelson ma roczek... za KAŻDYM razem jak wychodzę najpierw wyprowadzam psinę, następnie odprowadzam ją na jej psią kanapę (legowisko) mówię :zostań i wychodzę z domu. Jeszcze mi się przytrafiło, żebym ją zostawiła "nie wypróżnioną". Może podpowiesz mi jak mam w takiej sytuacji reagować na to zachowanie :) ? Bo to przecież chart = wrażliwiec :/

Posted

Pokaz psu to miejsce i zapytaj się "co pies zrobił?" tonem który będzie świadczył o tym że Ci się nie podoba jego zachowanie.Można pogrozić palcem i powiedzieć " nie wolno tak robić". Charty są bardzo mądre i wyczuwają kiedy pani jest zła i że nie powinno się tak robić.Nie myśl o dawaniu klapsa, wystarczy pogrozić palcem doskonale zrozumie.Wygląda na to że chciałby jednak być zawsze z Tobą i nie podoba mu się to że musi zostać w domu.

Posted

hm, moja whippetka robila takie same numery! w wieku 4-7 miesiące jak wchodzilysmy do mojej babci ona niepostrzezenia wskakiwala na jej łozko w sypialni i na kołderce elegancko sie charcica zalatwiala! dostala pare razy opr, klapsa i sie skonczylo, a moze wyrosla z takich numerów:look3: Jednak wydaje mi się że choć whippet wrażliwy jest to nie powinno sie z nim jak z jajkiem obchodzić i powinien wiedzieć ze źle zrobił! :nono: Oczywiście tylko w wyjatkowych syt nalezy sie opr bo tak to przytulac je tylko można i 3ba!
(heheh zreszta do dziś jedna z suniek w domu leje i nie możemy dojść która:p )

Posted

Gabriela napisał(a):
Pokaz psu to miejsce i zapytaj się "co pies zrobił?" tonem który będzie świadczył o tym że Ci się nie podoba jego zachowanie.Można pogrozić palcem i powiedzieć " nie wolno tak robić". Charty są bardzo mądre i wyczuwają kiedy pani jest zła i że nie powinno się tak robić.Nie myśl o dawaniu klapsa, wystarczy pogrozić palcem doskonale zrozumie.Wygląda na to że chciałby jednak być zawsze z Tobą i nie podoba mu się to że musi zostać w domu.

z tego co pisze np. Fisher karanie po jest jedna z najgorszch metod bo pies nie rozumie. podobno najlpiej nie reagowac. ja bym jakos zastawila lozko tak zebz pies nie mial jak na nie wejsc :p i wykorzstala metode juz tu opisana czli wzchodzenie na chwile i wracanie :p

Ambra napisał(a):
zreszta do dziś jedna z suniek w domu leje i nie możemy dojść która:p )

hihi to mi sie spodobalo :p u mnie w rodzinie tez jest taki przypadek :p

Posted

Mysle, ze z tego wyrosnie, a na razie zamykaj sypialnie ;)

Moj pies siusial przez jakis czas na lozko i w zwiazku z tym mial ABSOLUTNY zakaz wchodzenia na nie. Zakaz zostal uchylony, gdy przestal sie tak brzydko zachowywac. Teraz obydwa psy zostaja na calym otwartym mieszkaniu i niczego nie dewastuja ani nie obsiusiowywja :lol: . Ale na poczatkusypialnia byla zamykana.

• 2 weeks later...
Posted

hmm...niestety whippety czasami tak robią.Gdy chcą wyrazić wielki żal,że ich właściciel wyszedł bez nich załatwiaja sie w domu..np na łózkach lub na dywanach itp....:roll:
Neli jak była młoda tez tak robiła..to jest po porstu taki sposob na okazanie wielkiego smutku:lol: