Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 143
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko błagam nie daj go ogolić...
tak wyglada ogolony west:
http://www.psy.elk.pl/zdjecia/dodane/1363_300_665_west-highland-white-terrier.jpg
a tak wyglada trymowany:
http://foto0.m.onet.pl/_m/5d4b4954402e6d5b7285b996c04e7334,0,1.jpg

Chyba widać różnicę a to że golony na dłużej starcza to nieprawda, owszem zaleca się regularne trymowanie ale zawsze lepiej wygląda zarośnięty trymowany włos jak obcięty maszynką. Poza tym golony włos roścnie dwa razy szybciej....uwież mi. Nawet nie wystawowy West trymowany może wyglądać ładnie...z resztą zobacz sobie mojego Alexa, jest bez rodowodu ale jest regularnie trymowany i wydaje mi się że wygląda o niebo lepiej niż te golone nawet z rodowodem.

Aha i nie daj sobie wmówić że jak twój pies nie jest wystawowy że nie trzeba go trymować, bo trzeba!!!!!!!!!! jak nie chcesz mieć problemów skórnych i jak chcesz mieć nie leniące futerko w domu...

Posted

O tak różnica jest... U mnie na osiedlu mieszka taka pani co ma 2 wychowane, z rodowodem westy które goli! Nawet sami mi mówiła że chodzi do takiej pani co ładnie goli westy. to fakt ładnie ale wiem od dawnna że westy trzeba trymować ;) i idziemy na trymowanko chociasz nie wiem czy sprawodzony ten fryzjer bo znaden west którego zna chodzi tylko do tej pani na golenie. :(
No trudno pójdziemy to się przekonamy :D...........

Posted

Pieseczkowo napisał(a):
A powiesz do kogo?
Mam nadzieje,ze to spr.salon by nie było golenia?

Yhmm no my idziemy do weterynarza bo tam mają też taki ,,pokój'' Co kąpią , trymują,gola itd.
Nie wiem czy sprawdzony bo jak wcześniej pisałam nik z westów które znam chodzą na golenie :(

Posted

He he to powiedz Pani lub Panu, który będzie robić Ci psa że jak dotkną jego grzbietu maszynką to nie zapłacisz :D z takiego długiego włosa bardzo fajnie się zacznie trymowanie....

Posted

Boje się że bedzie niegrzeczny bo do obcych jest bardzo nieufny :(
No ale może smaczki go przkupią.
A i chce jeszcze was poinformować że może mnie na galerii nie byc pare dni, więc przepraszam za nieobecność.

• 3 weeks later...
Posted

Przepraszam was za tak długą nieobecność ale szkoła się zaczeła , dużo sprawdzianów i jeszcze miałam małe problemy z internetem...
A oto długo wyczekiwane fotki mojego maleństwa:

Jutro wstawie więcej fotek . a jak wam się podoba Nemek po trymowanku? prosze o szczere odpowiedzi:D

Posted

Leże i patrze...

stoje i prezentuje się z boku :D

A to jeszcze z czasów Mopiczka , an długim spacerze :*

wiosna coraz bliżej ! Słonko świeci i jest fajnie :P

A tu prosze o jedzenie !
Jutro albo w piątek wstawie nowe foteczki wytrymowanego Okrucha :* ( mam jeszcze pare ale są słabej jakości i pare nieudanych :(
Pozdrawiamy i zapraszamy !

Posted

Oki to teraz tak szczerze, chudziutki ten twój Nemoś. A jeśli chodzi o fryzjerkę to nie popisała się....z tego co widzę przed trymowaniem Nemo miał włosy na łapach, po trymowaniu ich nie ma....już wspomniałam o popiersiu które jest nie tknięte a to jedyne miejsce które faktycznie można skrócić maszynką i to dość krótko. Sukieneczka jak dla mnie trochę za krótko, główkę byś musiała natapirować żeby było widać lepiej. Tak poza tym to my chcemy zdjęcie w pozie strikte z boku :) oczywiście jak się da :) Jeszcze pochwal się gdzie dokładnie mieszkasz to może następnym razem możemy Ci doradzić jakiegoś groomera. A tak naprawdę jeszczze Dominiczka Ci napisze co i jak.

Posted

Oj tak chudziutki :( :( Daje mu jedzonko 2 razy dziennie a wieczorem zawsze dostaje kurczaka, makaron albo ryż, i warzywka do tego .... rano dostaje -różnie czasami sucha karmę , czasami mięsko,wołowinkę.... nie wiem dlaczego jest taki chudziutki :( staram się żeby przybrał na wadze , może jakieś rady żeby młody przytył? :D
Mieszkam w Zduśkiej woli małym mieście , wojewódctwo Łódzkie , niedalego , sieradza ,łasku ... to te jabliżesze okolice, ewentualnie jeszcze Łodz została.
o fotki się postaram , będą w najbliższym czasie
ps. Z groomera zadowolna tez nie jestem :( Ale napewno wygląda troszkę lepiej niż jak przypominał mopiczka :D

Posted

Tzn na siłę go nie tucz, widocznie ma taką budowę. Też jeszcze młody jest, jeszcze swoje przybierze. A co do groomera to faktycznie w twojej okolicy cięzko będzie bo nawet na stronie westie nie ma nic w pobliżu, ale możesz się zastanowić np nad tym salonem, piszą że specjalizują się w Westikach http://psisalon.pl/? z Łodzi. Jeszcze coś takiego znalazłam STUDIO PSIEJ URODY, Łask, ul. Kościuszki 10, email, tel: 043 675 95 14 043 675 95 14 kom.609 722 467
Ale musisz o fotki poprosic...

Posted

Jeśli nie jest chorobliwie chudy (najlepiej zapytać dobrego weta) to go nie tucz!
Uwierz, że trudniej psa odchudzić potem... A pies za gruby to dopiero pies chory.

Posted

No tak gorzej odchudzić... no poczekamy aż dorośnie i troche nabierze ciałka ... tylko wkurzające jest jak wiele psiarzy mówi ze psa nie karmie bo takie chude.... no moze wybierzemy sie do weta by może coś doradził , chociaż to najmmniejszy z miotu to chyba może być i tak szczuplutki, nie wiem... fotki będą jutro , zaraz idziemy na spacer to porobie pare wiosennch zdjątek :D