kkanarekk Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Gacuniek miał dziś zabieg na oczku i śrut przy okazji został wyjęty. Zabieg przebiegł bez problemowo to było tzw. łyżeczkowanie. Podobno to krway zabieg i dlatego Gacuś ma troszkę zakrwawione oczka. Ale na pewno go nic nie boli bo dostał przeciw bolowe śrdoki. Śrut okazał się śrutem i mam go nawet na pamiątkę (jeżeli znajdę kiedyś tego kto do niego strzelał to użyję tego śrutu!!!)- w tym miejscu ma Gacek 2 szwy założone. Musi nosić kołnierz przez co najmniej tydzień, w Wielki Piątek idziemy na kontrolę. Naraziemusi mieć wpuszczane krople przeciw zapalne 2 razy dziennie. Teraz biduś śpi i popiskuje bo nie może się ułożyć z tym kołnierzem :( . Ale żadnych komplikacji nie powinno być i nie powinno się już to oczko odnowić nigdy. Quote
kizimizi Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 bidulek Gacek! Wyzmizaj go od cioteczek z Wałbrzycha. Quote
elik Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 kizimizi napisał(a):bidulek Gacek! Wyzmizaj go od cioteczek z Wałbrzycha. I od ciotki klotki z Krakowa tyż :) Quote
kkanarekk Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Dziś byliśmy na wizycie kontrolnej z Gacusiem i po śrucie nie ma śladu, szwy wyjęte nawet blizny nie będzie. Jednak z oczkiem nie jest jeszcze dobrze:shake:, bo co prawda zlikwidowano już tą narośl i gorzej na pewno nie będzie ale jeszcze ma bardzo czerwone i będzie musiał przez 3 tyg krople dostawać. Pani doktor powiedziała, że to przez zaawansowany stan tego zapalenia przed zabiegiem (na pewno miał to kilka miesięcy )i trochę potrwa znaim oczy wrócą do siebie. Poza tym Gacek dostał zastrzyk przeciwko swędzeniu i ponownie na poprawę skóry. Dostał,też preparat na kleszcze.:) Po tych wszystkich zabiegach pojechaliśmy na krakowski rynek , który Gacek potraktował jak duuuuże podwórko:evil_lol: najpierw stanął i nie wiedział co zrobić więc zaczął szczekać:hand:, później polował na gołębie i warczał na konie... A na końcu nie mógł się opanować jak zobaczył Pana przebranego za smoka wawelskiego:megagrin: Quote
kizimizi Posted April 5, 2010 Author Posted April 5, 2010 [quote name='kkanarekk']Dziś byliśmy na wizycie kontrolnej z Gacusiem i po śrucie nie ma śladu, szwy wyjęte nawet blizny nie będzie. Jednak z oczkiem nie jest jeszcze dobrze:shake:, bo co prawda zlikwidowano już tą narośl i gorzej na pewno nie będzie ale jeszcze ma bardzo czerwone i będzie musiał przez 3 tyg krople dostawać. Pani doktor powiedziała, że to przez zaawansowany stan tego zapalenia przed zabiegiem (na pewno miał to kilka miesięcy )i trochę potrwa znaim oczy wrócą do siebie. Poza tym Gacek dostał zastrzyk przeciwko swędzeniu i ponownie na poprawę skóry. Dostał,też preparat na kleszcze.:) Po tych wszystkich zabiegach pojechaliśmy na krakowski rynek , który Gacek potraktował jak duuuuże podwórko:evil_lol: najpierw stanął i nie wiedział co zrobić więc zaczął szczekać:hand:, później polował na gołębie i warczał na konie... A na końcu nie mógł się opanować jak zobaczył Pana przebranego za smoka wawelskiego:megagrin:[/QUOTE] jescze psiak zawału dostanie, tyle wrażeń na raz! ;) A kiedy odwiedziecie Czarnulkę? Quote
kkanarekk Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 Czarnulkę odwiedzimy po Świętach bo przed Świętami Elik i ja byłyśmy trochę zabiegane, myślę, że w tym tygodniu może w piątek albo czwartek. Dam Ci znać jutro jak porozmawiam z Elik :) Quote
elik Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 A to zdjęcie sznaucerka Niegoszowickiego Jak się Wam podobam ? Quote
kizimizi Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Widziałam już wczoraj tego elegancika :) No ale nie na zywo.... Ale kkanarekk sie nei pochwaliła ze Gacek miał "dziewczynę" na kilka dni;) Quote
kkanarekk Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 ładny mój sznaucerek prawda:razz: ? To dzięki Elik, jej kuchnia służyła jako salon fryzjerski :lol: A nie pisałam o koleżance Gacunia bo nie miałam czasu jak Goya u nas była :). Gacek był bardzo pozytywnie nastawiony do koleżanki nawet za bardzo bo nie dawał jej spokoju a ona strasznie strachliwa była (już coraz bardziej odważna się staje.) Jednak parę razy na niego warknęła i ustawiła relację między psie :razz: Teraz są sąsiadami i Gacek nawet uciekł dziś Babci żeby odwiedzić Goye :evil_lol: Quote
kizimizi Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 a masz ich foteczki razem? Bo Goye widziałam, baardzo ładna sunieczka ;) Quote
kkanarekk Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Niestety nie mam ale pewnie zrobię jak pójdziemy na wizytę poadopcyjną. :) mamy w końcu niedaleko. Ciężko im było razem zdjęcie zrobić bo Gacek to ma ADHD i niespożyte pokłady energii :) Quote
kkanarekk Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Cioteczki mam pytanie: bo Gacuś odkąd do as przyjechał miał problemy z uszami. Na zewnątrz mu łysiały a na obrzeżach miał taką przesuszoną skórę, jak dotknęłam to mu wychodziły włosy. Wet powiedział, że to nie grzyb i dostałam maść z antybiotykiem, wszystko się poprawiło, włosy ładnie odrosły a teraz znowu dzieje się to samo. Jutro idę do weta zobaczymy. ALe może macie jakieś pomysły co to może być? Nużyca to nie jest prawda? ???- ostatnio się o niej naczytałam i wszędzie jej szukam :) Quote
kizimizi Posted May 11, 2010 Author Posted May 11, 2010 Agnieszka na razie nie panikuj, to wcale nie musi być nużeniec! NAwet bardzo prawdopodobne że to zupełnie cos innego. Takie wypadanie sierści a nawet "okulary atopika" występują np. przy grzybicy, atopowym zapaleniu skóry czy np.łokotolu. Wet pewnie zaleci inne lakarstwa a jeśli nie pomogą to wtedy pobiera sie zeskrobiny. Quote
kkanarekk Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Powoli z Gacusiem szykujemy się do wyjazdu do USA. Na najbliższych parę lat zamieszkamy razem na Florydzie, później chyba w Kalifornii. Ja zaczynam tam studia i zdecydowałam zabrać ze sobą Gacka bo nie wyobrażam sobie życia bez niego :) . Powinno być mu tam dobrze bo będziemy mieszkać blisko plaży :) . Może jakieś ładne suczki będę. Będę miała tylko 10 godz. tygodniowo zajęć na uczelni więc maluch nie będzie dużo zostawał sam . Poza tym jedzie ze mną mój TZ a może Babcia pojedzie na pierwsze 3-4 miesiące pomóc mi na początku. Będę przysyłała zdjęcia Gacka spod palm :) Quote
kizimizi Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 czyli jednak. A pochwal sie na co idziesz i do jakiej szkoły? Quote
kkanarekk Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 W końcu się zdecydowałam :). teraz idę na 3 lata na University of Miami na stosunki międzynarodowe a później na Harvard albo Columbię na prawo. Quote
kkanarekk Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Zapraszam do oglądania zdjęć Gacka i Gapcia :) [url]http://picasaweb.google.com/113516999433392494501/GacekIGapa#[/url] Quote
elik Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 [quote name='kkanarekk']Zapraszam do oglądania zdjęć Gacka i Gapcia :) http://picasaweb.google.com/113516999433392494501/GacekIGapa# Łaaaałłłł śliczne zdjęcia :crazyeye: Na tych ostatnich, to Twój obecny tymczasik, jak się domyślam ? Quote
kkanarekk Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Tak to mój 3 maluch :) już wysłałam Ci jego wątek Quote
kizimizi Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 kkanarekk napisał(a):W końcu się zdecydowałam :). teraz idę na 3 lata na University of Miami na stosunki międzynarodowe a później na Harvard albo Columbię na prawo. hehehe sie już od ostatnich wakacji zdecydowac nie moglas no ale ciesze sie ze w koncu sie udalo :) Moze w przyszlym roku Cie odwiedze :) Quote
kkanarekk Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Gacek i Gapa na dogomaniackim spacerku :) więcej zdjęć tu : https://picasaweb.google.com/113605557126613410615/DogoSpacer# i tu: https://picasaweb.google.com/101995257907573943601/Spacer?authkey=Gv1sRgCMnMydDuq4funQE# Quote
kizimizi Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 miło znow widziec Gackową mordkę :) A co tam u Ciebie kkanerek? Gdzie w koncu jestes i jakie masz plany na życie? Quote
Recommended Posts